TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Lépj ki a múltból, töröld félelmeid, állj ki magadért! Jutalmad egy nagy adag boldogság lesz!

03
2018 dec.

Lépj ki a múltból, töröld félelmeid, állj ki magadért! Jutalmad egy nagy adag boldogság lesz!

 

Lehet, hogy mozgalmasabbnak fogod érezni a napjaidat, de lesz is erőd, hogy befogadd az új ingereket ebben a hónapban, amikor is nyitottabbá válhatsz a külvilág történéseire. Persze csak akkor, ha figyelsz magadra és ez nem a túlpörgésről fog szólni. Érkezhetnek új barátok az életedbe, akik valami újdonságot hozhatnak az eddig megszokotthoz képest. Arra kell figyelned, hogy ne vállald túl magad, mert a sok teendő szétforgácsolhatja az erődet és dekoncentrálttá tehet. Kaphatsz most olyan információkat, amelyekből sokat tanulhatsz vagy a már meglévő tudásodat mélyítheted el.

 

Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig ehhez egy szót is az általam készített kártyákból, mely pedig az elmét dolgoztatja meg. 

Két kérdés fog minket vezetni:

  1. Mit kell most megoldanom?
  2. Mi segíthet ebben?

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

  1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.
  2. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van. Bízz magadban!

 

És most nézzük erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

 

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

 

 

A képen egy egymástól elforduló, távolságot tartó páros látható, akik között láthatóan erős feszültség húzódik. Ez a lap arról szól, hogy azon kell most változtatni, hogy a rosszkedvedet, fásultságot, sértődöttséget hogyan tudod feldolgozni magadban, bármi is legyen ennek az oka.

Sokszor ilyenkor a tehetetlenség az, ami miatt akadályoztatottnak érezheted magad. Úgy gondolhatod, nincs lehetőséged változtatni, másként dönteni, mert a körülményeid rabja vagy. Ilyenkor azonban nincs előrelépés, haladás, inkább megrekedtnek érzed magad. Gyakran menekül az ember ebben az állapotban önsajnálatba, a világot hibáztatja maga körül és belesüpped valamiféle duzzogásba, sértődöttségbe, akár depresszív hangulatba is. Érezheted ilyenkor azt, hogy nem tud a sors elegendő örömöt adni neked. Ezért elégedetlenné válsz magaddal szemben és úgy gondolhatod, hiába minden igyekezeted, nem alakulhat jó irányba az életed.

 

Mi lehet ennek az oka?

Gyakran az, hogy nem engedtél még el valamit a múltadból. Lehet ez egy rossz kapcsolat, vagy egy olyan negatív érzelem, amelynek már nem lenne helye az életedben, mégis forgatod még magadban, pl.: haragszol az exedre, hogy ő már továbblépett; szomorú vagy, mert egy másik jelentkező kapta meg az állást és nem te; féltékeny vagy, mert a kollégád kapott jutalmat helyetted; feszült vagy, mert nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan te azt elképzelted…

Érdemes lenne felülvizsgálnod, hogy van-e esetleg valamilyen területen elakadásod, amiben nem tudtál továbblépni. Akivel vagy amivel szemben rossz érzéseid vannak, az ilyen lehet. Azért lenne fontos kilépni a múltadból, mert amíg benne ragadsz, csak a nyugtalanságot élheted meg. Ebben a feszültségben viszont nem tudod érzékelni a lehetőségeket. Illetve azt sem tudod észrevenni és értékelni, ami viszont már megvan és jó dolog az életedben. Vagy azt, amit a sors adni akar neked a jövőre vonatkozóan és amitől pedig boldog lehetnél.

Mi lenne, ha úgy tekintenél a múltadra, mint ami már egy lezárult része az életednek, amiből sokat tapasztalhattál és tanulhattál, de most már itt az idő új kalandok és élmények szerzésre. Amit csak akkor tudsz átélni, ha nem a pesszimizmust és a sötét, kilátástalan jövőképet választod. A múlt árnyékában ugyanis kevés lehetőséged lehet a „fényt” meglátni és az igazán jó dolgokat megélni.

 

A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani:

 

 

A ragaszkodás egy olyan megnyilvánulás, amikor félsz valamit vagy valakit elengedni. Amikor akkor is benne tartod magadat a rosszban, ha talán tudod is, hogy ez nem kellemes neked, mégsem változtatsz.

A ragaszkodás fárasztó és nehéz helyzeteket hoz létre, mert nem lehetsz benne önmagad. Lehet, hogy egy idegörlő, stresszes munkahelyen dolgozol, ahol nem kapsz megbecsülést. Miért is jó ez neked? Mitől is félsz? Hogy ha kilépnél, nem lenne munkád? Hogy nem lennél elég jó egy ismeretlen munkakörben? Hogy hogyan tudnál beilleszkedni egy másik közösségbe?

Vagy élsz egy unalmas, kihűlt kapcsolatban, ahol alig van köztettek már bensőségesség. Miért is nem lépsz ki (persze csak azután, hogy megpróbáltál mindent megtenni a kapcsolatotokért)? Mert tartasz attól, hogy nem lesz társad? Félsz egyedül maradni? Szorongsz, hogy mit fognak gondolni rólad?

A ragaszkodás helyett mi lenne, ha tartanál egy kis önvizsgálatot? Miért olyan fontos neked olyan helyzetben lenni, ahol nem érzed jól magad? Miért nem mersz változtatni? Mi kellene ahhoz, hogy bevállald önmagad félelmek nélkül?

 

A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

 

A képen egy egymáshoz simuló, mosolygós családot láthatunk, akiket gazdagság vesz körül. Érdekes, hogy az első képen is megjelenik ez a szimbolika, hiszen ott is előkelő öltözetű emberek láthatók. Mégis mekkora különbség van a két kép között az érzelmeket illetően! Itt az összhang látható, az egymásra figyelés, míg az első képen az elkülönültség, a széthúzás, sértődöttség.

Amikor úgy érzed, nincs boldogság az életedben, nehéz szépnek látni magad körül a körülményeket, tehetsz azért, hogy ne a kedvetlenség legyen úrrá rajtad. Azzal, hogy elkezded értékelni azt, ami már most is ott van örömteli dologként az életedben. Lehet pl., hogy finomakat tudsz sütni és ezzel örömöt okozol a családodnak. Vagy szívesen hallgatod meg a barátaidat és szeretnek veled együtt lenni. Lehet, hogy nagyon jól bánsz a fúróval, kalapáccsal és mindent meg tudsz szerelni, javítani otthon. Érdemes lenne úgy tekinteni magadra, mint aki rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik és ennek megtapasztalására lehetőséget is adni magadnak és másoknak is.

 

És a kihúzott szó a megoldásra, ami segíthet:

 

 

Bármit is szeretnél elérni, azt csak az öröm állapotából lehetséges. Ezért arra kellene figyelned, hogy amikor passzívvá, bizonytalanná válsz, akkor se hagyd el magad. Hanem vedd észre azokat az apró örömöket életedben, amik már természetessé váltak. Erre egy nagyon egyszerű lehetőség például, hogy mielőtt lefekszel aludni, vedd végig magadban, hogy mennyi apró vagy nagyobb jó dolog történt veled aznap. Ilyen lehet az is, hogy reggel fel tudtál kelni és el tudtad végezni a reggeli rutinodat. Lehet, ez természetes neked, de képzeld el, ha beteg lennél, ez akkor is ilyen könnyű lenne?

Minél több pozitív megélésedre jössz rá, annál inkább értékelni fogod magadat és az életedet. Innen pedig már csak egy lépés az, hogy megengedd magadnak, hogy örülni is tudj ezeknek.

Lehet, egyszer csak kiderül számodra, hogy egész jó életed van és hálásabbnak kellene lenni magadért és a körülményeidért?

 

 

 

Dr. Kovács Fatime

holiszta

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

+36-20-362-22-88

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 03 december 2018 17:58
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449