TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Máté Ildikó stylisttól megtudhatod, melyik őszi farmertrend passzol hozzád
03
2019 szept.

Máté Ildikó stylisttól megtudhatod, melyik őszi farmertrend passzol hozzád

 

Nem sokáig váratott magára az ősz, máris előkaphatjuk a szekrényből az évszaknak megfelelő kedvenc ruháinkat, illetve jöhet a szezonális gardróbfrissítés! Nálunk ilyenkor alapdarab a farmer, meg is kérdeztük Máté Ildikó kecskeméti stylistot, milyen különlegességekkel tudjuk feldobni a ruhatárunkat ebben a szezonban. Trapéz, skinny vagy boyfriend? Hímzés vagy szalagok? Szederkék, mustár vagy erdőzöld? Magasderekú vagy csípő? Ildi minden kíváncsiságunkat kielégítette, úgyhogy most már felkészülten vetjük bele magunkat a hétvégi Őszi Farmer Vásár forgatagába a Malom Központban, ahol 15-20-25 %-os árengedményekkel csábítanak az üzletek.

 

Máté Ildi: "Ahány ember, annyi alkat, de az a legfontosabb, hogy mindenkiben van valami gyönyörű!"

 

Terndalelke: Bizonyára sokan imádjuk a skinny farmert, de egyre inkább úgy látjuk az üzletekben, leáldozott neki. Mely szabások vették, veszik át a helyét?

Máté Ildikó: A divat mindig visszatér a klasszikusokhoz és ez most sincs másként: a ’70-es, ’80-as és ‘90-es évek divatja lassan kúszott vissza, ősszel pedig már uralkodó szerepet tölt be. A farmerek között újra köszönthetjük a bő, a klasszikus egyenes szárú, a trapéz fazonokat és továbbra is hódít a boyfriend/girlfriend és az anyukaszabás is.

 

 

A klasszikus egyenes szárú farmer ruhatárunk alapdarabja, optikailag karcsúsítja a derekat, csípőn és fenéken szorosabb szabású, térdig kényelmesen követi a test vonalát, de nem túl szűk. Ez egy olyan szabás, ami szinte mindenkinek jól áll.

 

 

A trapéznadrág a ‘70-es éveket idézi, kicsit sikkesebb és lágyabb kivitelben. Nőies, nyújtja az alakot és vékonyabbnak láttatja a lábat. Kötelező kiegészítő eleme a magassarkú cipő. Alacsony termetre nagyon előnyös fazon.

 

 

A boyfriend és az anyukaszabású farmereket több stílusban is felöltöztethetjük: Magassarkú cipővel és csipkés blúzzal romantikussá, sportos cipővel és laza pólóval sportossá tehetjük. Nőiesen viselhetjük szűkített fazonú színes zakóval, ehhez a szetthez magassarkút vagy hegyes orrú balerinát viseljünk.

 

 

A skinny farmer úgy marad divatban még, hogy a szárát rojtosan vagy tépett hatásúra hagyják, ezzel kissé lazább hangulatot kölcsönözve neki.

 

 

Hogy állunk a díszítésekkel? Jöhet még a hímzés, gyöngyök, rojtok, koptatás és szaggatás vagy inkább az egyszerűségre törekedjünk?

A trendek szezonról szezonra változnak. Idén a hímzés nagyon trendi, ami nem csak a nadrágokon, de a kabátokon is megjelenik - a finom részletek csodás mintákat eredményeznek. A másik díszítési forma a szalagok használata, csíkként is funkcionálnak egyes darabokon.

Az egyenes szárú farmer esetében, mivel ez egy klasszikus viselet, javaslom, hogy legyen mentes a minden díszítéstől. A trapéz farmer cicomázása is teljesen felesleges. A boyfrend típusú nadrágoknál mindenki vérmérséklete szerinti szaggatással, koptatással viselheti, azonban az egyszínű, díszítésmentes nadrág minden alkalomra jól passzol.

 

 

Milyen színeket, árnyalatokat vadásszunk, amik passzolnak az őszi, téli szezonhoz?

Az őszi időjárásra tekintettel, ebben az évszakban a sötétebb színeket érdemes választani, ilyenek a kék sötétebb árnyalatai (indigó, navi, szilva, szederkék, éjkék), a barna árnyalatok (mustártól az őzbarnáig), a bordó, a zöld (spenót, brokkoli, haragos- és erdőzöld) és a fekete.

 

 

A hűvösebb idő univerzális slágere a farmerkabát. Milyet válasszunk?

Farmerkabátokban is - a testhezálló rövid kabátok helyett - a kissé unisex fazonok tértek vissza a lezserségük miatt, ezek inkább a sportosabb ruhatárba illeszthetők be harmonikusan. A nőiesebbek még mindig a szűkített rövid vagy hosszabb fazonok.

 

 

Mire figyeljünk vásárláskor? A klasszikus dilemmák:

Ahány ember, annyi alkat, de az a legfontosabb, hogy mindenkiben van valami gyönyörű, és mindenki nézhet ki stílusosan. Hogy mi a trükk? Ismerd meg az alkattípusodat, és tudd, mi áll jól neked!

Koptatott vagy egyszínű?

Figyelembe kell venni, hogy a koptatás bármelyik részén is van a nadrágnak, erősít. Ezért javaslom mindig alapdarabnak az egyszínű sötétkék farmert, koptatás nélkül.

Milyen legyen a zsebe?

Legelőnyösebb a tenyér nagyságú, ötszögletű, minél közelebb elhelyezve a középvarráshoz. A zsebek, ha nagyon szélen helyezkednek el, akkor optikailag széthúzzák a feneket. A zseb nélküli, csíkszerű zsebes nadrágok szintén nagyító hatásúak.

Magasderekú vagy csípő fazon?

A magasderekú farmert ajánlom minden testalkatnak. Valójában ezek a farmerek a normál derékmagasságra szabott nadrágok. Kivétel ez alól az alma alkat, számukra a csípőfazon a legelőnyösebb.

 

 

Őszi Farmer Vásár

 

Helyszín: Malom Központ, Korona u. 2.

Időpont: 2019. szeptember 6-7-8.

 

Menő divatbemutatók, némi kézműveskedés és még esti jóga is vár! Közben pedig 15-20-25 %-os kedvezménnyel vásárolhatsz a Malom Központ üzleteiben!

Részletes programért és a kuponfüzetért kattints ide!

 

Fotók forrása: Pinterest

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 03 szeptember 2019 16:36
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449