TrendaLelke

Itt vagy most:Home
23
2014 ápr.

Ha eddig csak nézegetted a spárgát a zöldségesnél, de fogalmad sem volt, mihez is kezdj vele, akkor mostantól bátran tedd a kosaradba. Ez a recept tuti meggyőz téged is. A lusták vagy időhiányban szenvedők nagy barátja a zöld spárga: fehér társával ellentétben ezt nem kell meghámozni, csupán  a fás szárat kell letörni róla. Kb. 5 perc munka van vele - bár Jamie Oliver 1 perc alatt is letudná Laughing, a többit elintézi a sütő. Sokféleképpen bevethető fogás: előételnek, húsételek köreteként, vacsorára - bár ez utóbbinál egy kis szelet teljes kiőrlésű kenyérrel azért kiegészíteném.

23
2014 ápr.

Kiváló hétköznapi fogást tisztelhetünk benne, mert pillanatok alatt elkészül, nem igényel különleges hozzávalókat (sima mustár is jó hozzá). Variálhatjuk a köretét, hiszen párolt (barna) rizzsel, bulgurral vagy öntettel meglocsolt zöldsalátaágyon  egyaránt kínálhatjuk. És még egészséges is: sovány hús, zöldség, méz. Most bulgurral és zöld salátával kínáltam.

23
2014 ápr.

Miért ideális? Kevés hozzávalóból néhány perc alatt elkészül, laktató és egészséges, hiszen rostban gazdag alma és zabpehely alkotja. Kár a boltban venni hasonló kész terméket, és megfizetni a nagy márkát, mert pár perc alatt egy hadseregnek való adagot is el lehet készíteni, méghozzá olcsón. Ez az almás-fahéjas verzió egy alaprecept, sokféleképpen variálható. Bátran kísérletezzünk a gyümölcsökkel, fűszerekkel. Cukrozatlan kakaóporral, nyírfacukorral, meggyel is isteni, de erdei gyümölcsökkel is érdemes kipróbálni.

22
2014 ápr.

Ugye neked is van néhány ötleted, hogy mit csinálhatnánk jobban a bolygónk érdekében?

21
2014 ápr.

Néha az emberek éveken keresztül ugyanattól a problémától nyomorultak, holott azt is mondhatnák:

 

Na és?

 

Ez az egyik kedvenc mondásom. Nem tudom, hogy éltem túl az éveket, mielőtt megtanultam, hogy használjam ezt a trükköt. Sokáig tartott, míg megtanultam, de ha egyszer sikerül, sosem felejted el.


Andy Warhol

19
2014 ápr.

A fekete-fehér összeállítással nem voltam jóban az utóbbi évtizedben: valahogy mindig iskolás lány érzetem volt benne, ezért inkább hanyagoltam.  Viszont ez az állítás idén már biztosan nem állja meg a helyét. Az idei szezonban nem szimpla fekete-fehérről van szó, hanem minták tobzódásáról: pöttyös, csíkos, kockás, geometrikus, virágos, állat és chevron mintás ruhadarabok, cipők izgalmas kavalkádjáról. Persze az sem szentségtörés, ha más színnel  (sárga, pink, piros) kombinálod a mintás fekete-fehér ruhádat.

 

Nézelődj, inspirálódj, majd töltődj fel egy adag bátorsággal, és végül szerezd be a hozzád leginkább passzoló összeállítást.

17
2014 ápr.

Ha kimozdulnál, de még nem tudod hová, akkor szemezgess a kecskeméti, környékbeli és országos rendezvények közül.

16
2014 ápr.

Tzatziki nem csak uborkából készülhet, a retek is tökéletes alany hozzá. Mostanság úgyis dömping van belőle a piacon, a zöldségesnél, érdemes másként gondolni rá. Az olykor csípős ízű hónapos retket vajretekkel szelídítettem meg, ami engem a nagyon zsenge karalábé ízére emlékeztet. A retek tzatziki jól illik sült húsokhoz, de bátram ajánlom a húsvéti sonkához is.

16
2014 ápr.

Bármennyire is meglepő, létezik laktató saláta. Mondjuk, nem is zöldekből áll. Itt a sajt adja a kalóriát, amely jól harmonizál az almával és a semleges ízű uborkával. Most köretként készítettem szimplán csak sóval fűszerezett sült csirkecombhoz. A lányok nem nagy salátaevők, ezért a biztonság kedvéért készítettem kuszkuszt is, mert nem bíztam az újításom sikerében. A kuszkusz rizs álnéven debütált, és Szonja a salátát is jóízűen ette. Végre egy új gasztro műkedvelő a családban!

16
2014 ápr.

A csirkemáj nem egy agyonvariált étel a magyar konyhában: rántott, lecsós, fokhagymás, baconbe tekert, és nagyjából meg is vagyunk a felsorolással. Ez a recept valami egészen mást kínál, és ez a zseniális balzsamecetnek köszönhető. Csirkemáj rajongónknak kötelező kipróbálni! Ideális hétköznap vacsorára is, mert a máj szerencsére nagyon gyorsan elkészül, és a körettel sem igazán kell bajlódnunk.

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449