TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Kishitűség... Ismerős? Kéred az ellenszerét?

07
2019 márc.

Kishitűség... Ismerős? Kéred az ellenszerét?

 

Ez a hónap numerológiai szempontból hozhat sok impulzust, ami lendületet adhat a mindennapokhoz. Megnyilvánulhat ez új kapcsolatok, személyek megjelenésében vagy valamilyen új tudás, információ megszerzésében is. Érdemes ennek a hónapnak az energiáit kihasználni arra, hogy kimozdulj és felpörgesd magad a számodra megfelelő mozgással. Kaphatsz alkalmakat a kreativitásod, ötletességed megélésre, csak nyisd ki magad a lehetőségeknek. Ez most nem a bezárkózás ideje.

 

Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig ehhez egy szót is az általam készített kártyákból, mely pedig az elmét dolgoztatja meg. 

Két kérdés fog minket vezetni:

  1. Mit kell most megoldanom?
  2. Mi segíthet ebben?

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

  1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.
  2. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van. Bízz magadban!

 

És most nézzük erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

 

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

 

 

A képen egy lovas, teljesen felfegyverkezve látható, talán éppen egy csatába indul. A kivont kard és az égbe emelt tekintet az elszántságát mutatja.

Sokszor érezheted te is úgy, mintha az életed egy folyamatos harc lenne. Lehet, azt éled, meg kell küzdeni az anyagiakért, mert a pénzből sosincs elég. Lehet, a párkapcsolatodban „áll a bál”, és ezért nem tudsz megnyugodni. Előfordulhat, hogy a gyerekeiddel kell nap mint nap csatáznod, hogy pakoljanak el maguk után, tanuljak netezés helyett. Mindegy, kivel vagy mivel kapcsolatban éled a harcot, az biztos, hogy ez a működésed nagyon viszi ez erődet.

Amikor az ember összetűzésbe kerül másokkal, akkor vagy támadó vagy védekező pozícióba kerül. Egyik sem kifizetődő hosszú távon, mert az eredménye a kifáradás, erővesztés. Miért csináljuk mégis ezt folyamatosan?

Akár másokkal, akár magunkkal harcolunk, az arról szól, hogy mást akarunk, mint ami éppen van. És itt az akarás az egyik kulcsszó. Alapvetően nincs semmi baj az akarattal, az egóval, de az nem mindegy, hogy ezt mire használjuk. Arra, hogy más véleményét meghajlítsuk a saját elvárásaink szerint? Vagy arra, hogy valamit létrehozzunk, megalkossunk magunkból a világnak.

A küzdelemnek van egy olyan oldala is, ami a másikkal való versengésről szól. Ha ez építő jellegű, akkor csak kapunk általa. De ha a másik legyőzéséről szól, akkor az mindig az alá-fölé rendelődés irányába visz el, ami senki számára nem inspiráló.

Mit nyersz abból, ha harc útján éred el a célodat?

Miért fontos, hogy neked legyen igazad?

Hogyan éreznéd magad, ha küzdés helyett a megengedést választanád?

 

A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani:

 

 

A kishitűség azt jelenti, hogy nem hiszel magadban, nem bízol abban, hogy jó vagy akkor is, ha a környezetedben lévők mást gondolnak rólad. Amikor az ember nem bízik a képességeiben, akkor gyakran magára vesz egy páncélt, ami mögé jól elbújhat. Ilyen lehet az is, amikor minden áron bizonyítani akarja az igazát, akár azon az áron is, hogy vitába keveredik a másikkal.

Gondolj csak bele, amikor bizonytalanság van benned egy szituáció kapcsán, pl. nem vagy biztos a párod hűségében, hányszor kéred rajta számon ingerülten, hogy miért akkor jött haza, amikor. Pedig lehet, tényleg a munkahelyén volt és dolgozott, de a te belső félelmed, hogy talán nem vagy elég jó neki, a marakodás felé visz téged. Talán ha elhinnéd, hogy milyen értékes ember vagy, nem kellene ezt az utat választanod, lehetne felszabadultabb és könnyedebb is a kapcsolódásotok.

Kivel harcolsz azért, mert nem hiszel eléggé a másikban?

Hol / mikor vesztetted el a magadba vetett hitet?

Mi lenne, ha bizalmat szavaznál a párodnak, a gyerekednek, magadnak? 

 

A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

 

 

A képen egy tojásból kilépő fiatalembert látunk, aki épp egy vízparton ér földet.

Neked mi jelenti a burkodat? Mi az, ami fogva tart?

Lehet ez egy kapcsolat, amiben már nem érzed igazán jól magadat, de még küzdeni próbálsz a másikkal, hogy neki milyennek kellene lennie. Vagy csatázol magaddal, hogy hol hibáztál, és ezzel bünteted magad, hogy lekorlátozod a pozitív dolgok megtapasztalását.

A harc is egy beszűkülés, hisz akkor nem látod a lehetőségeidet, csak azt az egy igazságot, ami az indulataidból fakad.

Mi lenne, ha kilépnél a saját korlátozó gondolataidból, amiket az élethelyzeteid mutatnak meg?

Ha megengednéd magadnak, hogy egy rossz kapcsolat helyett egy inspirálóbban élj?

Ha az unalmas munkád helyett valami izgalmasabb dologgal foglalkozhatnál?

Ha a betegséged helyett az egészségedről beszélnél és ezzel lehetőséget adnál magadnak a gyógyulásra?

 

És a kihúzott szó a megoldásra, ami segíthet:

 

 

Amikor szeretnéd, hogy változzon az életed, hogy boldogabban élj, hogy több pénzed legyen, hogy értékeljenek a munkahelyeden, hogy tiszteljen a párod, hogy elégedettebb legyél a külsőddel, akkor mit teszel ezért?

Keresel új munkalehetőséget vagy csak panaszkodsz? Kritizálod a párodat vagy próbálsz tenni azért, hogy a kapcsolatotokban megéljétek a pozitívat? Csináltok kettesben programokat vagy a kihűlt kapcsolatodon keseregsz inkább?

Amikor azt szeretnéd, hogy jó irányba haladjon az életed, nem úszod meg a cselekvést.

Tenni kell azért, hogy jobban érezd magad.

Nem háborúskodással, hanem kíváncsisággal, lelkesedéssel, életigenléssel.

 

 

 

Dr. Kovács Fatime

holiszta

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

+36-20-362-22-88

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 07 március 2019 21:35
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449