TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Szentpéteri Csilla és további hat szupernő motiválta a kecskeméti hölgyeket az őszi Fashion Reggelin

09
2019 szept.

Szentpéteri Csilla és további hat szupernő motiválta a kecskeméti hölgyeket az őszi Fashion Reggelin

Fotó: Petróczi Réka Fotó: Petróczi Réka

 

Borongós, hűvös, klasszikus őszi reggelen semmi sem tölti fel úgy az embert, mint egy nagy adag inspiráció, sok kacagás, baráti beszélgetések és egy pezsdítő miniedzés, mindez színes ruhák és kiegészítők garmadája, valamint finom falatok kíséretében. Ennyi minden fért bele a 11. Fashion Reggelibe, amelyen a témát tekintve ezúttal komolyabb vizekre eveztünk: a család és karrier összeegyeztetését, úgy általában a női karrierek sokszínűségét veséztük ki szombat délelőtt a meghívott vendégekkel, Szentpéteri Csillával, Berki Blankával, Pázmány Patríciával, Leskovics-Ortelli Andreával, Szalay-Csatos Erikával és Hornyák Diával.

 

 

“Pretty Woman a múlté, hölgyeim!” - harangozta be Incze-Dusík Bori, a rendezvény háziasszonya az őszi Fashion Reggelit. Szerinte ugyanis már nincs szükségünk Richard Gere-re, nem kell minket sem felkarolni, sem megmenteni. Ne ijedj meg, nem egy “hajrá, feminizmus” eseménybeszámolót olvashatsz tőlünk az alábbiakban, hanem hús-vér és nagybetűs nők élettapasztalat-morzsáit, vicces, elgondolkodtató, továbblendítő gondolatait.

 

 

“Borzasztó nehéz ez a balansz”

Szentpéteri Csilla zongoraművész karrierje tulajdonképpen 6 éves korában eldőlt, ekkor kapott ugyanis egy pianínót, amin szigorú szülői utasításra rendszeresen gyakorolnia kellett. Noha 16 évesen már tudta, hogy szeretne családot, a gyermekvállalás - több okból kifolyólag - viszonylag kitolódott nála.

Úgy tervezte, Kristóf fia megszületése után sem hagy fel a zenéléssel, el is vállalt egy fellépést 6 héttel a szülés után. Ugyan az etetéssel megszakított koncert remekül sikerült, a közönség rendkívül türelmes és megértő volt, Kristóf 2 éves koráig inkább az anyaságot választotta Csilla főállásban, hiába támaszkodhatott a nagyszülői segítségre. Bevallja, ha újrakezdhetné, nem ötvözné a munkát és az anyaság kezdeti szakaszát.

Kristóf azóta felnőtt, túl van az érettségin is, de Csilla napjai ugyanúgy feszített tempóban telnek - ahogy az művészembereknél lenni szokott. Ő viszont jól érzi magát ebben a pörgésben, fáradhatatlanul áll helyt a különféle szerepeiben, és egyáltalán nem bánja, hogy mindez némi áldozattal jár, nem igazán ér rá például barátnőkkel csacsogni. Ugyancsak megtanult sok legyet ütni egy csapásra, például sütés közben az ellipszis trénert hajtva nézi a tv-t.

 

 

A saját elvárásainkkal küzdünk

Noha Szentpéteri Csillán látszik, hogy tényleg egyensúlyban van önmagával ebben a feszített tempót diktáló életvitelben is, Leskovics-Ortelli Andrea, a Fashion Reggeli visszatérő vendége pszichológusként azért arra figyelmeztet minket, ez a ritmus nem mindenkihez passzol! Mindenkinek meg kell húznia a saját határait, hogy neki mi minden fér bele 24 órába, hisz ebben egyformák vagyunk, ennyivel gazdálkodhatunk. Azt javasolja, állítsunk fel egy rangsort, és a top 3-ra koncentráljunk, a többi tervünknek, célunknak, álmunknak pedig szabjunk lazább határidőt, különben hamar kiégünk. Ő maga is tapasztalja a saját bőrén, mennyire nehéz három gyerkőc édesanyjaként, feleségként úgy boldogulni a mindennapokban, hogy a karrierje is felfelé ível. Elindul, lefékez. Hallgat a teste által küldött jelekre és amikor arra van szükség, nemet mond egy remek lehetőségre. Mert nem éri meg a végkimerülésig hajtani. Azt tanácsolja mindenkinek, a top 3-ban tartson fenn maga számára egy helyet, semmiképp se csússzon a lista legaljára!

 

 

Tudjuk, hogy a közösségi média köszönő viszonyban sincs a valósággal, mégis megnyomorítja a lelkünket

Berki Blanka modellként látott már egyet s mást, mennyire idealizált képet igyekszünk festeni magunkról a virtuális valóságban. Nem egyszer konstatálta, hogy a több millió követővel rendelkező, képeken valószínűtlenül tökéletesnek tűnő modellek is küzdenek cellulitisszel és nem is mindenhol feszes a bőrük. Persze ez a felismerés keveseknek adatik meg, mert nem strandolunk együtt azokkal a hölgyekkel, akiknek a bosszantóan makulátlan képei lépten-nyomon visszaköszönnek. Az pedig, hogy ennyire mániákusan hajkurássza mindenki ezt a hazug tökéletességet, talán velejárója egy olyan világnak, ahol a modell fejéhez vágják 19 évesen, hogy már nem úgy néz ki, mint 16 éves korában. Blanka megküzdött az ezzel járó frusztráltsággal, és azt választotta, hogy egészségesen és sportosan él, nem fogja magát folyamatos dinnye-diétával sanyargatni, még ha így egy-egy munkától el is esik. A most 22 éves modell a kora miatt sem aggódik, nem szab magának kereteket a hivatásában, és már most körvonalazódnak tervei a jövőre is: mindenképp szeretne egyetemre menni a későbbiekben, de úgy érzi, a divatszakmától sosem fog elfordulni.

 

 

“Ha jól vagy a ruhádban, ott lesz veled az erő!”

“Egy a lényeg, ne feszengj a ruhádban!” - hangzik Pázmány Patrícia (Nefrit Stílus) univerzális tanácsa. Megvehetjük ugyanis a legtrendibb, legdrágább szetteket, ha kényelmetlen, túl rövid, túl szűk, nem hozzánk illő. Ez ki fog hatni a kisugárzásunkra, természetesen negatív értelemben. Márpedig pont az ellenkező hatást kell elérnünk, hisz azt akarjuk kommunikálni a megjelenésünkkel is: “Kösz, jól vagyok!”. Patrícia javallata egyszerű: tarts egy jolly joker ruhát a gardróbodban, ami megment azokon a reggeleken, amikor már 3 összeállítást felpróbáltál és elhajítottál. Ezt az áldatlan állapotot még tovább tudjuk rontani egy-egy olyan vásárlással, amikor csak azért is megveszünk valamit, mondván, “majd belefogyok”. Minek frusztrálod magad ilyesmivel? Csak az egész napod elrontod azzal a gondolattal, hogy még mindig nem tudod felvenni, így pedig nem lehet nekiindulni egy fontos tárgyalásnak, egy állásinterjúnak vagy épp egy randinak…

 

 

“Ha egy év után boldog leszel, akkor én is az leszek!”

Bár kétkedve fogadta a hírt, így biztatta édesanyja Hornyák Diát, miután közölte, ott hagyja jól fizető állását és sminkes lesz. A Fashion Reggeli jól ismert szemceruza-forgatója kalandos életutat tudhat maga mögött: gyerekkori célját valóra váltva sportriporterként kezdett dolgozni, aztán több területen kipróbálta magát, hogy felismerje: egyik sem neki való, míg végül rálelt a saját útjára a smink és a parfümök színes, illatos világában. Lehet tőle bátorságot tanulni bőven, hogy sosem késő váltani és egészen merész fordulatokat is vihetünk a pályánkba.

Mindennapi szempillaspirál-dózisunkat add meg nekünk ma - így szólhat Dia imája, aki természetesen beszélt egy kicsit arról is, hogyan sminkeljünk a mindennapokban. A villanyszerelőnél is akad mindig egy-egy kiégett izzó alapon a Bobbi Brown Education Managere sem ül reggelente egy órát a sminktükör előtt. A szépség alfája és omegája természetesen a megfelelő bőrápolás és a kellő mennyiségű folyadékbevitel, Dia szerint ezt már elég, ha egy kis BB-krémmel, egy tusvonallal, szigorúan 3 réteg szempillaspirállal, egy kis szemöldökpúderral és egy szép rúzzsal felturbózzuk.

 

 

Legyen stabil háttered!

Szalay-Csatos Erika szülei hosszú évek óta gyűjtik a tudást és tapasztalatot pénzügyi területen, ezáltal őt és testvéreit is már gyerekként a tudatos pénzkezelésre ösztönözték, ami szerinte nem általános jelenség a magyar családoknál. Pedig abszolút előnyére vált a nyári munka és a zsebpénz beosztása. Mint Dia példája is mutatja, sokszor éles fordulatot vesz az életünk, mert ilyen-olyan okból már nem érezzük jól magunkat a munkánkban vagy a magánéletünkben. Erika arra figyelmeztet, előre tervezés nélkül ilyenkor sokszor kényszerből maradnak az emberek a kiállhatatlan főnök mellett vagy épp egy bántalmazó kapcsolatban, mert egyszerűen nincs elég tartalékuk ahhoz, hogy bevállalják a váltást.

 

 

A rengeteg tanács, inspirációforrás és élettörténet után a Fashion Reggeli szervezői, Incze-Dusík Bori és Kisné Mándity Dóri - a Malom Központ marketing menedzsere - meglepték a hölgyeket: Szalay Tamás, a TRX House sármos edzője mozgatta át a csapatot egy könnyed, de annál motiválóbb 5 perces tornával. Ezután különösképp jól estek a mennyei szendvicsek és a hűsítő limonádé. A falatozás közben fürkészhettük a Malom Központ üzleteinek legvagányabb, őszi trendekből válogatott újdonságait.

 

 

A három legstílusosabb hölgy ezúttal is extra ajándékkal térhetett haza, de a Malom Központ tartalmas ajándékcsomaga természetesen minden résztvevőnek járt.

Az idei utolsó Fashion Reggelire télig várnunk kell, addig is érezzétek jól magatokat a bőrötökben, hisz mindannyian szupernők vagyunk a magunk módján! ;)

 

Galéria - a fotókért köszönet Petróczi Rékának!

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 09 szeptember 2019 16:08
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449