TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ "Szer. Mi butít. Rózsaszínre festi a szürke felleget..."

09
2018 aug.

"Szer. Mi butít. Rózsaszínre festi a szürke felleget..."

 

Szert tettem rád! Vagy te tettél rám szert?! Milyen remek szófordulat. Metafora a javából. Miféle szert?!

 

Por vagy folyadék volt. Tán tabletta? Vagy belélegeztem? S mi van, ha vénásan nyomtad belém?! Vagy valami láthatatlan lény… vagy Mork az Orkról… Magamnál voltam épp, vagy már akkor is önkívületben ért. Hmmmm. SZER. A szó is misztikus. A szerelem szó maga is így kezdődik. Lááááám, teljesen normális. Vagy nem. Szer. Mi butít. Rózsaszínre festi a szürke felleget. Memóriánkat s koncentrálóképességünket veszítjük tőle ripsz-ropsz. Gondoljuk, korral nehezebben hat. De vannak egyedek, kiket szépen megszeretget e szer, akárhány évesek is. Hagyják. S van, hogy pont ekkor élményesebb. Kevesebb elvárás társul hozzá. Sőt! Mi van, ha már nincs is elvárás. Csak SZER-etet van.

Jól érted. Etetjük minden széppel s jóval magát a szert.

Inspiráljuk!

Ez olyan szer, mi osztódik. Magától. Szer a szerben. Kell hozzá valami. Bátorság!

Hisz pőrére vetkeztet.

Ki bírja el a mezítelenséget?! E szer nem ismeri a félmegoldásokat. Akkor nincs. Akkor az már egy másik szer. Lehet játék előtaggal is, de a játékszer az már más összetevős. Gyengébb. A szerelni szó is tartalmas… de megszerelni a másikat, no ez talán még rózsaszínűbb gondolat. Ezt a szert még nem találták fel. Lehet, jobb is. Bár e szerrel-szeretett szív szerelődik magától. Nyílik. S a nyíláson sok friss vér áramlik bele. Intenzíven pumpál.

Ez az egész szer-gondolatcunami e-szép magyar szavunk ízlelgetése közben kattant be szertelen agyamba. Hisz a szer jóóóóóóóó!

Mikor érint. Lel. Ölel. Meglel. Fellel. Emel!

No, de ez már egy másik remek szó ízekre szedése lenne. Tán legközelebb…

Így most SZERvusz!

 

Negyvenes éveim háromharmadában járok :). Magát egyszerre örökké kereső és rég megtaláló nőnemű volnék. Nagyfiam felnőtt, Égbőlpottyant Tündérlalám-fogadott Kisfiam 9 éves. Megérint az élet. Hol, mikor, melyik részlete. Hiszek szép anyanyelvünk csodás szavaiban, olykor ömlenek belőlem a betűk, máskor hetekig nem kívánkozik ki semmi. Sokat vonatozom Kecskemét és Budapest közt, szeretteim és munkáim húznak hol ide, hol oda. Vonatozás alkalmával sokszor megihlet a sebesség, az ablakban futó ilyen-olyan világ. :) Bevillan sok fájdalom, öröm, megérkezés és elbúcsúzás. Szavakba öntöm magam. Olyankor töltődöm, erősít. Fogadjátok szeretettel amatőr szárnypróbálgatásaimat!

Nagy Zsuzsanna Katalin

 


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 09 augusztus 2018 18:41
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449