TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Akaraterőből fogyni tuti bukta

27
2015 febr.

 

A fogyás csak akaraterő és kitartás kérdése, legyen egy határozott célod,  és tarts ki mellette! Komolyan?????? Egy valamit garantálhatok, ha akaratból és erőből akarod az életmódváltást végigcsinálni, tutira elbukod.

 

 Leskovics-Ortelli Andrea fogyókúrás terapeuta, pszichológusLeskovics-Ortelli Andrea vagyok, tanácsadó szakpszichológus, fogyókúrás terapeuta, a JóLeszek Program és a Fogyókúrás Terápia kidolgozója. Célom, hogy segítsek a hozzám fordulóknak, hogy megtanuljanak a saját életükben jól lenni. Hogy megtalálják önmagukban azokat az erőforrásokat, melyek segítenek, hogy ne csak túléljék a napjaikat, hanem hogy valóban megélhessék érzéseiket, vágyaikat, hogy boldogok és elégedettek lehessenek.

A Szegedi Tudományegyetemen szereztem pszichológusi diplomámat, majd az ELTE-n a tanácsadó szakpszichológusi másoddiplomámat. Pályám során segítettem állásukat elvesztőknek új munkahelyet, új életpályát találni, majd a kecskeméti Családsegtő Szolgálat pszichológusaként segítettem a krízisben, nehéz élethelyzetben küzdő emereknek.


Fogyókúrával gyermeikeim születése után kezdtem fogalkozni, számos külföldi és magyar szakirodalom áttekintése után, több elismert szakemberrel konzultálva, mély önismereti munkával, eleinte csak saját magamért. Sikeremet látva egyre többen kérték, hogy nekik is segítsek, a velük való közös munkából született a Fogyókúrás Terápia. Jelenleg a JóLeszek Program keretében segítek a nehéz élethelyzetben lévőknek, legyen szó magánéleti vagy munkahelyi krízisről, életvezetési nehézségről, étkezési problémáról, vagy magáról a fogyókúráról.

Amennyiben úgy érzed, hogy szeretnéd, hogy segítsek a problémáid megoldásában, keress a 06 30/68 00 698 telefonszámon, vagy írj a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, add meg az elérhetőségedet és hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.

 


Rövidebb fogyókúrák még csak-csak mennek akaraterővel, de az eredmény szinte biztosan nem lesz tartós. 

 

 

Hogy miért?

 

Mert az akaraterő nem erre lett kitalálva. Egyszerűen nem akarhatod így élni végig az életed.


"Gyenge az akaraterőm"
"Nincs kitartásom"


Milyen könnyű ezzel takarózni. De a háttérben ilyenkor sokkal inkább az van, hogy nem állsz készen a változásra. Akaratereje mindenkinek van. Gondold végig az életed! Mire vagy büszke? Mit csináltál végig? Egy nehéz iskolát? Egy betegséget győztél le? Minden nap bemész a munkahelyedre, amit ki nem állhatsz? Diplomát szereztél? Nyelvvizsgát? Vagy doktorit? Neveled a gyermekedet? Elviseled az anyósodat?

Na ugye, hogy van akaraterőd.

Hogy akkor miért nem tudsz lefogyni?

Mert nem ezen múlik.

 


Az életmódváltáshoz is kell természetesen akaraterő, de csak az elején, a kezdéshez. Sokkal fontosabb, az önismeret, a kíváncsiság, hogy ezt eddig miért így csináltad? Hogy lehetne másképp? Hogy miért ragaszkodsz a súlyfeleslegedhez? Mitől véd meg a zsírpáncél? Mi más védhetne meg ettől? Meg kell egyáltalán védened magad tőle?


Ha tartósan változni akarsz, akkor ezek a kérdések sokkal fontosabbak, az akaraterőnél. Tedd fel magadnak őket. Ne csak egyszer. Sokszor. Mindig, ha épp rajtakapod magad, hogy túl sokat eszel, vagy olyat, amit nem kéne. Miért eszem? Miért jó nekem ez? Hogy lehetne másképp?

 

Ha ezekre a kérdésekre próbálsz válaszolni, majd a válaszok alapján cselekedni, sokkal messzebbre jutsz, mintha az akaraterőt, vagy a kitaratásodat vizsgálod.

 

Üdvözlettel:

 

Leskovics-Ortelli Andrea
  

 

 

 

 

Utoljára frissítve: szombat, 04 július 2015 10:18
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449