TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Becsüld meg magad, hogy elégedett lehess!

04
2018 szept.

Becsüld meg magad, hogy elégedett lehess!

 

Szeretnéd, hogy nagyobb odafigyeléssel közeledj másokhoz, könnyebben ráhangolódj a környezetedben élőkre és növekedjen a türelmed? Ez a hónap numerológiai szempontból támogatni fog ebben. Sokat segíthet az, ha most jobban odafigyelsz a megérzéseidre. Ezek azok a gondolatok, érzetek, amik csak úgy jönnek valahonnan, minden logikus magyarázat nélkül. Felerősödhet benned az igazság iránti igény és lehet, hogy most lehetőséget is kapsz arra, hogy rendezd a vitás helyzeteket békésebb módon. Arra kell azonban ügyelni, hogy előfordulhat az is, hogy a békesség kedvéért inkább elkerülöd a konfliktusokat és nem vállalod fel a véleményedet.

 

Minden hónap elején – ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd ehhez húzok egy szót is az általam készített kártyákból, ez pedig az elmét dolgoztatja meg.

Két kérdés fog minket vezetni:

  1. Mit kell most megoldanom?
  2. Mi segíthet ebben?

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra bármikor szükséged lehet, de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

  1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót, majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.
  2. Ezután nézd meg az írásomat, és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy, ahogy van. Bízz magadban!

És most nézzük az erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

 

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

 

A képen látszólag három nő látható, de valójában csak egy, akire a tükörképei néznek vissza. A tükör egyik feléből az Anya, lesütött szemekkel, inkább visszafogottan, a másik részéből a szépen felöltözött, ragyogó Nő. A tükörbe néző nő arcát nem látjuk, de a tükörképei jól tükrözik a benne lévő érzelmeket.

Amikor magadra gondolsz, és belenézel a tükörbe, milyen arc, tekintet néz vissza rád?

Lehet, sokszor érzed úgy, szülőként kicsit megfáradtál. Sok a feladat, a kötelesség és minden pillanatban felelősséggel tartozol a gyermekedért. Az is lehetséges, hogy vannak olyan időszakaid, amikor szomorúsággal tölt el, hogy nem tudsz olyan jól helytállni szülőként, ahogyan te azt szeretnéd vagy elvárnád magadtól. Főleg akkor, ha sokat dolgozol és keveset tudsz otthon lenni a gyermekeddel. Vagy ha elvált vagy és a gyerekeidet nem te neveled. Vagy ha te neveled ugyan, de úgy érzed, sokszor vagy kimerült és nincs már estére türelmed foglalkozni, játszani, tanulni a gyerekeddel.

Ilyenkor sokat segíthet az, ha szembenézel magaddal, és megkérdezed: megtettem-e minden tőlem telhetőt azért, hogy szülőként tiszta legyen a lelkiismeretem? Ha igen, akkor engedd el az önostorozást, mert ezzel magadnak és a családodnak is csak ártasz. Ha nemleges a válasz, akkor viszont kezdj el változtatni. Ha pl. tudod azt, hogy sok a munkád és nincs elég időd a gyerekre, akkor szervezd át esetleg az időbeosztásodat, és amikor vele vagy, akkor tölts vele minőségi időt. Vagyis csak őrá figyelj.

A tükör másik oldaláról visszatekintő nő szépen felöltözve jelenik meg a képen. Vajon te mennyi időt és energiát szánsz magadra? Állandóan rohansz egyik helyről a másikra és sose éred utol magad? Hajtod a feladatokat, hogy megfelelj a munkahelyen, a családban? És hol vagy te ebben a pörgésben?

Az életnek sokféle aspektusa van, ami hozzájárul ahhoz, hogy teljesnek érezhessük. Egy része a kötelességek teljesítése, de másik része az, hogy magunkkal is foglalkozzunk. Azzal, hogy milyen élelmet adunk a testünknek, hogy mennyit teszünk a fizikai erőnlétünkért a testünk karbantartásával. Hogy élünk-e a kedvenc időtöltéseinknek, hobbijaiknak? Hogy ápoljuk-e a baráti kapcsolatainkat? Hogy alszunk-e eleget?

Ha majd visszatekintesz az életedre, büszkén tudod vállalni, hogy értékes életet éltél? Vagy csak robotoltál a pénzért? Mire vársz még? Most van itt a legmegfelelőbb pillanat, hogy elkezdj tenni magadért!

 

A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani:

 

 

Amíg szomorúság van benned, nincs lehetőséged arra, hogy észrevedd a boldog pillanatokat, helyzeteket, a jó dolgokat az életedben.

A napokban egy kis üzletben vásároltam egy cipőt, és azon túl, hogy örültem neki, mert kényelmes és külsőleg is tetszett, észrevettem még azt is a boltban, hogy volt egy nagyon ízlésesen összeállított ruháspolc. Aztán az is feltűnt, hogy milyen harmonikus az üzlet berendezése, színvilága. És a végén a cipős dobozomat egy szép zacskóba csomagolták nekem. Mindegyik kis örömforrásomnak hangot is adtam az eladónak, aki a végén már csak mosolygott a lelkesedésemen és azt mondta, bárcsak mindegyik vásárló ilyen kedves és vidám lenne. Pedig semmi különös nem történt, egyszerűen csak hagytam magamnak észrevenni a sok szépséget, ami körbevett és dicséret formájában ki is mondtam, egyszerűen, mert így esett jól.

Amint a szomorúság helyett az örömöt választod, akár a leghétköznapibb helyzetekben is, máris jobban fogod érezni magad. És amint benne tudsz lenni az örömben, máris másként fogsz az életedre és magadra tekinteni, mert a tükörből nem egy megfáradt, kedvetlen, szomorú valaki, hanem egy életteli teli, energikus személy fog visszamosolyogni rád.

Mi lenne, ha ezentúl azt választanád, hogy észreveszed a szépséget és a bőséget magad körül, ott ahol élsz, dolgozol, amerre jársz, akikkel találkozol? Te hogyan éreznéd ekkor magad?

 


A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

 

A képen egy imádkozó nő látható, aki egy bőséggel megrakott oltár előtt térdel.

Van, amikor úgy érezheted, nem találod a helyed; nem úgy alakulnak a dolgaid, ahogyan szeretnéd; a vágyaid nem teljesülnek; a párkapcsolatod romokban hever vagy még mindig egyedül küszködsz és hol van már az Igazi? Amikor nincs rendben az egészségi állapotod és nem látod a gyógyulásod útját. A munkában hajtasz, de mégsincs meg az elvárt sikerélmény. Az anyagi helyzeted aggodalommal tölt el, nem jön annyi pénz, amennyit szeretnél vagy több kiadás terhel, mint amire számítottál. A vállalkozásod pang, és gőzöd sincs, mit kezdj magaddal. Átlagos hétköznapi szituációk ezek, bármelyikünk életében előfordulhatnak.

De te mit teszel, ha valamelyik fenti élethelyzetbe kerülsz? Keseregsz, szomorkodsz, másokat hibáztatsz, lelkiismeret furdalást gerjesztesz magadban, áldozatnak érzed magad, dühös vagy, esetleg depresszióba esel?

Talán érzed és tapasztaltad is, hogy ezek a reakciók nem vezetnek el a megoldáshoz. Ami segíthet, ha hálát adsz azért, amid már most is van. Mert sokszor úgy élünk, hogy természetesnek vesszük, hogy egészségesek vagyunk, pedig bármikor beüthet egy betegség. Vagy azt, hogy vannak gyerekeink, pedig hányan csak vágyakoznak gyermekáldásra. Vagy egyértelmű, hogy van munkánk, pedig bármikor előfordulhat, hogy elküldik az embert vagy becsődöl a cég.

Akkor viszont, amikor elkezdjük értékelni azt, amink már most is van, akkor az elégedettség állapotába kerülünk. És ez adhat olyan érzelmi töltést, ami elvonja a figyelmet a hiányról és átviszi a bőségre. Arra, ami mindenki körül ott van, csak észre kellene venni és értékelni.

Kérlek, nézz körül az életedben és vedd sorba, akár le is írhatod, hogy mennyi mindenért vagy most hálás. És minél többet mondod azt a szót: „köszönöm”, annál jobban fog gyarapodni a gazdagság, a szépség és ezáltal a boldogság az életedben.

 


És a kihúzott szó a megoldásra, ami segíthet:

 

 

 

Két papír is a kezembe akadt, hagytam, hadd jöjjenek útmutatóul. És milyen jól tettem, mert mennyire összefüggnek egymással és az előbbiekben kihúzott kártyákkal. Ahhoz, hogy a tükörből egy olyan arc mosolyogjon vissza rád, akin már nem a szomorúságot látod, bármi miatt is, ahhoz az kell, hogy becsüld meg azt, aki vagy.

Amint elfogadod magadat a hiányosságaiddal és az erősségeiddel együtt, akkor kaphatsz egy teljes képet magadról. Így, ebből kiindulva mondhatod azt, hogy megbecsülöm magam, mert bár nem vagyok tökéletes, de létezem.

Mert a legnagyobb elégedettséget nem az kell, hogy adja, hogy éppen milyen teljesítményt értél el, milyen csúcsokra jutottál el a munkádban vagy a pénzügyeidben. Hanem az, hogy itt vagy köztünk és létezel. Mert a te személyiséged egyedüli, senki máshoz nem fogható. A gondolkodásod, a viselkedésed, a cselekedeteid csak rád jellemzőek.

Mi lenne, ha örülnél az egyediségednek, értékelnéd magadat és megmutatnád világnak, hogy mindannyian gazdagodhassunk belőle!

 

 

 

Dr. Kovács Fatime

holiszta

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

+36-20-362-22-88

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 04 szeptember 2018 11:28
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449