TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Szerzőink

Szerzőink

A trendalelke.hu egy független, online magazin kecskemétiektől kecskemétieknek, akik szeretnek itt élni és élvezik a kecskeméti létet.


A cikkek nektek, rólatok szólnak.

 

Jól írsz?

És még értékes mondanivalód is van a Kecskemét és környéki nők számára?

Írj nekünk bátran a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

 

Pajkó Andrea

alapító-főszerkesztő

 Ivaskó István pénzügyi tanácsadó

 

Ivaskó István

pénzügyi tanácsadó

 Cégem pénzügyi stratégiai tervezéssel foglalkozik családok és cégek számára egyaránt. Arra törekszem, hogy a partnereim életében megteremtsen a pénzügyi stabilitást és biztonságot. 7 éve dolgozom a szakmában, így több ezer pénzügyi tervet sikerült elkészítenem, és több száz partnerrel dolgozom együtt évek óta. Nagy örömöt okozott a felkérés, hogy írjak a trendalelke.hu magazinba, mivel azt gondolom, hogy az eddigi tapasztalataim segítségével sok hasznos gyakorlati praktikákat tudok megosztani az olvasókkal.

dr. Kovács Fatime tréner, terapeuta, coach

 

Dr. Kovács Fatime

mentálhigiénés tanácsadó és terapeuta, coach, tréner

 Pályámat jogászként kezdtem, de idővel rájöttem, hogy az emberekkel való közvetlen kapcsolatban történő segítségnyújtás az  igazi feladatom. Mentálhigiénés tanácsadóként és terapeutaként segítelek abban, hogy bármilyen  lelki és testi problémáid  legyenek is (pl. párkapcsolati, anyagi, karrier-munka, egészségi, tanulással kapcsolatos vagy egyéb),  megtaláljuk és feloldjuk a blokkjaidat, hogy boldogabb életet tudj élni. Coachként  abban támogatlak, hogy képes legyél egy másik nézőpontból látni a helyzetedet, és a probléma helyett a megoldásra  fókuszálj.

Az elmúlt közel 10 év  során megszerzett szakmai és terápiás tapasztalatom révén személyiségfejlesztő tréningeket, önismereti kurzusokat tartok annak érdekében, hogy minél szélesebb kör számára váljon lehetővé a harmonikus élet megtapasztalásának lehetősége.

 

 Tibay Rózsa dietetikus

 

Tibay Rózsa

dietetikus

Kecskeméten élek, 2 gyermekes édesanya, dietetikus, a Diéta Óvoda blog írója. Gyermekek és felnőttek táplálkozási kérdéseivel fogok foglalkozni az oldalon. Szakterületem a gyermek dietetika. A gyermekek, és különösen a a táplálékallergiás gyermekek miatt választottam hivatásomnak a táplálkozásterápiát. Édesanyaként én is gyakran akadályokkal találom magam szemben, amikor a gyermekeimről és evésről van szó. Mit is mondhatnék arról, milyen a dietetikus gyereke? Két kisfiam igazán jó példa a jó és rossz evő gyerekre. Szakterületemből fakadóan legtöbbször anyukákkal, babákkal, gyerekekkel és fiatal felnőttekkel foglalkozom, de cukorbetegek, emésztőrendszeri betegek, fogyókúrázók és táplálékallergiások helyes táplálkozását is segítem.

 

 Leskovics-Ortelli Andrea fogyókúrás terapeuta

 

Leskovics-Ortelli Andrea

pszichológus, fogyókúrás terapeuta

 

 

 Gutai Márta coach, grafológus

Gutai Márta

karrier tanácsadó, coach és grafológus szakértő


Humánmenedzsment és üzleti coaching végzettséggel és tapasztalattal rendelkezem, több mint hat éve foglalkozom karrier tanácsadással, coachinggal és oktatással. Dolgoztam multinacionális és magyar tulajdonú cégeknek mint HR szakértő, ma már tanácsadói oldalról segítem a munkavállalókat, cégvezetőket.

A pályakezdőket az elindulásban, a pályamódosítókat vagy a munkába visszatérő anyákat pedig abban tudom támogatni, hogy megtalálják az elképzeléseikhez, egyéniségükhöz, körülményeikhez leginkább illeszkedő munkát, szakterületet. Aki tovább szeretne lépni a pályáján, azzal közösen megtervezzük a fejlődéséhez vagy a karrierje további állomásaihoz vezető lépéseket. Praktikus tanácsaim jól jöhetnek álláskereséskor vagy állásinterjú előtt, de akár a próbaidő alatt is. Hogy ne csak a munkára találás, hanem az új munkahelyre való beilleszkedés is zökkenőmentes legyen! Célom, hogy aki hozzám fordul, könnyebben boldoguljon az álláskeresés során, valamint általában a munkahelyén, és tevékenységében megtalálja az örömteli kiteljesedés forrását. Szabó-Dobos Katalin Pilates-oktató

Szabó-Dobos Katalin

Pilates-oktató

Munkám mellett boldog feleség és kétgyermekes anyuka vagyok. Testnevelő tanárként végeztem, jelenleg preventív mozgások oktatójaként dolgozom.  Képesítéseim: Aerobik és gyermek aerobik oktató,  Testegyensúly-preventív gerinctréner,  Personal tréner (személyedző), PILATES és bodyART (jóga es gyógytorna elemeket tartalmazó óratipus) oktató

Hálás vagyok mindenkinek, aki idesegített, ahol most vagyok. Sokáig nem ismertem a boldogságot, csak úgy éltem a világban. Mára tudatosan élek. Próbálok a hibáimban fejlődni, javulni. Figyelem mi, miért történik velem. Úgy próbálok élni, hogy magamra, de a körülöttem lévő emberekre is odafigyeljek. Gyakorolom a mások megértését, tudatosan kerülöm, hogy másokat bíráljak. Fontosnak tartom azt, hogy pozitívan és derűsen álljak az élet dolgaihoz. Keresem az egyensúlyt mindenben. Szívügyem, hogy mindenki megtalálja a boldogságot, és az egészséget, ugyanis, ha boldogok és egészségesek vagyunk, hozzásegíthetünk másokat is,  hogy azok legyenek, és így a világnak van esélye jobbá válni.

Jelenleg pilates órákat tartok, és a célom az, hogy aki részt vesz az órán, kikapcsolódjon, lelkileg, testileg feltöltődjön. Így ha kilép az ajtón óra után, azt sugározza magából, hogy hello világ, jól vagyok, Te is legyél jól.

 

 

Szabó Rita

enteriőrtervező, home stager

Egy lakás értelme nem a bútorok, hanem az érzés, amely eltölti ott az embereket.” Márai Sándor

Enteriőrtervezőként segítek eligazodni a lakberendezés útvesztőiben, ügyfeleimmel közösen gondolkodva keltjük életre álmaik otthonát. Az igényekhez, kérdésekhez hozzáadom a megoldásokat, válaszokat. Ebből pedig OTTHON születik!
A Home Staging eszközeivel az eladó ingatlanokat igyekszem vonzóvá tenni a leendő vevők számára, lerövidítve ezzel az ingatlan eladási idejét

 

 

Szekeres Judit

A Szofika a konyhában gasztroblog szerzője

 Gasztroblogomat 2010. őszén indítottam, és egészen 2014. májusáig minden bejegyzés a ködös Albionban született. Blogomon rengeteg étel megtalálható: levesek, saláták, húsok,tészta ételek, de nagyobb többségben talán mégiscsak az édességek vannak. Abszolút kedvenceim a kelt tészták: legyen szó egy édes péksüteményről vagy egy adag frissen sült zsemléről,a friss élesztő illata minden alkalommal elvarázsol. Szeretem a könnyen, gyorsan elkészíthető tortákat is: túrótorták, joghurttorták, sajttorták elkészítésére-akár magunknak, akár meglepetésként családnak, barátoknak- mindig vevő vagyok. Az utóbbi 1 évben azonban megszaporodott az „egészségesebb” bejegyzések száma is a blogon. Rengeteg ötletet mutatok, hogyan készíthetünk gyorsan, egyszerűen desszerteket, egészséges fogásokat csupa olyan hozzávalóból, mely minden háziasszony konyhájában ott lapul.

 

Szekeres Ildó

A Tündérsüti gasztroblog szerzője

Az én vaníliaillatú életem olyan 6-7 évvel ezelőtt kezdődött, amikor is kitört a muffin-láz, és ennek én is áldozatául estem. Amikor 2009-ben Londonba költöztem, 3 hét elteltével már a Hummingbird Bakery cake designer tanonca voltam. Ez maga volt a megvalósult álom,vagy még annál is több, hetekig nem tértem magamhoz a boldogságtól, hogy Anglia legnépszerűbb amerikai cukrászatában dolgozhatok. Varázsvilág volt a Portobello Road icipici üzlete, ahol csodálatos emberektől tanulhattam meg a szakma minden rejtelmét, a lelkesedést, az alázatot, a végtelen precizitást. A hajnali mesés illatok, a friss brownie-ra hulló porcukor, egy-egy nagyon jól sikerült krém feletti boldogságunk... Örökre elkísérnek ezek az emlékek.

A blog csak évekkel később, 2012 őszén indult el, húgom, Szofika unszolására, aki ekkor már a gasztroblogger társadalom ismert figurája volt. A "Tündérsüti" azóta a szívem csücskévé vált, mert hamar rájöttem, ez egy remek egyvelege mindannak, ami engem érdekel, és amit szeretek csinálni.Így lett a blogolás nálam egy "összművészeti" tevékenység, amiben a sütés mellett éppolyan fontos a fotózás, mint a blog grafikai arculata, amiben rajztanári énem is előtörhet. 

 

Schonerné Emődi Edit

HR-szakember, tősgyökeres kecskeméti

„Saját magunkkal való kapcsolatunk és az, hogy mennyi gyönyörűséget találunk az életben, végső soron attól függ, hogy az elménk hogy szűri meg és értelmezi mindennapi élményeinket. Boldogságunk belső harmóniánkból ered, nem pedig abból, mennyire vagyunk képesek irányításunk alá vonni az univerzum hatalmas erőit.” Csíkszentmihályi Mihály

Örömmel csatlakozom ahhoz a helyi kezdeményezéshez írásaimmal, amit Pajkó Andi indított. Reméljük, Ti is egyre többen lesztek, hiszen szeretnénk, ha a bennünket olvasó kecskeméti lányok, csajok, asszonyok, nők és nőcik között kialakulna egy virtuális, s később valódi közösség.

Ebben szívesen veszek részt: egyrészt rendszeresen olvashattok tőlem kipróbált recepteket, másrészt a későbbiekben bemutatok számotokra a városunkban élő hölgyeket, akik valamiben példák lehetnek számunkra, erőt és inspirációt adva a mindennapokhoz. Hiszem azt, hogy nyitottan kell élnünk, egymásra- a világra, s ehhez olvasnunk kell, találkoznunk, beszélgetnünk, új ingereket adva egymásnak a mindennapok színesítéséhez.
 

 

Sárdi Barbara

újságíró

Imádok utazni, nyitott szemmel járni, ismerkedni a világgal, és szeretem tapasztalataimat, észrevételeimet megosztani az emberekkel. Amikor a városba költöztem, hamar azonosultam a Trendalelke mottójával, “Kecskeméti nőnek lenni jó”. Életérzéseket igyekszem átadni Nektek, próbálok ötletekkel, tippekkel szolgálni, legyen szó egy új könyvről, egy jó kis városi programról vagy bármiről, ami egy nő életében szerepet játszik.

 

 

 

 

 

 

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449