Ezt olvastad már? https://trendalelke.hu Sat, 14 Dec 2019 13:13:52 +0100 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu Szentpéteri Csilla & Band Kecskeméten ad élménykoncertet https://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3359-szentpeteri-csilla-band-kecskemeten-ad-elmenykoncertet https://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3359-szentpeteri-csilla-band-kecskemeten-ad-elmenykoncertet Szentpéteri Csilla & Band Kecskeméten ad élménykoncertet

 

 

 

Csillagpor élménykoncert - Szentpéteri Csilla & Band

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. december 27., péntek, 18:00–20:00

 

Karácsony utáni temperamentum, lendület, pezsgő, vidám atmoszféra! Igazi télfelejtő élménykoncert mindazok számára, akik katartikus élményre vágynak az év utolsó napjaiban!

A brilliáns, virtuóz hangszerpárbajok, varázslatos zongora-gitárdallamok, a jazztrombita és az ízes hegedűszólók együttes örömzenéje vérpezsdítő ritmusokkal megfűszerezve páratlan feltöltődést, önfeledt kikapcsolódást nyújt a zenei kuriózumot szerető közönségnek, az egész családnak.

 

 

Repertoáron klasszikusok formabontó módon megszólaltatva, mai, modern műfajokkal ötvözve, mint pl. a jazz, blues, latin, bossa nova, világ- és filmzene, így adva új esszenciát a régi ízeknek, valamint bemutatásra kerülnek Szentpéteri Csilla “Sirocco” című új lemezének művei és saját szerzeményei is.

 

 

Akik a hangulatért felelnek:

 • Szentpéteri Csilla - zongora
 • Kertész Csaba - gitárok
 • Kovács Ferenc - jazztrombita, hegedű
 • Szendőfi Balázs - basszusgitár, bőgő
 • Kovács Norbert - dobok
 • Czibere József - percussion
 • Elek István - szaxofon
 • Deseő Balázs - billentyűs

A koncert végén Szentpéteri Csilla dedikálja “Sirocco” című új lemezét!

 

 

NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Kisorsolunk 1 darab páros belépőt Szentpéteri Csilla Csillagpor élménykoncertjére, amelynek helyszíne a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.), időpontja 2019. december 27.

 

Nem kell mást tenned, mint

 1. lájkolni a cikkhez tartozó bejegyzést,
 2. megírni kommentben, neked melyik szó jut először eszedbe a karácsonyról!

A sorsolásról:

 • Minden játékos egy hozzászólással vesz részt a játékban.
 • Válaszként csak a feltett kérdésre adott választ fogadjuk el.
 • Az érvényes kedveléssel és hozzászólással rendelkezők között kisorsolunk 1 darab páros belépőt Szentpéteri Csilla kecskeméti Csillagpor élménykoncertjére.
 • A játék időtartama: 2019. december 13-16.
 • Sorsolás: 2019. december 17., hivatalos sorsolás alkalmazással, a véletlenszerűség elve alapján.
 • A nyerteseket privát üzenetben értesítjük először, majd egy külön posztban is kihirdetjük.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Promóciós tartalom) Programok Fri, 13 Dec 2019 19:08:15 +0100
10+ ötlet, hogy kecskeméti ajándék kerüljön a fa alá https://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3354-10-otlet-hogy-kecskemeti-ajandek-keruljon-a-fa-ala https://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3354-10-otlet-hogy-kecskemeti-ajandek-keruljon-a-fa-ala 10+ ötlet, hogy kecskeméti ajándék kerüljön a fa alá

 

 

 

Szekeres Adrien: A szeretet ünnepén

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1., Színházterem

Időpont: 2019. december 20., péntek 17:00

 

Noha a 19 órai kezdetű koncert már teltházas, koraeste még meghallgathatjuk Adrien csodálatos saját dalait és kedvenc karácsonyi énekeit.

Jegyár: 5500 Ft. Jegyek kaphatók a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. jegypénztárában (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.) munkanapokon: 14-19 óráig, a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban (Kossuth tér 1.), munkanapokon 10-13 és 14-17 óra között, illetve online

 

 

Gyermekagykontroll-tanfolyam

 

Helyszín: Hetényegyházi Közösségi Ház

Időpont: 2019. december 21-22.

 

Vajon melyik szülő ne szeretné, ha gyermeke könnyebben, gyorsabban, eredményesebben tanulna; magabiztosabb, segítőkészebb és elfogadóbb lenne; ritkábban betegedne meg, illetve gyorsabban gyógyulna; képes lenne céljaira koncentrálni és kontrollálni az érzelmeit, tetteit? Mindössze két nap alatt megszerezheti vagy megerősítheti ezt a tudását bármelyik általános iskolás (7-15 éves) gyermek.

Oktató: Makra Zsuzsanna

Jelentkezés: zsu.makra@gmail.com, +36 30 748 6914

A tanfolyam díja: 22.000 Ft/fő, testvérek egyidejű részvétele esetén 18.500 Ft/fő, ismétlő: 7.000 Ft/fő, mely előre átutalással fizetendő (Makra Bt., 14100141-23268249-01000005, a közleménybe kérik beírni a gyermek nevét és a tanfolyam dátumát.)

Bővebb info

 

 

II. Hírös Gasztroszínház Karácsonyi Gála

 

Helyszín: Ciróka Bábszínház, Kecskemét, Budai utca 15.

Időpont: 2019. december 27., 17:30–20:30

 

A Gála ígérete:

 • Welcome drink a belépésnél.
 • 3 tételes Koch borkóstolóval egybekötött két felvonásos gasztroszínházi előadás, 7 színésszel és 1 zenésszel.
 • Az asztalokon speciális falatkák, sok meglepetéssel, millió ízzel.

Az előadásról:

Fodor Dávid színész, az improvizáció egyik mestere, egy igazán különleges, Amerikából hozott színházi formával lep meg minket. 7 színész, 5 történetet hoz létre a nézők segítségével, majd a jelenetek megtekintése után a nézőkön fog állni, hogy mely történeteket és ezáltal melyik színészeket engedik továbbjátszani az előadás során. Akit kiszavaznak, annak a történetét nem folytatjuk, a színészt- aki főszereplője volt a sztorinak-, pedig a többi történet mellékszereplőjeként láthatjuk a későbbiekben. A második felvonás végére kiderül, hogy a nézők kit választanak a legizgalmasabbnak, és hogy kinek a története zárja az estét.

Az est színészei: Bata Éva, Tolnai Hella, Boncsér Sára Luca, Palkovits Nóra, Kovács Vanessza, Bárnai Péter, Fodor Dávid

Zenész: Ozorai Gábor

A borkóstoló valamint a színházjegy ára sima hely: 9.000 Ft, tartalmazza:

 • 3 tételes borkóstoló
 • 3 tételes hidegtál
 • hely 4 fős asztalnál
 • Színházi előadás
 • Welcome pálinka

Jegyek foglalhatók a következő elérhetőségeken:+36 30 502 4810, info@kochborhazkecskemet.hu, info@hirosgasztroszinhaz.hu, illetve online

Bővebb info

 

 

Fűszer.Mumbai.India

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Kecskemét, Énekes u. 120.

Időpont: 2020. január 31. 18:00 – 21:00

 

"Az indiai konyha a világ egyik legtöbb fűszerét használó konyha, csípős ételekkel és a magyaréhoz sok hasonlósággal. Közös fűszerünk a paprika, mely szinte minden indiai ételben helyet kap. Az indiai konyhában sok eltérés van az égtáj illetve a különböző vallások előírásait szem előtt tartó menükben, közös bennük a pikáns, érdekes, karakteres ízvilág. Indiai esténken az egyik legjobban ismert - Bombay (Mumbai) régióhoz tartozó ízeket mutatjuk be Szegedi Anitával.

Első látásra Szegedi Anita a többszörös díjnyertes Gettómilliomos filmből lépett elő, de legalábbis Bombay (Mumbai) egyik rendezettebb negyedének viktoriánus épülete mögül. Sztereotípiánkat még az sem rengetheti meg, hogy Anita jóga mesterként diplomázik hamarosan a Bhaktivedanta Főiskolán és 12 éve a modern indiai táncművészetet vagyis a Bollywoodot gyakorolja és űzi mesterfokon."

 

Menü:

 • Sós és mangó lassi
 • Dhal - indiai vöröslencse leves
 • Indiai halas curry
 • Tandori csirke mogyorószósszal
 • Kurkumás Basmati rizs
 • Matar paneer sabji zöldségek
 • Chapati kenyér
 • Tápióka puding
 • Masala tea

 

Az ár 9900 Ft, amely a fenti menüsor elkészítésén és elfogyasztásán túl ásványvíz, kávé- és borfogyasztást tartalmaz.

Ajándékutalványt is vehetsz szeretteidnek, amit 6 hónapon belül tudnak felhasználni az általuk választott főzőkurzusra. Ára: 9900 Ft.

 

 

Tvrtko, Túl minden határon, A BÚCSÚ

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2020. február 28., 18.30

 

Lebilincselő utazás a Föld körül Csernobiltól Észak-Koráig, a Szaharától a Jégszigetig Vujity Tvrtkoval. Egy lenyűgöző kalandozás, ami felemel és sokkal erősebbé tesz. EZ LESZ A BÚCSÚ, amit soha nem fog elfelejteni...

Jegyár: 3.000 Ft. Jegyek kaphatók a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. jegypénztárában (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.) munkanapokon: 14-19 óráig, a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban (Kossuth tér 1.), munkanapokon 10-13 és 14-17 óra között, illetve online

 

 

Karácsonyi bérletkártya a Kecskeméti Katona József Múzeum tagintézményeibe

 

A három kiállításra szóló bérletkártya tetszőlegesen felhasználható a 2020-as év bármely kiállításának megtekintésére.

Hogy miket ígér a jövő év kiállítás-fronton? Például Sissit és kecskeméti társalkodónőjét, Ferenczy Idát, a X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálét, a trianoni békeszerződés évfordulójához kapcsolódóan pedig történelmi témájú kiállítások sorát. http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3348-sissi-es-kecskemeti-tarsalkodonoje-2020-ban-a-cifrapalotaban

A bérletkártya 1500 forintért megvásárolható a Cifrapalota jegypénztárában.

 

 

Karácsonyi színházbérlet

 

A bérlet a következő előadásokat foglalja magában:

 • Társasjáték New Yorkban - komédia
 • Állami áruház - retro-operett
 • Illatszertár - romantikus vígjáték

A sok-sok nevetésre mi magunk vállalunk garanciát!

A három előadást tartalmazó bérlet ára 7500 Ft, megvásárolható a színház jegypénztáraiban.

 

 

Fogadjátok örökbe a kedvenc vadaskerti lakótokat!

 

Az örökbefogadás alsó összege 5.000 Ft. Ennél nagyobb összeg befizetése is lehetséges, melyet a Vadaskert pénztárában vagy postai csekken lehet megtenni. Egy állatfajt többen is örökbefogadhatnak. 10.000 Ft összegű befizetéstől réztáblát helyeznek ki az örökbefogadó nevével és az örökbefogadás időtartamával az állat kifutója mellett. Az örökbefogadás egy évre szól, melyről oklevelet is adnak. Az örökbefogadás egyben támogatás az állatkertnek, így a karácsonyi jócselekedetet is kipipálhatjátok vele.

Kapcsolat: Kecskemét, Műkert 1., honlap, info@zookecskemet.hu, 76/320-121

 

 

Kézműves termékek helyi alkotóktól

 

Az ART PLACC-on helyi képző- és iparművészek portékáira csaphatunk le december 13-15. között. Közben pedig még mi magunk is beszállhatunk az alkotásba, több workshop vár ránk ugyanis a három nap alatt.

Részletek

 

 

Koribérlet

 

Két helyen is hasíthatjuk a jeget Kecskeméten: a csodás fényekkel, Téli Fesztivállal és karácsonyi vásárral övezett főtéren, illetve a hatalmas műjégpályán, a Gokart Hotel tőszomszédságában.

Bővebb info

 

A kép a Babaróka c. előadás közben készült, ez is látható januárban

 

Bábszínházi élmény

 

Lepd meg az aprónépet a Ciróka Bábszínházba szóló ajándékjeggyel, amely tetszőlegesen felhasználható a 2019/2020-as évadban bármely előadásra.

A kiválasztott előadást a helyfoglalás érdekében telefonon vagy e-mailben lehet egyeztetni: 30/8310625, seres@ciroka.hu

Januári műsor

 

Ők is gazdira várnak: Demóna (balra) és Iva (jobbra)

 

Fogadj örökbe egy cicát vagy kutyát!

 

A Kecskeméti Cicamentők Facebook oldalán és a Menhely az Állatokért Környezetvédelmi és Állatvédelmi Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány felületén böngészhetsz a kecskeméti, gazdira váró állatok között.

Döntésed jól gondold át, egy élőlény gondozása nagy felelősséggel és évekre szóló elköteleződéssel jár! Csak akkor fogadj örökbe, ha ezt tényleg vállalni tudod!

 

 

Ajándékozz ismeretlenül!

 

Számos adománygyűjtési szál indult el az utóbbi hetekben, Kecskeméten. Még nem késtél el az adományoddal, mutatjuk, melyik szervezet kinek gyűjt, pontosan mi mindennel jótékonykodhatsz, meddig viheted a felajánlásod és hol kell leadnod.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Thu, 12 Dec 2019 11:01:19 +0100
Íme a legjobb kecskeméti programok advent harmadik hétvégéjén https://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3353-ime-a-legjobb-kecskemeti-programok-advent-harmadik-hetvegejen https://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3353-ime-a-legjobb-kecskemeti-programok-advent-harmadik-hetvegejen Íme a legjobb kecskeméti programok advent harmadik hétvégéjén

 

 

 

Az élet bölcsője a FÖLD - Gondolatok egy biogazdaságból

 

Helyszín: Széchenyivárosi Fiókkönyvtár, Széchenyi sétány 6.

Időpont: 2019. december 12., 16:30

 

A Szatyor Egyesület Ökológiai előadássorozatának negyedik vendége Nemes Mátyás, fülöpjakabi biogazda.

Nemes Mátyás a fülöpjakabi félsivatagi homokon folytat ellenőrzött biológiai gazdálkodást. Emellett tart előadásokat, a földdel, mint élő organizmussal való alázatos együttműködésről. Ehhez persze kemény munka és kitartás szükségeltetik. Személyéből sugárzik a tapasztalat által megszerzett nyugalom és biztonság, melyből mi is inspirálódhatunk.

 

 

Karácsony stressz nélkül

 

Helyszín: Széchenyivárosi Fiókkönyvtár, Széchenyi sétány 6.

Időpont: 2019. december 13., 9.00

 

Vendég: Fabóné Margó kineziológus oktató, mentálfizikai tréner, nyugdíjas óvónő

 

 

Csintekerintő

 

Helyszín: Kecskeméti Pagony, Szabadság tér 2.

Időpont: 2019. december 13., 10:00–10:45

 

Ölbeli játékos, néptánc foglalkozás a Kecskeméti Pagonyban

Sok szeretettel várnak minden kis táncos lábút, aki elmúlt 2 éves anyukával/apukával együtt a népi játék foglalkozásra!

Böde-Harkai Csilla vezetésével megismerkedhetnek a résztvevők ölbeli gyermekjátékokkal, mondókákkal, a néptánc alaplépéseivel, népzenével, népszokásokkal, ezekhez kapcsolódó népdalokkal.

Bejelentkezés: kecskemeti@pagony.hu

Belépődíj: becsületkasszás

 

 

Luca napi barangolás

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Időpont: 2019. december 13., 15:00–19:00

 

Egykor az év legsötétebb napja volt - ismerd meg játékosan a hagyományait! Fogd a térképet a kezedbe és barangold be a Cifrapalota minden szintjét! Később részt vehetsz az éjszakai tárlatvezetésen és a rapid randin is!

Részletek

 

 

Kakaó koncert

 

Helyszín: Kecskeméti M. Bodon Pál AMI, Bihar utca 6.

Időpont: 2019. december 13., 17:00–18:00

 

Közreműködik a Novum Kamarazenekar.

A koncert után a gyerekek meleg kakaóval és kaláccsal hangolódnak az advent jegyében tartott kézműves foglalkozásra.

A belépés díjtalan, de adományokat szívesen fogadnak a Zeneiskola alapítványa javára.

 

 

Luca Napja és boszorkány péntek 13

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2019. december 13., 18:00–21:00

 

Táncos felvonulás dobok ütemére, tűzzsonglőrök felvezetésével, majd a Kecskemét Táncegyüttes, az IDolls Movement Tánccsoport és DJ. Pénzes színpadi show-ja 21 óráig.

További Luca-napi programok

 

 

Helló Champagne!

 

Helyszín: Bortársaság - Kecskemét, Rákóczi u. 20.

Időpont: 2019. december 13., 19:00–21:00

 

Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.

Szint: haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat

Házigazda: Kelemen András

Javasolt érkezés: 18.50

Bővebb információ

 

 

Szabó Balázs Bandája 10

 

Helyszín: Ciróka Bábszínház, Budai utca 15.

Időpont: 2019. december 13., 19:30–22:00

 

“Az elmúlt hetekben ismét sok időt töltöttem (és még fogok is) Kecskeméten, mert a Ciróka Bábszínház újra műsorra tűzte a Gabi és a repülő nagypapa című darabot, amiben én is játszom. Megannyi emlék tódult be abba a picike toronyszobába, ahol évekig laktam és bár ezúttal vendégként, de ahol ismét sok időt töltök, nem is akarnak ereszteni, akkor is futnak utánam, ha csak az előadás idejére akarnám a szobában hagyni őket. Ebben a városban alapítottam meg a Szabó Balázs Bandáját, a színház színészlakásában írtam a dalokat, itt vettem fel egyedül a Pilinszky verslemezt és nem egyszer fel is léptem a Cirókában a zenekarral. Sőt, talán azt is kijelenthetem, hogy a legkergébb ötleteimnek is ez a kis teátrum adott helyet. Hogy is hagyhatnám ki a jubileumi koncerteknek adó helyszínek közül éppen a szeretett bábszínházat, aminek falai annyi mindent láttak és hallottak!? December 13-án, pénteken sok év után nem csak bábszínészként, de zenészként is visszatérek a Cirókába, koncertet adunk a sok utat megjárt bandámmal, én meg majd igyekszem többet muzsikálni, mint nosztalgiázni!”

Kapunyitás: 19.30

Koncertkezdés: 20.00

Jegyár: 3500 Ft, jegyvásárlás

 

 

Jégvarázs 2.

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.12.13. péntek, 14:00
 • 2019.12.14. szombat, 16:00
 • 2019.12.15. vasárnap, 16:00

 

 

Amerikai animációs vígjáték, kalandfilm, musical, 103 perc, 2019, 6 éven aluliak számára nem ajánlott

Miért született Elza varázserővel? A válasz egyszerre szólítja el a lányt és jelent veszélyt királyságára. Annával, Kristoff-fal, Olaffal és Svennel együtt veszedelmekkel teli utazásra indul, hogy fényt derítsen a titokra. Legutóbb hatalma túl sok volt a világ számára, most azonban mindenki azt reméli, elegendő lesz.

Előzetes

Jegyár: 850 Ft, online jegyvásárlás

 

 

ART PLACC

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. december 13-15.

 

Képző- és iparművészeti karácsonyi vásár és lazuló. Egy tér egyedi tárgyakkal, művészeti alkotásokkal, zenével. A 3 nap alatt számos érdekes program is vár rád: kreatív workshopok, koncertek, könyvek, jóízű beszélgetések.

Részletek

 

 

Mézeskalácssütés

 

Helyszín: KKJM Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2019. december 14., 10:00–12:00

 

Előre begyúrt tésztából kapnak a résztvevők, amit kinyújtanak, különböző formákkal kiszaggatnak és díszítenek, majd a kisütött mézeskalácsot megkóstolhatják.

Foglalkozás ára: 450 Ft

Belépőjegy:

 • Felnőtt: 450 Ft
 • Kedvezményes (gyermek, diák, nyugdíjas): 225 Ft

 

 

Mézeskalács-díszítés

 

Helyszín: Kecskeméti Pagony, Szabadság tér 2.

Időpont: 2019. december 14., 14:00–17:00

 

Gyertek és díszítsetek mézeskalácsot cukorkával, írókával, amit haza is vihettek vagy az úton meg is ehettek!

Részvételi díj: 500 Ft

Bejelentkezés: kecskemeti@pagony.hu

 

 

Aprók tánca

 

Helyszín: KKJM Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2019. december 14., 16:00–17:30

 

A Hegedűs Együttes húzza a talpalávalót, tánctanító tanítja a program résztvevőit az egyszerű néptánclépésekre. A programhoz az évkörhöz kapcsolódó kézművesség tartozik: előre begyúrt tésztaalapot kapnak a résztvevők, amit kinyújtanak, különböző formákkal kiszaggatnak, majd a kisütött mézeskalácsot megkóstolhatják.

Foglalkozás ára: 450 Ft

Belépőjegy:

 • Felnőtt: 450 Ft
 • Kedvezményes (gyermek, diák, nyugdíjas): 225 Ft

 

 

A Kecskeméti Téli Fesztivál keretében: Oti Voice & Bass koncert

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2019. december 14., 19:00

 

Egy ének és egy basszusgitár. E két "hangszer" egyedi előadásban. Igényes, blues és pop műfajú dalok jazzesen, basszus,és ének improvizációkkal díszítve.

A Kecskeméti Téli Fesztivál további programjai

 

 

Adventi állateledel gyűjtés

 

Helyszín: Tesco Kecskemét, Izsáki út 12/b

Időpont: 2019. december 15., 9:00–16:00

 

Az Argos Állatvédelmi Egyesület mentett kutyáit, macskáit támogathatod állateledel adományoddal.

 

 

Adventi kézműves foglalkozás III.

 

Helyszín: Malom Központ, Korona utca 2., 2. emelet, a Régió Játékkal szemben

Időpont: 2019. december 15., 10:00–18:00

 

Nincs is nagyobb élmény, mikor szeretteinket saját készítésű ajándékokkal lephetjük meg, vagy az ünnepi asztalon az általunk készített dekor található. A Kreatív Hobbynak köszönhetően te is alkothatsz valami különlegeset!

 

 

Állatok Karácsonya

 

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, Műkert 1.

Időpont: 2019. december 15.

 

Hétvégi látványetetések::

Délelőtt:

 • 10:30-10:40 Látványetetés indul az ormányos medvéktől
 • 10:40-10:50 Rézusz makákók etetése
 • 10:50-11:00 Csacsik etetése a gyermekek bevonásával

Délután:

 • 14:00-14:10 Látványetetés indul a kapucinus majmoktól
 • 14:10-14:20 Hógolyó, a sarki róka etetése
 • 14:20-14:30 Lámák etetése a gyermekek segítségével

2019. december 15-én minden gyermek és felnőtt 100,- Ft-os, 2019. december 20-tól 2020. január 5-ig (a téli szünetben) 300,- Ft-os kedvezményes jeggyel látogathatja a Kecskeméti Vadaskertet!

 

 

Ajándékcsomagolás Lizával

 

Helyszín: Kecskeméti Pagony, Szabadság tér 2.

Időpont: 2019. december 15., 10:30–12:30

 

Nem szerettek ajándékot csomagolni? Liza csodás csomagokat készít nektek, amíg ti megpihenhettek egy kicsit.

 

 

Előzetes: Pezsgőkóstoló

 

Helyszín: Koch Borkereskedés Kecskemét, Bethlen körút 12/C

Időpont: 2019. december 19., 18.00

 

Egy igazán exkluzív pezsgőkóstolóval zárja az idei borkóstoló évadot a Koch Borház Kecskemét, amelynek vendége ezúttal a Garamvári Pezsgőpincészet. A pezsgőket Kácsor Bence fogja bemutatni, az est házigazdája Koch Csaba lesz.

A kóstolón történő részvétel: 4900 Ft, mely tartalmazza a kóstolt borokat, valamint a kóstolón felszolgált Garabonciás Sajtmanufaktúra sajt különlegességeit, a Félegyházi pékség péksüteményeit.

Az üzlet befogadóképessége véges, ezért kérik, részvételi szándékod mielőbb jelezd e-mailben (koch.borkereskedes@gmail.com), telefonon (06-30/567 41 16), vagy személyesen az üzletben, a résztvevők számának megjelölésével.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 11 Dec 2019 17:08:51 +0100
Készíts karácsonyi ajándékot a kecskeméti művészekkel, az ART PLACC-on https://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3352-keszits-karacsonyi-ajandekot-a-kecskemeti-muveszekkel-az-art-placc-on https://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3352-keszits-karacsonyi-ajandekot-a-kecskemeti-muveszekkel-az-art-placc-on Készíts karácsonyi ajándékot a kecskeméti művészekkel, az ART PLACC-on

 

 

ART placc

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. december 13-15.

Nyitvatartás:

 • december 13. péntek: 15.00-22.00
 • december 14. szombat: 10.00-22.00
 • december 15. vasárnap: 10.00-18.00

Facebook esemény

 

Képző- és iparművészeti karácsonyi vásár és lazuló. Egy tér egyedi tárgyakkal, művészeti alkotásokkal, zenével.

A 3 nap alatt számos érdekes program is vár rád: kreatív workshopok, koncertek, könyvek, jóízű beszélgetések.

Pihenj meg egy rendhagyó, a megszokott karácsonyi zsibongástól, hypeoktól mentes közösségi térben! Légy a szervezők vendége egy bögre forró teára, merülj el a mézeskalács csábító illatában és találd meg a legkülönlegesebb ajándékokat, azoknak, akiket a világon a legjobban szeretsz. Hagyd kint a hideget és melegedj fel a művészetekben! Esténként lazuló jammelés vár Korbival és Tomával.

 

Programok:

 

 

PÉNTEK

17:00 Karácsonyfadísz készítése a caraWongával

18:30 Resti Kornél Trió

 

 

SZOMBAT

14:00 Akvarell képeslap festése Vincze Izával

16:00 Ünnepi varrogatás Szilberhornné Csillával

 

 

VASÁRNAP

10:00 Ünnepi varrogatás Kiss Szilvivel

12:00 Csuhédísz készítése Fazekas Helénával

14:00 Angyalka készítése Lőrincz Lucával

16:00 Ünnepi varrogatás Polyák Ilonával

 

Mi mindenből szemezgethetsz majd ajándéknak valót?

 

Például Karikó Ágnes és Vincze Kata gyönyörű ékszereiből, a Save by Gerda egyedi, vegán táskáiból, Vidák Anna színpompás sáljaiból, Polyák Ilona, Kiss Szilvia és Szilberhornné Csilla varrt csodáiból, Gál Kati újrahasznosított anyagból készült mozaik kirakójaiból, Mészáros Marianna és Vincze Iza képeiből...

 

{gallery}trend/bestofprogram/2019/ARTPLACC/galeria{/gallery}

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 11 Dec 2019 09:13:53 +0100
Így karácsonyoznak a kecskeméti gasztronómia jeles szereplői #1: Pulai Katalin https://trendalelke.hu/index.php/szerda-villamkonyha/item/3351-igy-karacsonyoznak-a-kecskemeti-gasztronomia-jeles-szereploi-1-pulai-katalin https://trendalelke.hu/index.php/szerda-villamkonyha/item/3351-igy-karacsonyoznak-a-kecskemeti-gasztronomia-jeles-szereploi-1-pulai-katalin Így karácsonyoznak a kecskeméti gasztronómia jeles szereplői #1: Pulai Katalin

 

Pulai Katalin – OHANA Gasztroklub és Főzőiskola:

A legtöbb gasztronómiai vállalkozáshoz hasonlóan munka szempontjából az OHANA főzőiskolában is az év utolsó néhány hónapja a legsűrűbb időszak. Így a karácsony kizárólag a pihenésé és a családé. Bár pihenésre viszonylag későn adódik lehetőség, hiszen nálunk még a Jézuska hozza az ajándékokat és a gyönyörűen feldíszített fát, neki pedig sok segítségre van szüksége még az utolsó pillanatban is. A Szentestét mindig szűk családi körben töltjük és "halat hallal" eszünk. Ilyenkor pontyból és busából készült halászlé kerül az asztalra (szigorúan, csak passzírozott halászlé lehet!), majd hal minden formában rántva, sütve, grillezve. Ilyenkor új recepteket is próbálok a menüsorba csempészni, amit azután a szigorú kóstolóbizottság véleményez. Karácsony első és másodnapját pedig szintén a családdal, de már a tágabb értelemben vett családdal töltjük unokatesókkal, mamákkal és papákkal Kecskemétről és vidékről. Sok-sok pótszékkel, nagy zsivajjal és még több finom étellel telnek az ünnep hátralévő napjai.

Az egyik kedvenc karácsonyi receptemet szeretném megosztani, amely vendégeink visszajelzése szerint a legfinomabb karácsonyi tortánk. Molnár Viktor szakácsunk receptje alapján:

 

 

Fügés-narancsos-mascarponés torta

4 személyre, 29*10 cm-es formához

 

Hozzávalók:

 • 5 szem aszalt füge
 • 65 ml espresso
 • 110 g mogyoró
 • 200 g liszt
 • 1 cs. sütőpor
 • 1 csipet só
 • 1 mk fahéj
 • 1 mk szegfűszeg
 • ½ mk szerecsendió
 • 190 g puha vaj
 • 200 g kristálycukor
 • 40 g natúr joghurt
 • 5 tojás

 

A krémhez:

 • 100 g vaj
 • 20 g porcukor
 • 1 cs. vaníliáscukor (vagy fél rúd vanília)
 • 2 csipet fahéj
 • 130 g mascarpone
 • 100 g fehércsokoládé
 • 2 narancs

 

A díszítéshez:

 • 5 szem friss füge
 • 2 tábla
 • 2 tábla olvasztott fehércsoki
 • 1 gránátalma
 • 1 narancs

 

Elkészítés:

Az aszalt fügéket apróra vágjuk és a forró kávéba dobjuk őket. A mogyorót a serpenyőben pár percig pirítjuk, majd 80 grammot belőle egy aprítógépben lezúzunk, a maradékot pedig durvára vágjuk. A lisztet elkeverjük a darált mogyoróval, sütőporral, sóval és fűszerekkel. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a joghurtot és a tojásokat is. A kávéban áztatott aszalt fügét aprítógépben lezúzzuk és hozzákeverjük a tojásokhoz, végül a mogyorós lisztet is belekeverjük a tésztába. A masszát sütőpapíros formába rakjuk és 175fokos sütőben kb.

45 perc alatt megsütjük, félidőben letakarjuk, a tetejét alufóliával nehogy megégjen. Mikor megsült a tészta, hagyjuk kihűlni majd 3 részre vágjuk. A krémhez a vajat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával majd belekeverjük a szobahőmérsékletű mascarponét, a fahéjat és az olvasztott fehércsokit. A krémmel megtöltjük a lapokat, újra az eredeti formájára rakjuk össze a sütit és bevonjuk a maradék krémmel. Friss fügével és kevés olvasztott csokival díszítjük.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Gyorsan jót Tue, 10 Dec 2019 18:22:25 +0100