TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ A hónap híre: az életerőnk, vitalitásunk februárban kap egy jó kis löketet!

05
2019 febr.

A hónap híre: az életerőnk, vitalitásunk februárban kap egy jó kis löketet!

 

Ez a hónap numerológiai szempontból támogathat abban, hogy megérkezzen az életedbe az a társ, aki hosszú távon az életed része lehet. A párkapcsolatba most érdemes még több energiát tenni, mert itt van a kinyílás és az aratás ideje. Felerősödhet jobban a szeretet iránti igény és annak a számodra legmegfelelőbb módon való megélése. Most célszerű jobban odafigyelni a megérzéseidre. Érzékenyebbé válhatsz, ami segíthet abban, hogy tisztábban láthasd és érezhesd, hogy mit tegyél egy adott helyzetben. Ugyanakkor arra is ügyelni kell, hogy megjelenhetnek olyan személyek az életedben, akik kihasználhatnak. Itt az ideje, hogy felelősséget vállalj magadért, és állj ki határozottabban a véleményedért, a határaid meghúzásáért.

 

Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig ehhez egy szót is az általam készített kártyákból, mely pedig az elmét dolgoztatja meg. 

Két kérdés fog minket vezetni:

 1. Mit kell most megoldanom?
 2. Mi segíthet ebben?

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

 1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.
 2. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van. Bízz magadban!

 

És most nézzük erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

 

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

A képen egy fiatalember szorgosan munkálkodik egy fa körül. A fa a kép közepén ragyog, virágba borulva, gyümölcsöt is hozva. Ez a lap a Tarotban arról szól, hogy ahhoz, hogy eredményt tudj elérni, kitartásra és türelemre van szükség. Gondolj csak bele, amíg a természetben egy fa termőre fordul, ahhoz is idő kell. Nem fog tudni hamarabb almát ontani az almafa, csakis akkor, amikor annak eljön a maga ideje. Ahhoz pedig, hogy a fa gyümölcsöt hozzon, sok munkára van szükség.

Amikor szeretnél valamilyen eredményt látni az életedben, az is csak akkor következhet be, ha beleteszed magadat - a tudásodat, erődet; ha cselekszel érte. Egy párkapcsolat pl. nem élhet sokáig, ha a felek nem figyelnek oda egymásra, ha nem beszélik meg a problémáikat. Nem tudsz örömmel bemenni dolgozni, ha unod a munkádat. Nem lehetsz az ideális testsúlyodban, ha nem mész el sportolni.

Tehát tenned kell azért, hogy az életedben a vágyaid, céljaid meghozzák a gyümölcsüket. De nem szabad elfelejteni, hogy ehhez szükség van bizonyos időre. Mert mindennek van egy érési folyamata. Ehhez kell a türelmed, hogy ki tudd várni a pozitív eredmény bekövetkeztét. Ha türelemmel, higgadtan képes vagy benne lenni az életed történéseiben, és hagysz elég időt a megvalósulásra, akkor az eredmény is pozitív lesz és megérkezik a legjobb időpontban.

 

Kérdések:

 • Miben korlátozom magam a türelmetlenségemmel?
 • Mit teszek azért, hogy a célom, vágyam beteljesüljön?
 • Képes vagyok kitartó maradni akkor is, amikor nem történik semmi?
 • Mi az a téma az életemben, amire rágörcsölök, mert még nem valósult meg?
 • Mi lenne, ha elhinnéd, hogy amit szívből szeretnél, az már úton van feléd, csak még idő kell hozzá, hogy megjelenhessen a fizikai valóságodban?

 

A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani:

 

A céltalanság az az állapot, amikor sodródik csak az ember. A vágyadból attól lesz cél, hogy aktivitást teszel bele. Amikor pl. szeretnél dinamikusabb életet élni, mit teszel azért, hogy kimozdulj a kényelmi zónádból? Ha vágysz egy élvezetesebb munkára, képzed-e magad? Keresel-e új lehetőséget a tudásod kibontakoztatására? Ha túlságosan leterhelt vagy, sok a feladatod, teszel-e valamit azért, hogy pihenőidőket adj magadnak? Töltődsz-e valamiből vagy csak hajtasz keményen? Hogyan éreznéd magad, ha az életed irányát te szabnád meg és tennél is azért, hogy a vágyaid kézzelfoghatóan megvalósuljanak?

 

A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

A képen egy angyal látható, aki az élet vizét egy ezüst kancsóból egy arany kancsóba önti. Egyik lába a vízen, másik egy kövön nyugszik. A ruhája színvilágában is ott van a kettősség. A víz az érzelmeket szimbolizálja, a kő az értelmet. Ez a lap azt üzeni, hogy itt az ideje az egyensúly megtapasztalásának. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha mértékletes vagy és nem esel végletekbe. Az eredmény bekövetkezése, a célok elérése csak akkor sikerülhet, ha egyensúlyba tudod hozni magadban az érzelmi világodat és a racionális elmédet. Vagyis nem adsz nagyobb jelentőséget a negatív érzéseidnek, a türelmetlenségednek, elégedetlenségednek, fájdalmadnak, haragodnak, de a mindent felülíró logikus énedet is képes vagy kordában tartani.

Ahhoz, hogy ez jól sikerüljön, először is arra van szükséged, hogy megtaláld a saját lelki békédet. Ez az állapot azonban akkor érhető el, ha teszel a mindennapjaidba nyugisabb időszakokat. Ilyenkor gyűjthetsz ugyanis erőt magadba és ez hozhat neked gyógyulást és lendületet.

A mostani időszak tehát abban támogathat téged, hogy sikerüljön megtalálnod a bizonytalan helyzeteidben az arany középutat, hogy ki tudj békülni a múltaddal. Az is várhat rád, hogy ha eddig keményen dolgoztál, az eddigi nehéz időszaknak vége, és hamarosan learathatod a befektetett munkád gyümölcsét. Fejlődésed által magasabb szintre emelkedhetsz és egy újfajta életminőségre leszel érdemes.

 

És a kihúzott szó a megoldásra, ami segíthet:

 

Amikor nagyon vágyódsz már egy jobb élethelyzetre, akkor sokat segíthet, ha előveszed a múltban szerzett tapasztalataidat. Akár rossznak érzed ezeket, akár jónak, az mind a te támogató erőd megnyilvánulása lehet. Persze csak akkor, ha ebből a nézőpontból tekintesz rájuk. Ha pl. felismered, hogy van egy ismétlődő minta a kapcsolataidban, mert észreveszed, hogy téged mindig kihasználnak a férfiak. A főnökök nagyobb terhet tesznek rád; a gyerekeid mindent akarnak; a barátaid folyton neked panaszkodnak... Ezek mind tapasztalatok, amik arra jók, hogy megértsd, nem te vagy a rossz, csak épp változtatnod kell a magadhoz való hozzáállásodon, hogy hol húzod meg a határaidat, kinek mit engedsz meg, mit adsz magadból. Mert valójában minden múltbeli történés, aminek részese voltál, téged szolgál, téged támogat.

Hogyan éreznéd magad, ha úgy tekintenél az életedre, mint egy remek lehetőség arra, hogy jobban megismerd önmagad? Ezáltal egyensúlyba hozhatod a negatív és pozitív történéseket, azért, hogy egyensúlyba kerülj. Amint pedig egyensúlyban vagy, bármilyen pozitív eredmény megérkezhet az életedbe!

Mi lenne, ha hinnél ebben?

 

 

Asztrológiai GPS februárra: Az erő veled van!

 

Februárban a legérezhetőbb változást az okozhatja, hogy a Mars átlép a Halakból egy másik jegybe, a Kosba (02.05. - 03.23-ig). Minden jegyváltás hoz egy másfajta minőséget, energiát és megélést az életünkbe.

Ez a mostani bolygóváltás azért lesz érzékelhető sokaknál, mert az erő kerül a középpontba. Ez az, amire bőségesen szüksége van mindenkinek manapság. Hiszen felgyorsult minden körülöttünk és emiatt a megoldásokat is gyorsabban kell megtalálnunk. Ha ilyenkor erőtlennek, lelassultnak érezzük magunkat, nehézségként tudjuk megélni az elénk kerülő élethelyzeteket. Ha viszont energikusak vagyunk, minden könnyebbnek tűnik.

Na, most ehhez kaphatunk egy kis muníciót, az életerőnk, vitalitásunk nyer most egy jó kis löketet. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy felerősödhet bennünk a tettvágy. Nagyobb lendületet kaphatunk a még be nem fejezett feladataink lezárásához, tisztábban láthatjuk a megvalósítás útját.

Megtapasztalhatjuk azt is, hogy új dolgok, lehetőségek, személyek, kapcsolatok érkezhetnek meg az életünkbe és most sokkal kezdeményezőbbek lehetünk.

Fokozódhat az aktivitásunk, nagyobb késztetést érezhetünk az önállóságunk megélésre. Kaphatunk arra is lehetőséget, hogy határozottabban érvényesítsük magunkat, magabiztosabban állhatunk ki önmagunkért.

Van, aki azt tapasztalja majd, hogy tisztábban látja, milyen irányba induljon el, legyen szó a kapcsolatairól, munkáról vagy egy új tudás megszerzéséről.

Ingatlanokhoz fűződő ügyletekben is várható ebben az időszakban fellendülés, előrelépés.

 

 

Alkalmas időszak lehet ez arra is, hogy többet foglalkozzunk a testünkkel, sport, mozgás, tánc révén. Könnyebben ki tudunk mozdulni és dinamikusabbnak érezhetjük majd magunkat, így az eredmény is látványosabb lehet a testünkön.

Ugyanakkor arra is ügyelni kell, hogy ennek az energiának az alacsonyabb szintjét is megélhetjük, vagyis felerősödhet akár bennünk, de a környezetünkben élő személyekben is a túlzott akarat, a harcosság, az agresszió.

Fiatalabb fiútestvérrel kapcsolatos nézeteltérések felszínre kerülhetnek most, érdemes rendezni ezeket kompromisszumos megegyezés útján.

Akinek pere van folyamatban, annak érdemes erre jobban odafigyelni és most kicsit többet tenni a belső nyugalmáért.

Küzdelmeket is hozhat ez az időszak, főként azok élhetik ezt meg így, akik önfejűek és minden áron ragaszkodni akarnak a saját igazukhoz, mint egyetlen lehetséges elképzeléshez. A viták, konfliktusok sok erőt kivesznek belőlünk, érdemes megtanulni ezekben a helyzetekben kezelni magunkat.

Erre egy jó módszer, ha ezt az egyszerű kérdést felteszed magadnak: Mi lenne, ha elfogadnám, hogy az én véleményem csak egy lehetséges a sok nézőpont közül és lehet a másik nézőpontja is igaz?

 

 

A Mars társa a Kosban most az Uránusz, ami még jobban felerősítheti a dinamikusságot az életünkben. Vagyis történhetnek olyan események, amik kiszámíthatatlanok. Felborulhatnak és átalakulhatnak olyan rendszereink, amiket eddig megszoktunk. De nem kell ettől megijednünk, mert a kulcsot is megkapjuk a megoldáshoz. Sokat segíthet, ha jobban odafigyelünk a belső hangunkra, a megérzéseinkre.

Ha nem jól éljük meg ezeket az energiákat, akkor a testünk jelezhet fejfájással, migrénnel, szemproblémákkal, idegességgel, arc-homloküreg gyulladással.

Főleg a Kosok, a Skorpiók és a Bakok érezhetik meg most erőteljesebben ezeket a hatásokat.

 

 

Ráadásul február 4-én hétfőn Újhold van, ilyenkor erősebbnek és energikusabbnak, kreatívabbnak érezhetjük magunkat. Az Újhold időszaka alkalmas arra, hogy új dolgokba kezdjünk. Tehát ez még inkább megerősíti, amit fentebb írtam, hogy most mire számíthatunk.

A jelenlegi Újhold állás a Bakban azt az üzenetet hozza számunkra, hogy most jobban oda kell figyelnünk a gondolkodásmódunkra, a kommunikációnkra, hogy mennyire akarjuk a saját igazunkat és dominanciánkat érvényesíteni. Azt tanuljuk most, hogy milyen módon vagyunk hajlandók felelősséget vállalni a gondolatainkért. Ha ítélkezünk, kritizálunk, akkor a harcot, konfliktust erősítjük.

Ha teret adunk más elképzelések valódiságának is, akkor lesz lehetőségünk arra, hogy megtartsuk az erőnket és lendületesen végezzük a mindennapi teendőinket.

 

Összefoglalva tehát: Sok erőt kapunk most, de az rajtunk, a hozzáállásunkon múlik, hogy ezt mire használjuk. Lehet beletenni küzdelmekbe, csatározásokba, akkor az eredmény a kifáradás. És lehet konstruktív módon is használni, valami új kezdet megnyitására és az önállóságunk, aktivitásunk, életerőnk könnyedebb megélésére.

 

 

Dr. Kovács Fatime

holiszta

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

+36-20-362-22-88

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 05 február 2019 15:53
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449