TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Ősz, farmer, Fashion Reggeli: lángoló szerelem?

10
2018 szept.

Ősz, farmer, Fashion Reggeli: lángoló szerelem?

 

Igazi farmerfesztivállal indult az ősz Kecskeméten: a szeptemberi Fashion Reggelin a leguniverzálisabb ruhadarabunk, a misztikus japán kék nyomába eredtünk, ami valójában zöld (de erről majd később), hogy újra fellángoljon a farmercuccok iránt érzett szerelmünk. Közben élveztük a Malom Központ Panoráma teraszán a szinte nyári forróságot, és végre bepótoltunk jó pár beszélgetést a nyáron nem látott ismerősökkel.

 

 

Mi köze Japánnak a farmerhez?

Ha feltesszük a kérdést: Honnan jön a farmer?, 10 emberből tuti, hogy 9 rávágja, Amerikából. Te tudtad, hogy ez tévhit? Sokak kedvenc ruhadarabja bizony a japánok tökéletesség iránti mániájának köszönhető! Övék a legfinomabb anyag a világon és ők tudják, hogyan lehet a legszebb színeket előhívni - bonyolult eljárásokkal - az indigócserjékből. Nem véletlen, hogy a kék színre 70 kifejezés létezik a japán nyelvben, illetve az sem, hogy titkos eljárásaik csínját-bínját nem kötik a világ orrára.

Az őszi Fashion Reggeli egyik meghívottja, Körtvély Adrienne divattervező irigylésre méltó tudást halmozott fel az elmúlt egy évtizedben, amióta megbabonázta őt a “blue denim”. A sztorijai hatására kicsit mi is bennfenntesnek érezhetjük most már magunkat, tudjuk például, hogy a japánoknál úgy öröklődik generációról generációra egy-egy minőségi, különleges darab, mint nálunk az aranyékszer. Eleinte persze - az amerikai cowboyokhoz hasonlóan - Japánban is csak hétköznapi viselet volt, később lett egyre megbecsültebb, sikkes ruhadarab.

A készítési folyamat érdekességei, hogy a farmer először zöld, ám a levegőn, az oxigén hatására színt vált és bekékül. Sűrű szövése miatt élvezhetjük higiéniai előnyét, ami tovább fokozható, ha egy-egy kék vagy fehér szálat igazi ezüstre cserélnek.

 

 

Farmer természetesen

Körtvély Adrienne jótanácsa számunkra, hogy törekedjünk a természetes alapanyagokból készült farmerruhák vásárlására. Hogy ezt hogyan ellenőrizhetjük a címke szemrevételezése nélkül? Egész egyszerűen egy öngyújtóval - kaptuk a tippet Eszter-Virág Meyer blogger, infuencer és az Y Konszept megálmodójától. Februárban alapított márkája a farmer szeretetén alapul: oversize vintage farmerkabátoknak ad új életet. Volt már, hogy kedvenc dalszövegeiből kerültek fel idézetek a dzsekikre, máskor virágok ihlette dekorációt kreál rájuk - a lényeg, hogy egyedi legyen. Gyakran áttúrja nagymamája szekrényét, illetve előszeretettel játszik nyomozósdit, ha egy farmerkabát történetét kell felgöngyölíteni. Ezeket aztán belerejti a ruhadarab egyik zsebébe a későbbi tulajdonosnak.

Vallja, hogy “a farmer örök”, ezért biztat arra, hogy nyugodtan engedjük szabadjára a fantáziánkat és újítsuk fel saját gardróbunk őskövületeit. Ő maga arra kéri vásárlóit, ha megunják a nála vásárolt farmerkabátot, vigyék nyugodtan vissza, mert attól minden darab jobb sorsra érdemes, hogy a szekrényben porosodjon.

 

 

Míg a farmer témát kiveséztük, Hornyák Dia, a Bobbi Brown Education managere és Bodzsár Tamás, a BioHair fodrásza az őszi trendeknek megfelelő sminket és frizurát készítettek Kovács Adriennek, a Fashion Reggelik már jól ismert modelljének. Éljenek újra a bogyószínű, hangsúlyos ajkak, viszlát precizitás: jön az elmosott vonalak, a satírozott szemceruza ideje, illetve a fordult a szájceruza-rúzs sorrend, az élénk színeket akár kézzel is felütögethetjük a szánkra, eztán kerül csak kézbe a kontúrceruza. Az összképet a textúrák játéka teszi teljessé: natúr, természetes fényben csillogjon az arc, az orcák viszont ragyogjanak szembetűnően! Most pedig egy jó hír az ügyeskezűeknek: a tökéletes megjelenéshez már csak egy kis hajfonás szükségeltetik, ami laza és kócos verzióban tért vissza.

Nemcsak divattippekből telítődtünk szombat délelőtt, izgalmas szendvicskreációk, hűs limonádé és frissen főtt kávé marasztalták a társaságot. Ezúttal is megválasztotta a rögtönzött zsűri a három legstílusosabb hölgyet, de természetesen senkit sem engedtek haza üres kézzel.

 

Mikor lesz a következő Fashion Reggeli?

Az idei negyedik Fashion Reggelire a következő évszakig várnunk kell, de már most kíváncsian várjuk, mivel rukkolnak elő a szervezők december 8-ra.

 

Fotó: Petróczi Réka

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 12 szeptember 2018 13:32
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449