Programok http://trendalelke.hu Sun, 13 Oct 2019 22:40:20 +0200 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu Ilyen Békakirályfival mi is szerelembe esnénk: megnéztük a Ciróka premierjét http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3264-ilyen-bekakiralyfival-mi-is-szerelembe-esnenk-megneztuk-a-ciroka-premierjet http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3264-ilyen-bekakiralyfival-mi-is-szerelembe-esnenk-megneztuk-a-ciroka-premierjet Fotó: Újvári Sándor
Egy újrahasznosító királyfinak elég jó lehet a sajtója mostanság… De a szerelem mindig nehéz dolog. Felnőttként is mindig jól szórakozom a Cirókában, a gyerekek pedig minden alkalommal csillogó szemmel jönnek ki a bábszínházból. A Békakirályfi viszont jól meglepett mindannyiunkat.

 

 

Amikor a Békakirályfi előadás premierjére invitáltak bennünket, örömmel fogadtuk el a meghívásukat. Péntek délután a lányaim már kevésbé voltak lelkesek. Épp, hogy hazaértek a suliból, arcukra volt írva az iskolarendszer minden nyűgje és fáradtsága. Alig bírtam összevakarni őket a tespedésből.

A Cirókában persze nyoma sem volt a letargiának, igazi közösségi élmény kerekedett a premier előtti várakozásból. Két lépést nem tudtunk tenni anélkül, hogy rég nem látott ismerősökbe, barátokba, pajtásokba ne botlottunk volna.

 

 

Az előadás kapcsán fel voltam készülve egy igazi klasszikus darabra, ami így a hét levezetéseként pont kapóra jött volna. De nem az történt, amire számítottam.

Egy 1100 literes hulladékgyűjtő konténer nézett farkasszemet velünk, kiselejtezett ülőke és szélfújta újságpapírok társaságában, amikor felgördült a függöny.

Pár perc után már sejtettük, hogy a Grimm fivérek meseváltozatának nem sok keresnivalója van a színpadon. Az író-tervező-rendező Magdelena Miteve valami nagyon mait, nagyon 21. századi verziót álmodott színpadra, amiben helye volt a környezetvédelemnek, a szelektív hulladékgyűjtésnek, és igen, a társas kapcsolataink görbe tükrének és a bimbózó szerelemnek egyaránt.

 

 

Így elsőre meredeken hangzik ez az értelmezés, de a közönség abszolút vevő volt a darabra. Az újragondolt Békakirályfit ugyan 8 éves kortól ajánlják, a mögöttem ülő 16 év körüli kamaszok éppúgy végignevették az előadást, mint a felnőttek. Az otthon nyűgös lányaim tágra nyílt szemekkel lestek minden pillanatot.

 

 

Ha jobban belegondolok, kötelezővé tenném mindenkinek a mai köntösbe öltöztetett Békakirályfi megtekintését a Cirókában: a szemétből készülő papír, műanyag és fém kellékek, díszletek évekre elegendő kreativitással és inspirációval gazdagítják a nézőket, hogy másként nézzenek a kidobásra ítélt holmikra, csomagolóanyagokra. Az már csak grátisz az előadáshoz, hogy a férfiak udvarolni tanulhatnának Ivanics Tamás játékából, a nők könnyedségből vehetnének leckét Szörényi Julitól, aki jégkirálynőként tűnik fel, majd a szerelem által újra felfedezi gyermeki énjét.

Teljesen bezsongva jöttünk el a Cirókából, és azóta boldog-boldogtalannak ajánlgatom a Ciróka és Magdelena Miteve Békakirályfiját. Nálam a TOP 10 élményben abszolút helye van.

 

 

BÉKAKIRÁLYFI -"újrahasznosítva"


Képzelj el egy békát. Most képzelj el egy királylányt. Képzeld el, hogy egymásba szeretnek. Lehetetlen, ugye? Hacsak... a királylány nem veszíti el a kulcsát. Tárjuk ki képzeletünket, és kövessük a Békakirály és a Királylány nem mindennapi útját. A kulcskeresés során az összekevert szemetet négy királyságra kell választaniuk: Műanyag Királyság, Papír Királyság, Üveg Királyság és végül Fém Királyság, ahol a fém kulcsnak lennie kell. És meg is találják. Közben pedig rájönnek, hogy nincs is szükség zárakra. A Királylány megtanulja kitárni a szívét, a Békakirályt megcsókolják, valódi királyfi lesz. És egymásba szeretnek. Nem is lehetetlen, ugye?

 • Grimm meséje alapján bábszínpadra írta: Magdelena Miteva
 • Tervező: Magdalena Miteva
 • Rendező: Magdalena Miteva
 • Játsszák: Dénes Emőke, Ivanics Tamás, Szörényi Júlia

 


Fotók: Újvári Sándor

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Pajkó Andrea) Programok Thu, 10 Oct 2019 10:14:28 +0200
VÁLTOZÁS! Az őszi Nőnek lenni jó! Konferencia elűzi a jövővel kapcsolatos aggályaid http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3263-az-oszi-nonek-lenni-jo-konferencia-eluzi-a-jovovel-kapcsolatos-aggalyaid http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3263-az-oszi-nonek-lenni-jo-konferencia-eluzi-a-jovovel-kapcsolatos-aggalyaid Fotó: Petróczi Réka
Közeleg az év egyik legjobban várt női eseménye Kecskeméten! Az őszi Nőnek lenni jó! Konferencián tizedik alkalommal inspirálódhatunk neves előadók történeteiből. A konferencia címe: “Helló JÖVŐ!" - az előadók többféle aspektusból járják körül a témát: az emberi kapcsolatoktól az egészségügyig,…

 

Nőnek lenni jó! Konferencia

 

VÁLTOZÁS! Helyszín: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székháza, Kecskemét, Árpád körút 4.

Váratlan technikai akadály miatt a X. Nőnek lenni jó! Konferencia helyszíne megváltozott! NEM a Kecskeméti Katona József Színház ad otthont a rendezvénynek, hanem a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székháza!

Időpont: 2019. október 14., 12:55

 

“Miért ‘Helló JÖVŐ!’? A gazdasági, egészségügyi, jóléti és oktatási mutatók szerint manapság sokkal jobb világban élhetünk, mint az elődeink az utóbbi 100 évben, de akár az utóbbi pár évtizedben is. A fejlődés megállíthatatlannak tűnik az élet minden területén. Ezzel együtt a változás üteme oly mértékben felgyorsult, hogy szinte követni sem tudjuk. Talán ez az oka annak, hogy tapintható a levegőben a szorongás, ha a jövő témája előkerül. Mi úgy döntöttünk, hogy a struccpolitika helyett, előadóink segítségével farkasszemet nézünk a jövőbeli kihívásokkal, ugyanakkor feltérképezzük a velük járó lehetőségeket is. Ezzel nyújtva támogatást ahhoz, hogy már ma elindítsuk azokat a lépéseket, amitől jobbá válhat a világunk holnap" - összegzi Erika a konferencia küldetését.

“Beszélgetéseim során gyakran tapasztalom, hogy inkább a szorongás, mint a lelkesedés jellemző, ha a jövő szóba kerül. Kisemberként úgy érezhetjük, tehetetlenek vagyunk a jövő kihívásaival szemben, legyen szó a technológiáról vagy épp a klímaváltozásról. Épp ezért fontosnak találtam, hogy megmutassuk, egy ember is rengeteget tehet – formálhatja környezetét, képes változást generálni az élet egy bizonyos területén. Erre kiváló példákat találunk a városunkban is, ezt szeretnénk bemutatni egy kerekasztal beszélgetés keretében" - emelte ki.

 

Négy csodálatos kecskeméti hölgy, négy nagyszerű civil kezdeményezés:

 • Kovács-Dandi Csilla – Születésünnep
 • Néma Attiláné Ella – Szerelmi Kalandtúra
 • Leskovics-Ortelli Andrea – Lelkisegély nőknek
 • Pajkó Andrea – Trendalelke Vállalkozónői Reggeli

 


10 előadó, számos életterület, megannyi történet és vízió

Bartók János, a Duna Medical Center Csoport vezérigazgatója feltárja előttünk az egészségügyben bekövetkező változásokkal járó lehetőségeket.

Dr. Kelemen Edit, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztály – Perinatális Intenzív Centrum – főorvosa pedig azt, mi mindent tehet egy orvos az állami egészségügy rendszerében az osztálya fejlődéséért.

Tóth Mónika pszichológus, mediátor azt mutatja meg nekünk, hogyan alakulnak az emberi kapcsolataink a jövőben, merre halad a világ.

Frankó-Csuba Dea jövőkutató, a Spark Institute vezetője választ ad nekünk arra, hogyan szolgálhat ki minket a technológia ahelyett, hogy szorongunk a kiszolgáltatottságtól, amit a felgyorsult fejlődés és a robotizáció okoz.

Ördög Dóra, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési igazgatója elmondja, hogy vajon milyen szakmát válasszunk ennek tükrében, milyen képességekkel kell rendelkeznünk, merre tereljük a gyermekeinket.

Juscsák György, a JP Morgan igazgatója a pénzügyeink megfelelő kezeléséhez nyújt mankót, illetve kitér arra is, a nők milyen változást generálhatnak a pénzügyi világban a befektetési attitűdjüknek köszönhetően.

Bak Zsuzsanna író és Sümeghy Claudia filmproducer anno a 2. Nőnek lenni jó! Konferencián ismerte meg egymást. Most visszatérnek és mesélnek közös munkájukról, a Montrealban Nagydíjat nyert “CURTIZ – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot” című életrajzi drámáról.

Ferencz Judit stíluskommunikátor, a STYLEXPERT alapítója felvértez minket tippekkel, hogyan tudunk tudatosan, mégis divatosan öltözködni, fityiszt mutatva a fast fashionnek.

Dr. Zolnay Judit, a MetLife Magyarország vezérigazgatója pedig kifejti, miért a női együttműködés a jövő záloga.

 

 

Nem múlhat el Nőnek lenni jó! Konferencia jótékonyság nélkül

A konferencia bevételéből az M. Bodon Pál Művészeti Iskola, az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány, valamint a Hírös Koraszülöttekért Alapítvány részesül támogatásban. Emellett a konferencia résztvevői csatlakozhatnak a 10 millió Fa – Kecskemét mozgalomhoz. “Valljuk, hogy a Jövő: ZÖLD! 50 fát fogunk megvásárolni és elültetni valamelyik kecskeméti oktatási intézmény udvarán. Reméljük, a november 9-ei közös városi megmozduláson sokakat viszont látunk majd a konferencia résztvevői közül” – bizakodik Erika.

 

 

Program:

 • 12:00 – 12:55 Érkezés, regisztráció
 • 12:55 – 13:00 Puha Évi - Technikai információk
 • 13:00 – 13:10 Csatos Erika, Szalay Ádám - Köszöntő
 • 13:10 – 13:15 Utasi Melinda - Megnyitó
 • 13:15 – 13:45 Bartók János - „Köpeny-frász” helyett…
 • 13:45 – 14:05 Tóth Mónika - Kapcsolataink jövője
 • 14:05 – 14:35 Bak Zsuzsanna, Sümeghy Claudia - A CURTIZ jelenség
 • 14:35 – 14:50 Ferencz Judit - A jövő divatja, a divat jövője
 • 14:50 – 15:00 Puha Évi - Támogatóink, kiállítóink bemutatása
 • 15:00 – 15:45 KÁVÉSZÜNET
 • 15:50 – 16:00 M. Bodon Pál Művészeti Iskola - zenei bemutató
 • 16:00 – 16:15 ADOMÁNYOK átadása
 • 16:15 – 16:50 Juscsák György - Változó világunk pénzügyi szemmel
 • 16:50 – 17:15 Kerekasztal beszélgetés: Nők a kecskeméti nők jövőjéért - Leskovics-Ortelli Andrea, Kovács-Dandi Csilla, Néma Attiláné Ella, Pajkó Andrea
 • 17:15 – 17:35 Ördög Dóra - A szakmák jövője, a jövő szakmái
 • 17:35 – 18:10 Frankó-Csuba Dea - Mit tartogat a jövő?
 • 18:10 – 18:35 Dr. Kelemen Edit - Jövőt álmodunk
 • 18:35 – 18:50 Dr. Zolnay Judit - A jövő záloga – a női együttműködés
 • 18:50 – 19:00 TOMBOLA
 • 19:00 – FOGADÁS


Szervezők: ÁLOMJÖVŐ és a BKMKIK

 

 

Kiemelt támogatók:

 • Álomjövő
 • BKMKIK
 • Metlife Magyarország
 • Sikerkód

 

Támogatók:

 • Seggato Dent
 • Insignio Design
 • Képek Rékától Fotóstúdió
 • Dermaland Kozmetika
 • SZOKITEX
 • Trendalelke.hu
 • Neked Concept Store

 

Kiállítók:

 • Barack Thermal Resort
 • Duna Medical Center
 • FIT 24
 • Fűszerkuckó – Fűszeráruház
 • Image Skincare Magyarország
 • Koch Borház
 • Mandorla Esszenciák
 • MAZDA Dakó
 • Párterápia Kecskemét
 • Stylexpert


Biztosítsd a helyed mihamarabb!

Jegyár: 10 000 Ft

A regisztrációt követően díjbekérő érkezik a megadott e-mail címre, amely tartalmazza az utaláshoz szükséges adatokat. Ne feledd, a részvétel feltétele a regisztráció mellett a részvételi díj beérkezése. Erre 5 nap áll rendelkezésedre, ennek elteltével a regisztrációdat a rendszer törli.

Regisztráció és jegyvásárlás

A konferencia Facebook oldalának követésével értesülhetsz a friss információkról, kulisszatitkokról.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Thu, 10 Oct 2019 10:04:21 +0200
Több mint 20 remek program vár a napokban, Kecskeméten! http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3262-tobb-mint-20-remek-program-var-a-napokban-kecskemeten http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3262-tobb-mint-20-remek-program-var-a-napokban-kecskemeten Több mint 20 remek program vár a napokban, Kecskeméten!
Aktív és passzív kikapcsolódásra vágyók, kreativitásuk kibontakoztatását várók, kiállításjárók, konyhatündérek, kicsik és nagyok, figyelem! Szuper programok közül válogathattok:

 

 

Japán tusfestészet kiállítások

 

Helyszín: Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Serfőző u. 19.

Megtekinthető: 2019. október 31-ig, vasárnap és hétfő kivételével 10-17 óra között

 

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör által rendezett két kiállításon a japán tusfestészet mai mestereinek alkotásai tekinthetők meg:

„Közelítések a csendhez” - Kobayashi Harumi Tohsei munkái

„Alakváltozások függőben” - Válogatás Furukawa Mieko, Shimoda Tohsen, Yatsuka Toru, Kasagi Gyokusen, és különleges vendégként Taguchi Keiko (Sakura Project) munkáiból

Kurátorok: Yokozawa Yoshitaka, valamint Gaál Kis Zoltán és Kriston-Vízi József.

 

 

Erasmus Flashmob

 

Helyszín: Főtér

Időpont: 2019. október 10.

 

„Az óvodától az egyetemig Kodály városában” projekt keretében Erasmus Flashmobot szervez a Neumann János Egyetem, amelyen ismert angol dallamok csendülnek fel többek között az Egyetem Petőfi Sándor Általános Iskolás tanulói segítségével. Bíznak benne, hogy minél több járókelő is csatlakozik az akcióhoz.

 

 

Rajzos útinaplóval a Caminón

 

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2019. október 10., 17:00

 

Mészáros Marianna grafikusmávész és művésztanár kiállítással egybekötött élménybeszámolója.

 

 

Táncház a kecskeméti Koramentorházban

 

Helyszín: Kecskeméti Koramentorház, Ráküczi u. 32-34.

Időpont: 2019. október 11., 10:00–11:15

 

Böde-Harkai Csilla ismét táncra hív. A kisebb gyermekeket és szüleiket 10:00 órától, a nagyobbakat pedig 10:45 perctől várják.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

További információ: +3670/678-7922 és +3670/678-7926

 

 

Kecskeméti Honismereti Nap

 

Helyszín: Katona József Emlékház, Katona József u. 5.

Időpont: 2019. október 11., 14:00

 

Előadások:

 • Varga Istvánné Fajszi Mária: 125 hunyt el Kossuth Lajos. Vetítettképes megemlékezés.
 • Székelyné Kőrösi Ilona: Kossuth - kultusz és a kecskeméti Kossuth-szobor

A RÉGI ISKOLÁK sorozathoz kapcsolódóan Máriavárosi emlék címmel látható kiállítás az Emlékházban. Az egykori Máriavárosi Általános Iskola diákjainak rajzai és batikolt technikával készült textilképei az iskola megszűnése után a Katona József Múzeum iskolatörténeti gyűjteményébe kerültek. A válogatás ennek egy részét mutatja be.

 

 

Artesia Klub - Virágos tökfestés

 

Helyszín: Artesia Műhely, Hosszú u. 28.

Időpont: 2019. október 11., 14:00–18:00

 

“Ezúttal tököt fogunk festeni, mert hogy nincs ősz tök nélkül, Artesia Műhely pedig festés nélkül! De hogy egy igazi szép éke legyen otthonodnak, feldíszítjük virágokkal az általad festett tököt. Természetesen én mindent adok: festéket, tököt, bizonyos virágmennyiséget, jó hangulatot, egy kis nassolnivalót, kreatív közeget…”

A klubdélután ára: 14.000 Ft/fő/alkalom. A foglalkozásokon való részvétel feltétele a teljes részvételi díj befizetése.

Jelentkezés privát üzenetben az email címed megadásával. 

 

 

Mackó varrása

 

Helyszín: Mütyür Műhely, Klapka u. 28.

Időpont: 2019. október 11., 16:00–19:30

 

Az alkotás öröme a kulcsszó!

Az ár tartalmazza a szükséges anyagokat. Alap varrótudás elegendő.

Tanfolyam díja: 4500 Ft

Jelentkezés: mutyurmuhely@gmail.com

Érdeklődés: 76/ 383-645

 

 

Kávéházi beszélgetések a történelemről…

 

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2019. október 11., 17:00

 

Kecskemét a török korban

Előadó: Dr. Békés József történész, turkológus, tanár

 

 

10 perc kavarás, avagy elfoglalt csajok vasárnapi ebédje

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2019. október 11., 18:00–21:00

 

A 21. század paradoxona maga a NŐ. Fitt, csinos, sikeres. Kinek van energiája még a konyhában is megfelelni? Ezen a kurzuson kilépünk a magassarkúból és a sajtos tészta – rántotta – sült virsli Bermuda-háromszögből és olyan könnyen-gyorsan elkészíthető menüsort kreálunk, ami még a vasárnapi asztalon is megállja a helyét.

Menü:

 • Gyömbéres Cosmo-fröccs, hogy főzés közben meg ne szomjazzunk
 • Ricottás bruschetta, pármai sonkával és karamellizált fügével, mert egyszerűen imádjuk
 • Krumpli és póréhagyma leves, mert beköszöntött az ősz
 • Gesztenyés sütőtök tagine mandulás kuszkusszal, mert szeretjük a különlegességeket
 • Mogyoróvajas müzliszelet, mert mi mindig csak holnaptól fogyókúrázunk

Vezeti: Molnár Viktor

Részvételi díj: 9900 Ft

Jelentkezés

 

 

Jótékonysági színházi előadás - Hamvas Béla: Ördöngösök

 

Helyszín: Kelemen László Kamaraszínház, Rákoczi út 15.

Időpont: 2019. október 11., 19:00–21:00

 

Az Első Kecskeméti Lions Klub több évtizede támogat havi rendszeres összeggel diákokat, akiknek kiemelkedő eredményeire különösen büszkék. A jótékonysági színházi előadásra vásárolt jeggyel hozzájárulhatsz a támogatáshoz.

Jegyek kaphatók 5.500,- Ft áron a KOCH Borházban.

 

 

Dalok a szerelemről - Létay Dóra és Éliás Gyula közös pódiumestje

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1.

Időpont: 2019. október 11., 19:30

 

A koncerten elhangzanak Tóth Árpád, Szabó Lőrinc, Juhász Gyula és Radnóti Miklós versei az előadók által megzenésítve. A szerelem témája hol romantikus, lírai, hol ironikus formában szólal meg, és miközben a művészekkel együtt utazunk az érzelmek hullámain, felcsendülnek örökzöld világslágerek is. Asszociációk versről zenére, lélektől lélekig.

Belépődíj: 3500 Ft, a koncert napján 3900 Ft, jegyvásárlás

 

 

Őszi séta

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Időpont: 2019. október 12., 10:00–12:00

 

Témák:

 • Gombák és a gombagyűjtés szabályai,
 • Hogyan készül az élővilág a télre?

Túravezető: a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa, Gilly Zsolt.

Gyülekező a bejáratnál: 9.45, séta indulása: 10.00, séta várható vége: 12.00

Belépőjegyek: 14 év felett 100 Ft/fő, 14 éves kor alatt a belépés ingyenes, de csak felnőtt kísérővel megengedett.

 

 

Kardiós séta

 

Helyszín: Kecskeméti Arborétum

Időpont: 2019. október 12., 15:00

 

Start: Játszótér felőli bejáratnál

Bemelegítés után első kör tempós séta, második kör séta - kocogás váltakozva és nyújtással zárunk.

Tartja: Danis Zsuzsa

Rossz idő esetén elmarad a séta.

 

 

Mintha szívem szíved volna - Csórics Balázs

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2019. október 12., 17:00–19:00

 

Ezen az estén költőink és dalszerzőink segítségével idézzük meg az egyik legmélyebb teret az életünkben: a párkapcsolat terét. Hogy a helyükre kerülhessenek benne a dolgok. Mindenekelőtt az “én”. Hol vagyok én, mi az én felelősségem, mi az én dolgom, mi az én részem abban a folyamatosan mélyülő kölcsönhatásban, amit párkapcsolatnak hívunk? Hogy megélhessem, mi is a mélység, az elfogadás, a szeretet, az odaadás, a tartás. Hogy megláthassam, hogyan adjuk egymásnak legféltettebb titkainkat, legsérültebb részeinket annak reményében, hogy a párunkon keresztül megtanuljuk elfogadni őket. Talán szeretni is… S hogy megtapasztalhassam, hogy ezek a dolgok összefonódva, egymást kiegészítve hozzák létre azt a szövetséget, amit párkapcsolatnak hívunk.

Bővebb információ

 

 

Az aranypinty

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. október 12., 18:00

 

Színes, amerikai filmdráma, 149 perc, 16 éven aluliak számára nem ajánlott, rendezte:John Crowley, szereplők: Nicole Kidman, Sarah Paulson

Bomba robban az egyik legrangosabb New York-i múzeumban. Kevesen élik túl a merényletet: egy 13 éves srác édesanyja meghal, ő azonban kijut a romok alól – és magával visz egy 17. századi németalföldi festményt.

A félig elárvult fiú attól kezdve mindenhova magával viszi a képet: egy ideig részeges apjával tart Las Vegasba, azután jómódú nevelőszülőkhöz kerül, később műtárgyakat hamisít, zsarolásba keveredik és egy nemzetközi műtárgycsempész banda is üldözőbe veszi…

De bárhová vetődik, jó és rossz emberek között, saját jó és rossz tettei nyomán mindig vele marad Az aranypinty… és befolyásolja az életét.

Jegyár: 950 Ft, online jegyfoglalás

Előzetes

 

 

Légvárvilág Játszóház

 

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok, Olimpia u. 1/a

Időpont: 2019. október 13., 9:00–18:30

 

A játszóház négy turnusban (időpontban) látogatható:

 • 9:00 - 11:00
 • 11:30 - 13:30
 • 14:00 - 16:00
 • 16:30 - 18:30

 

Jegyek a játszóház napján vásárolhatóak meg belépéskor. Pénztárnyitás turnuskezdés előtt két órával.

 • Gyermekjegy: 2000 Ft/ 2h (1 turnus)
 • Napi gyerekjegy: 2600 Ft (korlátlan időre szól, turnustól független, bármikor lehet érkezni és visszatérő jegy is egyben)
 • Kísérőjegy: 500 Ft/fő

 

 

Asztali dekoráció workshop

 

Helyszín: MK Studio, Kós Károly utca 14/a

Időpont: 2019. október 13. és október 26., 9:00–12:00

 

Őszi workshop, ahol saját kezűleg elkészítheted otthonod őszi dekorációját. Készítsd el saját asztaldíszed őszi termések, falevelek felhasználásával.

Amit biztosítanak:

 • minden alapanyagot
 • laza hangulatot és jókedvet
 • kreatív időtöltést
 • frissítőt és süteményt
 • az érzést, hogy magad készítheted el saját kezeddel!

A workshop ára: 6200 Ft

Előre bejelentkezés szükséges. Elérhetőségek: Máté Ildikó 20/212-4694, Teesmildiko@gmail.com

 

 

Kitekintő: Kolon Kávézó

 

Helyszín: Vino Étterem, Panzió és Pinceklub, Izsák

Időpont: 2019. október 11., 19 óra

 

Az idei első előadás témája a Kolon-tó a klímaváltozás tükrében, előadója Biró Csaba a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Kolon-tavi természetvédelmi őrkerület-vezetője.

A részvétel ingyenes.

 

 

Előzetes: Gaál József Munkácsy-díjas festőművész kiállítása


Helyszín: Kápolna Galéria, Kápolna u. 13.

Megnyitó: 2019. október 15., 17 óra

 

A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Forrás Kiadója vár minden érdeklődőt Gaál József Munkácsy-díjas festőművész kiállításának megnyitójára és a Forrás 2019. októberi számának lapbemutatójára.

A kiállítást megnyitja és a Forrást bemutatja: Füzi László, a Forrás főszerkesztője

A kiállítás megtekinthető: 2019. október 30-ig, munkanapokon 13-17 óráig

„Gaál József sokszor totemszerű, maszkszerű arcai nekem mindig is a teremtésről beszéltek, arról az archaikus teremtésélményről, amikor szinte a puszta földből próbálunk életre hívni valamit. Egyszerre roncsolja és teremti az arcokat, roppant plasztikusan és bátran bont és épít, szembe mer nézni a teremtés lehetetlenségével, a kezdettől benne foglaltatott kudarccal, a sötét reménytelenséggel… Ránézek, visszanéz, és ez megrázó élmény.” /Dragomán György/

 

 

Tudományos találkozások a múzeumban

 

Helyszín: Cifrapalota, Rákóczi út 1.

Időpont: 2019. november 6-ig szerdánként 15 órai kezdettel

 

Útjára indult a Kecskemét 650 kiállításhoz kapcsolódó előadássorozat Tudományos találkozások a múzeumban címmel. A szervezők a vetítettképes előadások során Kecskemét 650 éves történetét mutatják be a művészettörténész, a történész, a néprajzkutató és a térinformatikus szemén keresztül. Az előadások során olyan 3D-s épület maketteket tekinthetnek meg az érdeklődők, amelyek eredetijei ma már nem láthatóak, vagy sosem készültek el Kecskeméten. Olyan régi használati tárgyakat vehetnek kézbe, próbálhatnak ki, mint a kutyagerinc, a kereplő, az írógép vagy a tárcsás telefon. De korhű ruhadarabokat is felpróbálhatnak: katonai tányérsapkát, cserkészkalapot,ávós kabátot vagy török kaftánt.

Regisztráció és információkérés a +36 20 2575019 telefonszámon, vagy a cifrapalota.muzped@gmail.com e-mail címen lehetséges.

 

 

Sz-Ép Esték

 

Helyszín: Garázs Kávézó, Simonyi utca 2/A

Időpont: 2019. október 17., 18:00

 

Ezúttal Trogmayer Anikó tart előadást Önismeret, öngyógyítás, egészséges önkép a Theta Healing tükrében címmel.

Belépő adomány formájában.

 

 

Tárlatvezetések a Mucha kiállításon

 

Helyszín: Bozsó Gyűjtemény, Klapka u. 34.

Időpontok: 2019. október 17.,18:30 és október 28., 17:00

 

Vezeti: Kovács Ágnes művészettörténész.

Előzetes regisztráció szükséges, kizárólag az alábbi e-mail címre küldött üzenettel: bozso.muzped@gmail.com

Részvételi díj (belépés+tárlatvezetés): 1.400 Ft/fő

 

 

Az ÁVO pokol csak 16 méter mély…

 

Helyszín: Érseki Helynökség épülete, Lestár tér 2.

Időpontok: 2019. október 23-án 10:00, 11:15 vagy 14:00, október 26-án 10:00, november 4-én 10:00 vagy 14:00

 

Csak erős idegzetűeknek! – Zseblámpás vezetés a volt ÁVÓ székház pincebörtönében

A programra előzetesen regisztrálók Hajagos Csaba történész vezetésével időutazáson vehetnek részt a volt ÁVÓ-s székházban.

Ingyenes program.

Részvétel csak előzetes regisztrációval lehetséges! Foglalás a beérkezés sorrendjében történik! Egy időpontra maximum 10 főt tud fogadni a program. A regisztrációval a jelentkező tudomásul veszi, hogy a vezetésen saját felelősségére vesz részt! (Egy hosszú ideje használaton kívüli terepre érkezik.) Javasolt viselet: hosszú nadrág, pulóver, bakancs, csizma. Zseblámpáról a jelentkezőnek kell gondoskodnia!

Regisztráció és információkérés a +36 20 2575019 telefonszámon, vagy a cifrapalota.muzped@gmail.com e-mail címen lehetséges.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 09 Oct 2019 16:46:58 +0200
A Barátok közt sztárjának verses-dalos estje Kecskeméten http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3258-a-baratok-kozt-sztarjanak-verses-dalos-estje-kecskemeten http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3258-a-baratok-kozt-sztarjanak-verses-dalos-estje-kecskemeten A Barátok közt sztárjának verses-dalos estje Kecskeméten
10 év színészi és 5 év önismereti út esszenciáját hozza Kecskemétre Csórics Balázs színész-énekes egy verses-dalos est keretében. Költőink és dalszerzőink segítségével idézi majd meg az egyik legmélyebb teret az életünkben: a párkapcsolat terét. Önismereti irodalmi estjét nem csak pároknak…

 

 

Mintha szívem szíved volna - Csórics Balázs

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2019. október 12., 17:00–19:00

 

“Eddigi önismereti utamon azt tanultam: A világ nem változik körülöttünk, csak a nézőpontunk változik, amitől a viszonyunk változik a világhoz. Nekem a színház rengeteget tanított önmagamról, a világról, a minket mozgató érzésekről és arról, hogy ezek az érzések milyen gondolatokat és milyen tetteket szülnek.

Miért tesszük azt, amit teszünk? Miért szeretjük, amit szeretünk és iszonyodunk attól, amitől ráz a hideg minket? Milyen a “másik cipőjében járni”?

Ebből élek immár 10 éve. Amit ez a tíz év tanított nekem, hogy Shakespeare tényleg igazat mondott: “Színház az egész világ és színész benne minden férfi és nő”. Így a színház gyógyító tér, ami az idézés varázsával gyógyít. Segít érezni, segít megmozdítani a befagyott, beakadt érzéseinket. Mert ezek tartanak vissza minket egy teljesebb, örömtelibb és színesebb élettől. Hogy nem merünk érezni. A színház pedig ebben segít. És a verset használja gyógyszernek. Varázsigének, ami segít átmenni az érzésen.

 

 

Ezen az estén költőink és dalszerzőink segítségével idézzük meg az egyik legmélyebb teret az életünkben: a párkapcsolat terét. Hogy a helyükre kerülhessenek benne a dolgok. Mindenekelőtt az “én”. Hol vagyok én, mi az én felelősségem, mi az én dolgom, mi az én részem abban a folyamatosan mélyülő kölcsönhatásban, amit párkapcsolatnak hívunk? Hogy megélhessem, mi is a mélység, az elfogadás, a szeretet, az odaadás, a tartás. Hogy megláthassam, hogyan adjuk egymásnak legféltettebb titkainkat, legsérültebb részeinket annak reményében, hogy a párunkon keresztül megtanuljuk elfogadni őket. Talán szeretni is… S hogy megtapasztalhassam, hogy ezek a dolgok összefonódva, egymást kiegészítve hozzák létre azt a szövetséget, amit párkapcsolatnak hívunk.

Költőink és zeneszerzőink ösztönös zsenialitása pedig egészen elképesztő kapukat tud megnyitni ebben a térben…”

 

 

Csórics Balázs a Színház- és Filmművészeti Egyetemen szerzett diploma után a Madách Színházban és a József Attila Színházban szerepelt 2009 és 2011 között, majd külföldön vállalt munkát. 2013-ban tért vissza Magyarországra. A tv-ben a Casting mindenben, a Hacktionben és a Barátok köztben láthattuk.

 

Jegyár: 2 500 Ft, jegyek kaphatók a jegy.hu-n és az Eyva Házban.

 

 

Nem jártál még az Eyva Házban? 

 

Kecskemét egyik legbékésebb, mégis lüktető rendezvényhelyszínén rendszeresen olyan programokat, előadásokat tartanak, amelyek a test mellett a lélek és szellem fejlődését is szolgálják minden korosztály számára.

A ház neve is e szellemiség jegyében lett Eyva Ház. Eywa a képzeletbeli Pandora bolygó mindent átfogó Istennője. A bolygó lakói egyetlen élő szervezetnek tekintik a bolygót . Ezen a bolygón az emberszerű lények szerves egységben, tökéletes összhangban élnek az összes létformával, egy kollektív intelligencia részeként. Mint egy mindent átjáró entitás, Eywa körül fogja és részét képezi mindennek Pandórán. A legfontosabb üzenete a földi ember számára, hogy tanuljuk nap mint nap összhangban élni magunkkal testünkkel – lelkünkkel- szellemünkkel, a környezetünkkel és a természettel.

Az Eyva Ház megalakulása óta folyamatosan vonzza sokszínű, érdekes programlehetőségeivel, szakmailag képzett előadóival azokat, akik tenni akarnak magukért. Azokat, akik fejlődni szeretnének, tudatosabban élnék az életüket a boldogabb jövő érdekében. Vagy éppen a napi rohanásban lazítani, feltöltődni vágynak egy igényes, kellemes környezetben.

Facebook oldal

Honlap

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Promóciós tartalom) Programok Mon, 07 Oct 2019 16:43:49 +0200
Egy biciklis világjáró Kecskeméten: Illés Adorjántól inspirálódhatunk hétfőn, az Eyva Házban http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3255-egy-biciklis-vilagjaro-kecskemeten-illes-adorjantol-inspiralodhatunk-hetfon-az-eyva-hazban http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3255-egy-biciklis-vilagjaro-kecskemeten-illes-adorjantol-inspiralodhatunk-hetfon-az-eyva-hazban Egy biciklis világjáró Kecskeméten: Illés Adorjántól inspirálódhatunk hétfőn, az Eyva Házban
Illés Adorján a Föld körül utazik biciklivel. Boldog és élettel teli. Hogyan érte el ezt a vágyott állapotot? Hétfőn elmeséli az Eyva Házban Mit csinálnál, ha létezne a varázserő? című előadásán.

 

 

Kerékpárral a Föld körül - Illés Adorján előadása

 

Helyszín: EYVA HÁZ - testnek, léleknek, szellemnek, Hoffmann János utca 10.

Időpont: 2019. október 7., 17:30–19:00

 

Utazása során a rengeteg embert próbáló kihívás önbizalommal és ősbizalommal vértezte fel. Adorján úgy fogta fel az utazást, mint az élet iskoláját. Mindenhonnan és mindenkitől tudunk tanulni. A folyamat éberen tart, arcunkra gyakori mosolyt, szívünkbe pedig békét hoz. Mert létezni adomány.

 

 

Áttekert már Európán, Ázsián, Ausztrálián, megjárta Új-Zélandot és a Fidzsi-szigeteket, kerekezett Japánban, az USA-ban, Mexikóban és Közép-Amerikában.

Mindez négy évvel ezelőtt kezdődött. Adorján mérnök volt egy telekommunikációs cégnél, jó fizetéssel, jó fej kollégákkal, mégis béklyónak érezte a munkát. Eladta a bútorait, könyveit, sőt, még a ruháit is, vásárolt egy biciklit, és útra kelt. Nem is akármilyen útra: körbejárni a Földet. Négy éves kaland lett belőle, amiről rendszeresen beszámolt Facebook oldalán és az Instáján.

 

 

Másfél évig utazott egy jó barátjával, aztán ki szerette volna próbálni, milyen az, amikor csak magára számíthat. Lehetőség szerint ingyenes szálláshelyeket vadászott, mindig volt nála egy sátor, de aludt mentőszolgálatnál, rendőrségen, tűzoltóságon, templomokban, iskolákban és pékség padlóján is. Napi 5-6 dolláros, azaz ezeröt-ezernyolcszáz forintos költésre rendezkedett be.

 

 

Több tucat országot bejárva érte néhány kultúrsokk, előfordult, hogy félt, de alapvető tapasztalata az volt: az emberek jók. A négy év alatt egyszer sem fordult meg a fejében, hogy feladja, a kötöttségek nélküli élet minden pillanatát egy csodának élte meg. Ezt az életszemléletet osztja majd meg a kecskeméti közönséggel is.

 

Bejelentkezés szükséges. Regisztráció: eyvahaz@gmail.com

Hozzájárulás az eseményhez 1500.- Ft/fő

 

 

Nem jártál még az Eyva Házban? 

 

Kecskemét egyik legbékésebb, mégis lüktető rendezvényhelyszínén rendszeresen olyan programokat, előadásokat tartanak, amelyek a test mellett a lélek és szellem fejlődését is szolgálják minden korosztály számára.

A ház neve is e szellemiség jegyében lett Eyva Ház. Eywa a képzeletbeli Pandora bolygó mindent átfogó Istennője. A bolygó lakói egyetlen élő szervezetnek tekintik a bolygót . Ezen a bolygón az emberszerű lények szerves egységben, tökéletes összhangban élnek az összes létformával, egy kollektív intelligencia részeként. Mint egy mindent átjáró entitás, Eywa körül fogja és részét képezi mindennek Pandórán. A legfontosabb üzenete a földi ember számára, hogy tanuljuk nap mint nap összhangban élni magunkkal testünkkel – lelkünkkel- szellemünkkel, a környezetünkkel és a természettel.

Az Eyva Ház megalakulása óta folyamatosan vonzza sokszínű, érdekes programlehetőségeivel, szakmailag képzett előadóival azokat, akik tenni akarnak magukért. Azokat, akik fejlődni szeretnének, tudatosabban élnék az életüket a boldogabb jövő érdekében. Vagy éppen a napi rohanásban lazítani, feltöltődni vágynak egy igényes, kellemes környezetben.

Facebook oldal

Honlap

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Promóciós tartalom) Programok Fri, 04 Oct 2019 15:47:29 +0200
8 napig ünnepli Kecskemét a hordozós anyukákat és babáikat http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3252-8-napig-unnepli-kecskemet-a-hordozos-anyukakat-es-babaikat http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3252-8-napig-unnepli-kecskemet-a-hordozos-anyukakat-es-babaikat 8 napig ünnepli Kecskemét a hordozós anyukákat és babáikat
Fesztivállal és vásárral, sétával, közös dombhódítással, előadásokkal készülnek a szervezők, hogy népszerűsítsék a hordozást Kecskeméten.

 

 

 

Hordozóhét Kecskemét

 

Időpont: 2019. október 4-11.

 

Program:

Makacs Klub

Szentcsalád Plébánia, október 4., 10:00-11:30

Tanácsadás és próba

 

Hordozós séta

0 km kőtől a Vasútpark játszóteréig, október 5., 15:00

 

"Beszélj úgy..." kommunikációs tréningcsoport bemutató ülése

Család és Karrier PONT, október 7., 10:00

Hírös Kortársak Egyesület, Jéga Edina

 

Dr. Boda Tamás előadása és beszélgetés

Malom Libri Könyvesbolt, október 8., 17:00

Könyvekből hordozni, könyvekből nevelni?

 

 

Hordozós Fesztivál és Vásár

Régi SZTK Nagyelőadó, október 9., 8:30-12:00

Színes programok egy helyen, nyereményjátékkal

Program:

 • 9:00 Érkezés, regisztráció
 • 9:00-12:00 között az ANYAMASSZŐR jóvoltából masszázslehetőség
  A Facebook eseménynél a BESZÉLGETÉS részben feltett szavazásban tudsz rá jelentkezni. 
 • 9:20 Megnyitó
  Szabó Béláné Rita védőnő
 • 9:30 Hordozás és válaszkész nevelés kapcsolata 
  Leskovics- Ortelli Andrea pszichológus előadása
 • 9:45 Zenebölcsi Laczi Ildikóval
 • 10:00 Hordozós bemutatò (I. rész)
  Butkáné Kis Regina hordozási tanácsadó és vállalkozó kedvű anyukák/apukák bevonásával
 • 10.30 Hordozós élménybeszámoló Czinkóczi-Dori Szilvia mentálhigiénés tanácsadó, egykori Maminbaba oktató előadásában
 • 10:45 Hordozós bemutatò (II. rész)
 • 11:15 A Kecskeméti Dúlakör bemutatkozása 
  Vendég: Kovács- Dandi Csilla, a dúlakör alapító tagja
 • 11:45 Meglepetések sorsolása

A rendezvény ideje alatt lehetőség nyílik köteten beszélgetésekre, felmerülő kérdések megválaszolására a jelenlevő szakemberekkel. Az alábbi lehetőségek várnak még Rátok:

 • HORDOZÁSI TANÁCSADÁS hátibabával
  Lipcseiné Tolvaj Mária védőnő, és babahordozási tanácsadó 
  Sokféle eszköz próbálható: kendők, csatosok, mei tai-ok változatai. Saját babával, vagy gyakorlóbabával is lehet eszközt próbálni. Kölcsönzési lehetőség!
 • HORDOZÁSI TANÁCSADÁS - ESZKÖZPRÓBA 
  Butkáné Kis Regina hordozási tanácsadóval, a Hordozótár Webshop talajdonosával
  Kölcsönzés és vásárlási lehetőség!
 • Maus cipők termékeiből próba- és vásárlási lehetőség
 • Szopiszoba
 • Család- és Karrier PONT Kecskemét
  Munka és magánélet összehangolásában tudunk segíteni
  Czinkóczi-Dori Szilvia mentálhigiénés szakember és rendezvényszervező

 

 

Dombhódítás

Kecskeméti Vízműdomb, október 10., 10:00

Gyere el és hódítsuk meg együtt a Vízműdombot!

 

Hordozós Klub

Szentcsalád Plébánia, október 11., 9:00-11:00

Kötődés pszichológiája. Előadó: Mészáros Melinda

 

A részvétel minden programon ingyenes.

Honlap

Facebook oldal

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Fri, 04 Oct 2019 06:23:11 +0200
Új, hiánypótló könyv méltatja Kecskemét szecessziós építészeti örökségét http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3251-uj-hianypotlo-konyv-meltatja-kecskemet-szecesszios-epiteszeti-orokseget http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3251-uj-hianypotlo-konyv-meltatja-kecskemet-szecesszios-epiteszeti-orokseget Új, hiánypótló könyv méltatja Kecskemét szecessziós építészeti örökségét
Ifj. Gyergyádesz László: Kecskemét szecessziós építészete I. - Modern és magyaros c. könyvében olyan emlékekről olvashatunk, mint például a Városháza, Lechner megvalósulatlan víztornya, a Cifrapalota, Balatoni Farkas Ignác sírkápolnája a Szentháromság temetőben, Kada Elek polgármester hunyadivárosi nyaralója, vagy a már…

 

 

 

Ifj. Gyergyádesz László: Kecskemét szecessziós építészete I. - Modern és magyaros

 

A könyvbemutató helyszíne: Cifrapalota Pávás terme, Rákóczi út 1.

Időpontja: 2019. október 8., 16:00

 

Köszöntőt mond: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét MJV polgármestere

A kötetet bemutatja: Keserü Katalin Széchenyi-díjas művészettörténész, az MMA rendes tagja, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem professor emeritusa és a szerző, ifj. Gyergyádesz László művészettörténész, Móra Ferenc-díjas főmuzeológus, a Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Osztályának vezetője

A bemutató háziasszonya: Danyi Judit, a kecskeméti Katona József Színház Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Katona József- és Domján Edit-díjas színművésze

Kiadó: Kecskeméti Katona József Múzeum és a Kecskeméti Lapok Kft. Könyvkiadó

A könyvbemutató napján a kötet 25 %-os kedvezménnyel vásárolható meg.

 

 

Egyedülálló összefoglaló született!

Kecskemét azon települések közé tartozott, ahol az urbanizáció nem a kiegyezés utáni általános konjunktúra idején, hanem a millennium és az azt követő években teljesedett ki, így a városképet elsődlegesen már nem a historizmus, hanem a századfordulós-szecessziós építészeti irányzatok határozták meg.

Különösen igaz ez Kecskemét különleges főtéri építészeti együttesére, amely ennek köszönhetően a Trianon utáni Magyarországon egyedülállónak számít, mivel legközelebbi rokonai (pl. Szabadka, Marosvásárhely, Nagyvárad) ma már határainkon túl találhatóak.

Kada Elek polgármester 1912-ben (Az újra épülő Kecskemét. In: Vasárnapi Újság, LIX, 1912/27. p. 540.) a korszak „monumentális jellegű” építkezéseivel kapcsolatban kiemelte, hogy „a hatóság nagy súlyt helyezett arra, hogy azokban a magyar építő művészet legújabb irányai jellegzetes kifejezést nyerjenek”. Ennek eredményeképpen is jöhetett létre az az építészek és művészettörténészek által több alkalommal is örömmel üdvözölt lehetőség, hogy a kecskeméti épületeken, különösen a főtérieken, szinte valamennyi szecessziós építészeti irány, korszak – egyes esetben akár közvetlenül egymás mellett – tanulmányozható.

Közülük hármat érdemes külön is kiemelnünk a képviselőikkel, műveikkel egyetemben: Lechner Ödön Kecskeméthez kötődő több évtizedes tevékenységét (pl. Városháza); a mester követőit a 20. század első éveiben, köztük Márkus Gézát (pl. Cifrapalota) és a Komor Marcell – Jakab Dezső párost (pl. Iparos Otthon); s az ún. „Fiatalok” elnevezésű csoportot az 1910-es évek elején Mende Valérral (pl. Luther-udvar) és a Jánszky Béla–Szivessy Tibor párossal (pl. művésztelepi épületegyüttes). De természetesen nem feledkezhetünk meg az említett csoportokhoz, irányzatokhoz lazábban kapcsolódó, vagy azokon kívül eső emlékekről, építészekről, így például Korb Flórisról (Népbank), vagy Löllbach Kálmánról (Állami Főreáliskola) sem.

 A kétnyelvű (magyar és angol) könyv hiánypótló jellegű, ugyanis Kecskemét országosan is kiemelkedő jelentőségű szecessziós építészeti emlékanyagáról eleddig nem jelent meg önálló, összefoglaló igényű kiadvány.

Az októberben kiadott első kötetben (a 2. a jövő év nyarán várható) olyan emlékekről olvashatunk, mint például a Városháza, Lechner megvalósulatlan víztornya, a Cifrapalota, Balatoni Farkas Ignác sírkápolnája a Szentháromság temetőben, Kada Elek polgármester hunyadivárosi nyaralója, vagy a már lebontott II. városi bérház az egykori „Don-kanyarban”. A szerző egyes emlékeket elsőként mutat be részletesebben, s természetesen a már szélesebb körben ismert épületekről is olvashatóak és láthatóak benne újdonságok, pontosítások.

A könyvben leírtakat gazdag illusztrációs anyag támasztja alá, így korabeli képeslapok, fotográfiák, tervrajzok, sőt térkép és légi felvétel is segíti az olvasókat abban, hogy minél inkább otthon érezhessék magukat a századfordulós Kecskeméten, a város „aranykorában”. A sorozat (A kecskeméti főtér történelmi épületei) szerkesztési elveinek (a szöveg folyamatossága, olvasmányosság és sok képi információ) megtartása mellett – a műfaji és terjedelmi korlátok ellenére – a könyv tudományos célokkal is íródott, hogy az eddigieknél biztosabb alapot nyújtson a további kutatásoknak, lehetőleg minimálisra csökkentve a hibás datálásokat, elnevezéseket, az egyes épületek tervezőinek és társalkotóinak téves beazonosítását.

 

Ismerd meg jobban a könyv szerzőjét, ifj. Gyergyádesz László művészettörténészt

Az ELTE művészettörténet szakán végzett. 1997 augusztusa óta dolgozik a Kecskeméti Katona József Múzeumban, melyen belül a képzőművészeti osztály vezetője. 1998–2011 között a múzeumi tevékenységével párhuzamosan a Debreceni Egyetemen is tanított. 2004-től a Tűzzománcművészek Magyar Társaságának, 2006-től pedig a Magyar Animáció Háza alapítványi kuratóriumának elnöke. (Az utóbbi műfajban tett eddigi egyetlen kirándulásaként művészettörténeti szakértőként működött közre 2007 és 2009 között Neuberger Gizella Vizitáció c. animációs filmjében, amely MS Mester híres képét dolgozta fel.)

Eddig mintegy 250 kiállítás kurátora volt. Közülük a legismertebbek az általa elindított Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálék (I–IX., 2002–2018), melyhez kapcsolódva sikerült egy jelenleg már több mint 400 darabot számláló, speciális gyűjteményi egységet létrehozni a kecskeméti múzeumon belül. Ebből a nem egyházi fenntartású magyarországi múzeumokban ma még egyedülállónak tekinthető kollekcióból már több helyen (pl. Budapest, Szent István Bazilika; Vigadó Galéria; Klebelsberg Kultúrkúria; Tihanyi Bencés Apátság; Pécsi Galéria) rendezett egy-egy válogatást a kortárs hazai keresztény tematikájú művészet legjobb alkotásaiból.

Eddig 25 önálló, vagy társszerzőként jegyzett könyve jelent meg, így pl. Tóth Menyhértről, Lantos Ferencről, Mednyánszky Lászlóról, Farkas Istvánról, a kecskeméti színházról, zsinagógáról és a Cifrapalotáról, ill. Kecskemét más építészeti emlékeiről. Publikációs listája meghaladja a 300 tételt (tanulmányok, katalógusok, lexikon szócikkek stb.), melyek többnyire a szakterületeihez (keresztény ikonográfia, Tóth Menyhért életműve, a zománcművészet története és kortárs jelenségei, Kecskemét egyházi és századfordulós-szecessziós építészete, 20. századi és kortárs magyar képző- és iparművészet) kapcsolódnak.

2015-ben kimagasló muzeológiai tevékenységének elismeréséül az emberi erőforrások minisztere Móra Ferenc-díjban részesítette.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 02 Oct 2019 22:29:04 +0200
A legizgalmasabb hétvégi programok Kecskeméten, október 4-6. között http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3250-a-legizgalmasabb-hetvegi-programok-kecskemeten-oktober-4-6-kozott http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3250-a-legizgalmasabb-hetvegi-programok-kecskemeten-oktober-4-6-kozott A legizgalmasabb hétvégi programok Kecskeméten, október 4-6. között
Várod már a hétvégét? Ugye aktív pihenést tervezel? Kecskemét programáradata most is ehhez kedvez. ;)

 

 

 

Az Országh féle Vízönellátó

 

Helyszín: Széchenyi városi Fiók-könyvtár, Széchenyi sétány 6.

Időpont: 2019. október 3., 16:00–18:00

 

A Homokhátság megmentése a Vízönellátó módszereivel, jelenlegi hibás működések helyett a Vízönellátó megoldásai.

A Vízönellátó alapvető részei:

 • TELESŐ - teljes esővíz felhasználás
 • Alomszék- komposztálás
 • Komposztkazán - hőtermelés - Jean Pain
 • Paul Moray magoncai
 • kondatartás, az állati jól lét - termő talajréteg teremtés

Egy kis vizes gyakorlati bemutatóval.

Előadók: Országh József és Szijártó Csilla

 

 

Akik maradtak

 

Helyszín: Otthon Mozi, Kossuth tér 4.

Vetítések:

 • 2019.10.03. csütörtök, 18:00
 • 2019.10.04. péntek, 18:00

 

Magyar dráma, 83 perc, 2019, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Egy kamaszlány és egy középkorú férfi egymásra találásának megható hangvételű története a második világháború után. Mindketten sokat veszítettek, és mindketten szeretnének új életet kezdeni, miközben körülöttük már a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak?

R. Tóth Barnabás Sz. Hajduk Károly, Szőke Abigél, Nagy Mari

Jegyár: 850 Ft, jegyvásárlás

 

 

Szelídíts meg!

 

Helyszín: Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8.

Időpont: 2019. október 4., 15:00–16:00

 

Az Országos Könyvtári Napok alkalmából vendég Róbert Katalin író, szerkesztő.

Az Országos Könyvtári Napok összes kecskeméti programját itt találod.

 

 

XV. Kecskeméti Bajor Sörfesztivál

 

Helyszín: Bajor Étterem És Vendégház, Szent László krt. 19.

Időpont: 2019. október 4., 18:00–21:00

 

Program:

 • Vásárhelyi Pál Ált.Iskola német nemzetiségi osztály tanulói sváb táncot adnak elő!
 • Harmonika szó, sramli zene, sváb nemzetiségi néptánc csoport
 • Utána Retro disco DJ Kalocsai Sanyival

Kínálat:

 • Paulaner és Erdinger sörök
 • Bajor csülök, párolt káposzta
 • Fehér kolbász

Asztalfoglalás ajánlott: 76/ 415-445, 20/ 9 46 46 16, info@fullparty.hu

 

 

Szaunázók hétvégéje

 

Helyszín: Kecskeméti Fürdő, Csabay Géza körút 5.

Időpont: 2019. október 4-6.

 

A Szaunázók hétvégéje a szaunázás jótékony hatásaira, egészségmegőrző, prevenciós célú alkalmazására kívánja felhívni a figyelmet, azzal a nem titkolt céllal, hogy tovább növeljék a szaunakultúra iránt érdeklődők számát.

Kecskeméten az érdeklődők többek között virágos, narancsos-mézes, gyömbéres, joghurtos, mentolos, sörös, kávés, vagy csokoládékrémes felöntéseken vehetnek részt.

Részletes program

 

 

Őszi össznépi garázsvásár a Vacsiközben

 

Helyszín: Vacsiköz

Időpont: 2019. október 5., 9:00–15:00

 

A Vacsiköz ősszel is készen áll, hogy egy családias hangulatú garázsvásárral vonzzák a városrészbe a lelkes kincsvadászokat. Az egymáshoz közeli helyszíneken ezen a napon minden gazdára találhat: játék, könyv, bútor, kütyü, régiség és apró kicet-kacat.

Részletek

 

 

Bóbita zenés játszóház - Hüvelykujjam almafa

 

Helyszín: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4.

Időpont: 2019. október 5., 9:30–10:45

 

Zenés családi játszóház mondókákkal, dalos játékokkal, zenehallgatással, ritmushangszerekkel, közös énekléssel, fejlesztő-mozgásos játékokkal.

Ajánlott életkor: 1-4 éveseknek

Vezeti: Roszikné Laczi Ildikó óvónő, tanító, zeneterapeuta, a Kokas Klára-módszer követője

A bérletek szeptember 2-től válthatók az Ifjúsági Otthon pénztárában. Bérlet ára: 2.500.- Ft/ 3 foglalkozás (egy gyermek és egy felnőtt részére). Alkalmi belépőjegy: 1000.- Ft

Együttműködő partner: Kecskeméti Védőnői Szolgálat

Információ: Csizmadia Ilona 76/481-523

 

 

Örmény nap

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár A. u. 11.

Időpont: 2019. október 5.

 

Program:

 • 10:00-13:00 Kézművesség az örmény kultúra jegyében: örmény mintás pörgettyű, memóriajáték és örmény népviseletes öltöztetős papírbaba
 • 16:00 Aprók tánca: Diószüret-Kézművesség: egyszerű játékok dióból; vendég a Ballószögi Kincsecskék Selyemrét csoportja, muzsikál a Hegedűs Együttes

A program ingyenes.

 

 

Csecsemő-elsősegély tanfolyam

 

Helyszín: Ananda Jógastúdió, Hoffmann János u. 4.

Időpont: 2019. október 5., 10:00–12:00 és október 9. szerda 17.00 – 19.00

 

Érintett témák:

 • görcsös állapotok
 • sérülések
 • újraélesztés
 • mérgezés
 • légúti idegen test

És minden egyéb, ami érdekel Benneteket!

Interaktív, gyakorlatközpontú, szabadon kérdezős.

Vezeti: Riczu Norbert - mentőszakápoló, eü. szakoktató

Ára: 9500 Ft/pár

Információ: 06-30/445-10-59

Kisbabádat a tanfolyamra nyugodtan elhozhatod!

 

 

Ismerjük meg a Kőpapírt!

 

Helyszín: Alkotó Padlás, Hosszú utca 38.

Időpont: 2019. október 5., 14:00–17:00

 

Nem újdonság ez a csodás anyag, mégis kevesen ismerik még. A Stamperia Stone Paper - kőpapír természetes szálakból készül, amely porrá redukált kalcium-karbonátból áll. Különösen erős, nem szakad, rendkívül tartós és vízálló, még akár mosni is lehet. Nagyon sokoldalú, számos technikához alkalmas, mixed média projekthez is használható. A kőpapír varrható, vágható, lyukasztható, mindenféle festékkel és tintával festhető, stencilezhető, ragasztható, dekupázsolható, pecsételhető, stb. Ezeket a jó tulajdonságait kihasználva készíthetünk első lépésben egy csodás, akár női táskában is hordható albumot, noteszkát, mindenes füzetet.

A délután folyamán a jó hangulat mellett, minden szükséges eszköz, szakértelem és enni-inni való is a rendelkezésetekre áll, hogy már csak a fantáziátok szabadon engedésére kelljen koncentrálnotok.

Részvételi díj: 8.500 Ft/fő (tartalmazza az összes alapanyagot, semmit sem kell hozni). Ha ketten jöttök, a részvételi díj: 15.000 Ft/ 2 fő

A részvételi díj befizetése előre: október 4-ig, péntekig

Jelentkezni a következő helyeken lehet péntek estig:

 • facebook üzenetben
 • e-mailben: muveszellato@dekorart.hu, szilvia@dekorart.hu
 • telefonon: 76-417-412, 20-3166-130 (Szilvi) , 30-4488-647 (Imi)

 

 

Október 6-i megemlékezés a Nyíri-erdőben

 

Helyszín: Vackor Vár Erdei Iskola, Belsőnyír 202.

Időpont: 2019. október 6., 17 óra

 

A Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány és a KEFAG Zrt. programján a szabadságharc vértanúinak tiszteletére tartanak megemlékezést az Aradi vértanúk és Szulyovszky László, alapító emlékhelyénél.

Program:

 • Műsor, koszorúzás, gyertyagyújtás.
 • Megemlékező beszédet mond: Hajagos Csaba, a Kecskeméti Katona József Múzeum történeti-néprajzi osztályvezetője
 • Közreműködők: Bunyik Tamás (Pótszék Társulat), Kecskeméti Vásárhelyi Pál Ált. Isk. és AMI Móricz Zsigmond Általános Iskolája tanulói, Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület, Nyitray András és Varga Mónika

Az 1848-1849-es Forradalom és Szabadságharc Gyűjteményes kiállítása a Nyíri Erdészházban a rendezvény idején szabadon látogatható.

 

 

Decoupage workshop

 

Helyszín: Ajándékgyár, Kullai köz 13.

Időpont: 2019. október 6., 09:00-14:00

 

Ezúttal a Pentart lágy dekor festékével ismerkedhettek meg. Az első tárgyat együtt fogjuk elkészíteni, különböző festési technikákat fogok megmutatni nektek. Előkerül a repesztő paszta, a krétafesték, antikoló paszta és a wax is. A frissen szerzett ismereteiteket felhasználva a szabad alkotás örömével készíthetitek el a második ajándékot. A foglalkozáson az eddig szerzett tudásomat és tapasztalatomat igyekszem megosztani veletek, mindenkinek segítségére leszek a tárgyak elkészítésében. Minden szükséges alapanyagot biztosítok, neked csak a jókedved kell magaddal hoznod!

Korosztály: 12 éves kortól

Részvételi díj: 9000 Ft /fő

Csoport létszám: max 6 fő

Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet, amit személyesen az Ajándékgyárban tudtok befizetni.

További információ: Varga Brigitta, 06307032737

 

 

Férfi kórus koncert

 

Helyszín: Kecskeméti Evangélikus Egyház, Arany János utca 1.

Időpont: 2019. október 6., 18:00–19:00

 

A németországi Grossenhain-Reinersdorf-i Férfikar hangversenyt ad a kecskeméti Evangélikus templomban.

Vezényel prof. Jürgen Becker.

Közreműködnek a 125 éves Kecskeméti M. Bodon Pál Zeneiskola tanárai és növendékei, valamint Beke Márk, a 2018-as Virtuózok győztese.

A belépés ingyenes.

 

 

6 hetes Életmódváltó program

 

Kezdés: 2019. október 6.

 

Idén utoljára elindul a JóLeszek 6 hetes csoportos online életmódváltó program.
Ahhoz, hogy felnőttként, kiegyensúlyozottan tudj étkezni, meg kell szabadulnod azoktól a korlátoktól, rossz szokásoktól, hiedelmektől és más lelki tényezőktől, melyek túlevést, érzelmi evést okoznak nálad. Vagyis nem elég, csak az étkezési szokásaidat megváltoztatni és többet sportolni, a valódi változáshoz a lelkedet is rendbe kell tenned. Ebben nyújt segítséget neked a JóLeszek Tudatos táplálkozás 6 hetes életmódváltó program. A program célja, hogy képes legyél felelősségteljesen, tudatosan, felnőtt módjára étkezni, túlevés és érzelmi evés mentesen.

Tanulj meg tudatosan étkezni. Szabadulj meg lépésről lépésre a túlevéstől az érzelmi evéstől és rossz evési szokásaidtól. Hat héten át, napi feladatokkal és heti on-line élő videós beszélgetéssel. Az egyéni munkán túl lehetőséged van csoportban, vagy akár párban is dolgozni.

A program ára: 15.000 Ft.

Jelentkezni itt tudsz

Jelentkezés lezárása: október 5. szombat éjfél.

 

 

Kitekintő: Balaton Camino

 

Időpont: 2019. október 5-14.

 

10 NAP, 195 KILOMÉTER, 300000 LÉPÉS

Idén harmadjára indul útnak a Balaton Camino. A 2017-es, zimankós februári és a 2018-as, kánikulába hajló májusi túra után idén ősszel októberben indul a Balatont megkerülő séta. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – ezúttal az őszi, szüreti időszakban fedezik fel a Balatont. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér akár egy, akár az összes szakaszra.

A Balaton Caminonak nincs külön szervezési díja, csak amit a szállásodra, étkezésedre, utazásodra elköltesz. Regisztrációra nincs szükség.

Bővebb információ

 

 

Előzetes: Muzsikáló Esztendő

 

Helyszín: Kecskeméti Pagony, Szabadság tér 2.

Időpont: 2019. október 7., 16:00

 

Zenés, éneklős foglalkozás az egészen piciktől 2 éves korig.

A foglalkozást tartja: Környei Alice

Belépődíj: 1500 Ft

Bejelentkezés: kecskemeti@pagony.hu (FONTOS! Bejelentkezni a foglalkozás előtti péntekig lehetséges!)

 

 

Munkahelyváltás, álláskeresés – hasznos technikák 45 év feletti nőknek

 

Helyszín: CédrusNet Iroda, Kecskemét, Kápolna u. 24.

Választható időpontok:

 • 2019. október 7. hétfő – 9.00-16.00
 • 2019. október 8. kedd – 9.00-16.00

 

Meghatározó a munkavállalói oldal felkészültségének, szakmai ismereteinek és attitűdjének fejlesztése, annak érdekében, hogy a foglalkoztatás során a nők hatékonyan és eredményesen helyezkedjenek el a munka világában. Különösen igaz ez az 50+ korosztályban, hiszen az elhelyezkedés 50 év fölött, de már 45 év fölött is nagyon nehéz, az új munka megtalálásához sokszor hosszú és gyötrelmes út vezet, ami az álláskeresők önbecsülését és önértékelését jelentősen csökkenti.

Bővebb információ

 

 

Libikóka? Munka, nők, család - workshop kisgyermekes nőknek

 

Helyszín: CédrusNet, Kecskemét, Kápolna u. 24.

Időpont: 2019. október 8., 9:00–16:00

 

Nőként sokszor érezzük, az élet a munka és a család mérleghintája: ha jól csinálod, jó játék, van benne ritmus, egyszer fent, egyszer lent. De mi van, ha elveszik az egyensúly, és egy torz állapot jön létre, mint amikor egy 30 kilós gyerek szeretne a 70 kilós felnőttel libikókázni? Oda az egyensúly, az öröm forrása. Karrier vagy család? Nem kell választanod!

Részvételi díj: INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Bővebb információ és jelentkezés

 

 

Ifj. Gyergyádesz László: Kecskemét szecessziós építészete I. - Modern és magyaros

 

A könyvbemutató helyszíne: Cifrapalota Pávás terme, Rákóczi út 1.

Időpontja: 2019. október 8., 16:00

 

Köszöntőt mond: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét MJV polgármestere

A kötetet bemutatja: Keserü Katalin Széchenyi-díjas művészettörténész, az MMA rendes tagja, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem professor emeritusa és a szerző, ifj. Gyergyádesz László művészettörténész, Móra Ferenc-díjas főmuzeológus, a Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Osztályának vezetője

A bemutató háziasszonya: Danyi Judit, a kecskeméti Katona József Színház Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Katona József- és Domján Edit-díjas színművésze

Kiadó: Kecskeméti Katona József Múzeum és a Kecskeméti Lapok Kft. Könyvkiadó

A könyvbemutató napján a kötet 25 %-os kedvezménnyel vásárolható meg.

Bővebb információ a könyvről

 

 

 

"Nyári termés" c. kiállítás

 

Helyszín: Művész Kávézó, Rákóczi út 16.

Megnyitó: 2019. október 8., 17:00

 

A Magyar Festészet Napján nyíló tárlat több helyi művész 1-1 firss, 2019 nyarán készült munkáját mutatja be.

A megnyitón Csáky Lajos osztja meg gondolatait az alkotásokról.

Meghívott művészek:

 • A Fehér Vera
 • Balogh József
 • Bazán Vladimir
 • Csáky Lajos
 • Csörgő Tamás
 • Csurgó Erika
 • Damó István
 • Gróf Zoltán
 • Gurka Gábor
 • Gyenes Péter
 • Harsányi Zsuzsanna
 • Király Gábor
 • Király Péter
 • Kő Ferenc
 • Miklós Árpád
 • Menyhei Szabolcs
 • Nagy Ottília
 • Petri Ildikó
 • Szabó Eszter
 • Szikora Imre
 • Szoboszlay Eszter
 • Urbán Zsuzsanna
 • Zsolczai Balázs

A tárlat a kávézó nyitvatartási idejében látogatható.

 

 

KHAMORO TÁNCSZÍNHÁZ: Sárközi Üzenete

 

Helyszín: Kecskemét, Kelemen László Kamaraszínház, Rákóczi út 15.

Időpont: 2019. október 8., 18:00

 

Commedia Dell arte

A Sárközi üzenete című színdarabot Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényében megismert Sárközi ihlette. A történet során megismert Sárközi, a „Ragyás cigány” segít a török elleni harcban és harcol a magyarok oldalán. A Táncszínház ezt a történetet dolgozta fel, humoros, táncos, zenés formában, hű maradva a cigányzenei kultúra szépségeihez. A darabban a főhős szimbolizálja a magyar és a cigány társadalom összetartásának erejét. Jól bemutatja, hogy a két nép közti jó viszony igen fontos a nemzet számára, mely bizonyítja, hogy a társadalmi integrációra és az egymás kultúrájának megismerésére szükség van.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékod kérik, a Polgármesteri Hivatal Közösségi Kapcsolatok Osztályának titkárságán jelezd, a 0676/512-295 telefonszámon. Regisztrálni az előadás előtt a helyszínen is lehet.

 

 

KecskemétRocks 2019 Filmbemutató

 

Helyszín: Mirage, Kápolna utca 3.

Időpont: 2019. október 8., 18:00–20:00

 

A 2019. szeptember 07-én nagy sikerrel lebonyolított - KecskemétRocks 2019 - Magyarország legnagyobb rockzenekara - eseményén készült filmfelvételek ősbemutatója. A helyszínen először vetítik le a 4 videoklipet és a werkfilmet.

A belépés természetesen díjtalan. Az esemény ideje alatt - korlátozott számban - van lehetőség selfie készítésre Sintér Doktorral!

 

 

Gomba és Gyógynövény kiállítás

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák tér 1.

Időpont: 2019. október 8-10., naponta 9 és 18 óra között

 

Programok:

 

Október 8., kedd 17 óra

Tárlatvezetés és előadás a gyógynövények nagy tudósáról, Gebei Gyula bácsiról, majd kóstoló Gyula bácsi Léleknyugtató teájából

 

Október 9., szerda 17 óra

Tárlatvezetés és előadás Kovács Sanyi bácsi, a kecskeméti füvesember immunrendszer erősítő teájáról, majd kóstoló

 

A belépés díjtalan.

 

 

Borász fogadóóra - Pálffy Attila, Köveskál

 

Helyszín: DiVino Kecskemét, Kéttemplom köz 14.

Időpont: 2019. október 11., 19:00–22:00

 

A Pálffy pincészet évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Szőlőterületeik és pincészetük a Káli-medencében, Köveskálon található, jelenleg16 ha területen gazdálkodnak.

A 6 tételből álló kóstolók ára 4900Ft /fő, mely a borokon kívül tartalmaz még üdítőitalt és borkísérő falatokat.

Jelentkezés: 0676571642, kecskemet@divinoborbar.hu

 

 

Nőnek lenni jó! Konferencia

 

Helyszín: Kecskeméti Katona József Színház, Katona József tér 5.

Időpont: 2019. október 14., 12:55

 

Közeleg az év egyik legjobban várt női eseménye Kecskeméten! Az őszi Nőnek lenni jó! Konferencián tizedik alkalommal inspirálódhatunk neves előadók történeteiből. A konferencia címe: “Helló JÖVŐ!" - az előadók többféle aspektusból járják körül a témát: az emberi kapcsolatoktól az egészségügyig, a technológiai kihívásoktól a pénzügyekig, de szó esik majd a környezetvédelemről és a divatról is. A szervezők legfontosabb célja, hogy a jövővel kapcsolatos szorongások enyhüljenek. Kiállítók sora várja továbbá meglepetésekkel a hölgyeket (és urakat), és persze egy finom kávé, egy különleges bor vagy néhány ínyenc falat közben szokás szerint szorgos pókként szövögethetik a résztvevők a kapcsolati hálójukat.

Bővebb információ

 

 

Trendalelke Vállalkozónői Reggeli

 

Helyszín: Veyron Ebédlő és Rendezvényház, Horog u. 9.

Időpont: 2019. október 17., 8:00–11:00

 

ÁRAZÁS: TÉVHITEK ÉS A VALÓSÁG, avagy itt az ideje másképp gondolni az áraidra

Te tudsz jó árat szabni? Ha igen, gratulálok! Te vagy az, aki úgy él a vállalkozásából, ahogyan azt mindig is megálmodta!

Egyelőre még nem ez a helyzet? Nem tudod, hogy mi a jó ár? Egyáltalán kinek legyen jó? Félsz árat emelni? Nem mered elkérni a tényleges árat a munkádért?

Akkor gyere el az októberi vállalkozónői reggelire, és előadónk, Himer Csilla - Zsebedre megyek, a kkv-k pénzügyi szakértője pénzt tesz a zsebedbe az előadásával!

Október 17-én szó lesz

 • az árazás minimumáról
 • az árrés és haszon közötti különbségről
 • az árazás – stratégia – márkaépítés szentháromságáról
 • árképzési betonszabályokról és a szabad kísérletezésről is.

Csilla azt vallja, hogy az árazás az az üzleti folyamat, amelynél már piacra lépés előtt eldől, hogy nyereséges lesz-e a vállalkozásod vagy sem!

Ne hagyd otthon a jegyzetfüzetedet, gyakorlatias ötletekre és gondolatébresztő megoldásokra készülj.

Október 17-én egy szokványos, hétköznapi reggel helyett töltsd fel magad energiával és tudással!

Vállalkozásfejlesztés és kapcsolatépítés finom falatok mellett, jó hangulatban:

 • vállalkozásfejlesztési előadás
 • svédasztalos reggeli, kávé, tea, ásványvíz
 • kapcsolatépítési blokk

KORÁNKELŐ KEDVEZMÉNNYEL október 13-IG: 7.000 Ft/fő

október 14-16. közötti jelentkezéssel: 8.000 Ft/fő

Regisztráció itt

A jelentkezésed csak a részvételi díj átutalásával válik véglegesség. Átutalás hiányában a jelentkezést töröljük.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 02 Oct 2019 18:21:40 +0200
4 ingyenes workshop kecskeméti nőknek, akik boldog nők és munkavállalók szeretnének lenni http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3249-4-ingyenes-workshop-kecskemeti-noknek-akik-boldog-nok-es-munkavallalok-szeretnenek-lenni http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3249-4-ingyenes-workshop-kecskemeti-noknek-akik-boldog-nok-es-munkavallalok-szeretnenek-lenni 4 ingyenes workshop kecskeméti nőknek, akik boldog nők és munkavállalók szeretnének lenni
Állást keresel vagy éppen munkahelyet váltanál? Szeretnéd felmérni az erősségeidet és megtalálni a fejlesztendő területeket? Hogyan tudod kamatoztatni az eddigi élet és munkatapasztalataidat? Megfelelően kezeled a sikereidet és kudarcaidat? Megtaláltad az egyensúlyt család és a munka között? Ugye nem akarsz…

 

 

Munkahelyváltás, álláskeresés – hasznos technikák 45 év feletti nőknek

 

Helyszín: CédrusNet Iroda, Kecskemét, Kápolna u. 24.

Választható időpontok:

 • 2019. október 7. hétfő – 9.00-16.00
 • 2019. október 8. kedd – 9.00-16.00

 

Meghatározó a munkavállalói oldal felkészültségének, szakmai ismereteinek és attitűdjének fejlesztése, annak érdekében, hogy a foglalkoztatás során a nők hatékonyan és eredményesen helyezkedjenek el a munka világában. Különösen igaz ez az 50+ korosztályban, hiszen az elhelyezkedés 50 év fölött, de már 45 év fölött is nagyon nehéz, az új munka megtalálásához sokszor hosszú és gyötrelmes út vezet, ami az álláskeresők önbecsülését és önértékelését jelentősen csökkenti.

Kinek ajánlják a részvételt?

Az egynapos foglalkozásra 45 év feletti nők jelentkezését várják, akik még nem nyugdíjasok és épp munkát keresnek vagy gondolkodnak munkahely váltáson. Azokat a jelentkezőket is invitálják, akik most épp jó munkahelyen vannak, de szeretnék munkavállalói erejüket erősíteni.

A foglalkozás fő célja:

A résztvevők megismertetése olyan módszerekkel, amelyek révén képessé válnak önismeretük mélyítésére, önmaguk menedzselésére, belső egyensúlyuk megteremtésére, továbbá a szükséges változások kezdeményezésére és irányítására, ezáltal saját munkavállalói kapacitásuk erősítésére.

A foglalkozást vezetik:

 • Szűts Ildikó, neves HR tanácsadói és szervezetfejlesztési szakember, aki régebben többek között a Magyar Posta Zrt. első női vezérigazgatója és az OTP Bank Nyrt. elnöki főtanácsadója is volt. 2007 óta az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke, a Pécsi Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem címzetes docense. 2011-ben ő kapta az Amerikai Kereskedelmi Kamara „Women of Excellence” díját. 2014-ben tért vissza a tanácsadói pályára. Innovatív szervezet- és vezetésfejlesztési módszertani projektekben megvalósításával is foglalkozik.
 • Dr. Sinkó Erika, szakmai tapasztalatait elsősorban marketingkommunikációs és oktatási területeken szerezte. Jelenleg trénerként és coachként dolgozik. Az „50 állásinterjú kérdés kártyacsomagok” létrehozója. Számtalan sikeres life és business coaching ülést tartott, melynek eredményeként ügyfelei minőségi változást, új irányt, célokat és megoldásokat találtak.

Mire számíthatnak a résztvevők?

A résztvevők gyakorlatias kiscsoportos foglalkozáson (max. 10 fő) vehetnek részt. Önismereti ismeretanyag, változáskezelési technikák és módszerek elsajátítására lesz lehetőség, mely segítséget nyújt a sikeres elhelyezkedéshez.

Regisztráció

További információ: tel: 70/618-1878, e-mail: kapcsolat@cedrusnet.hu

 

 

Libikóka? Munka, nők, család - workshop kisgyermekes nőknek

 

Helyszín: CédrusNet, Kecskemét, Kápolna u. 24.

Időpont: 2019. október 8., kedd, 9:00–16:00

 

Nőként sokszor érezzük, az élet a munka és a család mérleghintája: ha jól csinálod, jó játék, van benne ritmus, egyszer fent, egyszer lent. De mi van, ha elveszik az egyensúly, és egy torz állapot jön létre, mint amikor egy 30 kilós gyerek szeretne a 70 kilós felnőttel libikókázni? Oda az egyensúly, az öröm forrása.

Karrier vagy család? Nem kell választanod!

A kecskeméti Család- és KarrierPONT és a CédrusNet Kecskemét készségfejlesztő kiscsoportos foglalkozásán olyan eszközöket adunk a kezedbe, amelyekkel megtalálhatod a saját egyensúlyodat! Trénerünk, Pajkó Andrea, a Trendalelke.hu online női magazin és a Vállalkozónői reggeli eseménysorozat alapítója, aki két kislány anyukájaként szintén nem szeretett volna választani a karrier és a család között, és azt vallja, igenis van megoldás.

 

Mire számíts?

Jó hangulatú, kiscsoportos foglalkozásra (10-15 fő), gyakorlatias, a mindennapokban jól használható megoldásokra, sok-sok inspiráló, motiváló gondolatra, és élmény alapú tanulásra.

 

Mit kapsz tőlünk?

 • megismered a rugalmas foglalkoztatást, ami remek megoldás a munka és család összeegyeztetésére,
 • közösen feltérképezzük az értékeidet, készségeidet,
 • erősítjük az önérvényesítő képességedet,
 • dolgozunk a személyes portfóliódon, hogy az értékeidet és a sikereidet lássák a munkáltatók
 • bevezetünk az időgazdálkodás és feladatmenedzsment hatékony kezelésébe,
 • nem engedjük el a kezed a foglalkozás után sem, segítünk, támogatunk továbbra is.

A képzés értéke: 25.000 Ft

Részvételi díj: INGYENES, de regisztrációhoz kötött. Férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. Jelentkezés

Bővebb információ: Pajkó Andrea, andrea@pibs.hu, 06 30 243 44 49

 

 

Hello kudarc - kösz, jól vagyok!

 

Helyszín: Veyron Ebédlő és Rendezvényház, Kecskemét, Horog u. 9

Időpont: 2019. október 18., péntek, 17:00–19:30

 

„Jó a siker, de tanítani csak a bukás képes.” (Oszkó Péter)

kudarc (főnév)

1. Sikertelenség ténye, állapota, amikor nem győzünk vagy nem érjük el azt, amit szerettünk volna; megvalósítandó cél, elérendő állapot, eredmény elmaradása; harc, háború, játék elvesztése.

Mit élhetünk meg kudarcként a karrierünkben?

 • munkahelyi elbocsátás
 • anyagi és erkölcsi megbecsülés hiánya
 • elhúzódó álláskeresés
 • előléptetés hiánya

A világ tele van inspiráló sikersztorikkal, de csak azok ütnek igazán nagyot, amelyek nem mismásolják el a buktatókat, kudarcokat, hanem megtanítanak arra, hogy hogyan legyél jobb. A kudarc csupán egy ideiglenes megálló, egy kis megtorpanás a siker előtt, amit nem kell szégyellned.

„Sosem hibáztam, csak találtam tízezer eljárást, ami nem működött.” - mondta Thomas Edison, a világhírű feltaláló, számos forradalmi találmány kiötlője.

Pedig a legtöbben rettegnek a kudarctól, és amikor bekövetkezik a sikertelenség ténye, rájönnek, hogy nem is olyan borzalmas: túl lehet élni, fel lehet állni belőle.

Kiscsoportos készségfejlesztő foglalkozásunkon Zsanett Adamik kudarckezelési technikákkal vértezi fel a résztvevőket:

 • megvizsgáljuk az életvonalunkat,
 • feltérképezzük a karrierhorgonyokat,
 • és előkerülnek az ún. OH kártyák is a gyakorlatias és élmény alapú workshopon.

Zsanett segítő szakemberként dolgozik, egyéni és csoportos önismeret-fejlesztő foglalkozásokat tart elsősorban kudarc témakörében. Hitvallása szerint senkinek sincsen eredendően jó vagy rossz oldala, mindannyian valamilyenek vagyunk, a különbség csupán annyi, hogy mennyire látunk rá a önmagunkra.

Részvételi díj: INGYENES, de regisztrációhoz kötött. Férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. Jelentkezés

Szervező: Család- és KarrierPONT, Kecskemét, Reile G. u. 22., E-mail: csak.kecskemet@gmail.com, Telefon: 06 76 737 193

A Család- és KarrierPONT által szervezett program az EFOP-1.2.9.-17 – 2017-00019 „Nők a családban és a munkahelyen” című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat keretében valósul meg Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén.

 

 

Kiégés helyett éld meg az életed!

 

Helyszín: Veyron Ebédlő és Rendezvényház, Kecskemét, Horog u. 9.

Időpont: 2019. október 19., szombat, 9:00–11:30

 

Vajon mi köze a pirítósoknak a kiégéshez? Jó hangulatú, gyakorlatias workshopunkon kiderül!

A kiégés megelőzése nem úri huncutság! Tudtad, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is felvette a betegségek listájára a munkahelyi kiégést?

Először menedzserbetegségnek titulálták a burn out szindrómát, de tulajdonképpen mindenkit érint, aki emberekkel dolgozik. Veszélyeztetettek többek között a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók, a szociális ellátórendszer működtetői, az értékesítők és az ügyfélszolgálatosok is.

De óriási tévhit, hogy csak a munkánkban jelentkezhet: bármely szerepünkben kiéghetünk feleségként, édesanyaként, nagymamaként és barátként úgyszintén, és akkor is, ha munkánkat és magánéletünket huzamosan nem tudjuk összehangolni.

Egy darabig működik, hogy a fokozott erőfeszítések idején a tartalékokból élünk. De aztán jönnek a tünetek:

 • fizikai, érzelmi, mentális kimerülés
 • célok elvesztése
 • csökkent önértékelés
 • negatív beállítódás
 • a munka eredményességének csökkenése

Trénerünk, Edit Emődi Schonerné vezetésével a workshopon

 • beazonosítjuk a kiégés tüneteit,
 • feltárjuk a kiváltó okokat,
 • utánajárunk, hogyan előzhetjük meg a kiégést,
 • és hogyan oldhatjuk fel ezt az állapotot, ha már észleltük magunkon.

Schonerné Emődi Edit HR vezetőként, illetve business és life coach-ként dolgozik: 8-tól 4-ig kollégái életpályáját segíti egy multinacionális cégnél, szabadidejében pedig egyéni és csoportos formában támogatja a hozzá fordulókat a lelki jólét és tudatosság kialakításában.

Részvételi díj: INGYENES, de regisztrációhoz kötött. Férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. Jelentkezés

Szervező: Család- és KarrierPONT, Kecskemét, Reile G. u. 22., E-mail: csak.kecskemet@gmail.com, Telefon: 06 76 737 193

A Család- és KarrierPONT által szervezett program az EFOP-1.2.9.-17 – 2017-00019 „Nők a családban és a munkahelyen” című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat keretében valósul meg Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Tue, 01 Oct 2019 15:47:27 +0200
Hétvégén irány az Össznépi garázsvásár a Vacsiközben! http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3248-hetvegen-irany-az-ossznepi-garazsvasar-a-vacsikozben http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3248-hetvegen-irany-az-ossznepi-garazsvasar-a-vacsikozben Hétvégén irány az Össznépi garázsvásár a Vacsiközben!
A Vacsiköz ősszel is készen áll, hogy egy családias hangulatú garázsvásárral vonzzák a városrészbe a lelkes kincsvadászokat. Az egymáshoz közeli helyszíneken ezen a napon minden gazdára találhat: játék, könyv, bútor, kütyü, régiség és apró kicet-kacat.

 

 

Őszi össznépi garázsvásár a Vacsiközben

 

Helyszín: Vacsiköz

Időpont: 2019. október 5., 9:00–15:00

 

Helyszínek:

 1. Gólya utca 15/a.
 2. Ösvény utca 42
 3. Ösvény u. 54.
 4. Dráva utca 10
 5. Toscanini u. 28. (garázs sor)
 6. Zöldkút u.6.
 7. Hegy utca 20/A
 8. Rózsavölgyi ter 30
 9. Nagy Lajos király krt 15/1
 10. Huszár utca 16/B
 11. Harsona utca 4
 12. Pablo Casals u. 10/b
 13. Hévíz utca 04.
 14. Talfája köz 33/A.
 15. Malom köz 22.

Vásárolj kedves kecskeméti emberektől, olcsón, hasznos dolgokat! Itt a remek lehetőség, hogy gazdát cseréljenek a megunt holmik! De több ez mint egy szimpla vásár, ez itt közösségi életérzés és kalandos családi program is egyben!

A résztvevők tapasztalatai szerint mindig sok az érdeklődő és a vásárló is a Vacsiközben, akik beszélgetnek, ismerkednek böngészgetés közben, szóval remek közösségformáló erő rejlik a börzézésben kicsik, nagyok, fiatalok és idősek örömére. A vásárlóknak szinte mindenhol kedveskednek némi meglepetéssel - frissítő limonádéval, energiát adó házi sütivel vagy épp kis mütyürökkel.

Bővebb információkért figyeld a Facebook eseményt!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Tue, 01 Oct 2019 11:47:23 +0200