TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ 7 nézőpont, hogy ne csak a karácsonyfa tündököljön!

11
2023 dec.

7 nézőpont, hogy ne csak a karácsonyfa tündököljön!



Töltött káposzta hegyek, rohangálás, sorbanállás, bevásárlás, takarítás... Mindannyian sejtjük, hogy nem ezek jelentik a karácsonyi csodát. Hogy mégis mivel érdemes tölteni az év legszebb időszakát, az kiderült az idei utolsó Fashion Reggelin, a Malom Központ kedvelt női eseményén: csajosan, de  a meghívott szakemberek segítségével és Molnár Kata műsorvezetővel tartalmasan hangolódtunk az év legcsillogóbb ünnepére a Malom Moziban. Jöhetnek a karácsonyi tippek?

 



Ünnepi gardrób dilemmák


Legyen csillogó? Vagy inkább szexi? Rövid vagy hosszú? „Gondolkodj előre az ünnepi megjelenéseddel kapcsolatban is” – tanácsolta Farkas Ágota szín- és stílustanácsadó: hány helyen lesz jelenésed, kötetlen, laza vagy formális eseményekről van-e szó? Bár a divatipar ontja magából a flittereket és csillámokat, Ágota szerint bánjunk vele óvatosan: az előnyös testrészeinket csillogtassuk, mivel ezek mágnesként vonzzák a tekintetet. „Nem kell sokat hezitálnunk, ha egész ruhát választunk, hiszen akkor már csak a kiegészítők hiányoznak”- adott támpontot a stylist azoknak, akik bizonytalanok . Elegáns események esetében a hosszú ruha biztos befutó, bár a most menő pucérruhát nem ajánlotta. Ami meglepő, hogy a legvadabb divat anyagokban látható pucérruha nem elméleti kategória,  a hazai fast fashion márkák  kínálatából mi is beszerezhetjük, feltéve ha nem vagyunk fázósak...


Ha szexisre vennéd a figurát, jöhet az overál, a dekoltált kosztüm, de akár újrahasznosíthatod a nyári csipkés topot is egy meleg, dekoltált felsővel. Stílusbakik az ünnepi szezonban is gyakran szembe jönnek Ágota szerint leggyakrabban elfelejtett árcédulák, cipőtalpon maradt matricák figyelmeztetnek a kapkodásra, de ide sorolhatjuk a trendek fenntartás nélküli elfogadását, aminek révén az outfitünk pizsama + ágytakaró kombóként hat…

 



Töltött káposzta, relax fürdő és smink


„A szép smink alapja a kipihent bőr, így ha már elkészítettünk 72 adag töltött káposztát, és már húsvétra is fagyasztottunk belőle, akkor engedjünk illatos fürdővizet magunknak, pakoljuk körbe mécsesekkel, és máris előkészítettük a bőrünket a sminkhez” – így hangzott Tóth Kata, a Douglas sminkesének nagyon is kedvünkre való tippje. Csillog a ruhád? A sminked már ne ragyogjon, és persze fordítva is igaz: egy fekete koktélruha igényli a fénylő sminket és kiegészítőket. Szemüvegesként sminkelni igazi kihívás, de Kata ehhez is adott fortélyokat: hangsúlyos szemüvegkeret esetén a száj legyen inkább a fókuszban, míg kevésbé markáns kereteknél bátran nyúlhatunk a szemhéjpúder paletta színeihez.

 

 



A szimpla már nem elég, kell a dupla!


Ha kellőképp lelazultunk az illatos fürdőzésnek köszönhetően, kényeztessük a bőrünket, hogy tényleg ragyogjon majd a sminkünk, ezt tanácsolta Schubert Évi, az APIVITA kozmetikai márka képviselője.  Ma már nem az a kérdés, hogy megtisztítsd-e az arcbőröd, hanem az, hogy hányszor. A dupla arctisztítás első fázisában olajos lemosót használj, ami lehet például micellás víz, ami a legnagyobb szennyeződéseket (smink, fényvédő és faggyú) eltávolítja. Majd jöhet a második kör, egy vízalapú – gél vagy tej – lemosó, ami igazán képes lesz behatolni a pórusaidba. A második tisztítás segít eltávolítani a bőrről a megmaradt szennyeződéseket, a felesleges olajat és a kis mennyiségű, pórusokban, ráncokban ragadt sminket, valamint az olajos lemosó maradványait.


Csak ezután jöhet a hidratálás és ránctalanítás, hiszen a hatóanyagok kizárólag a megtisztított bőrben tudják kifejteni a hatásukat. 5-ből 4 ráncot a napsugárzásnak köszönhetünk, ezért fényvédelemre az év 365 napján szükségünk van, tudtuk meg Évitől, amihez szintén az Apivita termékeket ajánlotta, melyeket csak patikákban forgalmaznak.


1979-ben Athénban két gyógyszerész, Niki és Nikos Koutsianas a méhek társadalmát és a görög növények egyedülálló biológiai sokszínűségét tanulmányozva inspirálódtak, és megalkották létrehozzák az első természetes, méhészeti termékek és gyógynövénykivonatok felhasználásával készített kozmetikumokat. Az APIVITA jóvoltából a Fashion Reggeli vendégei is megtapasztalhatják a márka kényeztetését: 93-96% természetes eredetű összetevőket tartalmazó készítményekkel ajándékozták meg a hölgyeket.

 

 



Öltöztessük ünneplőbe az otthonunkat is!


Ha máskor nem is, de évente egyszer mindenki feldíszíti az otthonát. Akárcsak a divatban, a dekorációs trendekben is széles palettáról választhatunk, de Somoskövi-Mancz Tímea otthontervező lakberendező a kedvenceit hozta el a Fashion Reggelire. Karácsonyi gömbök helyett tarolnak a különböző formájú, átlátszó üvegdíszek, melyek törékenyek, mégis sokkal elegánsabbak és letisztultabbak a műanyag tárgyaknál. Timihez egyéként is közel állnak a természetes dekorációk, fenyőágakkal, örökzöldekkel, termésekkel teremt meghitt hangulatot az otthonukban. A natúr vonalon maradva Timi jó szívvel ajánlotta a papír dekorációkat, akár monokrómban, akár bohém sokszínűségben alkalmazva. 

Színekben ma már bármit választhatunk, de a lakberendező szerint a sötét-világos, például fekete/antracit és arany kombinációjával mesteri hatást érhetünk el. Ha drámaiság helyett visszafogottabb légkörre vágyunk, válasszuk bátran a fehéret és az ezüstöt. Szilveszterkor viszont ne finomkodjunk a dekorációval, idén óriási reneszánszát éli a diszkógömb, de a hagyományosabb lufi, szerpentin, konfetti trióval sem vallunk szégyent.

 

 



Budapest könyv kecskemétieknek!?


„Budapest nem csak a budapestieké!” – vallja Török András író, aki 25 évvel ezelőtt útikönyvet írt külföldieknek, ami mára városportrévá avanzsált, mondhatni útmutatóvá nagyvárosi életvezetéshez. „A szüleim ambícióját beteljesítendő, zenei iskolába jártam, ezért boldogtalan kisfiúként utaztam naponta 2x40 percet, és villamosozás közben Budapestet bámultam” – valahogy így esett szerelembe a várossal András, akinek alighanem része volt az azóta egyre népszerűbb városi sétamozgalom kialakulásában. Könyve olyan útikönyvnek álcázott városportré és -kalauz, amely Budapest régi és új arcait egyaránt igyekszik bemutatni, a már megszokott háromdimenziós térképek mellett számos alaprajz, rengeteg archív Fortepan-kép és a szerző saját fotói illusztrálják. Újdonsága a jó néhány QR-kód, melyek átjárók az internet és a mozgóképek világába. A Budapest könyv 5 sétát kínál a felfedező kedvű olvasóknak.

Ez egy olyan ajándék, amivel két legyet üthetsz egy csapásra: könyv + élményprogram, ha a megajándékozottal végigjárod a regényes helyszíneket. A dedikálásra váró sort látva, sok kecskeméti karácsonyfa alatt ott lapul majd Török András író könyve.

 

 



Az abszolút énidő


„Magyarország törvényei garantálják az énidőt, ha Tóth Kata ötlete alapján nemcsak illatos fürdővízzel hanem egy pohár borral is relaxálsz, hiszen utána nem lehet kocsiba ülni” – sziporkázott Fehér Anna bortechnológus, a Koch Borház Kecskemét üzletvezetője a Fashion Reggelin, aki arany flitteres zakóban érkezett, hiszen ez egy olyan darab, amit bárhová fel lehet venni szerinte, „a szülői értekezletet is feldobom vele”. Humorbonbonból az erős kezdés ellenére sem volt hiány: Annától azt is megtudhattuk, hogy milyen bort vigyünk ajándékba. Természetesen olyat, amit mi magunk meg szeretnénk kóstolni, és persze behűtve vigyük, erős jelzésként, hogy bontsuk is fel.

Trendek a borászatban is jönnek-mennek, most épp a rozék csillaga van leáldozóban, hogy átadják a helyüket  a buborékos italoknak, mint a prosecco vagy a pezsgők. Egy 25. évfordulót saját, palackos erjesztésű pezsgővel ünnepelni elég menő, ugye? A Koch Borászat így ünnepelt 2016-ban, és valószínűleg nem sikerült rosszul az első évjárat: 200 vendég 300 palack pezsgőt kortyolt el az ünnepségen. „Én csak két esetben iszom pezsgőt: amikor szerelmes vagyok és amikor nem” – így vallott Coco Chanel a pezsgőhöz fűződő viszonyáról, ami Annát is megihlette: "Kétszer igyunk pezsgőt, amikor karácsony van, és amikor nem.”

 

 



Jelen lenni, sodródni


A 2023/24-es évadtól kezdve Venczli Zóra a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulatát erősíti, ám nem ez az első találkozása a teátrummal. Az elmúlt években többször segítette ki a csapatot beugrásával, mostanra pedig meghatározó és stabil pontja a társulatnak. Rövid idő alatt alkalma nyílt rá, hogy megcsillogtassa tehetségét a három kecskeméti játszóhely mindegyikén. Találkozhatunk vele a kecskeméti teátrumban a Meseautó és a Ne most drágám! című darabokban, mindeközben pedig Budapesten is aktív résztvevője a színházi és televíziós életnek egyaránt.


Két évvel ezelőtt egy ország ismerte és szerette meg őt a tévéképernyők előtt a TV2 Sztárban sztár leszek! című tehetségkutató műsorában, ahol nem csupán tehetségével, de személyiségével is lenyűgözött mindenkit. „Sokszor voltam önbizalomhiányos,de kimozdultam a komfortzónámból és így kellő tapasztalatot szereztem. Amikor Kecskemétre hívtak castingra, nem volt időm rákészülni, ráfeszülni, mégis életem legjobb castingját hoztam össze pont amiatt, mert a tévében sok éles helyzetben bizonyítottam” – mutatott rá Zóra, aki azóta tudatosan gyakorolja a jelen-létet, és engedi magát sodródni. Bár jól érzi magát a kecskeméti színészházban, de már nagyon várja a karácsonyt, ahol a karácsonyi fogások és a szeretteivel közös étkezés jelentik számára az ünnepet.

 

 

Egy kis ragyogás a kórházi betegnek


A Fashion Reggeli szervezőinek kezdeményezésére a résztvevők  a Bács-Kiskun Megyei Kórház karácsonykor kórházban fekvő betegeit lepték meg figyelmességükkel. A kórház javaslatai alapján csokoládéból, szaloncukorból, játékokból, könyvből és magazinból összeállított ajándékcsomagokkal kedveskedtek a hölgyek.

 

 

A legstílusosabb hölgyvendég

Az izgalmas beszélgetéseken túl másért is megéri jelen lenni: minden Fashion Reggelin díjazzák a legstílusosabb résztvevőt, akinek értékes meglepetés a jutalma.

 

Kedvet kaptál a Fashion Reggelihez?


Tavaszig még várnod kell a következőre, de januárban egy évtervező workshopon már találkozhatsz a Fashion Reggeli gárdájával.

Utoljára frissítve: kedd, 12 december 2023 09:34
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449