TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Mersz elég önző lenni? Énidő-receptek a jubileumi Fashion Reggeliről

17
2019 jún.

Mersz elég önző lenni? Énidő-receptek a jubileumi Fashion Reggeliről

Fotó: Petróczi Réka Fotó: Petróczi Réka

 

Mindenki hallott már róla, de kevesen csinálják jól... A szombati Fashion Reggeli szervezői viszont mindent elkövettek, hogy hatásos ízelítőt kapjunk a minőségi, önmagunkra fordított időből. A 7 meghívott vendég tippjei mellett napindító jógával, 1 perces szépítő kencével, könnyű falatokkal, gyöngyöző pezsgővel, 100 % napsütéssel és szédületes panorámával merítkeztünk meg az énidőben - így jubilált a kecskeméti Fashion Reggeli a Malom Központ tetőteraszán.

 

 

Egy kis nosztalgia: 10 Fashion Reggeli, 500 vendég, sok száz ajándék, több ezer kávé :)

Incze-Dusik Bori, a Malom Magazin főszerkesztője a divat világából érkezett hozzánk Kecskemétre, így Kisné Mándity Dórival, a Malom Központ marketing event menedzserével egy remekbe szabott eseményt kreáltak 2017 tavaszán. Azóta minden alkalommal jól kiveséztük a divat aktualitásait neves meghívottakkal, olykor egy-egy konkrét ruhadarabra fókuszálva vagy épp a környezettudatosság köré csoportosítva a gondolatokat. Előkerültek komolyabb témák is - beszélgettünk a nők évszázadáról, az online világról; stresszmentesítettük és feltüzeltük magunkat inspirációval a karácsonyra, moziztunk, parmümöt illatoztunk, barátságokat kötöttünk, megújultunk és feltöltődtünk minden egyes Fashion Reggelin. Soha nem tértünk haza üres kézzel és korgó gyomorral, és általában - jóval - a déli harangszó után léptük csak át az otthon küszöbét. Múlt szombaton, a 10. Fashion Reggelin sem történt ez másként!

 

 

A jelszó: ÉNIDŐ

Leszögezhetjük, hogy kevés pasi panaszkodik egy sör mellett a haverjának arról, egyszerűen nincs énideje. Bezzeg, mi, nők! Nem elég, hogy 21 százalékkal kevesebb a fizetésünk, de még 20 %-kal kevesebbet is pihenünk hetente, mint az ellenkező nem. Nálunk többnyire kétállású a kapcsoló: vagy egyáltalán nem szánunk magunkra időt, vagy ha megtesszük, máris furdal minket a lelkiismeret, hogy “be kellett volna tenni egy adag mosást, nem ártana bevásárolni a vacsorához, ú, és ott egy rémes porcica…” Ha nem ismerős a kép, akkor a szerkesztőség e-mail címére várjuk válaszod a következő kérdésre: Mi a titkod? Ha azonban épp ugyanez a helyzet nálad is, akkor tarts velünk az alábbiakban, elmeséljük, milyen tippekkel szolgáltak az énidő témájában a meghívottak, akik kivétel nélkül vendégeskedtek már a korábbi Fashion Reggeliken is.

 

 

45 perces jógával hagytuk végleg magunk mögött az egész heti rohanást - Lajos Márti, a kecskeméti FLOW yoga & selfness stúdió alapítója frissítette fel a testünket és csendesítette el a gondolatainkat a Malom Tetőteraszán. Ahhoz, hogy ilyen fantasztikus energiákat adjon át vendégeinek, mint amiket mi is megtapasztalhattunk, ő maga is sokat jógázik egyedül. A saját gyakorlatsorát mindig teste aktuális jelzéseire hangolja - számára ez a tökéletes énidő.

 

 

Cselényi Eszter divattervező ugyancsak a jógában lelt feltöltődésre: reggeli rutinjává vált egy 15 perces otthoni jóga, határozottan állítja, hogy ezáltal sokkal könnyebb úszni a mindennapok sodrásában. A főzésre ugyancsak kikapcsolódásként tekint, de például az olvasásba nem tud eléggé belelazulni - ennek kapcsán hangsúlyozta, mindenkinek a saját ritmusához passzoló feltöltődésre kell rátalálnia. 

 

 

Pajkó Andrea, a Trendalelke alapító-főszerkesztője néha már önjelölt Teréz anyának érzi magát, így mostanság egy misztikus, 3 betűs varázsige elsajátításán munkálkodik, amelyet hölgyek - főleg anyák - piszok nehezen ejtenek ki. Szerencsére közkinccsé tette a nemet mondás forgatókönyvét, amely a következő:

  1. Köszönd meg a meghívást/lehetőséget!
  2. Mondj egyszerűen nemet!
  3. Ne magyarázkodj, ne mentegetőzz!
  4. Próbáld enyhíteni a direkt visszautasítás élét valamilyen gesztussal.

Továbbá bevált instant praktikája, hogy ha csak két perce van feltöltődni, előveszi kedvenc illóolaját, megillatozza, és máris felturbózta energiáit és kreativitását! Ha pedig hosszabb énidőre vágyik, elővesz egy jó könyvet, és addig olvas szinte egyhuzamban, amíg a végére nem ér.

 

 

Fehér Anna Luca somelier és bortechnológus, a Koch Borház Kecskemét üzletvezetője egy egyszerű tanáccsal szolgált: “Önzőnek kell lenni!”. Szerinte időnként igenis előtérbe kell magunkat helyezni, mert ha mártírkodunk, halálosan kimerítjük magunkat, az se a gyermekünknek, se a környezetünknek nem lesz elviselhető. Munka közben dolgozni kell, pihenés közben pedig kikapcsolódni. És hogy mit javasol még, mit építsünk a napi rutinunkba? Reggel kávé, este bor - ő ezt a sormintát követi.

 

 

Dobó Enikő színművésznő szerencsésnek érzi magát, mert számára a munka egyben feltöltődés is. Folyamatosan tele a naptára, mondhatni, a színház az első számú otthona, a szinkronstúdió pedig a második. Hű társával, Rozé kutyussal azonban a legzsúfoltabb napokon is sétál egy jót. Igyekszik mindenben megtalálni azt a kis pluszt, ami tölteni tudja - hol egy kőkemény boxedzés, hol csak pusztán a vezetés. Az El Camino teljesítése nagyban segített neki felismerni, mi hozza el számára a lelki békét.

 

 

Farkas Éva fotós és plus size modell ugyancsak az utazás jótékony hatásait méltatta: volt, hogy három hónapot önkénteskedett a Bahamákon, de most is fél évig távol volt. Ő egyértelműen a hosszú énidőre voksol.

 

 

Csernus-Farkas Ágota stylist a színek és illatok terápiás hatásának hívője - Lélekszínező Aura Soma® konzultációval, szín- és stílustanácsadással maxolhatjuk ki nála az énidőnket, hisz mint állítja, a színek, illatok hatnak a tudatalattinkra, így segíthetnek az ellazulásban. Sőt, még a hőérzetünket is javíthatja, ha a nyári forróságban kék színbe burkolózunk. Ezért a tippért különösen hálásak vagyunk neki a kánikula kellős közepén!

 

 

Miközben az előadók történeteit, tanácsait hallgattuk, Boriék egy szépítőszerrel is készültek nekünk: fantasztikus illatú ajakpeelinget készítettünk nádcukorból, kókuszolajból és a hozzánk vagy a hangulatunkhoz épp leginkább passzoló illóolajból - a Young Livingnek hála. Hétvégén már teszteltük is, jelentjük: az eredmény 100 % puhaság!

 

 

Ezúttal a legsikkesebb hölgy helyett a három leghűségesebb Fashion Reggeli-résztvevőt lepték meg a szervezők, illetve a legszerencsésebbek értékes nyereményeknek örülhettek. A Malom Központ partnereinek hála mindenki egyedi ajándékcsomaggal a kezében sétált el a helyszínről, persze csak azután, hogy a kötetlen ismerkedés, csacsogás közben jéghideg limonádét kortyolva és mennyei finomságokat falatozva feltankolt a hazaútra.

 

 

Naptárat elő, íme a következő Fashion Reggeli dátuma!

Ha tehetnénk, minden hónapban fashionreggeliznénk, de sajnos a következő alkalomra szeptember 7-ig várnunk kell. Jó hír viszont, hogy maratoni, egész napos programmal várnak vissza bennünket a Malom Központba! Az őszi eseményen karrierszakértőkkel és workshopokkal gazdagodik a Fashion Reggeli kínálata, például a Coca-Cola is csatlakozik az #énjövőm programmal.

 

 

A Fashion Reggeli 10.0 képekben - Köszönet a fotókért Petróczi Rékának

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 17 június 2019 22:05
Értékelés:
(0 szavazat)
Tovább a kategóriában: « Heti mottó Heti mottó »
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449