TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Elhallgat a kecskeméti Városháza harangjátéka
14
2019 márc.

Elhallgat a kecskeméti Városháza harangjátéka

 

Persze csak átmenetileg, indul ugyanis a több mint 120 éves intézmény teljes körű felújítása, ami már nagyon aktuális, hisz számos helyen beázik az épület, potyog a vakolat, energetikai szempontból rendkívül korszerűtlen, illetve az akadálymentesített közlekedés sem biztosított. A főtér egyik legimpozánsabb épületét 22 hónap alatt szépítik meg.

 

A legfontosabb változások:

A közel 7 ezer négyzetméteres homlokzati felületet eredeti állapota szerint újítják fel, beleértve a díszítőelemeket is; kicserélik a tetőszerkezetet és a cserepeket - új Zsolnay kerámiacserepek díszítik majd; az elavult nyílászárók helyett korszerűeket építenek be (de minden fajtából meghagynak egyet-egyet emlékbe), továbbá a Lechner Ödön utca felőli bejáratnál lift, az előcsarnokban pedig rámpák biztosítják majd az akadálymentesített közlekedést. Befejezik a díszterem felújítását is.

 

 

Öveges László főépítész sajnálattal közölte a szerdai sajtóbejáráson, hogy a beteg, az utóbbi években már acéldrótokkal rögzített két császárfát a belső udvaron nem tudják megmenteni, de a szintén teljes körű ráncfelvarrás előtt álló Díszudvar gazdagabb növényzettel várja majd a turistákat és persze a Városházán dolgozókat.

A hamarosan kezdődő munkálatok miatt néhány hónapig nem halljuk majd a harangjátékot, a szerkezetet ugyanis a főhomlokzat felújítása alatt meg kell óvni a szennyeződésektől.

A házasulandó párokat a Rákóczi út 3. szám alatti egykori Táncsics Mihály Művelődési Ház fogadja a felújítás időszakában, hiszen sem a díszterem, sem a házasságkötő terem nem látogatható. A szertartás önkormányzat részére fizetendő költségei nem változtak.

Az 5 milliárd forintos beruházás a Modern Városok Program (MVP) keretében valósul meg, egy kecskeméti kivitelező által.

 

 

Nem csak a Városháza újul meg

Hogy ne kelljen több ízben kellemetlenséget és fennakadásokat okozni a forgalomban, a főtéren az elektromos és vízi közművek felújítása is a Városháza munkálataival párhuzamosan zajlik, emiatt a központi sétányt nem használhatják a gyalogosok és kerékpárosok. Emellett a Kodály Intézetet és a református templomot ugyancsak renoválják.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 14 március 2019 15:16
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449