TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Tavasz = kinyílás, lelkesedés, újdonság, szerelem, megnyugvás

06
2018 ápr.

Tavasz = kinyílás, lelkesedés, újdonság, szerelem, megnyugvás

 

Ez mind várhat rád! De persze először nézz magadba, hogy az édenkertben élhess! Ez a hónap lehetőséget ad most neked arra, hogy megvalósítsd, amit már régóta szeretnél. Most van itt az ideje, hogy gyakorlatias dolgokkal foglalkozz. Ha szükségét érzed, újítsd fel a lakásod, itt lehet az ideje a költözésnek. Foglalkozz a testeddel többet, mozogj, kertészkedj vagy alkoss valamit!

Ebben segíthet most a racionális, logikus gondolkodásmódod, a tervszerű látásmód. Érdemes azonban arra odafigyelni, hogy ne légy túl szigorú magadhoz, mert lehet, hogy a racionalitásoddal sok szabályt, korlátot állítasz fel magadnak. Ettől merevvé válhatsz és a rutinszerűség elviheti az erődet. Törekedj arra, hogy minél több spontaneitást vigyél a mindennapjaidba; engedd lazábbra a munkamániádat és rugalmasabban kezeld az időkereteidet!

A kapcsolatokban a ragaszkodásra kell most jobban odafigyelni, előfordulhat, hogy felszínre kerülnek olyan konfliktusok, amik erre mutatnak rá. Amikor a biztonságod érdekében ragaszkodsz a másikhoz, akkor pont a hajtóerő, a tűz, a szenvedély, a pezsgés veszik el belőletek.

Jó időszak most ez rendrakásra, takarításra - kívül és belül egyaránt.

 

Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig egy szót is az általam készített kártyákból, mely az elmét dolgoztatja meg.

Két kérdés fog minket vezetni:

 1. Mit kell most megoldanom?
 2. Mi segíthet ebben?

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség!

 1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.
 2. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van.  Bízz magadban!

 

 

És most nézzük az erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

 

Íme a „Mit kell most megoldanom?”  kérdésre kihúzott kártya:

 

 

A képen a tűz előtt örömtáncot járó fekete ruhás alak látható, kezében egy rózsával. Lehet ő egy jelmezbe öltözött táncos, egy színész, vagy akár maga az ördög is. Bármit is jelentsen neked ez a személy, először ahogy a képre tekintesz, csak érezd át, hogy mit vált ki belőled? Milyen érzéseket tapasztalsz magadban, ahogy ránézel? Hogyan hat rád?

Ahhoz, hogy az életünk értelmet nyerjen, szükség van szenvedélyre, lelkesedésre, dinamizmusra, hisz ez egy fontos hajtóerő lehet a cselekedeteinkben. Ugyanakkor arra is érdemes odafigyelni, hogy ez ne váljon önpusztítóvá. Hiszen a tűz adhat meleget is, de fel is égethet maga mögött mindent.  

Gyakran cipelhet az ember a múltjából még olyan terheket, amik megégették valamikor a szívét, és mivel nem rendezte magában a hozzá kapcsolódó érzelmi stresszeket, így fel-felbukkan még fájdalomként, szorongásként, aggodalomként egy történés kapcsán.

 

Tedd fel magadnak a kérdést:

 • Van-e bennem elég szenvedély, tűz, lendület, amitől érzem, hogy élek?
 • Hol bújik meg bennem olyan rejtett félelem, bizonytalanság, ami akadályozhat a boldogságom megélésében?
 • Mi az, amit nem engedek magamból megszületni, inkább másnak mutatom magam?
 • Mit hordozok még magamban, ami a múltamban megperzselt, de még nem tudtam elengedni és „kisördögként” nem hagy nyugalomban élni?
 • Miben nem vagyok őszinte magamhoz?

 

 

 

 A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani:

 

 

A csalódottság egy olyan érzés, amikor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan te azt elképzelted. Csalódni sok mindenben lehet. Előfordulhat, hogy beleszerettél valakibe, nagy reményeket fűztél a kapcsolathoz, aztán idővel kiderült, hogy mégsem ő az igazi, mert másként viselkedik vagy gondolkodik, mint ahogy te azt jónak látod. Vagy lehet, úgy gondoltad, képes leszel sikeres nyelvvizsgát tenni, de csalódnod kellett magadban, mert rosszul teljesítettél. Lehetséges, hogy egy régóta tartó barátság juttat el a csalódottság állapotába, mert a barátod olyat tett, ami számodra nem elfogadható.

Tulajdonképpen minden csalódás kiindulópontja az önmagunkban való csalódás. Hogy nem ismertem fel, hogy a szerelmem nem is olyan tökéletes, hogy nem vagyok olyan okos, hogy megfeleljek egy vizsgán, hogy nem voltam képes átlátni a barátom valódi szándékain.

Minden csalódás egyben egy lehetőség is. Például arra, hogy elengedd a maximalizmusodat és elfogadd magad vagy a másikat olyannak, amilyen. Vagy segíthet abban is ez a tapasztalás, hogy ne akarj elvárásokkal élni. Megmutathatja azt is, hogy miben kell változnod, hogy a valóságot lásd az illúziók helyett.

 

Segítő kérdések:

 • Kiben vagy miben csalódtam a legnagyobbat eddig életem során?
 • Mi volt nekem a szerepem abban, hogy idáig jutottunk?
 • Hordozok-e még ezzel a személlyel vagy történéssel kapcsolatban magamban haragot, szomorúságot, fájdalmat?
 • Mikor csalódtam magamban a legnagyobbat és miért?
 • Sikerült ezt már azóta feldolgoznom vagy még mindig hibáztatom magam?

 

 

 

 A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

 

A képen egy szerelemespár áll meztelenül, talán az édenkertben, egy rózsalugas közepén. A háttérben a földön a kényelmüket szolgáló színes párnák, gyümölcsöstál és a szerelmüket őrző angyal. Talán arra vágyódsz most, hogy ez a kép a te valóságod lehessen. Amikor a kapcsolatodban rendben mennek a dolgok, képesek vagytok figyelni a másikra és harmóniában érezheted magadat a társad mellett. Bizalomban és szeretetben éltek, időt és örömteli érzelmeket adva egymásnak.

Ez azonban csak akkor jöhet létre, ha teszel magadért és a kapcsolatodért. Ha őszintén fel mered vállalni magadat, az érzéseidet, a hibáidat, ha tisztában vagy azzal, hogy mi az értéked, amit bele tudsz tenni a kapcsolatba.

Addig azonban, amíg szerepeket játszol, szeretnél megfelelni a másiknak vagy a világnak, amíg nem vállalod fel a lelked legmélyéről önmagad, addig csak a félelem, féltékenység, bizalmatlanság ördöge tud belőled megmutatkozni. Ha ezt választod, egyenes út vezet a csalódáshoz és a megkeményedéshez.

Ha azt szeretnéd, hogy az életed az édenkertben játszódjon, egy téged szerető és támogató társ oldalán, akkor nincs más megoldás, mint a szembesülés önmagaddal. Csak akkor lehetsz őszintén, hazugságoktól mentesen egy kapcsolatban boldog, és ez nemcsak a pároddal, hanem bármilyen egyéb és az önmagaddal való kapcsolatról is szól, ha le mered mezteleníteni a lelkedet és ki tudod mondani, ami fontos neked. Ami bánt, ami megérint, ami boldoggá tesz, ami foglalkoztat.

 

És a kihúzott szó a megoldásra, ami segíthet:

 

 

Igen, az önvizsgálat nagyszerű lehetőség arra, hogy megismerd magadat. Hogy tisztábban lásd a működésedet, a viselkedési reakcióidat. Hogy tudatosabb lehess az életed szereplőit illetően és a csalódottság, cserbenhagyottság, magányosság helyett az elégedettséget tudd megtapasztalni.

Ne gondold azt, hogy az önvizsgálat egy fárasztó és végeláthatatlan folyamat. Nem kell ezt sem túlzásba vinni, de ha történik veled egy esemény, ami megvisel, megérint érzelmileg, akkor azért érdemes befelé nézni egy kicsit és a válaszokat magadban keresni, ahelyett hogy elfojtanád az érzéseidet.

Emlékezz rá: az „édenkert” benned is ott van, csak fel kell hozni magadból, hogy az életed tapasztalatának része lehessen!

 

 

Dr. Kovács Fatime

holiszta

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

+36-20-362-22-88

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 06 április 2018 15:11
Értékelés:
(0 szavazat)
Tovább a kategóriában: « Heti mottó Heti mottó »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449