Ezt olvastad már? http://trendalelke.hu Fri, 19 Jul 2019 23:14:40 +0200 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu Nem győzzük hangsúlyozni: soha ne etess vízimadarat! http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3164-nem-gyozzuk-hangsulyozni-ne-etess-vizimadarat http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3164-nem-gyozzuk-hangsulyozni-ne-etess-vizimadarat Nem győzzük hangsúlyozni: soha ne etess vízimadarat!

 

 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri a víz mellett sétálókat, strandolókat, kirándulókat és nyaralókat, hogy sehol és semmivel ne etessék a vízimadarakat! Életmódja és téli túlélési szabályaik ugyanis alapvetően térnek el a klasszikus, téli etetőket látogató énekesmadarakétól. Ezért etetésük az énekesmadarakéval szemben nem hasznos, mert:

 • a hosszú ideje (hónapok, évek óta) tartó, egyoldalú kenyér és egyéb értéktelen "táplálék" diéta megbetegíti a madarakat (angyalszárny-betegség);
 • szennyezi a környezetet, rontja a víz minőségét, növeli a vizek szervesanyag-terhelését és az ebből eredő eutrofizációt (elmocsarasodást);
 • a mesterségesen fenntartott táplálékbőség kikapcsolja a téli túléléshez nélkülözhetetlen vonulási viselkedést (ezek a madarak fagynak aztán jégbe télen);
 • növeli a zsúfoltságot, a madarak közötti agressziót és az ebből eredő sérülésveszélyt;
 • önfenntartó életre nem alkalmas területekre is nagy mennyiségű vízimadarat vonz;
 • rontja a madarak társadalmi megítélését, növeli az ember-madár konfliktushelyzeteket;
 • a feleslegesen kiszórt rengeteg táplálék vonzza a patkányokat, segíti szaporodásukat, ami idén különösen nagy problémát jelent a fővárosban.

 

A gyerekek imádják etetni az állatokat, de inkább neveljük őket környezettudatosságra!


Gyakorlati megvalósulását és hatását tekintve a vízimadarak etetése sajnos öngerjesztő problémaspirálként jelentkezik. A nyáron etetett madarak ugyanis ősszel nem vonulnak el, így az emberek, látva a „sok szegény, éhes”, valójában elkényelmesedett vagy már beteg, röpképtelen madarat, tovább etetik őket. A fagyok beköszöntével a madárlétszám a vonulásukat, kóborlásukat az etetőhelyeknél nyüzsgő madarak látványa miatt megszakítókkal folyamatosan nő, ami tovább erősíti az emberek etetési hajlamát, aktivitását. Az etetőhelyek mesterségesen fenntartott táplálékbázisa közelében évről évre több madár költhet, így nő a nyári kéregetők száma és immáron több madárral kezdődik újra a folyamat.

Ne etessetek tehát, bármennyire is tolonganak érte a hattyúk, kacsák! És ugye tudod, hogy a “csak ezt a kiflicsücsköt” elv sem működik, hisz ha mindenki csak néhány falattal “kedveskedik”, azok összeadódva ugyanúgy nagy bajt okoznak.Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Thu, 18 Jul 2019 20:11:09 +0200
Óriási baba-mama buli Kecskeméten: jön a Szoptatás Világnapja http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3163-oriasi-baba-mama-buli-kecskemeten-jon-a-szoptatas-vilagnapja http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3163-oriasi-baba-mama-buli-kecskemeten-jon-a-szoptatas-vilagnapja Óriási baba-mama buli Kecskeméten: jön a Szoptatás Világnapja

 

 

Szoptatás Világnapja

 

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok, Olimpia utca 1/a

Időpont: 2019. augusztus 1., 9-12 óra között

 

Egyre többen érdeklődnek a rendezvény iránt: tavaly több mint 650-en vettek részt rajta, így idén egy új, tágasabb helyszínre költöztetik a szervezők a megmozdulást. A Messzi István Sportcsarnokban szemléletformáló előadásokkal, gyermekprogramokkal és 38 kiállítóval, szakemberrel várják a családokat Kecskemét legnagyobb baba-mama rendezvényén.

„A szoptatásban és az anyatejes táplálásban rendkívül fontosnak tartom a támogató környezetet és az információrengetegben való megfelelő tájékozódást. A szoptatás során olyan bensőséges kapcsolat alakul ki anya és gyermeke között, amely az önbizalom épülésén kívül kihatással lehet az egész család dinamikájának működésére” - hangsúlyozza a rendezvény küldetését Szabóné Kis Éva főszervező, szoptatási szaktanácsadó, a 2017-es év Év védőnője címet elnyert szakembere.

 

Program:

 • 9-9.30 Regisztráció
 • 9.35 Engert Jakabné és Szabóné Kis Éva megnyitó
 • 9.45 Kecskeméti Szenior Örömtánc csoport - táncos nagyik táncbemutatója
 • 10.00 Kurainé Égert Magdolna - óvodapedagógus bábelőadása Nagytakarítás a napnál címmel
 • 10.45 Bíró Lili - családkonzulens, pszichológus hallgató - Az anya és a nő megjelenése a szoptatáson keresztül
 • 11.00 Somodi Andrea - védőnő - Hozzátáplálás és szoptatás 6-24 hónapos korig
 • 11.15 A szoptatás élménye egy kecskeméti édesanya szemszögéből
 • 11.30 Csatos Erika - Álomjövő Tanácsadó Iroda vezető pénzügyi tervező - Bölcsőtől az egyetemre: elkészülni, vigyázz, kész…START?
 • 11.45 Tombola sorsolás
 • 12.00 A rendezvény zárása

 

 

 

Információ és tapasztalatcsere szakemberekkel

 

 

Az esemény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony, védnöke Engert Jakabné Esélyteremtési Bizottság elnöke, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t! 

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Thu, 18 Jul 2019 19:39:19 +0200
Kecskeméten is lett Libri Mesepont: segítsd egy könyvvel a beteg gyerekek gyógyulását! http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3162-kecskemeten-is-lett-libri-mesepont-segitsd-egy-konyvvel-a-beteg-gyerekek-gyogyulasat http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/3162-kecskemeten-is-lett-libri-mesepont-segitsd-egy-konyvvel-a-beteg-gyerekek-gyogyulasat Kecskeméten is lett Libri Mesepont: segítsd egy könyvvel a beteg gyerekek gyógyulását!

 

 

Libri Mesepont Kecskemét

 

Helyszín: Libri Kecskemét Malom Könyvesbolt, Korona u. 2.

 

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. 2018-as, Váltsuk valóra a meséket! elnevezésű karácsonyi kampánya során a vásárlók segítségével több mint 45 000 könyvet adományozott rászoruló és beteg gyerekeknek. Több mint 60 gyermekintézménybe, hátrányos helyzetű, illetve beteg gyerekekhez jutott el az olvasás élménye.

Ezen a sikeren felbuzdulva a Libri egyes üzleteiben állandó adománypontokat, Libri Mesepontokat helyezett ki, ahol az év minden napján várják a kiolvasott, jó állapotú, 3-18 éves korosztálynak megfelelő könyveket, illetve azokat, amelyeket szívesen átadnának az olvasók olyan gyerekeknek, akikhez másképp nem jut el az olvasás élménye.

Annak érdekében, hogy mindenki találhasson közöttük kedvére valót, a könyvesboltokban mesekönyveket, lapozgatókat és foglalkoztató kiadványokat, színezőket, ifjúsági regényeket, valamint ismeretterjesztő könyveket is várnak. Ezeket a Libri munkatársai regisztrálják, és az adományért cserébe az olvasókat egy kedvezménykuponnal ajándékozzák meg.

 

Libri olvasósarkok gyerekkórházakban

A könyvadományok olyan kórházi gyermekosztályokhoz és gyerekkórházakba kerülnek, ahol a Libri tavaly olvasósarkokat alakított ki a beteg gyerekek számára. A kényelmes és barátságos tér tökéletes a nyugodt, meghitt olvasáshoz, több száz kötettel várják a mesekedvelőket.

Az olvasósarkokban színpompás mesekönyvek és izgalmas ismeretterjesztő olvasmányok várják a gyerekeket, természetesen sok játékkal és kényelmes bútorokkal kiegészülve.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Thu, 18 Jul 2019 16:41:01 +0200
Ilyen még nem volt Kecskeméten: Tóparti borpiknik a Domb Beachen http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3157-ilyen-meg-nem-volt-kecskemeten-toparti-borpiknik-a-domb-beachen http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3157-ilyen-meg-nem-volt-kecskemeten-toparti-borpiknik-a-domb-beachen Ilyen még nem volt Kecskeméten: Tóparti borpiknik a Domb Beachen

 

 

I. Tóparti piknik - Pusztán a Gyümölcsök

 

Helyszín: Domb Beach, Csabay Géza krt. 7.

Időpont: 2019. július 27., 17.00-22.00

 

A Duna Borrégió Borút Egyesület tömöríti a Csongrádi, a Hajós-Bajai és a Kunsági borvidék borászatait, ezzel lefedik az ország szőlőültetvényeinek nem kevesebb, mint 40 százalékát. Az itt készült borok sorra nyerik a díjakat, külföldön is egyre népszerűbbek, mégis Kecskeméten és a megyében kevésbé favorizáltak. Ezen szeretne az Egyesület változtatni az eseménnyel, illetve igyekeznek a borturizmust is fellendíteni a térségben.

Természetesen egy nyáresti koccintáshoz illő, könnyed tételekből álló borsort hoznak majd a borászatok, mint például a Koch Borászat, a Szentpéteri Borpince vagy a Frittmann Borászat. A mennyei nedűk mustrája közben személyesen megismerkedhetünk a borászokkal, faggathatjuk őket a szakma kulisszatitkairól. 

 

Program:

17.00 kapunyitás

17.30 megnyitó

17.30-22.00 Korlátlan borkóstolás a Duna Borrégió Borút Egyesület kiállító borászainál

 

 

19.00-20.00 A Hírös Gasztroszínház Wine Tourist című előadása

Turistáskodni jó. Közben 3 borvidéket meglátogatni és megkóstolni hozzá helyi specialitásokat még jobb. Végül rábízni magunkat a VÉLETLENRE és hatalmasakat kacagni…, na, annál már tényleg csak kevés jobbat lehet elképzelni. Beneveznél egy ilyen utazásra? Akkor ülj fel a WINE TOURIST járatára, és tegyél egy minden érzékre ható gasztrokulturális utazást! A WINE TOURIST formája improvizációs színház, tehát a nézők aktív alakítói lehetnek az előadásnak, az ő közreműködésükkel alakulnak ki a karakterek, gördül tovább a cselekmény. A színészek pedig érzékenyen, kreatívan és vidáman rögtönöznek a nézők reakcióira, valamint a különböző borvidékek ihlette csodálatos nedűkre.

 • Szereplők: Boncsér Sára Luca és Bárnai Péter
 • Zenész: Pozsár Máté

22.00 A rendezvény zárása

 

Jegyár: 5500 Ft

Jegyvásárlás:

 • DiVino Borbár, Kecskemét, Kéttemplom köz 14.
 • Koch Borház, Kecskemét, Bethlen krt. 12/c
 • Szentpéteri Borház, Kiskőrös, Rákóczi Ferenc u. 2.

A belépőjegy tartalmazza:

 • Strandbelépő
 • Korlátlan borkóstoló a Duna Borrégió több mint 50 borából
 • A Hirös Gasztroszinház Wine Tourist című interaktív műsora
 • Elegáns Duna Borrégiós logózott üvegpohár

Részvételi jegyek korlátozott számban elérhetőek, a szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

 

 

Az eseményen gyűjtést szerveznek a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítványnak.

Az alapítvány célja a Magyarország területén élő leukémiás és egyéb vérképző megbetegedésekben szenvedő betegek életkörülményeinek javítása, szociális gondjaik enyhítése, a gyógyulásra való esélyük növelése. Az alapítvány segítséget kíván nyújtani a betegséggel küzdőknek mind fizikailag, mind lelkileg. Legfontosabb célja felhívni az emberek figyelmét a véradás fontosságára, ösztönözni az embereket, hogy jelentkezzenek minél többen csontvelő donornak, mert ezzel megmenthetik egy ember életét.

Az alapítvány megálmodója Lázár Bence (az Újpest FC és a Nyíregyháza labdarúgója, a Sport Tv szakkommentátora), aki személyes érintettségénél fogva szembesült a leukémia hosszadalmas és embert próbáló kezeléseivel. Sajnos Bence már nem tudta az alapítványt létrehozni, így családja kötelességének érezte, hogy életre hívja azt.

Aki úgy érzi, támogatná ezt a jó ügyet, a pikniken megteheti a kihelyezett donációs dobozba.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Thu, 18 Jul 2019 16:00:00 +0200
A legmenőbb hétvégi programok Kecskeméten és az országban http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3160-a-legmenobb-hetvegi-programok-kecskemeten-es-az-orszagban http://trendalelke.hu/index.php/bestof-blog/item/3160-a-legmenobb-hetvegi-programok-kecskemeten-es-az-orszagban A legmenőbb hétvégi programok Kecskeméten és az országban

 

 

Kodály Művészeti Fesztivál

 

Helyszínek: Hírös Agóra, Újkollégium, Nagytemplom, Tudomány és Művészetek Háza

Időpont: 2019. július 15-26.

 

Neves előadóművészek egész sorát felvonultató koncertek várják az idei Kodály Művészeti Fesztiválon a kecskeméti zeneszeretőket. Vizin Viktória, Szabadi Vilmos, Lakatos György és Ránki Fülöp – csak néhány név a fellépő szólisták közül –, de lesz többek között szimfonikus hangverseny, bábopera, táncszínházi előadás, zongoraest és kóruskoncert is. A komolyzenei koncertek mellett idén is lesz filmvetítés, táncelőadás, kiállítás és kis térzenék is színesítik a programot az Emléktár téren.

Részletes program

 

 

„Állomás irodalom – Irodalmi állomás”

 

Helyszín: Vasútállomás, Kodály Zoltán tér 7.

Időpont. 2019. július 18., 14.15 és 14.40 között (vonatmentes időben)

 

Pásztor Andrea „A platánfa álma” című könyvéből hangzik el néhány rövid részlet. A közösen olvasós délutánon jelen lesz a képes könyv illusztrátora, Nagy-Bán Kitti is.

Bővebb információ

 

 

Gerincjóga a parkban

 

Helyszín: Melinda park

Időpont: 2019. július 19., 17:30–18:45

 

Te is szeretsz jógázni? Esetleg fáj a hátad és derekad, és szeretnél ellene tenni? Szeretsz a természetben lenni, feltöltődni és kihasználni a jó időt? Jógázzunk együtt a szabadban!

Fókuszban a gerincoszlop az erő és stabilitás jegyében! Tégy valamit az egészségedért, csatlakozz hozzánk!

A szomszédos játszótéren pedig (látótávolgáson belül) a család apraja is jól érezheti magát.

Az óra díja: 1.500 Ft

Szervező: Ramadasa Yoga

 

 

Jóga a Szabadidőközpontban

 

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Csabay Géza körút 7. (bejárat a Domb Beach felől)

Időpont: 2019. július 20., 8:00–10:15

 

Nem kell mást tenned, mint megragadnod a jógamatracod, és legkésőbb 7:55-kor találkozunk a helyszínen, melyről pontos tájékoztatást a pénztárban kapsz!

A helyfoglalás érkezési sorrend alapján történik.

Belépőjegyek:

1.000 Ft / fő

Belépőjegyedet a Domb Beach felőli bejáratnál, a pénztárban válthatod meg. A jegy feljogosít mindkét jógaórán a részvételre, az órák után pedig 700 Ft/fő áron vehetnek a Beachre belépőt azok a jógázók, akik felmutatják karszalagjukat a pénztárban.

Program:

 • 7:30-tól érkezés
 • 8.00 órától: Napköszöntő hatha jóga esszenciális illóolajakkal, Benkő Ildikó jóga oktatóval (Danujoga)
 • 9.15-től: Gerinc jóga - erő és stabilitás, Sebők-Vakulya Gizella jóga oktatóval (Ramadasa Yoga)
 • Zenél: Sevecsek Béla hangszerkészítő-zenész

A program csak esőmentes időben valósul meg!

Jógaszőnyeget, és a jógaszőnyeg alá polifoamot, vagy rongyszőnyeget mindenki hozzon magával.

 

 

Nyári csobbanós hétvége

 

Helyszín: Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark, Csabay Géza krt. 2.

Időpont: 2019. július 20., 14:00–18:00

 

14-18 óra között ingyenes aquafitness órákkal, ügyességi feladatokkal, vetélkedőkkel, és sok-sok medencés és szárazföldi játékkal várják a vendégeket.

 

Programok:

Aquafitness (TST Tánc és World Jumping Stúdió):

 • 14:00-14:10
 • 15:00-15:10
 • 16:00-16:10
 • 17:00-17:10

Játékos, ügyességi feladatok:

 • 14:15-14:35
 • 15:15-15:35
 • 16:15-16:35
 • 17:15-17:35

 

Esőhelyszín: Kecskeméti Fürdő (Kecskemét, Csabay Géza krt. 5.)

 

 

A szeszcsempészek kora: ingyenes Bohém Ragtime Jazz Band koncert

 

Helyszín: Vasútkert, Katona József park

Időpont: 2019. július 20., 19:30–21:00

 

A JAZZFŐVÁROS fesztivált két ingyenes Bohém-koncerttel vezetik fel:

Az első alkalommal, "A szeszcsempészek kora" c. esten a szesztilalom időszakának amerikai számait játsszák. Sör, egyéb inni- és harapnivaló lesz a Kecskeméti Sörmanufaktúra jóvoltából, és vérmérséklet szerint ülve-állva-táncolva élvezhetitek a zenét! Swingtáncosoknak is lesz mire ropni!

 

 

Családi nap a Kecskeméti Fürdőben

 

Helyszín: Kecskeméti Fürdő, Csabay Géza körút 5.

Időpont: 2019. július 21., 14:00–18:00

 

Programok 14-18 óra között:

 • játékos ügyességi feladatok képzett játékanimátorokkal
 • kézműves foglalkozások
 • aquafitness (TST Tánc és World Jumping Stúdió)

Belépőjegyek:

 • Családi jegy (2 felnőtt, és 1 gyermek vagy diák számára) 5.500 Ft helyett 4.000 Ft.
 • Családi jegyhez további nappali tagozatos diák vagy gyermek belépőjegy 600 Ft helyett 400 Ft.

Használható zónák:

 • élményfürdő
 • termálfürdő
 • versenyuszoda

 

 

Kitekintő: Esti séta az Állatkertben

 

Helyszín: Fővárosi Állatkert, Budapest, 1146, Állatkerti krt. 6-12.

Időpont: 2019. július 18., 18:00

 

Az éjszakai állatkert szinte olyan, mint egy igazi dzsungelkaland! Fürkészd ki az állatok éjszakai életének titkait, amelyeket nappal szinte biztosan nem láthatsz! Szakvezetőkkel bebarangolhatod a Kertet, és beleshetsz a kifutók mögött zajló titokzatos állatkerti életbe is.

Rossz idő esetén a sétát másnap rendezik meg.

Jegyek 10.000 Ft-os egységáron kaphatók az Állatkerti Ajándékboltban, vagy átutalással előre kifizethetők (ZOO-Ker Kft. 10918001-00000038-41570008). Az ár magában foglalja a belépődíjat és a szakvezetéses séta részvételi díját is, továbbá harapnivalót és frissítőt is.

Jelentkezés: info@allatkertialapitvany.hu

 

 

IV. Alföldi Street Food Fesztivál

 

Helyszín: Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, Cegléd, Fürdő út 27-29.

Időpont: 2019. július 18-21.

 

Idén is a jól megszokott helyszínen, a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont és a mellette lévő hatalmas füves környezetben találkozhattok a magyar könnyűzenei élet élvonalbeli előadóival és változatos Street Food-ételeivel. Természetesen napközben sem kell unatkozni, hiszen az idei évtől rengeteg sportolási lehetőséggel, változatos programokkal várnak.

Bővebb információ és jegyvásárlás

 

 

Gyógynövénygyűjtő felismerő élménytúra

 

Helyszín: Tőserdő

Időpont: 2019. július 20., 9:00–12:00

 

“Mint ahogy azt anno megtanultuk a természet patikája adott, fűben-fában orvosság rejlik. Ezt a tudást egykoron nagyszüleink adták át, melyet ma már mi viszünk magunkkal tovább, használjuk, és át is szeretnénk adni az arra nyitott embereknek. Így indul útjára minden év virágzó havában Gyógynövény felismerő és gyűjtő élménytúránk. Élményprogramunk csodálatos helyen, a Tőserdőben kerül megrendezésre. Természetes élőhelyen, tiszta környezetben ismerkedünk meg a gyógyhatású növényekkel.

Vezetett gyógynövény élménytúránkban szakszerű túravezetőnkkel, a hagyományos növényes gyógyításhoz használható növényeket ismertetjük, azok termőhelyét, kíméletes szakszerű gyűjtését, tárolási felhasználási módjaikat azok szabályait, hatóanyagokat és azok élettani hatásukat is megismertetik az érdeklődők. Élménytúránk kényelmes, lassú séta sok-sok megállóval, minden korosztálynak javasoljuk.

A gyógynövényes túra célja, hogy kiszakadjunk a nyüzsgő mindennapokból és aktívan töltsük el szabadidőnket. A kikapcsolódás mellett olyan hasznos gyógynövényes tudást szerezzünk, amit otthon a családunkban bármikor biztonsággal alkalmazhatunk.

A gyűjtéshez szükséges: vászonszatyor, papírszatyor, olló”

Bővebb információ:

Viraczkó Andrea: +3630/2998428

Előzetes regisztráció és jelentkezés az oldalnak küldött üzenetben. 

 

 

Rekordkísérlet a Szabihídon az Alkotásutcával!

 

Helyszín: Budapest, Szabadság híd

Időpont: 2019. július 20., 10:00–21:00

 

Festettél már hídon? Szeretnél részt venni egy rekordkísérletben? A cél: 1111 résztvevő segítségével létrehozni egy hatalmas festményt!

Ha szeretnél részt venni, és erre az alkalomra Te is festővé válni, csatlakozz hozzánk szombaton a Szabadság-hídon! Járulj hozzá egy ecsetvonással egy igazán különleges rekordhoz!

Az esemény rossz idő esetén elmarad.

 

 

Múltidéző tárlatvezetés

 

Helyszín: MNM Esztergomi Vármúzeuma, Esztergom, Szent István tér 1.

Időpont: 2019. július 20., 11:00–12:30

 

A vár udvarhölgye vagy lovagja korhű öltözékben vezeti végig a vendégeket a Várpalota termein, miközben visszakalauzolja a látogatókat a középkori királyok, reneszánsz érsekek, a vár lakóinak és szolgálóinak időszakába. Rengeteg érdekességet mesélnek az egykor itt élt emberek mindennapjairól és szokásairól ezen a 90 perces tárlatvezetésen. A program lezárásaként lehetőség nyílik korhű fegyverek kézbe vételére és sisakok felpróbálására.

A múltidéző tárlatvezetésre a programjegy (800,- HUF/fő - amelyre kor- és egyéb kedvezmény nem érvényesíthető) megváltása mellett a Vármúzeumba szóló belépőjegy megváltása szükséges. Belépőjegy árak a Vármúzeumba: Teljes jegyár: 1.600,- Ft/fő, a kedvezményes jegyár 800,- Ft/fő (62 éves kor felett, és 26 éves kor alatt), 70 éves kor felett és 6 éves kor alatt ingyenes.

Információ: kapcsolat@mnmvarmuzeuma.hu

Előzetes regisztráció szükséges

 

 

II. Libegők Éjszakája

 

Időpont: 2019. július 20.

 

Élvezd a naplementét, és az éjszakai égboltot libegőzés közben az egész családdal országszerte!

Helyszínek:

 • János-hegyi libegő - Budapest
 • Zemplén Kalandpark - Sátoraljaújhely
 • Libegőpark - Lillafüred
 • Sípark Mátraszentistván
 • Mátra Libegő - Sástó

 

 

Gyertyaúsztatás a Dunán

 

Helyszín: Duna korzó, Szentendre

Időpont: 2019. július 20., 21:45–22:30

 

A Szentendrei Ister Napok szombat esti programjaként szervezett hagyományos gyertyaúsztatást idén is megtartják a Duna korzó rév és Kacsakő közötti szakaszán.

Az előző évekhez hasonlóan a Vadkacsa Egyesület segít a mécsesek vízre bocsátásában és a program biztonságos lebonyolításában. A gyertyaúsztatás idejére lezárt dunai szakaszra hajóról rakják ki folyamatosan a speciális mécseseket. Kenukkal kísérik őket, szükség esetén tüzet oltanak, a beakadt darabokat kiszabadítják. A Postás Strandnál az összes mécsest begyűjtik, mert szeretjük a Dunát, nem szeretnénk a környezetünket terhelni.

Az esemény ingyenes.

 

 

CRAZY Weekend

 

Helyszín: Tiszakécske, Barack Thermal Resort Fürdő, Rózsabarack tér 2.

Időpont: 2019. július 20-21.

 

Július 20. szombat

 • 10:00 - 18:00 Exathlon program
 • 10:00 - 10:20 Őrületes reggeli torna
 • 10:30 - 12:00 Készítsünk Trollos tolltartót!
 • 13:55 - 14:00 Club tánc
 • 14:00 - 14:45 Emoji vadászat
 • 15:00 - 15:30 Krisz Rudi
 • 15:45 - 16:00 Mutasd meg, ki az erősebb!
 • 16:10 - 16:25 Találkozás Csöpivel a komplexum területén!
 • 16:30 - 17:00 Csillámtetoválás

Július 21. vasárnap

 • 10:00 - 10:20 Ébredj velünk!
 • 10:30 - 12:00 Minion-os könyvjelző készítés
 • 13:55 - 14:00 Club tánc
 • 14:00 - 14:45 Crazy vízi disco
 • 15:00 - 15:45 Irigy Hónaljmirigy
 • 15:45 - 16:00 Őrületes vízi vetélkedő
 • 16:10 - 16:25 Találkozás Csöpivel a komplexum területén!
 • 16:30 - 17:00 Lufihajtogatás

 Előzetes: Fajátékkészítés

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár András utca 11.

Időpont: 2019. július 23. - július 27. között több időpontban

 

Program:

 • Július 23. 10.00-12.00 - kisautó
 • Július 24. 10.00-12.00 - pörgettyű
 • Július 25. 10.00-12.00 - tutaj
 • Július 26. 10.00-12.00 - házikó
 • Július 27. 10.00-12.00 és 14.30-16.30 - vitorlás hajó

Bővebb információ: (76) 481 469

 

 

Fekete Péter operett

 

Helyszín: Szarvasi Vízi Színház, Szarvas, Petőfi u. 7-9.

Időpont: 2019. július 23.,20:30–23:30

 

Somogyi Gyula - Zágon István - Eisemann Mihály: Fekete Péter - operett

Fekete Péter a világ legpechesebb embere, maga a katasztrófa, bármihez hozzáér az összeomlik, olyannyira stabil a baleksága, hogy az már jövedelmezőnek tűnik, ezért a jóképű Lucien tőzsdecápa részvénytársaságot alapít a szerencsétlenségére...

Ám közbeszól a szerelem...

Fekete Péter öcsém..., Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém... örökzöld slágerekkel és könnyed humorral garantálja a kellemes színházi estét a szarvasi Cervinus Teátrum.

Szereplők: Szemerédi Bernadett, Polák Ferenc, Rigler Renáta, Széplaky Géza, Nádházy Péter, Jónás Gabriella, Harcsa Boglárka, Magyari László, Balázs Henriett, Kumlii Dalma, Drahota Albert, Csere Polett, Szabó Máté, Csasztvan András, Barát Enikő, Cervinus Teátrum tánckara

Helyár: 3 800.- / 3 300.-

Jegyvásárlás

 

 

I. Tóparti piknik - Pusztán a Gyümölcsök

 

Helyszín: Domb Beach, Csabay Géza krt. 7.

Időpont: 2019. július 27., 17.00-22.00

 

Szereted a borokat, de az Alföldről alig ismersz néhányat? Szereted a könnyű, minőségi gyümölcsös fehér borokat és rozékat? A nagy kánikulában csak az Irsai vagy a rozé fröccs oltja a szomjadat? Hamarosan az I. Duna Borrégiós Tóparti Piknik hoz felfrissülést a kecskeméti estékbe, ahol a Duna Borrégió mintegy 20 borászatának több mint 50 borából kortyolhatunk, hozzá a hazai street food kiválóságait falatozhatjuk. A sétáló borkóstoló alatt előbb az interaktív gasztroszínházi előadás, majd egy dj lesz a hangulatfelelős. Közben pedig bármikor csobbanhatunk a Domb Beach-en. Szóval szerintünk a nyár egyik leghangulatosabb estéjére készülhetünk!

Bővebb információ

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Programok Wed, 17 Jul 2019 12:00:00 +0200