Trendalelke - Blogmagazin nőknek http://trendalelke.hu Thu, 21 Feb 2019 13:30:27 +0100 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu Szeresd, hogy szeressen! http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/2940-szeresd-hogy-szeressen http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/2940-szeresd-hogy-szeressen
Alapvető vágyunk, igényünk, szükségletünk az, hogy érezzük, szeretve vagyunk. Ha ebből hiánya van az embernek, minden szinten rosszul érezheti magát. Ezt hajtjuk és keressük a kapcsolatokban, a gyerekvállalásban, a munkában, az élményeinkben, a tárgyaink megszerzésben. A szeretet valójában annak a…

 

Miért kell állandóan bizonyítanunk, hogy jók vagyunk? Miért érezzük azt, hogy meg kell harcolni az igazunkért? Hogy bármit is igazolni kellene a világnak, a környezetünknek, hogy képesek vagyunk rá?

Ha el tudnánk hinni, hogy a szeretetet nem kell kiérdemelni sem nekünk, sem a másiknak, akkor a kapcsolataink, az önmagunkhoz való viszonyunk is felszabadulhatna a súlyok alól.

 

Designed by freepic.diller / Freepik

 

Ha a gyerekedre gondolsz, és ő pont nem úgy viselkedik, ahogyan te azt szeretnéd: nem hoz jó jegyeket; visszafelesel; puffog; elzárkózik; nincs kedve veled beszélni, másképp akar élni, mint ahogy te azt jónak véled… Akkor mit teszel?

Elveszed tőle a szeretetedet azzal, hogy dühös leszel rá? Vagy bünteted őt a figyelmed megvonásával valamilyen módon? Ez nem a szeretet.

Mi lenne, ha úgy tudnál rá tekinteni, hogy ő is egy önálló létező, akinek lehetnek gondjai, gyengeségei, más véleménye, akár még épp rossz kedve is? Ha ezen keresztül tudnád látni őt, képes lennél haragudni rá? Vagy inkább a szívedre ölelnéd és egy jó szóval, egy támogató gesztussal éreztetnéd vele, hogy bármit is tesz, te szereted őt, mellette vagy ítélkezés nélkül.

 

Designed by Freepik

 

Amikor párkapcsolatban élsz, és arra vágysz, hogy a társad figyeljen oda rád, töltse veled az idejét, legyen fontos neki az, ami neked, de mégsem ezt kapod...

Te mennyire szereted őt?

Vajon hányszor ítélkezel felette és kéred számon tőle azt, ami a te elvárásod? Vagyis egy olyan dolgot, amit te akarsz, hogy megtegyen, de nem biztos, hogy ez neki menni fog. Hogy képes rá.

Ha te hajlandó lennél úgy tekinteni rá, mint egy csodás létezőre, aki nem hibás, nem rosszabb a másiknál, csak szeretné ő is megtapasztalni magát. Ha megengednéd, hogy a társad is önmaga lehessen, éppúgy ahogy te is, akkor vajon milyen minőségű kapcsolatban élnétek?

Mi lenne, ha a párodban, a gyerekedben, a főnöködben, a szüleidben nem a hibáztathatót látnád meg, hanem a szerethetőt?

Hogyan éreznéd magad, ha a másik erényeit, jó tulajdonságait, értékeit nap mint nap visszasugároznád felé?

Lehet, hogy ő is elkezdené ezt tenni feléd? Lehet, hogy egyszer csak azt vennéd észre, mennyi csodálatos dolog van benne? És benned is. És a kapcsolatotokban is.

Olyan egyszerű az egész. Figyeld meg, hogy mindenki csak egy létező! Minden létezés alapja a szeretet. Mindenki boldog szeretne lenni.

Szeresd őt azért, ami a legjobb benne, és akkor a hiányosságai eltörpülnek! És szeresd magadat azért, aki és amilyen vagy, hogy a negatívumaid helyett a megbecsülést érezhesd önmagad iránt! És akkor semmi akadálya nem lesz, hogy a kapcsolatod magaddal és a másikkal kinyíljon és önfeledt örömmé váljon!

 

 

 

Dr. Kovács Fatime

holiszta

Életesszencia

Életesszencia a Facebookon

+36-20-362-22-88

kovacs.fatime@vipmail.hu, fatime@eleteszencia.hu 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Dr. Kovács Fatime) Női percek Thu, 21 Feb 2019 08:05:06 +0100
Kecskeméti árva vagyok, gazdit keresek http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/2939-kecskemeti-arva-vagyok-gazdit-keresek http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/2939-kecskemeti-arva-vagyok-gazdit-keresek Kecskeméti árva vagyok, gazdit keresek
Kecskeméten, Talfája területén, egy szatyorba téve vált meg gondatlan gazdája Cocótól és testvéreitől. Bárcsak mihamarabb egy szerető otthonban heverhetné ki a traumát!

 

Mit kell tudnod erről a kutyusról, aki épp Rólad álmodik?

 • Neve: Coco-K19
 • Ivara: szuka
 • Fajtája: keverék
 • Színe: fekete
 • Szőrének hossza: félhosszú
 • Termete: kicsi
 • Születési ideje:   2018. 12. 03.
 • Bekerülés dátuma: 2019. 02. 02.
 • Chip: van
 • Tetoválás: nincs
 • Ismertetőjegyei: zoknis a 4 lábánál

 

Szeretnéd örökbe fogadni Cocót vagy valamelyik sorstársát? Keresd fel a Menhely az Állatokért Környezetvédelmi és Állatvédelmi Közhasznú Alapítványt!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Wed, 20 Feb 2019 20:52:17 +0100
Vajon a pécsi Havi-hegyi mandulafa nyeri az Európai Év Fája címet? A te szavazatodon is múlik! http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/2938-vajon-a-pecsi-havi-hegyi-mandulafa-nyeri-az-europai-ev-faja-cimet-a-te-szavazatodon-is-mulik http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/2938-vajon-a-pecsi-havi-hegyi-mandulafa-nyeri-az-europai-ev-faja-cimet-a-te-szavazatodon-is-mulik Vajon a pécsi Havi-hegyi mandulafa nyeri az Európai Év Fája címet? A te szavazatodon is múlik!
Jó esélyekkel indul a hazai jelölt az Európai Év Fája versenyben. 15 ország fái vetélkednek egymással idén, így a győzelemhez ismét minden támogatásra szükség van. A pécsi mandulára már több mint 25800 szavazat érkezett, amivel pillanatnyilag második helyen áll a…

 

 

Európai Év Fája verseny

 

A szavazás menete:

 • A honlapon válaszd a magyar fát és szavazz rá! 
 • Ekkor egy jóváhagyó levelet küldenek az általad megadott e-mail-címre. Ha megérkezik a visszaigazolásod, szavazatod érvényessé válik.
 • Határidő: 2019. február 28.

 

Az Európai Év Fája verseny immár kilenc éve hívja fel a figyelmet a fák és az emberek, a természet és a közösségek kapcsolatára, illetve a fáknak Európa kulturális és természeti örökségében betöltött szerepére és jelentőségére.

Magyarországot idén egy csavarodott törzsű, több mint százéves mandulafa képviseli, amely a pécsi Havi-hegyen áll. 2018 októberében 4779 szavazattal lett a hazai Év Fája cím birtokosa. A pécsi Havas Boldogasszony templom mellett álló fa mandulavirágzás idején csodás látványt nyújt az arra látogatóknak.

 

 

Akárcsak az elmúlt két évben, idén is két fára szavazhat mindenki. Nem lesz könnyű választani – a hazai jelölt 14 versenytársa között megtalálhatjuk például a korzikai paratölgyet, melynek törzse egy szárnyát kiterjesztő ragadozó madárra emlékeztet, vagy a gubeci hársfát, mely Horvátország több mint 500 éves fája.

A szavazatok számának alakulását február 22-ig lehet majd követni, az eredményt pedig március 19-én a brüsszeli díjátadón hozzák nyilvánosságra a szervezők.

A nemzetközi versenyt az Environmental Partnership Association (EPA, Környezeti Partnerség Egyesület) szervezi, a magyar fordulót pedig a hat alapítványt tömörítő EPA magyar tagja, az Ökotárs Alapítvány. A mozgalomban évente több százezren vesznek részt, a versengő országok száma a kezdetek óta 5-ről 13-ra emelkedett, de folyamatosan várják a további csatlakozó is országokat Európából.

Ezidáig összesen 3 alkalommal nyerte el magyar fa az Európai Év Fája címet.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Wed, 20 Feb 2019 20:44:14 +0100
Egy 19. századi kecskeméti hölgy szépítkezési titkai http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/2937-egy-19-szazadi-kecskemeti-holgy-szepitkezesi-titkai http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/2937-egy-19-szazadi-kecskemeti-holgy-szepitkezesi-titkai Muraközy János: Gyenes Sára portréja - részlet
Az új állandó kiállítás, A kulcsra zárt szoba titkai sokféle szempontból megmozgatta a Ráday Múzeum dolgozóinak fantáziáját. Mivel szebbnél szebb hölgyek portréi díszítik a kiállítótér falait, utánajártak, hogyan szépítették bőrüket és hajukat a 19. század hölgyei és urai.

 

 

Festmény: Muraközy János, Fésülködés után

Forrás: Ráday Múzeum

 

Szépségápolás a 19. században

 

Az 1800-as évek második felétől egyre több kozmetikai cikk hirdetése jelenik meg az újságok hasábjain. A század végére fokozatosan bővül a kínálat. Sokféle termék közül válogathat az igényes vásárló, de legkedveltebbek a gyógyszerészek által forgalmazott pipereszappanok, párizsi hölgyporok (finom púder, nők és férfiak arcápolásához egyaránt), arckrémek szeplő, napsütés, bőrbaj ellen.

Ezek mellett felbukkan néhány különlegesség is, például a haj és szakáll festésére szolgáló tinktúrák reklámjai, melyek akár tíz perc alatt szőkére, barnára vagy feketére színezik a szépülni vágyók fej- és arcszőrzetét.

A kulcsszó mindemellett a természetesség: juthat egy kis púder az arcra, pirosító a hölgyek ajkára vagy orcájára, szélsőséges esetben némi korom a szempillára vagy szemöldökre, de ne legyen kihívó, hiszen könnyen nevetség vagy megvetés tárgyává teheti magát a piperkőc polgár.

Az orvosok azonban több cikkben óva intenek a mesterséges szerek, káros festékek túlzott használatától, melyek akár arzént vagy kátrány-jódot tartalmazhatnak. Filozófiájuk szerint a tiszta víz, a helyes táplálkozás és megfelelő testmozgás éppen elegendő az üdeség megőrzéséhez.

 

 

 Muraközy János: Gyenes Sára portréja

Forrás: Ráday Múzeum

 

A kiállításról: A kulcsra zárt szoba titkai. Muraközy János élete és festészete

 

A 19. század egy kevésbé ismert festője, a kismesterek közé sorolt Muraközy János (Kecskemét, 1824 - Kecskemét, 1892) festői életművének legismertebb darabjait, valamint életének tárgyi emlékeit mutatja be a tárlat.

Muraközy János kecskeméti művész. Nemcsak családi kötődése és születése okán, hanem művészi tevékenységének, festészetének jelentős darabjai is a hírös városban születtek, s ő is kecskeméti polgárnak vallotta magát. Hagyatéka nagyobb része leszármazottainál, családjánál őrződött meg.

2017-ben Kecskemét Megyei Jogú Város kulturális vezetése és a Muraközy-család képviselője arra kérte fel a Ráday Múzeumot, hogy rendezzen kiállítást Muraközy János életművének rendelkezésre álló darabjaiból. A kiállítás aktualitását az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kerek évfordulója (170 év) adja, hiszen Muraközy műveinek egy része és a művész életútja erőteljesen kapcsolódik 19. századi történelmünk dicső napjaihoz. A helyszín választásában nem kevésbé jelentős az, hogy a múzeum épülete, a kecskeméti református Ókollégium volt az az iskolaépület, ahol Muraközy János – Jókai Mórral együtt – megkezdte jogi tanulmányait. A Muraközy-család kötődése a református egyházhoz pedig évszázadok óta töretlen – így a Dunamelléki Református Egyházkerület fenntartásában működő Ráday Múzeum természetes közeg Muraközy János festészetének és hagyatékának bemutatására.

A kiállítás elsősorban képzőművészeti: festészeti, grafikai. A művek közönség elé tárását az a tény indokolja, hogy a művész munkássága kevéssé ismert, noha az életmű – többek (Lotz Károly, Lyka Károly, Jólesz Márta, Telepy Katalin, Sümegi György etc.), többször hangoztatott és megerősített véleménye szerint – ennél jóval többet érdemel. Önarcképei, portréi a 19. századi magyar festészetünk hangulatos-hatásos darabjai, ugyanakkor ábrázoltjai a magyar kultúra és közélet ismert alakjai (Jókai, a Gyenes családról készült portrék). Tájábrázolásban követi a romantika festői módozatait (Hajók…, Hajótörés, egyéb tájképek). A Gerillakapitány búcsúja (ő maga is gerillakaptányként kezdte tevékenységét a szabadságharcban) című műve és annak vázlatai pedig egészen kiemelkedő művek. Sümegi György művészettörténész úgy fogalmaz „ha csak (ezek) maradtak volna csupán az utókorra, akkor is számon kellene őt tartanunk, mint a romantika hazai ágának jellegzetes kismesterét.” Kiállításunkon szerepel az a Muraközy Jánost lóháton, gerillakapitányként ábrázoló kép is, melyet három festőbarátja (Than Mór, Lotz Károly, Markó András) festett róla. Látható Jókai Muraközyről festett arcképe is. Arra törekedtünk, hogy megteremtsük a lehetőségét a felfedezett-elfeledett-ismét felfedezett festői pálya minél teljesebb megismerésének. Muraközy János műveinek bemutatása Kecskeméten azért is indokolt és jelentőséggel bíró, mivel a 19. századból, annak első feléből városunk nem bővelkedik művészettörténeti jelentőségű emlékanyaggal. Ez a festői életmű, az Ókollégium épülete (a megvalósítás helyszíne) és a Nagytemplom sorolható csak ide.

A festészeti kiállítást gazdagították olyan tárgyi anyaggal is, mely a festő életére utal, annak tanúja volt. A hagyatékban lévő emlékanyagot is prezentálják: Muraközy János bútorait, tárgyait, melyek jó részét a szabadságharc résztvevőjeként használta.

 

Forrás: Ráday Múzeum 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Női percek Wed, 20 Feb 2019 19:40:50 +0100
Megtisztítjuk Kecskemétet az utcákon, tereken éktelenkedő szeméttől? http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/2936-megtisztitjuk-kecskemetet-az-utcakon-tereken-ektelenkedo-szemettol http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/2936-megtisztitjuk-kecskemetet-az-utcakon-tereken-ektelenkedo-szemettol Megtisztítjuk Kecskemétet az utcákon, tereken éktelenkedő szeméttől?
Egyes városrészek egyenesen siralmas állapotban leledzenek, de a belvárosban és környékén is bőven akad ilyen-olyan elhajigált szemétből. Szeles időben a Nyíri út egész hosszában repkednek a nejlon zacskók és csokispapírok, de a járdák és zöld területek ugyancsak rengeteg forgalmas út…

 

 

A Trendalelke szerkesztősége egyik évben már csatlakozott a kezdeményezéshez: az árpádvárosi óvoda és bölcsöde mellett található Tóth László sétány szelektív hulladékszigete környezetében tettünk rendet. Vegyes érzelmekkel teli élményeinkről itt írtunk

 

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

 

Időpont: 2019. március 18-24. között


2019-ben immár VIII. alkalommal szervezik meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! programot, amely az ország legtöbb önkéntest mozgósító környezetvédelmi akciója és idén a Fenntarthatósági Témahét köré szerveződik.

Az akcióhoz február 18-tól március 3-án éjfélig lehet csatlakozni.

Az idei akció előkészítése során is várják koordinátorok jelentkezését, valamint az általuk létrehozott találkozási pontokhoz önkéntesek csatlakozását! Idén is lehet létrehozni nyílt és zárt találkozási pontokat.

Természetesen idén is a szervezők gondoskodnak az akció során összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról.

Bővebb információ

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 20 Feb 2019 19:12:29 +0100
Íme az utolsó februári hétvége legütősebb programjai Kecskeméten http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/2935-ime-az-utolso-februari-hetvege-legutosebb-programjai-kecskemeten http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/2935-ime-az-utolso-februari-hetvege-legutosebb-programjai-kecskemeten Íme az utolsó februári hétvége legütősebb programjai Kecskeméten
Gasztroprogramból, zenei kalandozásból, egy csipetnyi helytörténelemből éppúgy jut a hétvégére, mint jótékonyságból és mozgásból. Az Oscar-díj átadása ugyancsak megmozgatja Kecskemétet is, míg a városból kimozdulni vágyóknak a Velencei Karnevált ajánljuk, de elérhető távolságban!

 

 

Mesélő házak

 

Helyszín: Katona József Emlékház, Katona József utca 5.

Időpont: 2019. február 22., 14:00–16:00

 

Kolozsi R. Gyula: A Luther-palota és a Rektorisz család története

A CédrusNet Egyesület "Mesélő házak, mesélő konyhák Kecskeméten" címmel civil kutatási programot indított, melynek keretében 13 civil kutató tudományos igénnyel feldolgozta házának, lakásának történetét. Kolozsi-Rektorisz Gyula a kecskeméti történelmi belváros egyik legszebb épületében, a Luther-palotában él családjával. Ha ez a ház mesélni tudna, sokkal több ismeretünk lenne a régi Kecskemét életéről és titkairól. Kolozsi R. Gyula sokat tett ennek érdekében. Előadásában az épület és az elődök érdekes történeteit osztja meg a hallgatósággal.

 

 

Steak és más semmi! - workshop

 

Helyszín: Betti Delikátesz, Csáky utca 18.

Időpont: 2019. február 22., 17:00–18:30

 

Vannak dolgok, amik egyszerűen jók! Az érlelt charolais marha steak is épp ilyen. Kóstolj, tanulj, inspirálódj a steak konyhaművészetében!

3 típusú hús sül majd 3 féle módra:

 • Rare
 • Medium rare
 • Medium

Hogyan készítsd el otthon és mi a különbség az ízekben? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatsz választ.

Jegyek kaphatók az üzletben 2900 Ft/fő áron, amelyből 2000 Ft levásárolható.

Elérhetőségek: +36 30 792 3969, hello@bettidelikat.hu

 

 

IV. Oscar Kvízest

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Tükörterem, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. február 22., 18:00–21:00

 

Olyan max. 5 fős csapatok jelentkezését várják idén is, akik imádják a filmeket, nyomon követik a filmvilág híreit és még játékos kedvűek is, és nem mellékesen le tudják győzni a tavalyi (és azelőtti és azelőtti) legjobb csapatokat.

Jelentkezés: az oscarkvizest@gmail.com címen a csapat és a tagok nevének megjelölésével.

 

 

Szobakoncert: Doug Andrews (USA)

 

Helyszín: Leskowsky Hangszergyűjtemény, Rákóczi út 15.

Időpont: 2019. február 22., 19:00–20:00

 

Többszáz hangszer ölelésében, babzsákokon, cipőmentes környezetben, forralt bort vagy indiai chait szürcsölve élvezheted a különleges koncerteket Magyarország legnagyobb hangszermúzeumában. Az amerikai énekes-gitáros Doug Andrews a folk/country történetmesélős világát hozza el Kecskemétre Wyomingból. Egy szál gitár vagy mandolin és a lélekemelő hang. A blues, a soul, a country elemei finoman, simulnak egybe szívhez szóló koncertjén.

Jegyár: 1000 Ft, online jegyvásárlásra itt van lehetőség

 

 

Jótékonysági Kecsap Sportnap

 

Helyszín: Gáspár András Szakgimnázium és Szakiskola tornaterme, Hunyadi János tér 2.

Időpont: 2019. február 23., szombat, 9:00–12:00

 

Az összegyűlt pénzadományokat egy igazán jóravaló, kedves, de nehéz helyzetben lévő családnak juttatják el a szervezők. Az édesapát szklerózis multiplex betegséggel kezelik évek óta, mozgása korlátozott, de még járóképes. Az édesanya egy ritka izomsorvadásos (ALS) betegséggel küzd 4 éve, kerekesszék segítségével közlekedik. Iskoláskorú fiaikat nagy szeretetben nevelik. A megváltozott életkörülmények óriási anyagi terhet rónak rájuk a lelki-testi megpróbáltatások mellett. Segítsünk közösen a speciális gépjármű megvásárlásához szükséges összeg előteremtésében!

 

A részletes program:

9:00 Fitball Tapasztó Ágival

10:00 Varga-Tóth Vera (Wera Gym) funkcionális köredzése

11:00 bodyART Ilyés-Szűcs Katával (Kata Body Klub)

 

Segíteni úgy tudsz, ha elmész és az ott kihelyezett becsületkasszába dobod az általad felajánlott összeget.

Támogató részvételi hozzájárulás: 1500 Ft/fő

Amennyiben nem tudsz részt venni, de szeretnél segíteni, utalással megteheted az édesapa számlájára:

  • Csaba Tibor, OTP Bank: 11773322-00496854
  • A közlemény rovatba írd bele: KECSAP SPORTNAP
  • Összeg: általad meghatározott

 

 

Kenyérhelyettesítők készítése

 

Helyszín: Vitál Élőételbár, Tavaszmező utca 111.

Időpont: 2019. február 23., 9:00–12:00

 

Érdekel, hogy hogyan készül mindenféle gabona mellőzésével "kenyér"? Hogyan készíts egészséges, rágcsálnivaló, édes és sós kekszeket, pizza alapot és hamburger zsemlét? A workshopon megtanulhatod, de mutatnak egy alternatívát arra is, hogyan társítsd az alapanyagokat ezeknek az aszalt ételcsodáknak a megalkotásához, akár aszalógép nélkül is.

Részvételi díj: 8.900.- Ft/fő, ha ketten jelentkeztek 7.900.- Ft/fő

Jelentkezés: info@eloetelbar.hu. A jelentkezés feltétele 2000 Ft előleg befizetése.

 

 

Társasjáték nap

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár A. u. 11.

Időpont: 2019. február 23.

 

Program:

 • 10.00-12.00 és 14.30-16.30 Amőba társasjáték készítés
 • 10.00-16.30 Társasjáték nap

 

 

Csillagmese – igazmese (gyerekműsor)

 

Helyszín: Kecskeméti Planetárium, Lánchíd u. 18/a

Időpont: 2019. február 23., 15:00–16:00

 

Ajánlott korosztály: óvodás kortól - ált. isk. 4. osztályig

Előadó: E. Kovács Zoltán, csillagász

 

 

Széchenyivárosi CédrusKör séta a Máriahegybe

 

Gyülekező: az Arborétum bejáratánál, Nyíri út 48.

Időpont: 2019. február 23., 15:00–17:00

 

A Széchenyivárosi Cédruskör minden második szombaton könnyű túrát szervez az Arborétumba, a Szabadidőparkba vagy más városszéli kirándulóhelyre. Mindenkit, aki mozogni, jó levegőt szívni vagy társaságban kis időt eltölteni szeretne, szívesen látnak. Ezen a héten a Máriahegyben tesznek egy kb. 2 órás, 5-6 kilométeres könnyű sétát, melyhez kényelmes zárt cipő és ruházat ajánlott és persze unokát, barátot, szomszédot is lehet hozni. A séta csak eső esetén marad el.

 

 

Hófehérke - Tükörtermi mesehangverseny

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. február 23., 16:00–18:00

 

A Grimm testvérek meséje közben W. A. Mozart és J. Haydn muzsikája csendül fel és balett koreográfiák elevenítik fel a történetet.

A hangversenyt követően papírszínház készítése a mese szereplőiről.

Közreműködnek: Chorhidea Kamarazenekar és meghívott vendégeik és a Turpinszky Balett Iskola csoportjai

Kézműves mester: Brada Márta óvónő

Belépés bérlettel vagy alkalmi belépődíj: 800.- Ft gyermeknek, 1400.- Ft felnőtteknek

A hangversenyeket 4 éves kortól ajánlják!

 

 

Ingyenes városnéző túra

 

Gyülekező: Városháza

Időpont: 2019. február 24. vasárnap, 10.30

 

A megközelítőleg 1,5 órás városnézés keretében szakképzett idegenvezetők mutatják be az érdeklődők számára a város nevezetességeit és történelmi értékeit.

A programra regisztráció nem szükséges. Az érdeklődőket a szervezők szeretettel várják.

 

 

Két királynő

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.02.22. péntek, 20:00
 • 2019.02.23. szombat, 20:00
 • 2019.02.25. hétfő, 18:00
 • 2019.02.26. kedd, 18:00

 

Angol életrajzi dráma, történelmi film, 118 perc, 2018, 16 éven aluliak számára nem ajánlott. Rendezte: Josie Rourke, szereplők: Gemma Chan, Margot Robbie, Saoirse Ronan.

Ez az új, kosztümös történelmi dráma a karizmatikus Stuart Mária viharos életének krónikája. Mária 16 évesen francia királyné lesz, majd 18 évesen megözvegyül, és ellenáll a nyomásnak, hogy újból férjhez menjen. Ehelyett visszatér szülőföldjére, Skóciába, hogy visszakapja jogos trónját. Ám Skócia és Anglia az ellenállhatatlan I. Erzsébet uralma alá tartozik. A két fiatal királynő egyszerre bűvöli el és félemlíti meg egymást. Riválisok a hatalomban és a szerelemben is, és női uralkodók a férfiak világában, ezért el kell dönteniük, hogyan játsszák le a játékot, melynek neve: házasság kontra függetlenség.

Mária elhatározza, hogy nem lesz bábfigura, és kinyilvánítja igényét az angol trónra, fenyegetve ezzel Erzsébet hatalmát. Árulás, lázadás és összeesküvések veszélyeztetik mindkét udvarban a trónt – és változtatják meg a történelem menetét.

Jegyár: 750 Ft

 

 

Kitekintő: Velencei Karnevál

 

Helyszín: Velence Korzó, Velence, Tópart utca 47.

Időpont: 2019. február 23., 10:00–22:00

 

Az Úr 2019. évének második havában, annak huszonharmadik napján, napkeltétől napnyugtáig tartó farsangi mulatsággal örvendezzünk ismét a tavasz közeledtére! Alkonyat után a parti homok lankás buckái között, a Velencei-tó pompás partján immár hagyományosan, ünnepélyes keretek között égettessék el a Télboszorka, melynek teste a nap folyamán általunk legyen teleaggatva minden, az Úr 2018. évében elszenvedett búval és bánattal!

 

Programok

 • 10:00 – 18:00 Arcfestés, reneszánsz alkotó kuckó, középkori játékok
 • 10:00 – 13:00 Vektor Közösségi Pont – életmódváltó program
 • 11:00 Táncház
 • 13:50 Karneváli felvonulás gyülekező a Zöldliget Általános Iskolánál
 • 14:15 Jelmezes farsangi felvonulás a Zöldliget Általános Iskolától a Velence Korzóra gólyalábasokkal, síppal, dobbal
 • 15:20 Gólyalábasok a piactéren
 • 15:40 Szabad Színház életképek
 • 16:00 VARIDANCE
 • 17:00 Táncház
 • 18:00 Szabad Színház életképek
 • 18:30 SWING OVER – Utcashow tűzzsonglőr módra – FIREBIRDS
 • 19:15 Télboszorka égetés
 • 19:30 Télbúcsúztató DJ SMASH PARTY

Egésznapos programok:

 • Középkori piactér, életképek - hangulatfelelős a székesfehérvári Szabad Színház és Sub Rosa régizene együttes
 • Kézműves kirakodóvásár
 • A nap folyamán, a piactéren, a vendégek személyesen is találkozhatnak Mátyás királlyal és Beatrix királynéval!

A rendezvényre a belépés ingyenes.

 

 

Előzetes: Foamiranvirág készítő workshop

 

Helyszín: Tip Top Dekor és Esküvő Stúdió, Csongrádi u.4.

Időpont: 2019. április 13., 9:00

 

Ha kedvet érzel hozzá , hogy megtanuld ennek a bársonyosan puha, gumi alapú virágnak a készítését, akkor ott a helyed!

Részvételi díj: 8.000 Ft, jelentkezni a Facebook oldalnak küldött üzenetben tudsz. 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 20 Feb 2019 18:21:16 +0100
Ingyenes városnéző túrára mehetünk hamarosan, Kecskeméten! http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/2933-ingyenes-varosnezo-turara-mehetunk-hamarosan-kecskemeten http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/2933-ingyenes-varosnezo-turara-mehetunk-hamarosan-kecskemeten Ingyenes városnéző túrára mehetünk hamarosan, Kecskeméten!
Minden évben február utolsó vasárnapján tartják az idegenvezetők világnapját. Ebből az alkalomból Kecskeméten a Tourinform Iroda közreműködésével ingyenes városnéző sétán lehet részt venni.

 

 

Ingyenes városnéző túra

 

Gyülekező: Városháza

Időpont: 2019. február 24. vasárnap, 10.30

 

A megközelítőleg 1,5 órás városnézés keretében szakképzett idegenvezetők mutatják be az érdeklődők számára a város nevezetességeit és történelmi értékeit.

A programra regisztráció nem szükséges. Az érdeklődőket a szervezők szeretettel várják.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

 

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 20 Feb 2019 08:53:33 +0100
Így telik Szekeres Adrien egy napja http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/2916-igy-telik-szekeres-adrien-egy-napja http://trendalelke.hu/index.php/szombat-eletmod-szepseg/item/2916-igy-telik-szekeres-adrien-egy-napja Így telik Szekeres Adrien egy napja
Hogyan lehet harmonikus családi életet élni dívaként? Szekeres Adrien tudatosan építi fel a napjait, időt hagyva a párkapcsolatra, a gyerekekre és magára a koncertek, próbák és sajtómegjelenések között.

 

Új sorozatunkban híres, neves, érdekes kecskemétieket faggatunk, hogyan telik egy átlagos napjuk 24 órája. Gondolatban elkísérjük őket a reggeli kávétól a hivatásuk izgalmain át az esti szabadidőig. Ezúttal picit elkalandoztunk, és Szekeres Adrient kérdezgettük, hogy megmutassuk a három az egyben énekesnőt, feleséget, családanyát a színpadon kívüli életben.

 

 

Név: Szekeres Adrien

Családi állapot: házas, két lány édesanyja

Foglalkozás: énekesnő

Díjak, elismerések:

 • 1996 – eMeRTon-díj
 • 1996 – Az év énekesnője
 • 2005 – Jakab Líra díj II. helyezettjének járó elismerés
 • 2005 – Arany Európa Művész díj
 • 2008 – VIVA Cometen Az év énekesnője (jelölés)
 • 2010 – Artisjus-díj

 

 


8:00 Ki az ágyból!

Nincs két egyforma napom, és mégis van benne egy bizonyos rendszer, amióta a lányok - Jázmin és Emília - iskolába járnak. Amikor csak lehet, megpróbálom köréjük építeni a napomat: Az iskolai menetrend és a szakköreik határozzák meg, mikor tudom beiktatni az egyéb programokat, interjúkat. Késő ősszel és télen bármilyen rendszerünk is volt, borul, mivel akkor kezdődik az ünnepi koncerteim sorozata.

A férjem, Gábor a “reggeles”. Évekkel ezelőtt alakult ez így ki, hogy én tudjak pihenni, miután általában éjszaka érünk haza a koncertekről.

Hétvégén pedig az egész család imád lustálkodni. Nincs rendszer, mindenki akkor kel fel, amikor csak akar. Általában azért Gáborral együtt kelünk, a lányok pedig az utóbbi időben sokkal később. Ilyenkor megisszuk a mindenek előtti kávénkat, a kedvencünk a Cremesso, és bevárjuk, hogy felkeljenek a lányok és együtt reggelizzünk. Mostanra már mindenkinek kialakult a saját rituáléja. Az asztalon ilyenkor találni zabkását, müzlit, sonkát, kenyeret, vajat és lekvárt is… és sok mást.

 

 

11:00 Kötényt fel!

Délelőtt, ha lehet, otthon töltöm az időt, e-mailekre válaszolok, telefonos interjúkat intézek és írom össze a heti teendőket. Amikor csak tehetem, én főzöm az ebédet. Ilyenkor mindig lehetőségünk nyílik beszélgetni.

Szeretünk főzni és új recepteket kipróbálni. A mi konyhánk országtól, szokástól függetlenül a “minden, ami finom” konyhája. Múltkor például barátainknak szlovák ételeket főztünk. 

Demokratikusan osztottuk fel a klasszikus háztartásbeli teendőket, vagyis attól függ, kinek mire jut ideje az adott nap. Most már a lányok is sütnek, főznek, besegítenek, ha kell. Együtt szoktunk bevásárolni Gáborral, az én terepem általában a konyha, de van heti kétszer segítségem.

(A cikk végén receptet is találtok!)

 

 

15:00 Elő a futócipővel vagy a jógaszőnyeggel!

Bármikor, amikor van legalább egy szabad fél órám, beiktatom a futást vagy a jógát. A sporthoz nem sok idő kell, hanem akarat és rendszeresség. Ha az ember legalább pár percet naponta foglalkozik az egészségével, az ki fog hatni az egész életére.

 

Mottó: Nincs mottóm, de ha kellene, azt mondanám, hogy légy bátor és kedves!

 

 

19:00 Színpadra!

Minden héten különböző arányban vannak koncertjeim, próbáim és egyéb fellépéseim. Napi 1 órától egészen napi 6-7 óráig is terjedhet az az idő, amit énekléssel töltök.

 

24:00 Jöhet a pihenés

Koncerttől függően van, amikor egész éjjel fent vagyok, és van, hogy már az autóban elalszom. Az estéimet általában könyvolvasással töltöm, listákat készítek, jegyzetelek, a lányokkal tanulok, de meg szokott jelenni a kezemben egy finom pohár bor is. Például nagyon szeretem a Koch borászat Kadarkáját.

 

 

Az álomnap...

Nem kell álmodoznom, hisz minden, amire vágytam, megvan, itt és most, a gyerekeim és a férjem társaságában! Szabadidőnkben utazunk, együtt főzünk, társasozunk, zenét hallgatunk.

 

 

Szűzérme baconbe göngyölve, barackos szalszával és édesburgonyával

 

HOZZÁVALÓK:

(3-4 főre)

 • 1 szűzérme (50-60 dkg)
 • kb. 30 dkg bacon szeletelve
 • juharszirup

Barackos salsa:

 • 4 őszibarack
 • fél (pici) lilahagyma kockákra vágva
 • 1 marék menta összevágva
 • 1 lime leve

Plusz köret:

 • 3 édesburgonya

 

ELKÉSZÍTÉS:

A sütés előtti nap egy folpackra fektetem hosszában a baconöket úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást. Pár centivel hosszabban, mint a szűzérme hosszúsága. Ráteszek egy másik folpackot és nyújtófával párszor végig görgetem, hogy kicsit összesimuljanak. Leveszem a fölső fóliát, ráteszem keresztbe a húst. Az egészet megsózom (a bacont is) A hús mellett egy kb. 5 centis csíkban meglocsolom a bacont juharsziruppal. Szorosan betekerem a szűzérmét a baconbe. Aztán az egészet szorosan az alatta lévő folpackba. 1 éjszakára hűtőbe teszem.

Sütés: A húst kiveszem a folpackból és a grillrácsra teszem. Ezzel egyidőben a krumplikat is a rácsra helyezem és 120-130 fokon indirekt módon (nem közvetlenül a parázs fölött) 45-50 perc alatt megsütöm. A hús hamarabb elkészül majd, mint az édesburgonya, ezért azt levesszük a grillről és pihentetjük.

Míg a hús pihen, a barackokat közvetlen a parázs fölött óvatosan kicsit meggrillezem, aztán egy tálba teszem és összenyomkodom (vigyázat, forró!), vagy összevágom, majd hozzákeverem a lilahagymát, mentát és a lime levét.

Ez idő alatt a krumpli is egészen biztosan elkészül.

 

További receptek és gasztrovideók Adrientől a blogján láthatók.

 

 

NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Nyerj Szekeres Adrien koncert dvd-t!

 

Nem kell mást tenned, mint

1. lájkolni a cikkhez tartozó Facebook bejegyzést,
2. és megírni hozzászólásban, hogy Adrienn melyik napirendi pontját vennéd át szívesen a te mindennapi rutinodba.

A sorsolásról:

 • Minden játékos egy hozzászólással vesz részt a játékban.
 • Válaszként csak a feltett kérdésre adott választ fogadjuk el.
 • Az érvényes Facebook kedveléssel, hozzászólással rendelkezők között kisorsolunk egy darab koncert dvd-t.
 • A játék időtartama: 2019. február 19-22.
 • Sorsolás: 2019. február 23., hivatalos sorsolás alkalmazással, a véletlenszerűség elve alapján.
 • A nyerteseket privát üzenetben értesítjük először, majd egy külön posztban is kihirdetjük.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Női percek Tue, 19 Feb 2019 18:05:10 +0100
Tudtad? A kecskeméti MOL-kúton is van mikrochip-leolvasó, hogy hazakerüljenek a szökött kutyusok http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/2932-tudtad-a-kecskemeti-mol-kuton-is-van-mikrochip-leolvaso-hogy-hazakeruljenek-a-szokott-kutyusok http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/2932-tudtad-a-kecskemeti-mol-kuton-is-van-mikrochip-leolvaso-hogy-hazakeruljenek-a-szokott-kutyusok Tudtad? A kecskeméti MOL-kúton is van mikrochip-leolvasó, hogy hazakerüljenek a szökött kutyusok
A MOL a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve tavaly 50 töltőállomásán helyezett ki olyan mikrochip-leolvasókat, amelyek az elkóborolt kutyák hazajutását segítik. Kecskeméten is le tudjuk olvastatni ingyen az elveszett négylábúak chipjét!

 

 

A Magyar Állatorvosi Kamara adatai alapján jelenleg Magyarországon kb. 1,5 millió mikrochippel rendelkező kutya él, és az elveszett kedvencek megtalálását nagyban segítik az állatbarát helyeken kihelyezett ingyenesen használható mikrochip-leolvasók. A Vigyél Haza Alapítvány kezdeményezése révén csupán Budapesten évente több mint 200 elkóborolt kutyát tudnak beazonosítani és visszajuttatni az eredeti gazdájához.

 

 

A MOL mintegy 450 hazai töltőállomására egyébként négylábú családtagjaink is betérhetnek. Ha pedig valaki kóborló kutyát talál, az ingyenesen elérhető eszközzel könnyedén leolvashatók az állat mikrochipjének adatai, amelyeket a programban résztvevő önkéntes állatorvosok beazonosítanak az erre szolgáló adatbázisban, majd felveszik a kapcsolatot a kedvencek gazdáival. Kecskeméten a Békéscsabai úton lévő töltőállomáson működik a szolgáltatás.

A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája a MOL töltőállomásainak csatlakozásával immár 120-ra bővült, amely elérhető a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában. Az alkalmazás ITT tölthető le. Nem csupán kutyakeresőként működik, számos egyéb hasznos funkciót találunk benne, például elsajátíthatjuk a kutyaelsősegély legfontosabb tudnivalóit vagy böngészhetünk kutyabarát éttermek, szállások és kutyafuttatók között is, így szinte kötelező app minden gazdi telefonján! 

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Tue, 19 Feb 2019 08:06:24 +0100
Ezeket hozta 2019 a lakberendezésben! http://trendalelke.hu/index.php/otthon-melege/item/2931-ezeket-hozta-2019-a-lakberendezesben http://trendalelke.hu/index.php/otthon-melege/item/2931-ezeket-hozta-2019-a-lakberendezesben Ezeket hozta 2019 a lakberendezésben!
Már a második hónapjában vagyunk az évnek, itt az ideje górcső alá venni, miket hozott a lakberendezés területére 2019 és mi az, aminek idén búcsút inthetünk.

 

 

Living Coral

 

2019 színe: a Pantone 16-1546-os számú, „Living Coral” árnyalata.

Ez a szín nemcsak a lakberendezésben, de a divat területén is fel-felbukkan majd idén. Pozitív, sugárzó, könnyed, mégis hat az érzelmeinkre és egyfajta intimitást ad.

 

 

Fenntarthatóság

 

A fenntarthatóság jegyében egyre nagyobb szerepet kap a lakberendezésben a naturalizmus, a természetes anyagok használata. A fa, a kő, a juta, a rizspapír és egyéb anyagokkal visszatérünk a természetbe.

 

 

Virágok

 

Továbbra is teret hódítanak a minél nagyobb, minél színesebb virágmintás anyagok, tapéták. A túlzsúfoltságot kerülve, inkább csak egy-egy falfelületet, vagy egy-egy nagyobb bútort (pl. kanapét) hangsúlyozzunk vele.

 

 

Mély tónusok

 

Idén a lassan végleg leköszönő tone in tone helyett a karakteres árnyalatok, mint a smaragdzöld, indigókék, erőteljes kékeszöld színek hívják fel magukra a figyelmet. A kevesebb néha több elvvel alkalmazzuk őket bátran!

 

 

Márvány

 

A márvánnyal 2019-ben sem lőhetünk mellé. Aki kedveli ezt a mintát, bátran választhatja akár dohányzóasztal formájában is.

 

 

Szőnyegek a falon

 

Nem újkeletű dolog, de 2019-ben – a korábbi évek padlóburkolataihoz hasonlóan - a szőnyeg is felkúszik a falfelületekre.

 

 

Lekerekített formák

 

A korábbi évek minimalista szögletei után újra előtérbe kerülnek az otthonos, lekerekített formák. Találkozhatunk ezzel a bútorok világában és a kiegészítőkben egyaránt.

 

 

1/10-ed színes, a többi hófehér

 

A hófehéren alapuló enteriőrök a kevésbé vállalkozókedvűek fegyvere. A nagy felületek vakító alapszínével minden minta, árnyalat jól harmonizál és hangulatunktól függően gyorsan és egyszerűen változtathatunk rajta. Az eredmény mindenképpen egy üde összhatás lesz!

 

 

Réz, arany, ezüst

 

A rose gold kiszolgált minket. 2019-ben búcsút veszünk tőle és inkább a réz, arany, ezüst és ezek kevert alkalmazása lesz jelen a lakberendezésben.

 

 

Boho chic

 

Reneszánszát éli a bohém, de némi megújulást magával hozva. 2019-ben a modern és a vintage elemek keverednek minél több szín és minél több minta alkalmazásával, ami bevalljuk, az elmúlt évek minimáljához képest egyfajta felszabadult érzést és játékosságot nyújt.

 

Amiktől pedig búcsút veszünk…

 

Viszlát, rose gold!

 

Minden jót, csupasz enteriőrök!

 

Isten veletek, hideg szürkék!

 

 


Szabó Rita

enteriőrtervező, home stager

Lakberendeződ a facebookon, instagramon

Mobil: +36209707333

E-mail: rita@szaborita.hu

 

 

Fotók: Pinterest

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Szabó Rita) Otthon melege Mon, 18 Feb 2019 07:43:15 +0100