Ezt olvastad már? http://trendalelke.hu Sun, 17 Feb 2019 12:18:25 +0100 Joomla! - Open Source Content Management hu-hu Házfelújításra, kertrendezésre készülsz? Ezeket jó, ha tudod, ha nem akarsz kárt tenni az élővilágban! http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/2929-hazfelujitasra-kertrendezesre-keszulsz-ezeket-jo-ha-tudod-ha-nem-akarsz-kart-tenni-az-elovilagban http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/2929-hazfelujitasra-kertrendezesre-keszulsz-ezeket-jo-ha-tudod-ha-nem-akarsz-kart-tenni-az-elovilagban Házfelújításra, kertrendezésre készülsz? Ezeket jó, ha tudod, ha nem akarsz kárt tenni az élővilágban!

 

Miközben a klímaváltozás egyik következményeként újabb és újabb betegségeket terjesztő, mező- és erdőgazdasági károkat okozó rovarfajok érkeznek Magyarországra, az ellenük nélkülözhetetlen biológiai védekezést jelentő fecskeállományunk az ezredfordulót követően összeomlott, több mint 50%-al csökkent. Ennek egyik oka a fészkek tömeges leverése, ami többnyire a költési időszakban és gyakran önkormányzati, közfeladatokat ellátó épületeken történik! Pedig ez nem csak törvénytelen, de szükségtelen is, mivel a felújítást akadályozó fecskefészkek a költési időszakon kívül, megyei kormányhivatali engedélyeztetést követően eltávolíthatók.

 

 

Védettségük miatt ugyancsak tilos a fehér gólyák fészkeinek engedély nélküli eltávolítása vagy ezek költési időszakban történő zavarása. A kis- és középfeszültségű elektromos hálózat oszlopaira épült, zárlatokozásuk és áramfogyasztásuk miatt veszélyes fészkek magasító állványra helyezésére, a madarak zavarása nélkül, november 1-március 31. között, közel fél év áll rendelkezésre

Végül, de nem utolsó sorban nem csak törvénytelen, de teljes mértékben igazolhatatlan és rendkívül súlyos természetvédelmi károkat okoz az elektromos szolgáltatóknak, a vízügyi igazgatóságoknak, a települési közterületek és parkok üzemeltetőinek az a gyakorlata, mely a fák és bokrok tömeges ki- és visszavágását a tavaszi lombfakadást követő időszakra ütemezi. A bel- és árvízkár megelőzését szolgáló csatorna- és hullámtértisztítás, az elektromos vezetékhálózat nyomvonalán túlnövő fásszárú vegetáció visszavágása, a növényzet kezelése természetesen nélkülözhetetlen, ezek a munkák azonban az őszi-téli hónapokban közvetlen természetvédelmi kockázat nélkül is elvégezhetőek, ráadásul ekkor a munkavégzés logisztikai körülmények is jobbak.

Az MME arra kéri az érintett szervezeteket és a lakosságot, hogy ezeket a munkákat az áprilisban kezdődő költési időszak előtt, a megfelelő hatósági engedélyek birtokában végezzék el!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Fri, 15 Feb 2019 10:49:40 +0100
Legyél felelős gazdi! Használd ki a kecskeméti ivartalanítási akció kedvezményeit! http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/2928-legyel-felelos-gazdi-hasznald-ki-a-kecskemeti-ivartalanitasi-akcio-kedvezmenyeit http://trendalelke.hu/index.php/koz-ter/item/2928-legyel-felelos-gazdi-hasznald-ki-a-kecskemeti-ivartalanitasi-akcio-kedvezmenyeit Legyél felelős gazdi! Használd ki a kecskeméti ivartalanítási akció kedvezményeit!

 

 

Ivartalanítási akció

 

Helyszínek:

  • Akadémia Állatorvosi Ambulancia, Pajzs u. 3., 76/497-344
  • Dömötör Állatorvosi Rendelő, Báthori utca 5/a, 76/486-444
  • Ebambulancia, Kada E. u. 10., 70/317-6409
  • Pet-City Állatorvosi Rendelő, Halasi u. 22/a, 30/955-5286
  • Sana-Vet Kisállatrendelő, Szalag u. 11., 76/485-672
  • Tappancs Állatorvosi Rendelő, Március 15. u. 2., 70/776-5920
  • Vet-Pet Állatorvosi Rendelő, Tavirózsa u. 30., 76/401-086

Időtartam: 2019. február 18. - március 3.

 

Az akció annak időtartama alatt hímivarú állat esetén 2000 Ft, nőstény esetén 5000 Ft kedvezményt nyújt az abban résztvevő rendelők saját áraiból.

Az akció kutyákra, macskákra, nyulakra, görényekre és tengerimalacokra vonatkozik.

Az egyes rendelők árairól további információ és időpontfoglalás a megadott telefonszámokon egyeztethető. Az akció végeztével minden rendelő a saját árain dolgozik tovább.

 

 

Míg egyes országokban kötelező az ivartalanítás és a chipezés macskák esetében is, addig hazánkban a kóbor cicák száma a végtelenhez konvergál. Kecskeméten megszámlálhatatlan macskából álló kolóniák vannak, illetve több tucat gazdikeresőt hirdet a Kecskeméti Cicamentők. Ez nyilván senkinek sem jó. Amiatt is szükséges az ivartalanítás, mivel az elütött macskák legtöbbje ivaros kandúr: sajnos ők párzási időszakban mindennel foglalkoznak, csak a forgalmas utakon való átkelések előtti körülnézéssel nem. A menhelyek ugyancsak folyamatosan befogadóképességük határán mozognak a városszerte befogott kóbor ebek miatt.

 

Az akciót a Környezetünk Állataiért Alapítvány szervezi, amelyet az előző évi adó 1 %-okból befolyt összegből finanszíroz. Ha idén támogatnád munkájukat, az adószámuk: 19049560-1-03.

 

Legyél felelős gazdi, ivartalanítsd kedvenced és biztass erre mindenkit a környezetedben!

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Köz - tér Fri, 15 Feb 2019 10:32:20 +0100
Valentin-napi páros interjú #4: Orth Péter és Bánovits Vivianne http://trendalelke.hu/index.php/otthon-melege/item/2927-valentin-napi-paros-interju-4-orth-peter-es-banovits-vivianne http://trendalelke.hu/index.php/otthon-melege/item/2927-valentin-napi-paros-interju-4-orth-peter-es-banovits-vivianne Valentin-napi páros interjú #4: Orth Péter és Bánovits Vivianne

 

 

Mottó: Értékeld azt, ami van és mindig úgy nézz a másikra, mint amikor először megláttad!

 

Nem nagy talány, milyen körülmények között ismerkedett meg a színészpár: a Holnap Tali című sorozat forgatásán dolgoztak együtt másfél évvel ezelőtt, ahol “egymásra néztek, és bumm”... A pontos helyszín Balatonalmádi, illetve a Balaton Sound, szerepük része volt ugyanis a bulizás.

 

 

Mivel a fővárosban laknak albérletben, Peti hetente többször ingázik Budapest és Kecskemét között. A beszélő köntös próbafolyamata alatt azonban inkább itt időztek - Vivi ezalatt nagyon meg is kedvelte a várost. Lestyák Mihály és Cinna szerepében még a színpadon is szerelmespárt alakítanak. És hogy milyen az élet a színházon kívül?

“Békésen, boldogan, meghitten telnek a mindennapok, néha eljárunk edzeni - valójában alig van szabadidőnk” - kapunk helyzetjelentést Petitől.

 

 

Néha azért sikerül hosszabb időre is megszökniük a színházból és forgatásokról. Tavaly nyáron például Korfun pihentek egyet, ahol Peti meglelte a tökéletes pillanatot a lánykéréshez.

“Béreltünk egy motorcsónakot, amivel egy kis szigetre tartottunk. Aznap pont nagy volt a hullámzás, így nem tudtam vele kikötni, ki kellett úsznunk a partra. Nem igazán jutott jobb ötlet eszembe, mint hogy az úszónadrágomba rejtsem a gyűrűt, egy nejlonzacskóban, nehogy elvigye a víz… A parton aztán rábukkantunk egy kis szikla tetején álló tisztásra, ahonnan beláttuk az egész környéket. Próbáltam elterelni Vivi figyelmét, amíg előkotortam a gyűrűt, aztán letérdeltem és feltettem a nagy kérdést” - meséli Peti.

 

 

A Balatonhoz továbbra is szorosan kötődnek, kevés közös szabadidejüket gyakorta töltik ott kirándulással, sőt, nyáron az esküvőjük színhelyéül is szolgál majd.

“A Balaton-felvidéken találtunk egy szőlészetet és egy picike kápolnát, ezek tökéletesen passzoltak az elképzeléseinkhez. Szűkkörű, mezítlábas esküvőre vágytunk az erdő szélén, ahonnan pazar kilátás nyílik a tóra” - árulja el a részleteket a vőlegény, aki a kezdeti, szervezéssel kapcsolatos teendőket magára is vállalta.

“A ruha, a torta már persze az én feladatom, továbbá a dekorációt saját kezűleg készítem. Már csak egy-két dolog hiányzik, a legfontosabb a gyűrűk beszerzése és az, hogy eljárjunk jegyesoktatásra” - veszi át a szót a menyasszony.

Vivi Svédországban született, miután édesapja disszidált Magyarországról. A család egy része a mai napig ott él. Ő maga féléves koráig nevelkedett a skandináv országban, majd egy újabb fél évre tért csupán vissza tanulni.

“A bátyám és a húgom, a mostohatestvéreim, mostohaanyukám mind Svédországban laknak. Közülük csak a húgom tud jönni az esküvőnkre, de meg is bonyolítaná a szervezést, ha mindannyian itt lennének, ugyanis egyedül ő tud magyarul és vele ápolom a legszorosabb kapcsolatot. A többiekkel évek óta nem találkoztam” - mesél Vivi a mozaikcsaládról.

 

 

Le sem tagadhatnák, hogy mindketten ízig-vérig romantikus alkatok: imádják a természetet, kedvelt időtöltésük - bárhol tartózkodnak éppen - gyönyörködni a naplementében vagy csak épp egymásban, álmokat, terveket szövögetnek a közös jövőről, de a szomszédok gyakran hallják tőlük sajátos feldolgozásban a különféle Disney-mesék betétdalait is. Természetesen az esküvőn szintén felcsendül majd az egyik kedvenc Disney-zenéjük, az Aranyhaj és a nagy gubanc legszebb dala, méghozzá musicalszínész barátaik előadásában.

 

 

Minden kapcsolatban sarkallatos pont a háztartásbeli teendők felosztása, a színészpár esetében Vivire hárul a legtöbb teendő, bár Peti - állítása szerint - félévente azért elmosogat, továbbá az édesburgonya feldarabolása klasszikusan az ő feladata, de a csekkek feladása és az óraállások bediktálása szintén az ő reszortja.

“Főzni kimondottan szeretek” - mondja Vivi, aki Peti szerint már bele is nőtt a háziasszony szerepbe. Ennek tipikus férfiként nagyon örül, hisz számára a nap egyik legfontosabb tevékenysége az evés. “Többnyire egészséges ételeket készítek, kivéve, ha sütit vagy tortát sütök. Most is van otthon a hűtőben még egy fél torta.”

 

 

Otthoni tennivalókon tehát nem vitáznak, bár azt mondják, egyébként is nagyon ritka, ha összezördülnek valamin, inkább az a jellemző, hogy egymás hiánya vagy a sok munka és feszes időbeosztás generál némi feszültséget.

“Vivi utálja, ha elveszem a telefonját” - talál hosszabb gondolkodás után egy kisebb súrlódásra okot adó, visszatérő jelenséget Peti.

Még szakmai dolgokban sem különböznek össze. Vivi igyekszik a munkát otthon félretenni, míg Peti inkább hajlamos kettesben is szakmázni. Együtt dolgozni ugyancsak szeretnek, hamarosan például láthatjuk Vivit egy olyan monodrámában, amelyet Peti rendez.

 

 

Olvastad már Valentin-napi páros interjúk sorozatunk előző tagjait? 

Boronkay Péter és Ponicsán Katalin, Néma Attila és Néma Attiláné Ella, valamint Ivkovic Stojan és Ivkovicné Béres Tímea már felfedték kapcsolatuk titkait.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Otthon melege Fri, 15 Feb 2019 09:27:33 +0100
Valentin-napi páros interjú #3: Ivkovic Stojan és Ivkovicné Béres Tímea http://trendalelke.hu/index.php/otthon-melege/item/2926-valentin-napi-paros-interju-3-ivkovic-stojan-es-ivkovicne-beres-timea http://trendalelke.hu/index.php/otthon-melege/item/2926-valentin-napi-paros-interju-3-ivkovic-stojan-es-ivkovicne-beres-timea Valentin-napi páros interjú #3: Ivkovic Stojan és Ivkovicné Béres Tímea

 

Mottó: "Holtomiglan-holtodiglan"

 

 

“Hosszú történet, nem egy ‘szerelem első látásra’ a miénk” - vág bele megismerkedésük sztorijába a sportolópár.

“1992-ben, amikor Stojan Magyarországra érkezett, játszottak egy mérkőzést Székesfehérváron, ahol a szüleim élnek. Édesanyámmal elmentünk rá, és Stojan nagyon megtetszett” - kezdi Tímea. “Pár év múlva pedig én tetszettem meg neki, amikor a Fradival játszott a csapatom döntőt, ő pedig követte a tv-ben. A következő meccsre lebetegedtem, Stojan ezért betelefonált a televízióba, Knézy Jenőnek, hogy hol van az a lány… Ezután megint eltelt két év, Sopronba igazoltam, a következő évben, 1998-ban Stojan is így tett, tehát végre megismerkedhettünk egymással. Azt szoktam erre mondani, bizonyára sorsszerű találkozás volt, ő az én végzetem!”

 

 

Két év után Kaposváron folytatódott a karrierjük, oda már együtt költöztek. Megjárták Pécset is, sőt, Tímeának jött egy franciaországi, majd egy cseh szerződés, de a leghosszabb időt eddig Kecskeméten töltötték, töltik, immár 10. éve.

Bárhol is éltek, a leglényegesebb a pályán kívüli nyugalom volt számukra. Meg a reggeli kávé szertartás.

 

 

“Nem a hely a fontos, hanem a jó kávé, ezért Sopronban egy városszéli benzinkútra jártunk kávézni. Az egyik alkalommal, egy vasárnapi meccs után, fáradtan, melegítőben úgy gondoltam, mire várok még?! Romantikusan megkérdeztem Timit, akar-e a feleségem lenni, hozzátéve, hogy ne gondolkozzon sokáig!” - idézi fel a spontán lánykérés mozzanatait Stojan, aki állítólag azóta sokat fejlődött romantika terén, bár ő amiatt különlegesnek tartja a helyszínt és az alkalmat, hogy a legfontosabb napszakban, egy számára szent programmal kötötte össze a nagy kérdés feltételét. Stojan ki is kéri magának, hogy kettőjük közül ő a romantikusabb és bújósabb.

Ezt követően azért egy hivatalos és ünnepélyes lánykérésre is sort kerítettek. Ez ugyancsak egyedien zajlott. Stojan Dubrovnikban született, Montenegróban nőtt fel, édesanyja horvát, édesapja szerb. Így hát Tímea édesapja megtisztelte leendő vejét az ottani szokásokkal.

“Nálunk az a hagyomány, hogy a lány családja pálinkával és fegyverrel várja a vőlegényt. Ha az apa odaadja neki a lányát, akkor felbontják az italt…” - a másik verziót inkább nem akarjuk megtudni, szerencsére ezúttal koccintás lett a történet vége.

 

 

Az esküvőt Kópházán tartották, katolikus szertartás szerint, természetesen két nyelven, horvát és magyar pappal. Tímea egyébként öt nyelven beszél, köztük horvátul is tökéletesen, de Stojan sem panaszkodhat, a rettegett magyar nyelvet megsüvegelendően használja.

“A legnehezebb szavak a holtomiglan, holtodiglan voltak, nem tudtam őket kimondani” - meséli Stojan, akinek nem csak ez okozott némi zavart az esküvőn. “A feleségül veszed-e kérdésre hirtelen nem tudtam válaszolni, mert fogalmam sem volt róla, ki az a Viktória és miért kellene őt is elvennem?!”

“A keresztlevelemen a teljes nevem Béres Tímea Viktória, csak ez addig valahogy nem került szóba köztünk” - kapjuk a magyarázatot. “Megszorítottam a kezét, hogy nyugi, én vagyok, szívem.”

 

 

Stojan vágyai között szerepelt, hogy amennyiben egyszer megadatik neki a bajnoki cím, azt tűzijátékkal fogja ünnepelni. Mivel ez az esküvőig nem teljesült, és arra, hogy Tímea a felesége lett, szintén úgy tekintett, mint egy győzelemre, a lagzin kápráztatták el a vendégeket a fények és színek kavalkádjával. Felesége mellett aztán megtanulta, mi az a maximalizmus, ennek hála pedig az első bajnoki aranyérem ugyancsak összejött nem sokkal később.

 

 

Igazi mozaik családként élnek: Stojan előző házasságaiból két gyermek született (Andja 30, Iván 22 éves), közösen pedig a 15 éves Milánt és a 8 éves Márkót nevelik. A nagy korkülönbségek ellenére a testvérek remekül kijönnek egymással. Edzőként és szülőként is szigor helyett a következetességre és az elvek betartására törekszik a pár.

“Minden többgyermekes szülő tudja azonban, hogy az első gyerekeknél még könnyű betartani a szabályokat, aztán egyre kevésbé megy. Nálunk a negyediknél borult a rendszer, egy pszichológus barátom szerint miattam, mivel Márkó születésekor már 42. életévemben jártam, ami afféle nagypapa-szindrómát hozott elő belőlem. Valóban fel is ismerem ezt néha magamban, hogy mindent megengedek neki.”

 

 

Azon álláspontjához viszont mindig is ragaszkodott, hogy a gyerekek ne szorítsák háttérbe a kapcsolatukat, mert ha a szülők kiegyensúlyozottak és boldogok, akkor lesznek ők is azok. Ehhez azonban dolgozni kell a kapcsolaton és fontos az együtt töltött minőségi idő - természetesen a rituálészerű kávézás, a finom pohár bor közbeni beszélgetések és a közös kirándulások. Meggyőződése, hogy ezeket semmilyen romantikus köntösbe rejtett külsőségek - virág, stb. - nem pótolhatják.

 

 

A folytatásban:

Orth Péter és Bánovits Vivianne mesélnek megismerkedésükről, közös terveikről, karrierről. 

Akikről pedig már olvashatsz Valentin-napi páros interjúk sorozatunkban: Boronkay Péter és Ponicsán Katalin, Néma Attila és Néma Attiláné Ella.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

 

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Otthon melege Fri, 15 Feb 2019 08:53:10 +0100
Valentin-napi páros interjú #2: Néma Attila és Néma Attiláné Ella http://trendalelke.hu/index.php/otthon-melege/item/2925-valentin-napi-paros-interju-2-nema-attila-es-nema-attilane-ella http://trendalelke.hu/index.php/otthon-melege/item/2925-valentin-napi-paros-interju-2-nema-attila-es-nema-attilane-ella Valentin-napi páros interjú #2: Néma Attila és Néma Attiláné Ella

 

 

 

Mottó: “Te szent vagy, a Te hűséged körülvesz minket.”


“Az egyik barátnőm volt szerelmes Attilába, akit én pusztán azért szólítottam meg a szalagavatón, hogy neki kedvezzek, de aztán eszembe jutott, hogy az utóbbi időben azt mondogatta a barátnőm, már mégsem szerelmes, de akkor már elkezdtünk beszélgetni…” - kezdi megismerkedésük történetét Ella.

 Az első csevej közben megállapították, hogy ráérnek keresni az igazit, hisz nagyon fiatalok - Ella ekkor még olaszországi egyetemi éveinek terveit szövögette. Aztán egy hónap tömény randizás mindkettejükben átbillentette a kapcsolót, és hirtelen úgy érezték, nincs mire várni, eldöntötték, hogy összeházasodnak.

“Láttam, hogy jól reagál arra, ha vidám vagyok és arra is, ha szomorú; önmagam lehetek mellette, nagyon egyezett az értékrendünk, jókat tudtunk első perctől kezdve beszélgetni; biztonságot jelentett számomra” - részletezik, mi minden jelenti a mai napig kapcsolatuk alappilléreit.

4 hónap után jöhetett is a lánykérés, majd egy év jegyben járást követően az esküvő, aztán szépen sorban a gyerkőcök, szám szerint négy: Dominika, Ági, Balázs, Zsófi.

 “Egy kapcsolat vagy tönkremegy vagy fejlődik - mi a fejlődés mellett tettük le a voksunkat a kezdetekkor, és azóta is erre törekszünk. Természetesen előttünk is felbukkantak akadályok, küzdelmes időszakok a 27 év házasság alatt. Ilyenkor mindig azt mondtuk egymásnak: Szívem, ez hőskorszak! Aztán jött egy újabb…” - meséli Attila.

 


Hogyan tudnak ilyen bölcsen tekinteni kapcsolatukra? Mondhatnánk, hogy szakmai - jó értelemben vett - ártalom, hisz együtt vezetik a Tandem Kapcsolatműhelyt, ahol párkapcsolati trénerként segítik a párok összecsiszolódását vagy épp a konfliktusok elsimítását. Emellett Ella évről évre összekovácsolja a kecskeméti párokat a februártól áprilisig tartó Szerelmi kalandtúrával - a szervezésben Attila is besegít. Szakavatottként sem törekednek azonban a tökéletességre, és ezt javasolják másoknak is: úgyis túl sok elvárásnak kell megfelelnünk a mai világban, ne legyünk még a párkapcsolatban is maximalisták! Ott elég, ha biztos pont vagyunk egymásnak, önmagunk lehetünk a másik előtt és elfogadjuk a párunkat olyannak, amilyen. Ez szabadságot ad és pont azért fejlődünk, mert hálásak vagyunk, nem kényszerből igyekszünk változni.

Persze, nem szabad hagyni, hogy kihűljön a szerelem, Ella és Attila ezért a mai napig randiznak - hol a közös munka előtt vagy után kirándulnak egyet, miközben az ország különböző részein tartanak előadásokat, máskor tandembiciklire pattannak, de fontosnak tartják a gyorstöltéseket is napközben, mint egy simogatás vagy esti koccintás.

 “Olyan jó lenne, ha pókok lennénk…”

“Á, akkor állandóan mászkálhatnánk a falon és nem élhetnénk ilyen jó családban.”

Zajlott egyszer egy beszélgetés két gyermekük között. Az őszinte gyerekszáj tömören megfogalmazta, hogy jó dolog egy harmonikus kapcsolatban élő szülőpár gyermekeként nevelkedni.Némáéknál egész gyűjtemény van családi aranyköpésekből, amely tökéletes humorforrás időnként elővéve, erősíti a családi identitást és azt, hogy legtöbbször éppen a nehéz helyzetekből lesznek a legjobb családi sztorik: „például amikor az ovisok bekenték az egész kanapét a kicsi popsikenőcsével…” – idézi fel Ella.

 Izgalmas történet volt már a karikagyűrűk megvásárlása is: Ella és Attila egészen Ausztriáig utazott szerelmük jövőbeli jelképéért. Stoppal. Kalandok sora várt rájuk az utazás közben, de végül öt perccel zárás előtt betoppantak a kiszemelt grazi ékszerüzletbe és az első gyűrűpárt, ami mindkettőjük megtetszett, gyorsan megvették, majd felhúzták egymás ujjára egy helyi templomban, bal kézre. Aztán pedig egy tanyán aludtak, mert az éjszakai stoppolás nem járt sikerrel. Az csak az esküvő adott pontján derült ki, hogy Attila jobb kezére nehezen megy fel a gyűrű.

Kapcsolatuk legszilárdabb alapköve a hit, a keresztény értékrend. Az esküvő másfél órás nászmiséjén még táncoltak is a barátaikkal, majd egy szűk körű vacsora következett, rendhagyó menüvel.

 “Augusztus lévén tombolt a nyár, ezért a családtagok elvárásai ellenére nem a megszokott húsleves nyitotta az ételsort, hanem hűs gyümölcsleves. Utólag mindenki hálás volt érte. A gyümölcsleves pedig azóta is családunk abszolút kedvence, az ünnepi menüből sem hiányozhat és már a kisunokánk is rajong érte” – büszkélkedik Ella.

 

A folytatásban: 

Milyen egy kétnyelvű esküvő? Hogyan fér meg egymás mellett két karrier ugyanabban a hivatásban? Akik mesélnek: Orth Péter és Bánovits Vivianne, Stojan Ivković és Ivkovićné Béres Tímea.

Ők pedig már beavattak minket szerelmük történetébe: Boronkay Péter és Ponicsán Katalin.

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

]]>
info@trendalelke.hu (Sárdi Barbara) Otthon melege Fri, 15 Feb 2019 00:00:00 +0100