TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Kerüld el a karácsonyi őrületet!
15
2014 dec.

 

"A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs porcica a szekrények mögött, tízféle sütit sütsz és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ....

 

...ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz-vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk."

Vida Ágnes

 

Te el tudod engedni a tökéletes karácsony eszményi képét?

 

Még nem késő lassítani!

 

Tervezd át a menüt!

 

  • Rendelhetsz halászlét és dessszertet. Több óra munkától kíméled meg magad.
  • De ha nagyon dühbe gurulsz, még a sültes tál elkészítését is kiszervezheted. :-)
  • Gondolkozz egyszerű fogásokban: egybesült húsokkal, gyors keverős süteményekkel sok időt spórolhatsz meg. (A macerás, sziszifuszi munkát igénylő fogásokat hagyd januárra, amikor tuti rá fogsz érni.)
  • Dolgozz előre: Ne akarj minden fogást egyszerre elkészíteni! A salátátákat készítsd el 1 nappal hamarabb. Ha kacsát sütsz, a párolt káposztát már a napokban elkészítheted, és lefagyaszthatod. Karácsony napján csak fel kell melegítened a sütőben.

 

Tanulj meg feladatot delegálni!

 

  • Nem kell mártírként végigcsinálni az előkészületeket. Ismerd fel, hogy vannak korlátaid: kérj segítséget! Pontosan mondd el a párodnak, rokonaidnak, barátaidnak, hogy mit szeretnél tőlük. A feladat elvégzését követően dicsérd meg őket. Ha csak kritizálsz, legközelebb tuti nem fognak segíteni.

 

Írj listát!

 

  • Írd össze a feladatokat, és osztályozd őket fontossági sorrendben. Na és persze vizsgáld meg a feladatok kiszervezésének lehetőségét is az előző pont szerint. Minden nap nézd át a teendőket. A komplex feladatokat bontsd kisebb egységekre. Például ne akard 1 óra alatt az egész rokonság ajándékát becsomagolni. Napi 2-3 ajándék becsomagolásával elkerülheted az idegbajt.

 

+ 1 jó tanács:

 

A porszívózást hagyd a karácsonyfa díszítés végére. Minek dolgoznál duplán?

 

 

Utoljára frissítve: hétfő, 15 december 2014 14:38
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449