TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Nőnapi vallomások #2: Libor Zoltán - Amikor először találkozol egy nővel...

07
2019 márc.

Nőnapi vallomások #2: Libor Zoltán - Amikor először találkozol egy nővel...

 

Szerveztünk már nőnapi virágvadászatot Kecskemét belvárosában, mutattunk 10 életszépítő dolgot, amit érdemes ellesni az olasz nőktől, az idei nőnap alkalmából pedig azt találtuk ki, átadjuk a szót a másik nemnek: közismert kecskeméti férfiak vallottak nekünk első szerelemről és rólunk, nőkről. Libor Zoltánnak mindenről van markáns véleménye, és nem is fél megosztani másokkal. Sok kecskeméti civil kezdeményezés környékén felbukkan; napi szinten olvashatjuk rövid szösszeneteit hol a város életét jobbító ötletekről, hol magvas gondolatokkal tűzdelt párbeszédeit lányával, Fidóval; emellett kiáll az autisták mellett és még hosszasan sorolhatnánk, mennyi helyről csenghet ismerősen a neve, pedig saját bevallása szerint kifejezetten antiközösségi ember, és csak úgy belekeveredik a dolgokba. Nagyon kíváncsiak voltunk, mit felel az olyan kérdésekre, mint például arra, mit becsül nagyra a nőkben. Íme:

 

Trendalelke.hu: Mikor és kibe voltál életedben először szerelmes?

Libor Zoltán: Még a ’80-as évek elején voltam először szerelmes, a Kaszap utcai óvodában. Ezt persze csak én tudtam. A lány nem. Szóval klasszikus plátói szerelem volt ez. Elég hosszú ideig csak így voltak szerelmeim. Mester Dórinak hívták ezt a lányt. Nagyon szép volt. Szőke. Sosem mertem játszani vele. Vagy beszélni vele. Ezért inkább csak róla beszéltem. A Jeney Tomival, aki akkor a legjobb barátom volt. Üldögéltünk a vas mászóka tetején, vagy a fémláncon lógó hintákban, néztem ezt a gyönyörű, szőke lányt, és beszéltem róla. Persze úgy, mintha nem érdekelne. Sőt, mintha kifejezetten taszítana. Mert buta, és folyton viháncol, és folyton babázik. De a szívem sajgott és epekedett utána.

 

Mit becsülsz nagyra a női nemben?

Karinthy után szabadon: a női igent becsülöm nagyra. Illetve inkább csak becsülném. A viccet félretéve, a lányokat, később a nőket én mindig valami másik létszféra küldötteinek láttam. Hittem. Éreztem. Világ életemben csodáltam őket. Tisztának, ragyogónak, finomnak képzelem őket. Valamiféle földöntúli jóság hordozóinak. Úgy csodálom én a lányokat, mint ahogy egy csillagász csodálja a távoli, néma, fenséges égitesteket a távoli, néma és fenséges világegyetemben. Különösen az anyákat. Az anyaság a létezés legmegrendítőbb titka. Azt becsülöm legjobban a női nemben, hogy magukban hordozzák az életet. A jövőt.

 

 

Mi az, amit szívesen megkérdeznél a nőktől, de eddig még nem merted?

Mivel skorpió vagyok, mindig nagyon érdekelt, hogy a szexualitás mennyire fontos nekik egy párkapcsolatban. És mivel sosem voltam egy Adonisz, az is érdekelne, hogy tényleg képesek az intellektust, a humort erotikus vonzerőnek látni? Mi ér többet: ha valaki érdekes, szellemes társalgó, őszintén érdeklődő társ, vagy ha virtuóz lepedőakrobata?

 

A legjobb tanács, amit az édesapádtól a nőkkel kapcsolatban kaptál?

Apám meg én nem sok mindenben hasonlítunk, már ami a nőkkel való kapcsolatunkat érinti. Apám fiatal korában, a családi fényképek alapján kísértetiesen hasonlított Alain Delonhoz. Szólótáncos volt a Radó Vili bácsi féle színházban. Vannak otthon képeink, amelyeken Piros Ildikóval vagy Galambos Erzsivel táncol jelmezekben. Emellett bokszolt is. Ráadásul az ő apja, az én nagyapám közismert vendéglős volt a városban. Szóval apám egy jóképű, bohém világfi volt, egy arszlán, akinek nem okozott gondot a nőkkel való megismerkedés. Ehhez képest az első tanácsa így szólt a nőkkel kapcsolatban: „Fiam! A legfontosabb, hogy amikor először találkozol egy nővel, ne törekedj arra, hogy a legjobb arcodat mutasd neki. Ellenkezőleg! És ha nem riasztottad el, akkor próbáld bevetni magad. Mert hálás lesz, hogy jobbat kap, mint amit várt.”

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 07 március 2019 21:32
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449