TrendaLelke

Itt vagy most:Home
14
2014 máj.

Mindenki kedvence: gyerekek-felnőttek egyaránt imádják, mert jó ízes, és klasszul lehet cuppogni a csontot. A háziasszony álma is egyben, mert nem drága alapanyagokból villámgyorsan, kevés munkával elkészül a családi kedvenc. A csirkecombból a kisebb darabokat keressük, mert azok rövid idő alatt átsülnek. A káposztasalátát legjobb, ha előző este elkészítjük, mert fantasztikusan jól összeérnek az ízek benne. A gyerekek miatt készítettem hozzá rizst is.

13
2014 máj.

Hagyományőrző és hagyományteremtő vásár helyi kézművesekkel, gazdálkodókkal, kulturális programokkal


IDŐPONT: 2014. MÁJUS 17-18.

HELYSZÍN: KECSKEMÉT, KOSSUTH TÉR

 

Ne csinálj más programot, töltsd meg finomságokkal, értékekkel a garabód!


Részletek hamarosan...

13
2014 máj.

Irigylem azokat,

  • akik képesek kitörő örömöt átélni,
  • akik nem morognak, hanem mindig az élet napos oldalát látják,
  • akik tudnak a pillanatnak élni, megélni minden másodpercet,
  • akik nem szoronganak, elengedik a gondjaikat.


Én is szeretném ezeket megélni.

Terápiás jelleggel a mai naptól minden héten vezetem az örömlistámat, koncentrálok a sok apró örömre, amikről egyébként könnyen megfeledkeznék  a mókuskerékben.

 

A múlt héten ezek okoztak nekem nagy-nagy örömet:

12
2014 máj.

A gyermeknap már itt van a kertek alatt, ezért kedveskedek most nektek néhány eredeti ajándékötlettel, legyen szó kicsikről vagy nagyobbakról, fiúkról vagy lányokról. A mai termékeket meskás alkotóktól válogattam.

 

Hallottál már a meskáról?

12
2014 máj.

 

"Éhes férfitől ne kérj semmit."

 

F. Nagy Angéla

 

10
2014 máj.

Sokan vannak a környezetemben, akik nem mernek öltözködni. Úgy gondolják, nem elég jó a stílusérzékük, épp ezért nem is mernek kilépni a  komfortzónájukból: nem kísérleteznek, a megszokott farmer és fekete nadrág biztonságos bűvkörén nem lépnek túl.

 

Van két jó hírem.

09
2014 máj.

Őszintén bevallom, az ecetbe és a mosogatógép-szerelőkbe vetett hitem megingott egyszer, de aztán gyorsan korrigáltam, nem hagytam, hogy bedaráljon a marketinggépezet. Rendszeresen takarítottam, sőt mostam már ecettel a mosógép-szerelőm tanácsára , amikor a Calgon reklámból „megtudtam”, hogy az csak salátába való, és tönkreteszi a mosógépet. Rendesen furdalt a lelkiismeret, hogy a nagy környezettudatosságom majd százezerbe fog fájni, ha tönkremegy a mosómasina. Néhány hétig vacilláltam a vízlágyító beszerzésén, de aztán letettem róla. Győzött a józan ész. 2011-ben a Tudatos Vásárlók Egyesülete a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult megtévesztő reklám gyanújával, és a hivatal aztán 15 milliós büntetéssel jutalmazta a Calgon gyártóját, mivel nem tudta bizonyítani az állításait.

Szóval, ne hagyjuk magunkat bedaráltatni a marketinggépezettel, a minőségi ecet finom a salátában, az egyszerűbb fajtája pedig legalább olyan hasznos a takarításban is: olcsó, mindenhol lehet kapni, sokoldalú és természetes.

 

Kíváncsi vagy, mit és hogyan tudnál takarítani vele?

08
2014 máj.

Sokszor elutazunk szinte a világ végére, pedig csak a következő faluba/városba kellene elmennünk, hogy a hőn áhított szépséget, különlegességet megláthassuk, megtapasztalhassuk. Például Kerekegyházáig, a Varga Tanyára. A szívem egyik csücske, és nem csak azért mert dolgoztam itt. Már rég nem csak egy tanya. Annál sokkal több és jobb. Egy csodálatos hely, ahol a múlt és a jelen harmonikusan él együtt.


Mit lehet itt csinálni?

07
2014 máj.

Igazi jolly joker ez a recept: szívesen készítem vacsorára,  de ideális vendégváró fogás is egyben. Sőt, a hagymás-sonkás pite tavaly piknik-fogásként is debütált, és nagy sikert aratott. Nem igényel különleges hozzávalókat, az eredmény mégis különleges.

07
2014 máj.

Az egészséges táplálkozás ide vagy oda, azért most mindenki tegye a szívére a kezét, és úgy mondja azt, hogy hot dogot soha, de soha. Szóval nagyon jól tud esni a hot dog, pláne ha nem ipari hulladékból készül, mint a legtöbb büfében. Ez a hot dog nem az a hot dog. Ez több, jobb, táplálóbb. Fáradt, farkaséhes hétköznapok ideális vacsorája.
Jófajta virsli nélkül inkább ne kezdjünk hozzá. Nálam a jófajta legalább 70 % körüli hústartalmú sertés virslinél kezdődik, mert az olcsó baromfi virslinek nevezett mócsing nem nyújt élvezeti értéket. A ketchup/mustár/majonéz trióból is inkább a tartósítószermentes, valódi alapanyagokat tartalmazó versenyzőket részesítem előnyben. Kínáljunk hozzá sok zöldséget. A hot dogot mindenki magának állítja össze, én csak feltálalom a hozzávalókat.

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449