TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Ne szürkülj bele a mindennapi hajtásba, találd meg, mi szakít ki a mókuskerékből!

03
2019 ápr.

Ne szürkülj bele a mindennapi hajtásba, találd meg, mi szakít ki a mókuskerékből!

 

Bármi, amit most szeretnél létrehozni, gyakorlatban megtapasztalni, akkor annak itt van az ideje. Ez a hónap numerológiai szempontból alkalmas lehet arra, hogy támogassa benned a megvalósító képességedet. Lehetséges, hogy most jobban érezheted a mindennapjaidban a rutinszerűséget. Tegyél azért, hogy ne szürkülj bele a mindennapi hajtásba és legyenek olyan időtöltéseid, amik kibillentenek az egyhangúságból. Érdemes odafigyelni arra, hogy mennyire korlátozd le magad, hol teszel be az életedbe olyan felesleges szabályokat, amik keretek közé szorítanak. Ebben a hónapban felerősödhet a stabilitás iránti igény is benned. Arra ügyelj, hogy ez ne a ragaszkodást erősítse fel, hanem inkább a belső biztonságérzeted megteremtésére törekedj.

 

Minden hónap elején - ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig ehhez egy szót is az általam készített kártyákból, mely pedig az elmét dolgoztatja meg. 

Két kérdés fog minket vezetni:

  1. Mit kell most megoldanom?
  2. Mi segíthet ebben?

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

  1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.
  2. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van. Bízz magadban!

 

És most nézzük erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

 

Íme a „Mit kell most megoldanom?” kérdésre kihúzott kártya:

 

 

A képen egy megfáradt harcos látható, aki előtt álmában megjelenik egy alak. Az álomképen látható férfi fényes, ragyog, ereje teljében van, határozottan áll kardját maga előtt tartva.

Az élet sokfajta próbatétel elé állít mindenkit. Vannak olyan helyzetek, amiket könnyebben meg lehet oldani és vannak olyanok, amik jól megdolgoztatnak. Ezek általában azok, amikor mélyre kell menni az érzésekben. Lehet ez egy párkapcsolati krízis, munkahelyi elakadás, csalódás egy barátban, anyagi kilátástalanság, egészségügyi probléma, rengeteg olyan érzelmet hozhat fel belőled, aminek a megoldásra úgy érzed, nem állsz készen.

Amíg az ember sokáig cipeli magában a fájdalmait, félelmeit, sérüléseit, az nagyon sok erőt kivesz belőle. Lehet ezekről nem tudomást venni és a munkába menekülni, de attól az érzelmek még nem fognak megszűnni. Ott lesznek benned valahol jó mélyre elraktározva és egyszer csak felszínre törnek, amit egy szituáció vagy egy találkozás aktivizálhat benned. Ilyenkor már szembe kell nézni velük, nehogy a sors erőteljesebb jelzéssel kelljen hogy figyelmeztessen, ami lehet akár betegség, akár egy baleset.

Addig, amíg nem teszel magadért, addig csak álmodozhatsz arról, hogy helyt tudsz állni a világban. Addig csak egy illúzió lesz a boldog párkapcsolat. Addig csak vágyódás marad az elégedett mindennapok képe. Miért ne lehetne bármikor úgy dönteni, hogy a megrekedtség, fáradtság helyett az életet választod? Azt a fajtát, amiben jól tudod érezni magad? Miért kellene megvárni, hogy megbetegedj és akkor ezen a módon küld magad pihenőre és adj figyelmet magadnak? Te mennyire terheled túl magad munkával, feladatokkal, kötelezettségekkel? Képes vagy-e meghúzni a határaidat és a napi hajtás mellett pihenőidőt is adni magadnak? 

 

A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani:

 

 

A hitetlenség a legnagyobb gátja annak, hogy elérd, amit szeretnél. Amikor nem hiszel abban, hogy neked is sikerülhet, akkor elkezdhetsz erődön felül teljesíteni. Jóval többet vállalsz, amit bírsz, mert így akarod bizonyítani, hogy képes vagy rá. De ennek csak az lehet az eredménye, hogy kiégsz, elfáradsz és csak az álmaidban élvezheted a vágyott állapot képét. Úgy is megtapasztalhatod a hitetlenséget, hogy inkább hárítod a helyzeteket. Nem hozod meg a szükséges döntéseket, halogatsz, inkább arra vársz, majd valaki megteszi helyetted. Lehet, hogy a másik aztán dönt valahogy, de nem biztos az neked is jó lesz. Vagy ő sem dönt és akkor benne maradsz a „langyos vízben” és csak vegetálsz az életedben. 

Van olyan helyzet, amiben már döntést kellett volna hoznod, de nem tetted meg? Mi lenne, ha bevállalós lennél, és elhinnéd, hogy bármit is döntesz, az téged fog szolgálni?

 

A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

 

 

 

A képen két alak látható, akik éppen munkálkodnak, mindketten teszik a saját dolgukat. Egymással összhangban, a férfi a nagyobb erőt igénylő favágást végzi, a nő pedig a mosást.

Érdemes elgondolkodni azon, hogy a napi teendőid között mennyi olyan van, amit más is el tudna végezni. Valamiért azonban mégis magadra veszed ezeket a plusz feladatokat is. Ha nem húzod meg a határaidat, egy idő után azt érezheted, hogy szétforgácsolódsz. Kevés lesz az időd és állandó rohanásban leszel. Gyakran az áll ennek a hátterében, hogy szeretne az ember megfelelni. A megfelelés oka az, hogy nem hiszed el, hogy akkor is jó vagy, ha saját magadat adod. Hogy senkinek nem kell bizonyítani semmit. Hiszen az képtelenség, hogy mások elvárásai határozzák meg a te értékedet. Azt csak te tudhatod, hogy mire vagy képes.

Te tudod, hogy mennyire becsülhető, szerethető, nélkülözhetetlen személy vagy a világ számára? Mi lenne, ha a mai naptól az értékeid alapján határoznád meg magad és nem arra várnál, hogy a párod, a főnököd, a szüleid, a gyerekeid elismerésétől érezd jobban magadat?

 

És a kihúzott szó a megoldásra, ami segíthet:

 

 

A magabiztosság egy állapot, ami azonban nem jár együtt a megszületésünkkel. Ezért nap mint nap tenni kell. Azért, hogy amikor jön egy hullámvölgy, akkor is tudd, hogy van olyan tudás benned, ami segíthet. Bármilyen kudarc is ért a múltban, ebből nyerhetsz erőt, tapasztalatot és azt egy későbbi nehéz helyzetben a magad javára fordíthatod. Ha képes vagy arra, hogy felismerd, mit kell másként csinálnod, máris könnyebb lesz a megoldást megtalálni és döntést hozni.

Az élet folyamatosan újabb és újabb kihívások elé állít minket, mindenki kapja a feladatokat. Minél inkább képes vagy azzal a szemléletmóddal hozzáállni az új helyzetekhez, hogy képes vagyok rá, megpróbálom, adok egy lehetőséget magamnak, annál könnyebb lesz.

Amikor pedig jól megoldottál egy helyzetet, akkor ismerd el azt magadnak. Légy büszke magadra, vállald fel a sikeredet, mert ez fog belső erőt adni neked.

 

 

 

Dr. Kovács Fatime

holiszta

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

+36-20-362-22-88

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 03 április 2019 09:12
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449