TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Helló ember! Te némber! Itt a boldogság. Jelentkezem!

18
2018 máj.

Helló ember! Te némber! Itt a boldogság. Jelentkezem!

 

Azt előre leszögezem, annyiszor kopogtattam már hiába. Mennyit böködtelek, tán még meg is rángattalak olykor… s nem vettél észre. Mit tegyek?! Most mondjam azt, belédfáradtam? Hogy csak reklamálsz, s közben körültáncollak nap mint nap. Hogy megkörnyékezlek, s rám se bagózol?! Naná hogy elmegy a kedvem tőled. S nem vagy egyedül ezzel az ambivalens hozzáállással. Valami remek emberi klausztrofóbiás attitűd!??! Itt ugrálok a szíveden, s zárt kapukat döngetek? Várakozok én… De meddig? Hogy a lelkeden is hálókba gabalyodok? Mi a fenének ez a sok nehezítés? Ha már látogatásomra vársz, legalább nyiss ajtót. Minimum résnyire. Füledet is nagyobbra tárhatnád… s szemed is megdörzsölhetnéd erősebben reggelente! Hogy láss! Vagy legalább akkor vedd fel a szemüveged. Ugye, milyen egyszerű?!

Ok, persze, hogy megtapasztaltál már. Különben mi okból vágynál rám. Bár, van aki csak hírből ismer. Kábítószer vagyok. Ártalmatlan. Hozzám lehet szokni. De hallottál már olyat, hogy te is kellesz hozzá?! S hogy a rámszokás veszélytelen, nem dönt a sírba? Ja, hogy van akit. Aki már nem tud nélkülem élni, előfordul. De ha szabadon szeretsz, bármikor megjelenek! Akármikor magadba szippanthatsz. Csak gondolj rám. Csodálj. Ne engem. Magadat. Esendőségedet. Hogy mersz akarni engem. Ha pillanatokra is. Hogy megjelenítesz. Érzel. S megnyugszol. Nincs ezen mit szégyellni!

Nézd meg a többi élőlényt. A növényeket, az állatokat. Láttál már boldogságot hajszoló fát? Vagy utánam rohangáló macskát? Jaaaa, hogy ő alapból birtokol, kvázi boldog?! Az! Csupán a létével már az. Él. Élj ember! Éld meg a pillanatokat! Hogy elcsépelt közhely?! Legyen. Engedd meg magadnak, hogy megérintselek. Hogy lelkedbe jussak, gördítsd el a köveket utamból. A többit bízd rám.

A Nap, segítőim egyike… tartsd felé arcodat. Tárd ki karjaid. Sugarai majd langymelegséggel közvetítenek beléd… Amikor ölelsz, örömmorzsákra lelsz. Ez mind én vagyok. Ott guggolok gyermekek önfeledt futkosásában, virágok nyílásában, szellő fújásában, eső tisztításában, villámok cikázásában, vizek hullámzásában, erdők susogásában. Ott vagyok a mindenben. Hogy érzékelsz-e, no, ezért felelős vagy te is. Te vagy a felelős! Magadért. Hogy tudj engem. Oly sok vagyok, jut mindegyikőtöknek belőlem. Várj bátran. Hidd, jövök! De nem kebelezhetsz be örökké. Ettől vagyok ilyen értékes.

Ugye?!!!??!!!!!!!!

 

Az előzményt olvastad már? Helló boldogság! Viszlát boldogság!

 

Negyvenes éveim háromharmadában járok :). Magát egyszerre örökké kereső és rég megtaláló nőnemű volnék. Nagyfiam felnőtt, Égbőlpottyant Tündérlalám-fogadott Kisfiam 9 éves. Megérint az élet. Hol, mikor, melyik részlete. Hiszek szép anyanyelvünk csodás szavaiban, olykor ömlenek belőlem a betűk, máskor hetekig nem kívánkozik ki semmi. Sokat vonatozom Kecskemét és Budapest közt, szeretteim és munkáim húznak hol ide, hol oda. Vonatozás alkalmával sokszor megihlet a sebesség, az ablakban futó ilyen-olyan világ. :) Bevillan sok fájdalom, öröm, megérkezés és elbúcsúzás. Szavakba öntöm magam. Olyankor töltődöm, erősít. Fogadjátok szeretettel amatőr szárnypróbálgatásaimat!

Nagy Zsuzsanna Katalin

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szombat, 19 máj. 2018 16:51
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449