TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Ébresztő! Illúziók kergetése helyett éld a valóságot!

11
2019 jan.

Ébresztő! Illúziók kergetése helyett éld a valóságot!

 

Januárban nagyobb lendületet érezhetünk magunkban és azt, hogy van egy irány, ami felé menni szeretnénk. Érdemes most elindulni a céljaink felé, mert a cselekvő erő biztosított lehet hozzá. Ez a hónap numerológiai szempontból hozhat nekünk sok olyan impulzust, ami arra sarkall minket, hogy tegyünk magunkért. Amire érdemes ügyelni, hogy ne a túlzott akarat vezessen minket. Legyünk képesek kompromisszumokra is, ha úgy szükséges. Ha másként döntünk, akkor a viták, harcok, konfliktusok gyarapodhatnak az életünkben.

 

Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig ehhez egy szót is az általam készített kártyákból, mely pedig az elmét dolgoztatja meg. 

Két kérdés fog minket vezetni:

  1. Mit kell most megoldanom?
  2. Mi segíthet ebben?

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

  1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.
  2. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van. Bízz magadban!

 

És most nézzük erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

 

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

 

 

Ez a lap a Tarotban azt mutatja, hogy az életedben most eljött az ideje, hogy a harmóniát, a szerelmet, az összhangot, a mély szeretetet tapasztalhasd meg. A kapcsolataidban lehetőség lesz a boldogság megélésre. A családi viszonyokban pozitív változás várható. Növekedhet a biztonságérzeted is. Ez így nagyon jól hangzik évkezdésként, hiszen mindenki arra vágyik, hogy szeretet teljes kapcsolatokban éljen, béke, nyugalom és biztonságos környezet vegye körül.

Ahhoz, hogy ezt az állapotot el tudjuk érni, szükség van először is arra, hogy elfogadjuk azt a helyzetet, amiben vagyunk. Ha ez egy nehéz történet, nem azt jelenti, hogy bele kell nyugodni a rossz körülményekbe, kapcsolatokba. Hanem hogy megengedd magadnak, hogy megéld ezt a szituációt. Megéld a hozzá kapcsolódó érzéseket, ahelyett, hogy külső személyekbe kapaszkodnál vagy a külvilág mozgalmasságába menekülnél. Merthogy ettől nem lesz még megoldva az életed. Lehet találni szeretőt, de attól nem leszel boldogabb. Segítségül hívhatod az alkoholt, de attól a problémáid még nem fognak megszűnni, csak átmeneti időre érezheted úgy.

Vagyis ahhoz, hogy azt tudd érzékelni, harmónia vesz körül, először is magadban kell rendet tenned.

 

A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani:

 

 

Az önhibáztatás az egyik legönpusztítóbb dolog. Nem vagyunk hibásak. Amit teszünk, az azért van, mert mindig csakis onnan tudunk cselekedni, ahol a tudásszintünk éppen tart. Soha nem lenne szabad a jelenből visszatekinteni a múltra azzal a gondolattal, hogy miért úgy döntöttem akkor. Azért, mert akkor éppen arra voltál képes. És most is azt tudod csak megtenni, amire éppen most vagy képes és alkalmas.

Az önhibáztatás gyakran jár együtt a haraggal és ez egy olyan érzés, ami nagy mértékben akadályozza, hogy harmóniát tapasztalhass meg az életedben. Miért is haragudnál magadra, amikor ezzel ártasz a testi és lelki egészségednek is.

Ki vagy mi iránt táplálsz éppen haragot magadban? És hogyan érzed ettől magad? Jó ez neked?

Ha nem, akkor itt az idő, hogy békét köss magaddal, és önmagad sanyargatása helyett inkább az elfogadást válaszd. Ha ezt tennéd, ez milyen érzés lenne?

 

A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

 

Ez a lap azt üzeni, ne menekülj el a valóság elől. Nézz szembe önmagaddal, az életeddel, még ha ez fájdalmas is. Amíg az illúziók és az álmodozás világában élsz, becsapod önmagadat. Mert addig nem látod, nem éled a valóságot. Az pedig mindig az, ami éppen a jelenlegi helyzeted. Amint képes vagy a realitások talaján maradni, és kilépni az ábrándozás világából, válaszokat, megértést kaphatsz a kérdéseidre.

Addig, amíg kivetíted egy személyre a vágyott ideádat, nem látod őt a maga valójában. És egyszer csak azt fogod tapasztalni, félreismerted a másikat. Nem azt adja neked, amit szeretnél kapni tőle. Bizony, nem, mert nem őt láttad, a maga valóságában, csak amit látni akartál benne.

Ha harmóniát szeretnél magad körül, akkor önáltatás helyett szembe kell nézned azzal, hogy mi nem működik az életedben és tenni kell azért, hogy változhasson ez a helyzet. Nem pedig a másiktól elvárni, hogy úgy alakuljon át, ahogy te azt elképzeled. Mert ez nem a valóság, csak a te illúziód arról, hogy neki milyennek kellene lennie. Mi az a helyzet, amivel nem szeretnél szembesülni? Ami helyett inkább pótcselekvésekbe menekülsz? Kitől várod el a változást, ahelyett hogy látnád a magad szerepét a történetben?

 

És a kihúzott szó a megoldásra, ami segíthet:

 

 

Amikor a valósággal szembesülsz, az néha lehet kemény menet. Sokkoló felismerni azt, hogy csalódhatsz is a szeretett személyben vagy hogy nem feleltél meg valakinek. Ennek a háttere is az, hogy valamit szerettél volna látni a másikban vagy abban a helyzetben, de ő nem tudta azt megadni, így elutasítottnak, cserbenhagyottnak érezheted magadat. Ez viszont egyenes út lehet az önsajnálathoz vagy a bűntudathoz, ami soha nem vezet el a boldogsághoz, elégedettséghez.

Ha szeretnél ebből kilépni, akkor az sokat segíthet, ha rugalmasabb gondolkodásmódot választasz. Vagyis nem ragaszkodsz a saját igazadhoz.

Mi lenne, ha elhinnéd, hogy valamennyiünknek lehet egy saját igazsága a világról? És egyik igazság sem jobb vagy rosszabb a másiknál. Ha képes lennél a körülmények változásával együtt alakulni, és nem rögzülnél be a szokásaidba, akkor is biztonságban éreznéd magad? Mennyire megy könnyen számodra az alkalmazkodás vagy inkább ragaszkodsz a saját álláspontodhoz?

Minden kezdet, így ez az új év is lehetőséget ad neked arra, hogy másként alakítsd az életedet. Bármikor választhatod a harmóniát, az érzelmi, fizikális biztonságot, a boldogságot, de ehhez neked is tenned kell. Azzal, hogy kilépsz a magad gyártotta illúziók világából és elfogadod az életed éppen aktuális realitását. Aztán pedig erről az alapról kiindulva cselekszel.

Ha így teszel, új lehetőségek nyílhatnak meg előtted, amik lehet olyan újfajta életminőséget hozhatnak számodra, amit most még elképzelni sem tudsz!

Így legyen!

 

 

 

Dr. Kovács Fatime

holiszta

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

+36-20-362-22-88

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 05 február 2019 15:38
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449