TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Érzelmileg labilisnak érzed magad? Nem csoda, itt az év első teliholdja!
21
2019 jan.

Érzelmileg labilisnak érzed magad? Nem csoda, itt az év első teliholdja!

Fotó: Facebook / Országos Meteorológiai Szolgálat: Lakotárné Lőrincz Edit Fotó: Facebook / Országos Meteorológiai Szolgálat: Lakotárné Lőrincz Edit

 

Egy különleges égi jelenséget kaptunk az év első teliholdjával. Január 20-ról 21-re virradó éjjel ugyanis egyszerre láthattak a koránkelők szuperholdat, vérholdat és teljes holdfogyatkozást. E ritka jelenség több tényező együttállásának köszönhető. No, és persze, hogy hatással van ránk!

 

A szuperhold azt jelenti, hogy a Hold éppen telihold éjjelén jár pályájának azon a pontján, amelyik a legközelebb esik a Földhöz, ezért sokkal nagyobbnak tűnik a szokásosnál.

A holdfogyatkozást az okozza, hogy a Föld pont a Hold és a Nap között halad át, így bolygónk beárnyékolja a Holdat.

A vérhold elnevezés abból adódik, hogy a szuperhold miatt a Nap fénye másképp verődik vissza, ettől a Holdra vetülő árnyék vöröses színű lesz.

 

De hogyan hat ki mindez ránk?

 

A Hold hatásait régóta kutatják népi megfigyelések alapján, valamint egyre több olyan vizsgálatot is végeznek, amelyek a holdfázisok alatt tapasztalható jelenségeket elemzik. Ahogyan a természeti jelenségek közül a Hold befolyásolja az apály-dagály jelenséget, így az emberi szervezetre is hatással van.

 

A holdfázisok közül most a telihold az aktuális, ami mind pozitív, mind negatív értelemben hatással van ránk.

 

Amire érdemes ilyenkor jobban odafigyelni, hogy:

  • Érzékenyebbek lehetünk mind mentálisan, mind fizikálisan. 
  • Romolhat a koncentrációnk, könnyebben felbosszanthatjuk magunkat, érzelmileg labilisabbak lehetünk. 
  • Testi szinten gyakoribbak a balesetek, felerősödhetnek a fizikai fájdalmak, a sérülések lassabban gyógyulnak. Alvászavarok is felléphetnek ilyenkor. Nem ez a legmegfelelőbb időszak például a fogyókúra elkezdésére sem.

 

A Telihold időszakában érdemes pozitív megvalósításra használni az erejét: 

  • A céljaink, vágyaink, terveink megvalósításához kaphatunk lendületet. 
  • Mivel egy erős energiáról van szó, törekedhetünk arra is, hogy a negatív hatásait mérsékeljük. Teliholdnál érezhetjük azt, hogy ingerlékenyebbek vagyunk és ez felerősítheti bennünk a nehézségeket, a problémákat. Ezért célszerű ezt észben tartani és tudatosan odafigyelni, hogy ne most hozzunk meg nagyobb, fontosabb, hosszabb távra szóló döntéseket. 
  • Segíthet az is, ha olyan tevékenységeket végzünk, ami inkább kikapcsol, mint szellemi vagy fizikai megterhelést okoz. 
  • Hasznos lehet a meditáció, relaxáció, pihentető masszázs, gyógynövényekből (citromfű, levendula, orbáncfű) készült tea fogyasztása.

 

Asztrológiai szempontból:

 

A Rák jegyűek vagy akiknek a Rákban van a Holdjuk a születési horoszkópjukban, még érzékenyebben élhetik meg ezt az időszakot.

Mivel a Nap most a Bak jegyében áll, szemben a Rákban álló Holddal, így ez azt okozhatja nekünk, hogy érzelmileg most jobban érintettek leszünk.

Lehet, szeretnénk racionálisan látni a helyzetünket, de most nem tudunk csak a logika elvei alapján dönteni. Az érzéseink is megdolgoztatnak, főleg a tekintetben, hogy mennyire tudunk felelősséget vállalni a korábban meghozott döntéseinkért.

Előfordulhat, hogy erővesztettnek érezhetjük magunkat most. Mégis képesek lehetünk túlfeszíteni a határainkat és többet vállalni be munkában, tevékenységeinkben. Ettől fáradtabbnak, enerváltabbnak érezhetjük magunkat.

Felbukkanhatnak a múltból le nem zárt kapcsolatok, ügyek, melyek a lelki világunkat mozgatják meg. Nem kerülhetjük el őket, érdemes most szembenézni velük, hogy rend lehessen a lelkünkben és az elménkben is.

Figyeljünk tehát oda, hogy most ne hozzunk meg kardinális döntéseket, inkább adjunk egy kis pihenőt magunknak. Ami a sorsunk része, azt úgy is meg kell oldani, megvár minket!

 

 

 Dr. Kovács Fatime

holiszta

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

+36-20-362-22-88

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 21 január 2019 10:09
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449