Nyomtatás
18
2019 dec.

Így karácsonyoznak a kecskeméti gasztronómia jeles szereplői #3: Molnár Éva

 

Pulai Katalin és Kovács Sándor után Molnár Évával folytatjuk a sort ünnepi gasztrokalandozásunkban. A Veyron Ebédlő és Rendezvényház ügyvezetője mesél nekünk, hogyan éli meg a karácsonyi rendezvények végeláthatatlan sorát, mennyi finomság kerül az asztalra a családi összedolgozásnak hála és természetesen egy receptet is mutat nekünk. Az Arany quinoatabulét mi bevalljuk, már kóstoltuk Éváék prezentálásában és már akkor megfogadtuk, hogy a saját ünnepi menünket ezzel a szuperfinom és szuperegészséges előétellel nyitjuk.

 

 

Néhány nap és itt a karácsony, bizonyára a Veyron Ebédlő és Rendezvényház tájékán már folyamatos az ünnepi sürgés-forgás.

Nekem a karácsonyi készülődés november végétől szilveszterig tart, hiszen a Veyronban egymást érik a kisebb-nagyobb céges évzáró rendezvények. Karácsonyra az összes klasszikus ünnepi ételt - töltött káposzta, aszalt szilvás pulyka, harcsapaprikás, ropogós kacsacomb és társai - többször felvonultatjuk a gyertyafényes, szépen díszített asztalokon, hosszú, több száz főt kiszolgáló terülj-terülj svédasztalokon. Ezeken a rendezvényeken újra és újra átélem az ünnep varázsát.

 

Hogyan és hol töltöd az ünnepeket?

A szentestét a szűk családommal töltöm, mindig ugyanazzal a forgatókönyvvel: fadíszítés, majd vacsora. A kidobott karácsonyfák utáni részvétünkből kifolyólag pár éve már műfenyőt díszítünk. A vacsora sült libamáj és pulyka valamelyik módozata. Aztán karácsony első és második napja vendégeskedéssel, meghitt beszélgetésekkel és rengeteg finomsággal telik.

 

Mesélj, mi kerül az ünnepi asztalra nálatok! Lesz nagy sütés-főzés?

Idén anya gyermekkorunk legendás kacsasültjét készíti el a népes családnak, ami egyenesen a baromfiudvarból kerül a serpenyőbe. Vera nővérem pedig zserbót süt. Miután a nagy évzáró rendezvényeink lementek, otthon már könnyű dolgom van. Szerencsés vagyok, mert van két lányom, akikkel közösen osztozunk a sütés-főzés örömein. Léda - aki már egy ideje elkápráztatja a családot gasztronómiai tudományával - idén Rákóczi-túróst és Feketeerdei tortát készít.

 

 

Ajánlanál egy előételt a trendalelke.hu olvasóinak?

Léda receptjét hoztam el nektek, amit a Trendalelke Karácsonyi Vállalkozónői Partyn résztvevők már meg is kóstolhattak a mindenmentes vegán menüben. Fogyaszthatjátok előételként, de akár egy könnyű főételként is megállja a helyét.

 

Arany quinoatabulé

Hozzávalók:

  • 1 bögre quinoa (jól megmosva)
  • 1dz csicseriborsó konzerv
  • 2 db paradicsom
  • 1db érett avokádó
  • 1 db uborka
  • póréhagyma ízlés szerint
  • tépett leveles saláta, rukkola
  • petrezselyem vagy mentalevél
  • kurkuma, só, bors

Öntet: olívaolaj, citrom, víz, méz (vegánoknak nyírfacukor) keveréke

Elkészítés:

  1. A quinoát alacsony hőfokon lefedve 1 és 3/4 bögre vízben főzd meg kb. 15 perc alatt! Jól csepegtesd le!
  2. Amint kihűlt, add hozzá a leöblített csicseriborsót és a felkockázott zöldségeket! Finoman keverd össze, és öntsd nyakon az öntettel!
  3. Lefedve legalább egy órára hűtsd le!
  4. Friss leveles salátával tálald!

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 29 december 2023 13:20
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned