TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Ébresztő, éld az életed!

02
2018 aug.

 

Itt az augusztus, hozza nekünk a forróságot, és van akinek munkát, másnak a pihenést, szabadságot. Ha úgy érzed, elfáradtál már az egész éves hajtásban, az érzelmi hullámvölgyekben, akkor ez az írás neked szól. Ha energikus vagy, akkor pedig megerősít, mert most erőt kaphatsz, lendületet az életedhez.

 

Ez a hónap numerológiai szempontból támogatni fogja azt, hogy lendületet kapjál az elvégzendő feladataidhoz. Most olyan erőforrásokhoz juthatsz, amik segítségével könnyebben megvalósíthatod a céljaidat.

Anyagiak területén lehetőséged nyílhat a pénzügyeid gyarapodásra, de ügyelni kell arra, hogyan bánsz a pénzzel, mire költöd, mert az is benne lehet, hogy túlköltekezel.

Párkapcsolatban itt van a szenvedélyek megélésének az ideje. Ha kapcsolatban élsz, lehet, hogy újra fellángol a szerelem köztetek, ha egyedül, megérkezhet az igazi. De az is előfordulhat, hogy a nagy érzelmek viharos formában törnek ki belőletek, ilyenkor érdemes kicsit lecsendesíteni magadat, nehogy olyat mondj, amit később esetleg megbánnál.

Ebben a hónapban erőt, energiát, aktivitást nyerhetsz, érdemes ezt jó dolgokra felhasználni és nem pedig harcba tenni.

 

Minden hónap elején – ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd ehhez húzok egy szót is az általam készített kártyákból, ez pedig az elmét dolgoztatja meg.

 

Két kérdés fog minket vezetni:

 1. Mit kell most megoldanom?
 2. Mi segíthet ebben?

 

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra bármikor szükséged lehet, de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

 1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót, majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.
 2. Ezután nézd meg az írásomat, és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy, ahogy van. Bízz magadban!

 

És most nézzük az erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

 

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

 

 

A képen egy Főnixmadár látható, melynek fontos a szimbolikája. Ez a lélek madara, aki élénk, narancsos színű szárnyaival éppen felemelkedik a hamvaiból. Alatta egy szétrombolt világ, amiben már nem tud tovább létezni. Feltámad és újjászületik. Ez a madár az átalakulást jelképezi, ami azonban az elme számára sosem könnyű. Az ego nem szereti a változást, mert akkor elveszti a biztonságérzetét, hisz a jövő általában kiszámíthatatlan számára.

Épp ezért van az, hogy amikor az ember egy új helyzet elé kerül, sokszor nehezen tud döntést hozni. A lélek már érzékeli, hogy el kellene engedni a régit, akár porig rombolni, de az elme kételkedik, fél, bizonytalan, hogy mi lesz ezután. Az új létrejöttének azonban mindig feltétele az, hogy a régi megszűnjön.

Hogyan tudnál egy új, boldog kapcsolatban élni, ha még nem engedted el a régi, már nem működőt. Szeretnél egy jobb munkát, de addig nehéz lesz megtalálni, amíg a mostani nem megfelelő állásban dolgozol.

Ennek a hónapnak az energiái segítségedre lehetnek abban, hogy szembesülj azokkal a gondolataiddal, nézeteiddel és élethelyzeteiddel, amikhez ragaszkodsz még ugyan, de már egyáltalán nem a javadat szolgálják. Ehhez azonban ki kell lépned a múltad árnyékából és fel kell szabadítanod a lelkedet.

Ez azért is fontos, mert ha te nem kezded el elengedni és leépíteni a régit, akkor majd a sors megteszi helyetted. Ez pedig általában nagyobb szenvedésekkel jár, mintha a saját döntésed eredményeként változtatnál.

 

Kérdések:

 • Hol vagyok elakadva az életemben, ami nem előre visz?
 • Mi az, amihez ragaszkodom, annak ellenére is, hogy már nem jó nekem?
 • Ki az a személy, akit a múltamból még nem engedtem el, még negatív érzések kötnek hozzá?
 • Miért nem érzem magam szabadnak és nem szárnyalok önfeledten?

 

A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani:

 

 

Amikor le kell bontani a biztosnak vélt falakat, akkor a legnagyobb gát az lehet, ha nem hiszel abban, hogy ez neked sikerülhet. Amikor a múltad esetleges rossz tapasztalataira építed fel a meggyőződéseidet, és ezért szorongsz attól, hogy sikerülhet e neked az újrakezdés. Amikor kicsi a hited magadban és abban, hogy képes vagy meglépni a minőségi változást.

Természetesen mindenkit próbára tesz az élet és biztosan cipelsz te is néhány múltbeli terhet. De nem kell ennek így lennie, ha képes vagy másként gondolni magadra. Olyan módon, ahogyan évekkel ezelőtt reagáltál egy helyzetre, az, az akkori éned szerint történt. De ma már érettebb vagy, sok hasznos tudást szerezhettél elméletben és gyakorlatban is. Ugye, amikor te segítesz másnak a problémájában, akkor nagyon okos dolgokat tudsz tanácsolni neki. Nahát, ez a bölcsesség ott van benned, csak nem hiszed el, hogy képes lennél a magad számára is értékes útmutatót adni. Pedig így van, semmivel sem vagy kevesebb másoknál, csak lehet nem ezt mondták neked. Sokkal inkább azt, hogy „erre nem vagy képes”; „nem fog sikerülni”; „szenvedni kell”; „az élet egy nagy küzdés”; „ha jó történik veled, majd követi valami rossz”….

De ezek valaki másnak voltak a gondolatai, szavai, nem kell velük azonosulnod. Sokkal inkább azzal, hogy képes vagyok rá, meg fogom találni a legmegfelelőbb megoldást, meg tudom oldani, hiszen eddig is fontos szereplője voltál az életednek és biztosan számos nehéz szituációt jól kezeltél és megoldottál már.

 

Segítő kérdések:

 • Melyek azok a helyzetek, amikor kételkedem magamban?
 • Kitől halottam először vagy legerőteljesebben, hogy „nem vagy képes rá; „nekünk ez úgy sem sikerülhet” vagy ehhez hasonló önkorlátozó gondolatokat?
 • Mi az a negatív múltbeli tapasztalat, amiben hibásnak érzem magam, ahelyett hogy elfogadnám a megtörténtét?

 

A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

 

A képen egy lazán elnyúló női alak látható, aki nyugodtan ül az édenkertben és élvezi a létezését. Mögötte virágba borult és érett gyümölcsöktől roskadozó fák. Körülötte bőség, gazdagság mindenhol. Megjelenik a képen egy madárka is, aki alatt már nincs hamu, szabadon szállhat.

Ahhoz, hogy ki tudj lépni a régi nem működő helyzeteidből és olyan jövőt tudj építeni magadnak, amiben már szabadon szárnyalhatsz, nem maradhatsz a hiányra fókuszálásban.
Csak addig nehéz a döntést meghozni, amíg nem láttatod meg magaddal, hogy az új élethelyzetnek mennyi előnye lehet a számodra. Ahhoz azonban, hogy ne a félelmeidből teremtsd és alakítsd ki a jövődet az kell, hogy vedd észre, mennyi bőség van már most is az életedben. Hiszen vannak körülötted szeretetteljes személyek, akiknek fontos vagy. Van munkád, ami célokat adhat neked. Vannak tehetségeid, amikkel gyarapíthatod a világot magad körül. Biztosan vannak olyan múltbeli élményeid, amikre jó visszagondolni és örömmel töltenek fel. Vannak már megtapasztalt sikereid, amik erőt adhatnak. Ha ezekre koncentrálsz és nem a hiányosságokra, akkor biztos hogy nem a kishitűség fog benned dolgozni, hanem a hasznosság és a becsülhetőség érzése.


És a kihúzott szó a megoldásra, ami segíthet:

 

 

Nem lehet addig a régit elengedni, továbblépni és újjászületni, amíg nem bocsátottál meg. Lehet egy másik személy, akit hibásnak vélsz, akkor neki érdemes megbocsátást adnod. Azt tette ugyanis, amit az adott tudásszintjén tudott. Amire az akkori helyzetben képes volt. Nem többet és nem kevesebbet. Ezért nem lehet hibáztatni, érdemes lenne tehát feloldozást adni neki végre. De ami a legfontosabb, hogy ezzel legfőképp saját magadat szabadítod fel a fájdalomból. Mert hiába vagy rá mérges, hiába szomorkodsz miatta, ez a te lelkedben van, lehet, hogy ő nem is tud róla. Ezért tehát légy megértő önmagadhoz és bocsáss meg magadnak minden múltbeli, vélt hibádért. Mert te sem tudtál hibázni, te is csak azt tudtad tenni, ahol éppen tartottál akkor a saját utadon. De egy dolgot azért bátran megtehetsz: vond le a tanulságokat belőlük, hogy máskor ne kerülhess hasonlóan nehéz helyzetbe.

Amint megértetted a múltad üzenetét, sokkal könnyebb lesz elengedni, változtatni, felemelkedni a régiből és újjászületni az újban. Mert már bízni fogsz magadban és a hited szárnyakat adhat a boldog jövőd kialakításához!

 

 

 

Dr. Kovács Fatime

holiszta

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

+36-20-362-22-88

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Értékelés:
(1 szavazat)
Tovább a kategóriában: « Heti mottó Heti mottó »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449