TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Stresszes szeptember után jöhetnek az őszi örömök?

09
2023 okt.

Stresszes szeptember után jöhetnek az őszi örömök?

 

Ha túl vagyunk az igencsak stresszes szeptemberi újrakezdésen, akkor átadhatjuk magunkat a szüreti élményeknek, a természet és a ruhatárunk színváltásának, a könyvolvasós hétvégéknek és persze a haloweeni mókának. Az ősz örömeire koncentrált az októberi Fashion Reggeli, a Malom Központ közkedvelt női eseménye. Mit viselünk idén ősszel? Mit vegyünk fel ha halloweeni buliba vagyunk hivatalosak? Milyen bort vigyünk magunkkal? Hogyan hozzuk party képes formába a lelkünket? Hogyan ne ápold túl a bőrödet? Mit olvassunk? Ezt mind megtudhatod, ha nem voltál ott az eseményen. Ha pedig ott voltál, nem árt egy kis ismétlés.

 

 

 

Ha beöltözöl, ha nem, itt az ősz


Sokan támadják az importált angolszász szokást, és legalább annyian imádják a Halloweent Magyarországon, hogy megkerülhetetlen téma októberben. Hódítanak a filmszereplős Halloween jelmezek: Wednesday fekete-fehér outfitjét, a Grace Klinika sebész öltözékét vagy a Dűne búvárruhához hasonlító kosztümjét is magunkra ölthetjük, ha a holtak visszatérő szellemeit megtévesztenénk a maskaránkkal - kezdte rendhagyó divatmustráját Farkas Ágota szín- és stílustanácsadó. Bevállalósoknak jöhet a valószínűtlenül kék, szürke vagy akár sárga kontaktlencse is. Ha kevésbé vennéd ijesztőre a figurát, és lapul egy csíkos pulóver és egy fekete nadrág a szekrényedben, akkor máris kész a betörő jelmez. Örök klasszikus a cicajelmez, és a karácsonyi pulcsi vetélytársat kapott a csúnya halloweeni ütőtökös, vérmacskás pulóverek képében.


Barna, mustársárga, zöld –általában ezek az őszi trendszínek, de nem idén. Meglepően élénk színekben pompázik a divat, élén a vörössel. Fazonban nagyot megy majd a peplum, de Ágota önmérsékletre intett ezzel kapcsolatban, mert nem mindenkinek áll jól. A nadrágoknál továbbra is a répa fazon hódít, amit bátran társíthatunk sneakerrel vagy magassarkúval. Őszhöz képest sok lesz a virágminta, és emellett nagy divat a szőrme, még vörösben is. Ha konszolidáltabb hivatalos megjelenésre vágysz, akkor a kosztümös trendek neked kedveznek: régóta nem láttunk ennyi kosztümöt az üzletek kínálatában.


Ha szívesen kalandoznál még a stílus világában, akkor neked szól október 21-én a Szemüveg Kisokos workshop Ágotával, ahol megtalálhatod a hozzád passzoló napszemüveget, szemüveget.

 



Csak ne kelljen beöltözni!


Bori Réka, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze 2 év kecskeméti társulati tagság után először debütál prózai szerepben, nem is akármilyenben. A tehetséges Mr. Ripley című nagy sikerű amerikai filmet, Matt Damonnal és Jude Law-val a főszerepben szinte mindenki ismeri, mégis érdemes jegyet váltani a kecskeméti színházi verzióra. Kovács Lehel rendező izgalmas színházi vállalkozásba vágott, amikor pszichológiai thrillert állít színpadra az eredeti könyvverzióból. Sok zene, filmszerű elemek és élőben vetített színpadképek is segítik a pszichológiai hatáskeltést.  Persze a musical szerepek sem koptak ki Réka repertoárjából, hiszen az Elisabeth után egy másik Erzsébetet alakít: Szent Erzsébetet Az Ég tartja a földet című darabban.


A színészek élete kicsit misztikus, kicsit legendás azoknak, akik a művészvilágon kívül léteznek, így a Fashion Reggelin is szóba került a művészlét. „Régen kontrollmániás voltam, így érkeztem ebbe a világba. Nagy a bizonytalanság, csak pénteken kapjuk meg a következő heti próbarendet, délelőtt a délutáni próbarendet. 2-3 hónapnál előrébb egyáltalán nem lehet tervezni. A család és a barátok megküzdenek ezzel az életstílussal, és bár nekem is nehéz volt beletanulnom, mára már tudok neki örülni. Lazaságot, szabadságot élek meg ezáltal, jobban tudok a jelenre koncentrálni, a pillanatnak élni a tervezgetés helyett.” Réka is szívesen csatlakozik be Halloween buliba, de színészek között az a mondás járja, hogy „csak ne kelljen beöltözni.”

 

 

 

„Drágám, ezt jól fel tudod majd használni!”


A Libri jóvoltából minden Fashion Reggelin egy-egy sikerszerző enged bepillantást az írói kulisszák mögé. Ez alkalommal Szlavicsek Judit volt az esemény vendége, aki a bölcsész, jogász szakmát akasztotta szögre, hogy író legyen. „Pár évtized, 3 gyerek, cica, kutya, munka után végre azt csinálom, amit szeretek. A Balatonhoz költöztem, és írok” – mesélt az önmegvalósításról Judit, akinek három könyve jelent meg eddig, és a negyedik is készülőben van.


„Sokan fogyasztják, mégis inkább szégyellik, lektűr kategóriaként tekintenek a krimire, pedig igazi intellektuális játék. Az író megad minden infót az olvasónak a nyomozáshoz, de ha jól teszi a dolgát, mégis meglepődik az olvasó a könyv végén.” – világított rá az írónő. „Ha könnyen akarnék haladni, romantikus könyvet írnék. A krimiben sok a szabály, drámailag a legkötöttebb műfaj. Nehéz, de szeretem.”


Manapság főleg nehéz krimit írni, hiszen mindenki látható az okostelefonoknak, internetnek, GPS adatoknak hála.  Ha Judit nem akar beleveszni a technológiai részletekbe, és folyvást faggatni az informatikai szakembereket, akkor muszáj kivonnia a szereplőit a kütyük világából. Természetesen a szakmai egyeztetések nem maradhatnak el, rendőrnyomozó kontaktját folyamatosan kérdésekkel bombázza, és amin Judit 2 napig gondolkozik, azt a volt nyomozó 2 perc alatt romba dönti szakmai rálátásával. Az információgyűjtés nemcsak szakemberekkel zajlik, a tihanyi barlanglakások keresése éjjel, a sötét erdőben is ide tartozik. „A huszadik sikításom után a férjem meg is jegyezte, hogy drágám, ezt jól fel tudod majd használni a könyvedben.”


Judit legutóbbi regényében, a Viharcsapdában végre kipróbálhatta kedvenc Agatha Christie fogását a nagy klasszikusból, a Tíz kicsi indiánból. Judit szereplői is egyre fogynak a horvát nemzeti parkban. Mindenki a saját hangján szólal meg a regényben, E/1-ben mesélik el a történetüket, de persze nem mindig mondanak igazat. A könyv különlegessége, hogy minden fejezet előtt egy QR kód található, ami egy-egy zenéhez vezet: így segít az alkotó az olvasónak a hangulat megteremtésében.

 



Addig szeressük, amíg lehet


Akárcsak a divatban, az italfogyasztásban is jönnek-mennek a trendek. „A most futó gin tonic trend próbál minket letaszítani, de nem hagyjuk magunkat – mesélte Fehér Anna, a Koch Borház Kecskemét üzletvezetője a Fashion Reggelin, aki szerint ne keressük fanatikusan az őszi avar illatát a borokban, hanem egy Irsai Olivérrel kezdjük az ismerkedést.


Van, aki a mai napig nem hisz a globális felmelegedésben, bár ők biztosan nem borászok, hiszen ez a szakma a saját bőrén érzi az időjárási anomáliákat. „A szüreti fesztiválon már kész boraink vannak szeptemberben, ez talán mégsem megszokott, és az Irsai kedvelőinek rossz hír, hogy ez a fajta záros határidőn belül eltűnik majd a kínálatunkból” – festett nem túl rózsás képet a helyzetről Anna. Kocsis Pál 1930-ban nemesítette Katonatelepen ezt a szőlőfajtát, és a névadással kapcsolatban több legenda is elterjed. Állítólag a szőlőnemesítő vonaton utazott, és vele szemben egy égetni valóan rossz kisfiú borzolta az utasok kedélyét. Kocsis Pál azt ígérte a kisfiúnak, hogyha nyugton marad, elnevez róla egy bort. Kedves történet, de a valóság az, hogy Kocsis Pál keresztfia volt a névadó.


„Az a baj a külföldi vörösborokkal, hogy nagyon jók” – humorizált Anna a fájó igazság ellenére. „Fehér borokban vagyunk jók mi magyarok. Egyetlen kivétel van, a kadarka, ami igazi hungarikum. Könnyed, pinot noir vonal, de egzotikusabb, fűszeresebb. A kedvencem, minden borkóstoló tételsorába beleteszem, ha kérik, ha nem.”

 

 

Túlápolás helyett működjön jól!


Jean-Noël Thorel gyógyszerész-biológus átértelmezte a szépségiparban kialakult felfogást egy forradalmi, de tisztelettudó megközelítéssel: ez az ökobiológia, a bőr ökoszisztémája és annak megóvásának művészete, a bőr természetes mechanizmusainak megerősítésén keresztül. Ahelyett, hogy túlápolnánk a bőrt, meg kell tanítanunk arra, hogyan működjön megfelelően. Ebből az ötletből született a Bioderma, az Institut Esthederm és az Etat Pur márka, amelyek révén a NAOS a bőrápolás jelentős nemzetközi alakjává vált.


"A Bioderma jól ismert márka Magyarországon, de az Esthederm készítményeket kevesen ismerik, pedig az Age Proteom szérum valóságos biológiai pajzsként védi a bőrünket. Minden nő arcápolási rutinjában helye van az Age Proteom szérumnak, a a bőrtisztítást követően. Csak ezután következhetnek a bőrtípus szerinti készítmények” – árulta el Molnár-Sebestyén Hédi, a Naos képviselője az ő szépségreceptjüket. Hédi a Fashion Reggelire komplett arcápoló csomagokkal érkezett, amit minden résztvevő ajándékba kapott.

 

 

Bűnügyi nyomozóból anya coach


A sorozatnézésnek vannak veszélyei, nem is akármilyenek! Adorján Liza a Harmadik műszak című, rendőrökről, tűzoltókról és mentősökről szóló amerikai sorozat rajongójaként döntötte el, hogy nem kell neki női szakma: rendőr lesz. Bűnügyi nyomozó hadnagyként elvégezte a pedagógia-pszichológia szakot, majd a coach képzést is. „Úgy gondoltam, hogy majd jól meg coachingolok mindenkit, és megjavul a rendszer, és nem lesz szükség bűnüldözésre, csak bűnmegelőzésre” – mesélt Liza a túlságosan ambiciózus terveiről. Bűnüldözés helyett inkább vállalkozást alapított, és ma már anya coachként, hordozási tanácsadóként segíti a nőket 3 gyermekes anyaként. A Fashion Reggelin görbe tükröt állított egy halloweeni buli megszervezésének, kikarikírozva azon önszabotázsainkat, melyektől nem merjük jól érezni magunkat anyaként. Csak egy jó terv kell, és nyugodtan ki lehet kapcsolni gyerekkel és gyerek nélkül is, ez volt Liza üzenete.

 

 

A legstílusosabb hölgyvendég

Az izgalmas beszélgetéseken túl másért is megéri jelen lenni: minden Fashion Reggelin díjazzák a legstílusosabb résztvevőt, akinek értékes meglepetés a jutalma. 

 

 

A stílusos hölgyön kívül minden más résztvevő is ajándékkal térhetett haza a Koch Borház és a Naos jóvoltából!

A következő reggeli már a szilveszterre hangol minket december 9-én, a Malom Központban.

Utoljára frissítve: hétfő, 09 október 2023 20:12
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449