TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ "Emberek vagyunk, jó és kevésbé jó tulajdonságokkal"
31
2018 okt.

"Emberek vagyunk, jó és kevésbé jó tulajdonságokkal"

 

Itt az idő, hogy a határozottságunkat jobban meg tudjuk élni, mégis úgy, hogy közben figyelemmel tudunk lenni másokra is. Képesek leszünk együttműködőbben részt venni a feladataink ellátásban. Ebben sokat segíthet, ha hallgatunk a megérzéseinkre, belső hangunkra. Felszínre kerülhetnek az anyával kapcsolatos megoldandó helyzetek, legyen szó akár a saját édesanyánkhoz fűződő viszonyunkról vagy a saját anyai oldalunkról. Lehetőséget kaphatunk arra is, hogy gyakoroljuk a segítségkérést és elfogadást, befogadást azáltal, hogy képesek lehetünk jobban ráhangolódni az aktuális megoldandó helyzetünkre, benne a mi szerepünkre és a másokkal való viszonyunkra is. Ez a hónap numerológiai szempontból segíthet mindezekben.

 

Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig ehhez egy szót is az általam készített kártyákból, mely pedig az elmét dolgoztatja meg. 

Két kérdés fog minket vezetni:

 1. Mit kell most megoldanom?
 2. Mi segíthet ebben?

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

 1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.
 2. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van. Bízz magadban!

 

És most nézzük erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

 

A képen egy önmagát korbáccsal kínzó alak látható, aki összegörnyed a fájdalomtól. Arckifejezése a szenvedéstől és a meggyötörtségtől eltorzult.

Sokszor kerülhet az ember olyan helyzetbe az életében, amikor úgy érzi, nem jól oldotta meg a feladatait. Főként azoknál fordulhat ez elő, akik túl magasra teszik a mércét önmagukkal és másokkal szemben is. Mert ilyenkor az kapcsol be, hogy sose tudok elég jó lenni. Ezt meg lehetett volna oldani jobban, ügyesebben, felkészültebben is. Ilyen esetekben, amikor elégedetlen vagy magaddal, gyakran lesz az az eredmény, hogy elkezded magadat hibáztatni. Felerősödik az önkritika és ez elvezethet ahhoz az érzéshez, hogy hibásnak is kezded érezni magad.

Az önostorozás csak arra jó, hogy stresszt tegyél magadra, pedig mindenki pont arra törekszik, hogy ezt elkerülje. Ha tehát nyugalomban és elégedettségben szeretnél élni, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy életed mely területén kínzod magad azzal, hogy önmagaddal szemben túlzottan kritikus vagy. Például sokan a munkába menekülnek az érzéseik elől és azzal „büntetik” magukat, hogy rengeteget dolgoznak. Így állandóan fáradtak, kimerültek és nem tudják élni az életüket, szinte csak vegetálnak.

 

Segítő kérdések:

 • Mennyire érzed magadat hibásnak, akár múltbeli döntéseidért, akár a jelenre vonatkozó cselekedeteidet illetően?
 • Hogyan szidalmazod magadat a mindennapok során, amikor úgy érzed, nem vagy elég jó valamiben?
 • Milyen módon bünteted magad azzal, hogy önsanyargató életet élsz, mert nem hiszed el, hogy jár neked is a boldog élet?

 


A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani: 

 

 

Ez a fogalom tulajdonképpen pont arról szól, ami a képen keresztül is megmutatkozik számunkra. Ha folyamatosan bírálod magad vagy a környezetedet, ha méltatlankodsz, panaszkodsz, mást akarsz, mint ami épp van, akkor azt tapasztalhatod meg, hogy nincs támogatottságod. Vagyis olyan helyzetekbe kerülhetsz, ahol elutasítottnak érzed majd magad.

Ez megjelenhet a külvilág által, amikor nem érzed, hogy a közösség, amiben naponta vagy – legyen az munkahely, baráti társaság, sportkör – befogadna, mintha kívülálló lennél.

Ez a mellőzöttség érzet megjelenhet továbbá a párkapcsolatodban is, amikor úgy érzed, a társad nem foglalkozik veled annyit, vagy olyan módon, ahogyan te azt igényelnéd.

Az is lehet, hogy pont te vagy az, aki az elutasítást választja mások irányába azért, hogy ne kelljen szembenézni a problémákkal. Ilyen az, amikor másban keresed a hibát és ezzel akarod távol tartani magadat a szembesüléstől. Lehet, hogy van egy régi kapcsolat, ami még nincs rendben benned, és úgy gondolod, ha nem foglalkozol vele, akkor az már meg is oldódott.

Létezik az elutasításnak az a formája is, amikor magadat utasítod el. Ezt sokféleképpen lehet művelni, ilyen például az, amikor a testeddel nem vagy elégedett és a külsődet másokhoz méred. Vagy amikor a teljesítményedet véled rossznak és ahelyett, hogy értékelnéd azt, amit eddig letettél az asztalra a képességeidhez mérten, kevesebbnek érzed magad másoknál. Így a siker és az erő megtapasztalást utasítod el, azáltal, hogy magadat nem becsülöd meg eléggé.

Bármelyik módját is éled az elutasításnak, az az ellenállás egy formája csak. Amíg azonban ellenállsz önmagadnak, addig nem tapasztalhatod meg, hogy lehet másként is. Könnyebben, jobban, felszabadultabban.

 

Kérdések:

 • Kivel szemben vagyok elutasító?
 • Mit nem engedek meg magamnak, ami pedig jól esne?
 • Hol élem meg, hogy elszigetelődött, mellőzött vagyok másoktól, akár egy közösségtől, csoporttól vagy a családtól?

 


A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

 

A képen egy a víz által partra vetett ruhátlan alak látható, aki éppen egy tojásból mászik ki. A háttérben ott a Hold, az égen szálló madarak, és egy magányosan álló fa is, amik sok mindent szimbolizálhatnak.

Addig, amíg magadat sanyargatod, amíg nem engeded el önmagad hibáztatását, amíg elutasítod a valódi önmagadat, azt aki lehetnél, ha nem akarnál megfelelésben élni, addig nincs szabadulás.
Addig a saját „börtönödben” élhetsz csak, amit az önkorlátozó gondolataid és az ezekből fakadó tetteid határoznak meg. A te választásodon múlik, hogy meddig tartod magadat ebben a beszűkült állapotban vagy megengeded magadnak, hogy kimássz a saját bezártságodból és kinyíljon az életed újabb és jobb lehetőségek felé.

Ehhez persze lehet, hogy először le kell mondanod sok olyan meggyőződésről, amivel beskatulyázod magad. Ilyen lehet pl. az, hogy „nem érdemlem meg”, „nem sikerülhet”, „nem vagyok képes rá”, ’nekem ez nem megy”, „össze kell húzni magam”, „majd inkább máskor…”.

 

És a kihúzott szó a megoldásra, ami segíthet:

 

 

Lehet vádolni a párodat, hogy kevés figyelmet kapsz tőle, de ettől még nem fogod jobban érezni magad. Lehet vádolni magadat egy múltbeli döntésedért vagy egy jelenbeli reakciódért, de minél inkább beleragadsz az önhibáztatásba, annál messzebb kerülsz a megoldástól.

Lehet mutogatni a főnök tűrhetetlen modorára, az anyósod panaszkodására, a kollégád rosszindulatára, a párod kicsinyességére, a szomszédod agresszív beszédére, de ezekben te is mind benne vagy. Hiszen amit kívül megtapasztalsz, ez előbb benned jelenik meg.

Így tehát az a legegyszerűbb, ha felelősséget vállalsz a gondolkodásmódodért és a viselkedésedért. Mert lehet te is szeretsz panaszkodni néha. Talán voltál már mással rosszindulatú és lehet kicsinyes módokon is reagáltál már mások viselkedésére. Talán előfordult, hogy erősebben szóltál be valakinek, mint ahogyan kellett volna.

Emberek vagyunk, jó és kevésbé jó tulajdonságokkal. De akkor lehet szabadon élni, ha nem hagyod, hogy a rossz gondolatok maguk alá gyűrjenek és hogy mások meggyőződései, reakciói határozzanak meg téged. Amikor elismered és felvállalod, hogy a látásmódodért te vagy a felelős, akkor lesz lehetőséged tenni magadért.

Segíthet ebben az, ha nem magadat vagy másokat hibáztatsz egy történésért, hanem felelősséget vállalsz a saját döntéseidért, és elfogadod, hogy mindig van lehetőséged másként gondolkodni, másfajta nézőpontot választani. Hisz a világ és benne mi magunk is ettől leszünk sokszínűek és izgalmasak!

 

 

Dr. Kovács Fatime

holiszta

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

+36-20-362-22-88

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 31 október 2018 17:30
Értékelés:
(0 szavazat)
Tovább a kategóriában: « Heti mottó Heti mottó »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449