TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ A Fashion Reggelin megígértük magunknak: nem pörögjük túl a karácsonyt!

10
2018 dec.

A Fashion Reggelin megígértük magunknak: nem pörögjük túl a karácsonyt!

Fotó: Petróczi Réka Fotó: Petróczi Réka

 

Egy álmosító, esős szombat reggelen nem épp a karácsonyi hangulat keríti magába az embert, sokkal inkább érzi úgy, komfortosabb lenne visszabújni az ágyba. Mégis milyen jól jártak, akik dacoltak a csúf időjárással, a lakás zugaiban éktelenkedő porcicákkal és a kötelezőnek vélt egyéb teendők sokaságával, ugyanis egy békés, meghitt és családias Fashion Reggelin vehettek részt. Együtt énekeltünk, elláttuk egymást inspirációval, kiélveztük a közösen elfogyasztott kávé minden cseppjét és gyermeki lelkesedéssel kukkantottunk bele a Malom Központ által összeállított ajándékcsomagokba.

 

 

 

Major Eszter Bereznay Dani kíséretében bemutatta nekünk frissen debütált, Napraforgók című gyereklemezét. A rendhagyónak mondható reggelin ezúttal nemcsak hölgyek, hanem gyerkőcök is helyet foglaltak a Libri hangulatos szegletében. A kicsik és a felnőttek együtt lazultak bele a kellemes dallamokba és a jópofa dalszövegekbe, a végére rögtönzött kórussá avanzsáltak a résztvevők.

 

 

Eszter eredetileg dalszövegíró, ám azután, hogy tavaly karácsonykor meglepett minket a négy évszakot feldolgozó leporellóival, már meg sem lepődtünk, hogy megint kipattant egy új ötlet a fejéből, miközben második gyermekét várta.

 

 

A rendezvény édesanyja, Incze-Dusik Bori az elmúlt reggeli óta ugyancsak anyuka lett, úgyhogy mostantól őt is foglalkoztatja a nagy kérdés: hogyan telnek majd családként a karácsonyok, mivel fogja lekötni kislányát. Erre Szabadkai Anna, az Ötpötty Kreatív Foglalkoztató és Játszóhely vezetője adta meg a lehető legegyszerűbb választ: bármilyen játék csak akkor ér valamit, ha a gyermek a teljes figyelmünket is megkapja hozzá. Persze ez rengeteg energiát igényel, a felnőttek a nagy rohanásban nehezen merülnek bele a játékba. Anna mégis azt tanácsolja, nyugodtan rugaszkodj el a valóságtól, legyél gyerek! Ha ez sikerül, onnantól kezdve semmi szükség drágábbnál drágább kütyükre és játékokra, bármiből lehet szórakoztató perceket nyerni, bármihez lehet saját szabályokat alkotni. Anna például nagypapájával hosszasan játszotta azt, hogy egy gyufásdobozt pöckölgettek az asztal sarkán, attól függően, melyik oldalára érkezett, értékes pontokért. “Életre kel, bármi is van a kezedben, ha odafigyelsz” - szolgál tanáccsal minden szülőnek és nagyszülőnek.

 

 

Bori pedig arra buzdít mindenkit, hogy idén karácsonykor találja meg magában újra a gyereket, legalább napi 5 percre! Nevess, csavarogj, ugrálj az ágyon, tedd, ami a belső gyermeki énednek jól esik!

 

 

Csatos Erika pénzügyi tanácsadó, az Álomjövő alapítója megosztott egy bájos családi emléket a kedvenc karácsonyukról: a gyermekekkel olyannyira belemerültek a legózásba, hogy a pulykáról ő és férje is megfeledkezett. Hogy azért ne maradjon éhen a család, rögtönzött melegszendvics partit rendeztek. Az immár felnőtt gyerekek erre az alkalomra emlékeznek legszívesebben vissza, mert akkor kapták meg a lehető legnagyobb ajándékot: a közösen töltött időt és egymás figyelmét. Erika pedig végre nem hulla fáradtan töltötte a karácsonyt, mint a korábbi években. Sokszor csaljuk magunkat csapdába azzal, hogy túl sok teendőt vállalunk - takarítunk, ajándékokért rohangálunk, bevásárolunk, a legtökéletesebb karácsonyi menüre hajtunk. Aztán mire ténylegesen eljönnek az ünnepek, a fáradtságtól már nem is tudjuk élvezni, megélni a legszebb pillanatait. Ugyanígy túlvállaljuk sajnos magunkat az anyagiakat tekintve is - figyelmeztet Erika. Azt javasolja, írjunk előre egy költségvetést, mi az a büdzsé, amit a karácsonyra tudunk szánni, így aztán elkerülhetjük, hogy meggondolatlanul beleugorjunk egy hitelbe vagy kölcsönbe. A túlköltekezés ellen egy további jó megoldás, ha nem az utolsó fizetésből akarunk mindent megvásárolni, hanem már az év közben félreteszünk vagy elkezdjük meg is vásárolni az ajándékokat. De nem is muszáj óriási összegeket ott hagynunk a boltokban, hisz készíthetünk magunk meglepetést a szeretteinknek vagy adhatunk élményt ajándékba.

 

 

Egy bevált módszert osztott meg velünk Leskovics-Ortelli Andi pszichológus: állítsunk fel egy sorrendet, mi a három legfontosabb teendőnk, és amik utánuk következnek a listán, azokra tekintsünk úgy, mint apró örömök, ha egyet-egyet kipipáltunk belőlük. Mert ha a karácsony nem tökéletes, csak elég jó, az már elég jó! ;)

 

 

A fentiek szellemében nem siettünk el a reggeliről, olaszosan gyors felhörpintés helyett beszélgetéssel egybekötve kortyoltuk el a kávénkat a Frei Caféban és fogyasztottuk el a reggelinket, majd csak ezután vetettük bele magunkat az ajándékvadászatba - türelmesen, stresszmentesen. Minket a Malom Központ lepett meg egy szuper csomaggal az üzletei jóvoltából, kozmetikumoktól az édességekig klassz csajos holmikkal leptek meg bennünket.

Egyetlen hiányérzetünket az okozta, hogy a Fashion Reggeli másik anyukája, Kisné Mándity Dóri nem tartott velünk - újdonsült anyukaként igazoltan volt távol a kisfiával. Ezúton is gratulálunk, Dóri és minden jót kívánunk!

 

Köszönjük, Fashion Reggeli a sok jó irányba terelő gondolatot, ehhez tartjuk magunkat!

 

Galéria:

 

Fotók: Petróczi Réka 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 10 december 2018 18:42
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449