TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Küldd el nyaralni az önbizalmad, hogy feltöltődve jöjjön vissza!
04
2018 júl.

Küldd el nyaralni az önbizalmad, hogy feltöltődve jöjjön vissza!

 

Használd ki a strandon lazulást vagy egy erdei túrát arra, hogy kicsit rendet teszel a gondolataid és érzéseid között: nézz szét az emlékeid polcán, milyen sok tapasztalatot halmoztál fel eddigi életed során. Önbizalmad forrása ugyanis tapasztalataidban rejlik - ha jók, ha rosszak! Láss a mélyére az olyan élethelyzeteidnek, ahol valami nem jól működik! Most megjöhet a megértés, de csak akkor, ha őszintén szembenézel magaddal, és nem kifelé mutogatsz, nem másokban keresed a bűnbakot. Az érzelmi hullámzás is jellemző lehet, tapasztalhatod a nagy szenvedélyeket, de azt is, hogy a sötétségben tapogatózol és nehezen tudsz kikeveredni egy érzelmi csapdából. Most van itt a lehetőség arra, hogy rendezd a szívednek megfelelően az eddig szőnyeg alá söpört konfliktusokat. Arra figyelj oda, hogy ne érezd magad áldozatnak, mert az nem visz el a megoldás felé. Felerősödhetnek a megérzéseid, amik megjelenhetnek álmok, vagy a „semmiből” érkező gondolatok formájában is. Érdemes jobban odafigyelni ezekre, mert segíthetnek az élethelyzeteid megértésében. Ez a hónap numerológiai szempontból támogat mindebben.

 

Minden hónap elején – ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd ehhez húzok egy szót is az általam készített kártyákból, ez pedig az elmét dolgoztatja meg.

 

Két kérdés fog minket vezetni:

  1. Mit kell most megoldanom?
  2. Mi segíthet ebben?

 

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra bármikor szükséged lehet, de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

  1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót, majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.
  2. Ezután nézd meg az írásomat, és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy, ahogy van. Bízz magadban!

 

És most nézzük az erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

 

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

 

 

A képen egy szakadékot átugró udvari bolond látható. Te mit gondolsz, sikerül neki a másik sziklára átérnie épségben vagy beleesik?

Minden ember életében vannak olyan időszakok, amikor úgy érzi, nagyon mélypontra került. Amikor olyan nehézségei vannak, amelyeknek az „átugrása” félelmetesnek tűnhet. Általában ez akkor van, amikor ki kell lépni a biztonságot adó megszokott élethelyzetből, és nem lehet tudni, hogy mi vár az emberre.

A mélypontok nem kerülhetők el, mert mindegyikben benne van a fejlődésed lehetősége. Ha pl. egy olyan kapcsolatban élsz, ahol megalázottnak vagy elhagyatottnak érzed magad, lehet, hogy tudod, mit kellene tenned, de mégis maradsz, hátha majd valami csoda folytán változik a helyzet. Vagy majd a Másik, majd ő átalakul az igényeid szerint. Általában nem ez történik, csak még rosszabb lesz a helyzet egy idő után.

Ha viszont képes lennél döntést hozni és tenni azért, hogy az értékességednek megfelelő kapcsolatban élj, akkor az elválás-elengedés gyásza után lehetőséged lehetne arra, hogy egy szeretetteljesebb párkapcsolatban élhess. Ha megtanultad a leckét. Az pedig lehet az, hogy mit engedsz meg magadnak és mit a másiknak. Mennyire becsülöd meg magad és az életedet?

 

A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani:

 

A legnagyobb gátja annak, hogy megugorj egy helyzetet, ha nem hiszel magadban. Ha folyamatosan meg akarsz felelni valakinek. Ha attól teszed függővé a boldogságodat, hogy másoktól mennyi elismerést és pozitív visszajelzést kapsz. Ha nem hiszed el, hogy elég jó vagy úgy, ahogy vagy. Ha a munkádban, a kapcsolataidban, az otthonodban, a feladataid ellátása során a tökéletességre törekszel. Ha tündökölsz a külsőségekben és közben a tartalom elveszik.

Te mit gondolsz magadról most? Mennyire bízol abban, hogy ha egy új helyzet elé kerülsz - legyen szó akár egy új munkáról, egy utazásról, egy vizsgáról, egy randiról, egy új tudás megszerzéséről, egy fogyókúráról -, te azt képes vagy jól megoldani és végigcsinálni? Mennyire fontos neked, hogy mások mit szólnak a döntéseidhez? Milyen mértékben engeded, hogy a családod tagjai mondják meg neked, hogyan éld az életed?

 

A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

 

A képen egy női és egy férfi alak áll meztelenül egy fát körbefogva, egymásnak háttal. A képen ott van a Nap és Hold, az egyik oldalon sziklák, míg a másikon egy tópart zöld növényzettel.

Sokszor érzi úgy az ember, hogy azért nem mer meglépni egy változást, nem tud kilépni a régi rosszból, mert egyedül van. Talán nem érzi, hogy vannak körülötte segítők, lehet nincs társa, vagy ha van is, rá nem számíthat.

A férfi és a női oldal mindannyiunkban ott van. Hiszen akár nőként, akár férfiként élj, vannak gondolataid és érzéseid. Képes vagy racionálisan döntéseket hozni, aktív lenni, cselekedni, ugyanakkor érzésekkel is át van színezve a gondolkodásod, hiszen tudsz félni, szeretni, haragudni, irigykedni, örülni.

Mi lenne, ha néha úgy gondolnál egy nehéz helyzetben magadra, hogy mind a két részedet segítségül hívod. Ha hallgatnál a megérzéseidre és aztán hoznál döntést, majd utána cselekednél. Ha nem más véleményétől tennéd függővé a reakcióidat. Hatalmas erő van ebben, mert nem leszel kiszolgáltatva senkinek. Másrészt pedig bármilyen döntést is kell meghoznod, annak a következményét te viseled, nem a tanácsadód.

De üzenheti ez a kép azt is, hogy keresd meg a párkapcsolatodban az összhangot. Mi az, ami összetart még benneteket? Mennyire éli a férfi a Férfit és a nő a Nőt a kapcsolatotokban? És ha ez sikerül, akkor erőt is tudtok adni egymásnak? Tudjátok a másikat emelni és inspirálni a lehető legjobb módon? Ha nem, akkor miért vagy mellette? Talán félsz? Esetleg nem bízol magadban?

 

És a kihúzott szó a megoldásra:

 

 

Az egyik legfontosabb kincsünk az életben a tapasztalatunk. Bármi is történt veled az eddigi múltadban, az már a tapasztalatod része. Ebből sokat nyerhetsz és nagy erőt meríthetsz. Ha pl. olyan helyen dolgoztál, ahol nem voltál elég motivált, mert a képességeid alatt volt a munkád szintje, akkor ebből nyerhetted azt a tapasztalatot, hogy következőleg olyan munkát keresel, ami megfelel a tudásodnak, a habitusodnak, és ez majd lelkesíteni fog.

Vagy ha eddig olyan kapcsolataid voltak, amikben a párodnak problémás volt az élete és úgy érezted, „meg kellett mentened” őt ezektől, és ezt egyszer felismered, akkor ez is a tapasztalatod része lehet. És ezután már megvan a lehetőséged arra, hogy változtass a hozzáállásodon és ekkor megjelenhet az erős, stabil társ.

Minden tapasztalatod téged szolgál, érdemes tehát végiggondolni, hogy ha van valamilyen nem kívánt ismétlődés az életedben, az mire mutat rá neked. És ha olvasod ezt az írást, akkor itt vagy, tehát tudsz is tenni magadért. Erősítsd meg magadban az értékességedet és légy büszke arra, amit eddig elértél, még akkor is, ha most éppen máshol szeretnél lenni. Amint elfogadod magadat mindazzal a tapasztalással, ami eddig történt veled, önhibáztatás nélkül, akkor eltűnnek a „szakadékok” és kisimulhat előtted az út.

 

 

 

Dr. Kovács Fatime

holiszta

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

+36-20-362-22-88

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 03 július 2018 23:24
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449