TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Karácsonyi inspirációbomba: ünnepre hangolt minket a decemberi Fashion Reggeli

09
2019 dec.

Karácsonyi inspirációbomba: ünnepre hangolt minket a decemberi Fashion Reggeli

Fotó: Pádár Zsófi Fotó: Pádár ZsófiBizonyára minden hölgynek az év legkapkodósabb, legsűrűbb időszaka az advent, mégis úgy hisszük, minden Fashion Reggeli-résztvevő nevében kijelenthetjük: nem bántuk meg, hogy a szombat délelőttünket a Malom Központban töltöttük. Amellett, hogy kicsit lelassultunk, remek ajándékötleteket hallottunk, a meghívottak sziporkázó történetekkel szórakoztattak minket, és persze az ízig-vérig csajos dolgok sem maradtak ki: a karácsonyi smink és ünnepi frizura, no, és egy kis baráti csacsogás, pletyizés.


A Fashion Reggeli háziasszonya Kisné Mándity Dóri, a Malom Központ marketing menedzsere mellett ezúttal Molnár-Kovács Kata volt, akit egy csokornyi beszélgetőpartner vett körül a Libri üzletének hangulatos szegletében. Kiveséztük a karácsonyt szinte minden aspektusból, legyen szó gyereknevelésről vagy dekorációról.

 

 

Élő vagy mű?

Irigylésre méltó munka a dekorációs trendek folyamatos nyomon követése. Boros Attila, a Malom Központ földszintjén található Attila Virágszalon tulajdonosa mégis azt javasolja, ne csak az aktuális divat határozza meg, milyen díszek kerülnek karácsonykor az otthonunkba, inkább a trendeket igazítsuk a saját házunkhoz. Ha egy évben behozunk egy új színt vagy formát, az máris feldobja a dekorációt és a karácsonyfát. Apropó, karácsonyfa: Attila ugyan az adventi koszorú esetében ragaszkodik az élő fenyőágakhoz és az ezzel járó illatmámorhoz, de környezettudatossági megfontolásból karácsonyfának már a műfenyőre voksol. Ők egyébként családostól díszítik fel a fát, amely idén fehér és arany színekben pompázik majd.

 

 

A nagy dilemma: mit süssek?

Pap Etelka “Pötyi”, a Rákóczi utcán mindig csupa finomsággal csábító Édes Pötty megálmodója elmesélte, hogyan született meg a cukrászdája, amely az ételallergiásokat és a diétázókat kényezteti, ugyanis a megszokott ízeket prezentálják mentesen. Karácsonykor ő a hagyományos sütikre szavaz: bejgli és zserbó kerül náluk az ünnepi asztalra.

 

 

Az anyák megmentője: Liza - Mother Coach

Bevalljuk, mi most találkoztunk először a mother coach fogalmával, Adorján Liza révén. Liza bűnügyi nyomozóból lett előbb business coach, majd az anyák segítésében találta meg igazi hivatását. Ő maga is négy gyermeket nevel, szóval élettapasztalatból sincs nála hiány.

“A gyereknevelés egy extrém sport, amihez nem kell előképzettség, viszont a megfelelő védőeszköz életet menthet” - vallja Liza, aki bármilyen elakadáson segít túllendülni. Egy univerzális tanácsot megosztott a jelenlévőkkel, akik közt szép számmal akadtak édesanyák: határozottságra int mindenkit, mert a gyerkőcök megérzik a bizonytalanságot. Szóba került a mostanság oly megosztó és sokat hangoztatott szülői kihívás is, ami a hosszú téli szünetben klasszikus szülő-gyerek vitához vezethet: a kütyüzés. Lizáéknál nincs tv, viszont a számítógépet és a telefont használhatják a gyerekek. Szerinte az a fontos, hogy ez kontrolláltan és limitáltan működjön.

 

 

Könyvet a fa alá!

Jávor Zsófia, a Libri pr menedzsere és Mihályi Dávid pr asszisztens a könyves világ kulisszái mögé kalauzolt bennünket: nekik is ez az év “legekkel” tarkított időszaka, ugyanis ilyenkor jönnek ki a legizgalmasabb művek, illetve ezekben a hetekben fogy a legtöbb könyv. Per pillanat mindkettejükre 30-40 könyv vár a polcon, a Libri Irodalmi Díjra készülve főként kortárs magyar szerzőktől. Ha ennyi olvasnivalót nem is vállalnánk be az ünnepekre, azért biztosan szánunk majd mi is időt, hogy egy gőzölgő tea vagy forralt bor és néhány szaloncukor társaságában kezünkbe vegyünk egy-egy regényt.

Hogy mi az, ami mostanság kihagyhatatlan a két könyves szakember szerint? Például Bődöcs Tibor szépirodalmi regénye, amely elmondásuk szerint olvastatja magát, de állítólag Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors c. írását sem fogjuk tudni letenni.

 

 

Dávid elárulta, ő maga melyik könyvnek örülne legjobban a fa alatt: Bíró-Balogh Tamástól a Ha nem volnátok ti - Kosztolányi Dezső utolsó szerelmei a kívánsága. Azt is megosztotta velünk, az utóbbi időben melyik volt a legmeghatározóbb könyves élménye: Krasznahorkai László Mindig ​Homérosznak című regénye összművészeti ínyencség, ugyanis a fejezetek között QR-kódok vezetnek át Miklós Szilveszter dobjátékára és Max Neumann képeire, hogy fokozzák a hangulatot.

 

 

Van nő, aki nem örülne egy ilyen ajándéknak?

Dezső-Haraszti Zsófia a kecskeméti Aesthetica Orvosi Központ egészségügyi asszisztense azt ígéri, 8 alkalom alatt, körülbelül 2 év alatt leszámol testünk bármely részén az üldözött szőrszálakkal, ráadásul véglegesen. A bőrgyógyászatban is használt, káros hatásoktól mentes dióda lézerrel végzik a végleges szőrtelenítést a Malom Központ 2. emeletén. Zsófi tapasztalatai szerint sok férfi tér be hozzájuk, hogy karácsonyra kuponnal lepjék meg párjukat. Hölgyek, ha ilyen kívánságotok van, lassan mehetnek a finom utalások, célzások!

 

 

Zsófival tartott Leskowsky Laura énekesnő, plus size modell és kórházi dolgozó, akinek egy hormonzavar utózöngéjeként gyűlt meg a baja az arcán megjelenő makacs szőrszálakkal. Mint mesélte, neki a kezelés hamar pozitív fordulatot hozott, már a második alkalom után búcsút inthetett a zavaró szőröknek.

Laura egyébként azt mondja, ő az a fajta, aki “úgy esik be a fa alá”, hiszen a kórházi munkája és a sok koncert elszívja az energiáját, azonban az adventi fellépések egyben segítenek is neki teljes szívvel megélni az ünnep csodáját.

 

 

Ünnepi tükörkép

Nem telhet el Fashion Reggeli frizura és smink inspiráció nélkül. Ezúttal a BioHair színeiben Gesztesi Tündi mutatott egy izgalmas karácsonyi hajviseletet, amit 2 menüsor lefőzése között elkészíthetünk magunknak. illetve Somos Anna sminkmester osztotta meg a tökéletes ünnepi smink receptjét. Hangsúlyozta, a piros rúzs és a tusvonal örök divat a karácsonyfa mellett!

 

 

Örömmel látjuk, hogy egyre vegyesebb a korosztály a Fashion Reggelin, de nincs is mit csodálkozni ezen, a stílus kortalan! Minden alkalommal találkozunk ismerősökkel, olyanokkal is, akiket ez a rendezvény sodort korábban az utunkba, és milyen jól tette! A szervezők pedig ismét kitettek magukért, egy finom Frei-kávé, különleges mini szendvicsek és stílszerűen bejgli mellett beszélhettük ki egymással a még bennünk tolongó gondolatokat a karácsonyról, majd a már megszokott ajándékcsomaggal a kezünkben indultunk haza. Ezt látva volt, aki megállított minket az üzletközpontban, érdeklődve, hol tettünk szert a meglepetésre. Jó szívvel ajánlottuk neki a tavaszi Fashion Reggelit, ahol ő is részesülhet az élményből és az ajándékból! A pontos időpont hamarosan kiderül, kövessétek a Malom Központ Facebook oldalát!

 

Galéria Pádár Zsófi fotóiból:

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: hétfő, 16 december 2019 13:18
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449