TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Ha június, akkor szerelem, otthon, harmónia és töltődés!
03
2018 jún.

Ha június, akkor szerelem, otthon, harmónia és töltődés!

 

Engedd meg a szerelmet, harmóniát magadnak! Ebben a hónapban a párkapcsolat, harmóniateremtés, otthon témái állnak a támogatottságunk középpontjában. Érdemes ezekre most jobban odafigyelni, és megélni azt, amit lehet, valamint megtenni azt, ami szükséges.

 

Ez a hónap numerológiai szempontból nagyon támogatja a szerelmet, a párkapcsolati kiteljesedést, a családdal, otthonnal kapcsolatos harmóniát. Felerősödhet most benned az igény az intimitásra, hogy olyan kapcsolatban élj a pároddal, ami a bensőségességről szól. Lehet, hogy feljöhetnek most az eddig szőnyeg alá söpört problémák, de ez a hónap támogatja a szeretetteljes megoldást és megújulást. Aki egyedül él, annak nagyobb lehetősége lesz most megtalálni az ideális társat, akivel hosszabb távon élhet harmóniában.

Alkalmas lehet ez az időszak a családi kötelékek erősítésre, az otthon szépítgetésére. Támogatott a költözés, az új otthon megtalálása, vagy a meglévő felújítása, ha van erre szándékod. Minden olyan időtöltés, ami a pihenésről, kikapcsolódásról, töltődésről szól, azt most érdemes megélni. Célszerű arra figyelni, hogy többet is költhetsz most, mint amennyire lehetőséged van, mert felerősödik a harmónia iránti igény.

 

Mivel ez a hónap jobban támogatott párkapcsolati területen, ezért most célirányosan erre a témára húztam a kártyákat.

 • Mit kell megoldani most a párkapcsolatban?
 • Mi az, ami segíthet ebben?

 

Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig ehhez egy szót is az általam készített kártyákból, mely pedig az elmét dolgoztatja meg.

Két kérdés fog minket vezetni:

 1. Mit kell most megoldanom?
 2. Mi segíthet ebben?

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

 1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.
 2. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van. Bízz magadban!

 

És most nézzük erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

 

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

 

A képen egy fiatalember látható, aki éppen kiszállni készül a partra sodort tojásból. A kép címe egyébként az, hogy „szabadulás”.

Amikor párkapcsolatban élsz, sok alkalmazkodásra van szükség ahhoz, hogy a kapcsolat tartós maradjon. Kötni kell bizonyos kompromisszumokat, hiszen sokféle tapasztalatot hozhatsz te is és a társad is a múltatokból, ami nyomokat, sőt, sebeket is hagyhatott bennetek.

Egy kapcsolat azonban csak akkor tud harmonikusan működni, ha az alkalmazkodás nem alárendelődést vagy megalkuvást jelent. Ezekben az esetekben ugyanis az lesz a következmény, hogy nem önmagadat éled, elvesztheted a személyiségedet és úgy formálódsz a másikhoz, hogy az ő igényeinek akarsz megfelelni.

Minden kapcsolat egy tanulási folyamat, a társad tartja az egyik legerőteljesebb tükröt neked önmagadról. Néha nehéz ebbe a tükörbe belenézni, sokkal egyszerűbb a másikat hibáztatni. Azonban amikor a társadat okolod a konfliktusokért, akkor kihelyezed a felelősséget és nem fogsz tudni változtatni.

Jellemző az, hogy a kapcsolatokban vannak hullámvölgyek és mélypontok, melyek vagy megerősítenek vagy szétválasztanak. Tenni kell azért, hogy rendezd a vitákat, az eltérő nézőpontokat, de eljöhet az a pillanat, amikor azt érzed, nem tudsz már többet beleadni a kapcsolatba. Nincs benne már több erő, nincs már közös célotok, mást szeretnétek az élettől. Ilyenkor kell a nagy döntést meghozni, hogy továbblépsz vagy szenvedsz tovább.

Minden kapcsolat lezárása valahol egy fájdalmas folyamat, hiszen biztosan volt sok szép élményetek is együtt a problémák mellett is. Ezért arra kell törekedni, hogy ha az elengedést választod, akkor azt szeretetből tedd, és ne haragból, gyűlöletből, sértődöttségből.

Ha így lépsz ki a párkapcsolatodból, akkor lesz igazán lehetőséged szabaddá válni a negatív érzelmektől és újjászületni.

 

Támogató kérdések:

 • A kapcsolat, amiben élsz inspirál, emel téged vagy inkább lehúz?
 • Megtettél-e mindent azért, hogy ne alárendelt szerepben legyél a társad mellett, ne csak kiszolgáld, hanem egyenrangú partneri viszonyban éljetek?
 • Megengeded magadnak, hogy szabad lehess vagy félsz esetleg a változástól?

 

A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani:

 

 

Az elutasítás többféle módon is megélhető: Te utasítod el a társadat? Vagy esetleg önmagadat? Vagy úgy érzed, téged utasítanak el?
Bármelyik formáját is éld, ez mindenképp a hiányról szól. A hiányból pedig nem lehet harmóniát, szerelmet, boldog kapcsolatot teremteni.

Az elutasítottság mögött gyakran áll önbizalomhiány. Amikor valahol legbelül úgy érzed, nem vagy elég jó. Nem tudsz megfelelni a másiknak, mert valami miatt kevesebbnek érzed magad vagy őt nagyítod fel és bálványozod.

Érdemes ilyenkor egy kicsit mélyre ásni magadban és megerősíteni a hitet, hogy semmivel sem vagy kevesebb másnál, rengeteg értéked van, csak tudatosítani kellene magadban ezeket.

 

Kérdések:

 • Mikor éltem meg utoljára, hogy elutasítottnak éreztem magam?
 • Mit tettem annak érdekében, hogy ez az érzés ne állandósuljon bennem?
 • Tisztában vagyok-e az értékeimmel, a pozitív tulajdonságaimmal és fel merem-e vállalni ezeket mások előtt?

 

A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

 

A képen egy vallási alak látható, aki talán éppen áldásra emeli kezeit. Míg az előző képnek eléggé haloványak a színei, ennek erőteljesek és meghatározóak. Ez a vallási személy nyugalmat, békességet, stabilitás áraszt magából.

Számomra ő a hitet képviseli. Hitet és bizalmat abban, hogy bármennyire kilátástalan helyzetben legyél is, ha hiszel magadban és a Jóisten támogatásában, akkor minden akadály elhárítható.

És ez a párkapcsolati krízisekre is igaz. Ha hiszel magadban, hogy rendelkezel pozitív adottságokkal, akkor a kapcsolatod is kinyílhat a boldogságra.
Vannak azonban olyan helyzetek, amikor úgy érezheted, te már kevés vagy a megoldáshoz. Ilyenkor érdemes segítséget kérni, imádkozni, meditálni, relaxálni, mert ezekben a lecsendesedett állapotokban hallhatod meg igazán a belső hangodat, ami pontosan tudja, hogy neked mi a jó.

 

Kérdések:

 • Mennyire adsz magadnak teret arra, hogy elcsendesedj vagy inkább pörögsz állandóan, feladatokkal, munkával terheled le magad, hogy ne kelljen szembenézni a problémáddal?
 • Teszel-e valamit azért, hogy erősítsd a hitedet önmagadban és a felsőbb erőkben való bizalomban?

 


És a kihúzott szó a megoldásra, ami segíthet:

 

 

A legtöbben azért nem mernek változtatni, vagy kilépni egy rossz, lehúzó párkapcsolatból, mert félnek a bizonytalanságtól. Attól, hogy nem látják előre, hogy mi fog történni, ha ők változnak. Lehet, hogy az éppen aktuális társ ezt nem fogja jó szemmel nézni. Vagy ha szakítanak, akkor egyedül maradnak és ez szorongást okozhat.

A biztonság minden ember számára alapvető létszükséglet, legyen szó érzelmi vagy fizikális biztonságról. De mindaddig, amíg a biztonságérzetedet a párodban látod, kiszolgáltatottá teszed magad neki. Ez pedig alárendelődést okozhat, ami messzire visz az egyenrangú kapcsolattól.

Amíg azt gondolod, akkor vagy boldog, ha a párod folyamatosan dicsérget, pozitív visszajelzéseket ad neked, ha anyagilag a támogatását várod, akkor függővé teszed magad tőle. Egy függőségre épülő kapcsolatban pedig sosem érezheted magad felszabadultnak.

Törekedj tehát arra, hogy olyan párkapcsolatban élj, amiben önmagad lehetsz! Bízz abban, hogy képes vagy erre és hidd el, hogy mindig van isteni segítség! Így a biztonságérzet benned lesz meg és valóban szabadnak érezheted magad akkor is, ha kapcsolatban élsz.

 

 

 

Dr. Kovács Fatime

holiszta

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

+36-20-362-22-88

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: vasárnap, 03 június 2018 12:18
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449