TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Boldog születésnapot, Fashion Reggeli!

12
2018 márc.

Boldog születésnapot, Fashion Reggeli!


Soha rosszabb szombati munkanapot! A szülinapos Fashion Reggelivel, pezsgővel, mozizással és ajándék bontogatással indítottuk a hétvégét - fantasztikusan éreztük magunkat. A Malom Központ egy éve, Dusik Bori és Kisné Mándity Dóra szervezésében indította útjára a tartalmas énidőt ígérő szombati eseményeket. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött Fashion Reggeli a divat iránt érdeklődő kecskeméti hölgyeket látja el stílus- és életmód tippekkel.

 

 

Egy stílusos születésnapi esemény elmaradhatatlan kelléke a pezsgő: Fehér Anna Luca somelier és bortechnológus, a Koch Borház Kecskemét üzletvezetője által kaptunk némi betekintést a szakmai titkokba és sztorikba is, hogyan került a poharunkba a Chardonnay-ből készült, teljesen száraz, tehát brut pezsgő, Koch Csaba régi álmának beteljesülése.

 

A jó hangulatot tehát megalapoztuk, jöhetett a divat minden mennyiségben Parádi Gabriellától, aki jelmeztervező, stylist és a Pumpkin Paradise blog szerzője. Rögvest belevetettük magunkat a színbörzébe, éljeneztünk az élénk, erős színek (piros, lila, sárga, zöld) térhódításának és a pasztell árnyalatok visszaköszönésének egyaránt.


 

Gabi a divatot hullámvasúthoz hasonlította, hisz egyszer felkapnak valamit a tervezők, aztán hosszú időre háttérbe szorítják, majd újból felvirágoztatják. 2018-ban ismét reneszánszát éli majd a pöttyös és a kockás - akár együtt viselve is. Noha a hippi őrület lecsengett, utózöngének megmaradt a rojt, ami a ruhák mellett természetesen az ékszereket, cipőket és táskákat ugyancsak játékossá teszi. Apropó, táskák: nem mehetünk el szó nélkül a hasitasi mellett. Gabi még nem igazán érti, hogyan és miért viseljük - lévén nem túl sok minden fér bele, de az biztos, hogy találkozni fogunk vele a boltokban. Szintén megosztó jelenség lesz a tüll és az erős nő szimbóluma, a válltömés is - pláne, ha alkalmi ruhán látjuk majd viszont. Persze ennek kapcsán Gabi meg is jegyezte, ami a divatbemutatókon és a divatfotókon klasszul mutat, inspiráló a többi szakmabelinek, az gyakran a mindennapi életben röhejesen hatna. Példának a műanyag esőkabátot hozta, ami szerinte “az emberiség ellen elkövetett merénylet”.

Az ékszereknél most egyértelműen a fülbevalókon lesz a hangsúly, illetve kiegészítőkben és ékszerekben egyaránt megjelenik a kerek forma. Igazi időutazás érzetét keltette egy-egy tervező kollekciója, láttunk zoknit magassarkúval és táskákon óriás betűmérettel írt márkaneveket.

 

S ha már kiveséztük a nagy divattrendeket erre az évre vonatkozóan, ejtettünk néhány szót a stílusról is, hisz mit sem ér, ha valaki magára kapkodja a legújabb darabokat, miközben elveszíti bennük önmagát. Gabi azt tanácsolja, csak azt hordjuk, amit igazán szeretünk magunkon látni, ne tárazzunk be például egy divatszínből, és ne álljunk ellen annak, ami éppen nem felkapott, de a mi szívünknek, szemünknek kedves - neki ilyen például a hímzés. Az önazonosság mellett szerinte a nagy titok mindössze ennyi: önbizalom. Hajrá, csajok!

 

 

Levezetésképp a 2 Golden Globe-jelölést, 6 Oscar-jelölést és a legjobb jelmeztervezésért végül egy szobrot be is zsebelő Fantomszál című filmet nézhettük meg, amihez popcorn helyett egészséges nassolnivalót ropogtathattunk.

A csillogó ‘50-es években, a háború utáni Londonban Reynold Woodcock, a híres szabó (Daniel Day-Lewis) és nővére, Cyril (Lesley Manville) a brit divatvilág központi figurái: ők öltöztetik a királyi családot, a filmsztárokat, az örökösnőket, a felső tízezer tagjait, az első bálozókat és a rutinos dámákat, a Woodcock Ház sajátos stílusában. Nők jönnek és mennek Woodcock életében, akik ihletet és társaságot biztosítanak a megrögzött agglegénynek, míg össze nem találkozik egy fiatal, magabiztos nővel, Almával (Vicky Krieps), aki hamarosan az élete állandó részévé válik mint múzsa és szerető. Reynold eddig pontosan megtervezett és mintaszerűre szabott életét szép lassan szétzilálja a szerelem...

Bennünket teljesen elvarázsolt, lenyugtatott az ‘50-es évek hangulata, slow life bája.

 

Ez most egy olyan születésnap volt, amikor az ünnepelt ajándékozta meg a vendégeit, duplán is. Húsvét közeledtével egy kis játékra invitálták a hölgyeket a szervezők, a megszokott ajándékcsomagon felül számos meglepetést rejtettek a moziszékek alá. A szerencsések a Sloggi varrás nélküli, kényelmi melltartóival térhettek haza. Ugyancsak extra ajándék járt a legstílusosabb résztvevőnek, akit Gabi választott ki.


Mire kijöttünk a Malom Központból, még a nap is kisütött, a madarak csőre be nem állt, meleg fuvallat frissített minket fel. Köszönjük, Malom Központ, köszönjük, tavasz, csudajó szombatunk volt!


Képgaléria:

Köszönet a fotókért, Petróczi Réka - Képek Rékától!

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 12 március 2018 18:56
Értékelés:
(3 szavazat)
Tovább a kategóriában: « Heti mottó Heti mottó »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449