TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Légy elégedett az életeddel a folyamatos harc helyett!

02
2018 máj.

Légy elégedett az életeddel a folyamatos harc helyett!

 

Megérkezett május és vele a nyár is, ami általában a szabadságot juttatja eszünkbe, hiszen lazíthatunk, több pihenést engedünk meg magunknak. A szabadság azonban nem csak azt jelenti, hogy elutazunk valahová és akkor nem kell a napi gondokkal foglalkozni egy időre. A szabadság azt jelenti, hogy megengeded magadnak, hogy élvezettel éld meg minden napodat és nem csak azokat, amikor nyaralsz. Szabadnak lenni azt jelenti, hogy van választásod. Te döntöd el, hogy harcolsz és elfáradsz, vagy értékeled azt, amid van, és nyitottan várod az újabb jó dolgokat az életedbe. A májusi energiákról szóló írásom ehhez a szemléletmódhoz ad segítséget.

 

Ez a hónap numerológiai szempontból alkalmas lesz arra, hogy megéld a függetlenségedet, a szabadságodat. Ez azt jelenti, hogy tapasztalhatsz olyan helyzeteket, amiben az önállóságod lesz próbára téve. Ez erősítheti a hitedet is, mert megmutathatod magadnak, mire vagy képes igazán. Kaphatsz kisebb bátorságpróbákat is az élettől, amit könnyebben megoldhatsz, ha a kreativitásodat használod. Sok új ötlet és lehetőség érkezhet most hozzád, ami támpontot adhat arra, hogy változtass.

Alkalmas lehet ez az időszak a költözködésre, ha ez most aktuális az életedben. Jöhetnek izgalmas személyek és helyzetek is most eléd, utazások, új barátok. Élj ezekkel, mert sok hasznos tapasztalatot szerezhetsz általuk.

 

Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Ehhez húzok egy szót is az általam készített kártyákból, mely pedig az elmét dolgoztatja meg.

Két kérdés fog minket vezetni:

  1. Mit kell most megoldanom?
  2. Mi segíthet ebben?

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

  1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád.  Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.
  2. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van. Bízz magadban!

 

És most nézzük az erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

 

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

 

A képen egy fiatalember egy széttört hídon gyalogol át, úgy látszik, mintha nem figyelne előre és nem látná a veszélyt. De az is lehet, hogy észrevette már korábban a hiányt, de nem foglalkozik vele, mert tudja, hogy át fogja tudni ugrani.

Lehetséges, a te életedben is előfordult már, hogy látszólag úgy tűnt, minden rendben, haladtál előre a karrieredben vagy a magánéletedben. De egyszer csak szembesülnöd kellett azzal, hogy nem olyan szép és kerek az életed, ahogy te azt gondoltad. Kiderül, hogy megcsalt a párod; hogy nem te kaptad a fizetésemelést; hogy a gyereked nem teljesít olyan jól, ahogy te azt elvárnád; hogy a barátnak hitt személyben csalódnod kellett; hogy van valamilyen betegséged.

Minden ember életében vannak töréspontok, attól függően, hogy melyik életszakaszában van éppen. Ezek a helyzetek érzelmileg nagyon megdolgoztatnak, mert arra késztetnek, hogy szembenézz az eddigi életutaddal és benne önmagaddal.

Lehet, hogy kaptál már korábban is figyelmeztető jeleket, hogy tenni kéne valamit, de inkább a homokba dugtad a fejed, hogy elkerüld a konfliktusokat vagy a változást. Minél inkább halogatod egy problémás helyzet megoldását, annál nagyobb lesz a szakadék. És minél tovább cipeled az érzelmi terheidet, annál nehezebb lesz kimászni a gödörből. Nem kell azonban belezuhanni a „mélyvízbe”, mert van választásod. A te döntéseden múlik csak, hogy elsüllyedsz vagy könnyedén átugrod a mélységet, azáltal, hogy szembenézel a változtatás szükségességével.


A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani:

 

 

Talán megtapasztaltál már olyat, hogy az a személy, akiben nagyon bíztál, akire számítottál, az magadra hagyott. Nem állt melletted, amikor igazán szükséged lett volna rá és ez fájdalmas élmény volt számodra. De az is lehet, hogy hurcolsz magadban még valamilyen kis bűntudatot, mert te nem tettél meg másokért valamit. A cserbenhagyottság érzése különösen akkor érinthet meg mélyen, ha hozzád közel álló személytől kell elszenvedni, pl. a párod nem állt melletted, amikor beteg voltál. Esetleg a szüleidtől nem kaptad meg azt a segítséget, amit igényeltél volna.

Érdemes ilyenkor végiggondolni, hogy miért volt neked annyira fontos annak a személynek a támogatása? Nem függtél-e tőle túlságosan? Elhiszed-e magadról, hogy képes vagy az önálló életre? Biztos, hogy az a személy, akkor, abban a helyzetben képes lett volna melletted állni? Milyen elvárásokat támasztottál vele szemben?

 

A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

 

A képen egy harcos látható, aki épp a kardját szeretné kihúzni egy nagy sziklából. Vajon mennyi erőfeszítésébe kerülhet visszaszerezni a fegyverét? Amikor egy nehéz helyzet elé kerül az ember, sokszor azért nem találja a megoldást, mert harccal akarja elérni az eredményt. Igen, vannak olyan helyzetek, amikor ki kell állni magadért és erősebben szükséges érvényesíteni a szándékodat.  De minden harc egyben küzdés, ellenállás is. Ellenállás annak, ami éppen van. És amíg az ellenállásban vagy, az több erőt is igényel. Lehet, hogy olyan csatába is belemész, ami nem visz előre. Ami csak rabolja az energiádat.

Hányszor kapcsolódsz bele olyan vitákba, amiben szeretnéd meggyőzni a magad igazáról a másikat, de már előre tudod, hogy értelmetlen küzdelem az egész. Mégis beleszúrod a kardodat abba a sziklába (vagy a másik egójába), ami pedig széttörhetetlen. És kinek jó ez?

Mennyivel egyszerűbb lenne, ha a harc helyett az együttműködést, az elfogadást, a megértést, a kompromisszumot, a szeretetet választanád. Ha nem akarnál magányos harcosként végigrohanni az életeden, hanem megértenéd, hogy mindenkinek van egy kis batyuja, ami tele van nehéz terhekkel. De ha elfogadod, hogy a pajzs mögött mindig érző szív van, akkor neked is könnyebb lehet együttműködni másokkal.

 

És a kihúzott szó a megoldásra, ami segíthet:

 

 

Amikor úgy érzed, hiányt élsz meg valamiben, akkor az elégedetlenség állapotában vagy. A hiány arról is szól, hogy nem értékeled azt, amid van. Pedig biztosan sok olyan dolog van az életedben, aminek örülhetsz, de ezeket talán már természetesnek veszed. Gyakran csak akkor döbben rá az ember személyek, dolgok értékére, amikor elveszíti azokat. Sajnos. Az elégedettség azt jelenti, hogy hálás vagy mindazért, amivel már most is rendelkezel.

Vajon egy nap hányszor mondod el magadnak vagy a másoknak, hogy milyen jó neked, mert…

Akkor, amikor értékeled azt, amid van, akkor sokkal könnyebben tudod a nehézségeket is kezelni. És lehet, hogy amikor életed egyik szakaszából átlépsz egy másikba, pl. munkahelyet váltasz, egy másik országba költözöl, kilépsz egy régi kapcsolatból, akkor nem a harccal fogod tudni túlélni, hanem azzal a könnyedséggel, ami az első képen ott van lehetőségként.

Miért is ne tudná átugrani azt a tátongó lyukat a hídon az a vándor? Miért is ne lehetne befeszülés nélkül végighaladni az életeden és a „fegyvert” letéve az elégedettség adta békességet választani? Végül is, kin múlik ez?

 

 

Dr. Kovács Fatime

holiszta

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

+36-20-362-22-88

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449