TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Vajon hogyan vélekedik női létünkről egy fiatal író, egy borász, egy stílustanácsadó, egy sminkmester?

13
2023 márc.

Vajon hogyan vélekedik női létünkről egy fiatal író, egy borász, egy stílustanácsadó, egy sminkmester?

 

Milyen lehet egy női esemény két jeles nap között, nőnap után és a március 15-ei ünnepnap előtt? Természetesen formabontó és forradalmi. A Malom Központ kedvelt eseménye, az idei első Fashion Reggeli közel telt házat vonzott. Terítékre kerültek ugyan a trendek, de az előadók esszenciális mondanivalójával is gazdagodtak a résztvevők. Vajon hogyan vélekedik a női létünkről egy fiatal író, egy borász, egy stílustanácsadó, egy sminkmester?

 

 


 
Ünnepeljük a bennünk élő nőt!


Divattrendek helyett egy kis nőnapi filozófiával indította előadását Farkas Ágota stílustanácsadó. Milyen a jó nő? Ha a magazinok hasábjain időzünk és a szakértői felhozatalt nézzük, akkor tökéletes sminkben pompázó, jól öltözött, igényes, ápolt nőt látunk, aki zölden él és pénzügyileg is tudatos. Egy felmérésben viszont férfiakat kérdeztek, hogy milyen a jó nő? Meg fogsz lepődni, nem külső tulajdonságokat soroltak: szexi, rugalmas, nyitott, vidám, humoros, igényes, független, stb. Ágota arra biztat bennünket, hogy dolgozz az önbizalmadon, legyél önazonos, és akkor elég jó vagy!

 


A kis kitekintés után persze nem maradtunk szakértői tanácsok nélkül. Nemcsak a sminkben hódítanak az élénk színek! Viszlát fekete, szürke és bézs, éljen a pink, a sárga, a kék, zöld élénk és pasztell verzióban is. Az év színe a Viva Magenta: bátran viseld mindenhol, mindenben. Nincs új a nap alatt a  divatban, ismét sláger a farmer, amit idén nemcsak a nadrág képvisel: ing, ruha, mellény, kabát, együtt, rétegezve is trendi. Ha már nadrág, idén sűrűn visszaköszön ránk a bő szárú nadrág, de Ágota szerint csak óvatosan vele, hiszen optikailag szélesít, akárcsak a sok zsebes cargo nadrág. A farmer mellett van egy másik nagy visszatérő klasszikus, ez pedig a kosztüm, ami az év színében igazán friss hatást kelt.

 


Ágotával április 22-én személyesen is találkozhattok a Malom Központ női eseménysorozatának kapcsán, a Kapszula gardrób workshopon.
 

 

 

Kötelező tavasszal ragyogni!


A szép smink a szép bőrrel kezdődik – hívta fel a figyelmet a 0. lépésre Sárkány Márti, a Douglas Parfümériák vezető sminkese, egyúttal megígérte, hogy legközelebb a helyes bőrápolás és –tisztítás fortélyaira is megtanítja a Fashion Reggeli vendégeit. Előzetesen azt tanácsolta, hogy legalább 3 fázisban tisztítsuk az arcunkat,  szemfestéklemosóval, arctisztítóval és habzó tisztítóval egyaránt, hogy a smink ragyoghasson rajtunk.


A szürke téli hetek után szinte szomjazzuk a színeket, amik idén a sminktrendekben is markánsan megjelennek. Márti szerint itt az ideje, hogy elfelejtsük az alibizést a barna és bézs szemhéjpúderekkel, még 40 felett is: legalább alkalmi eseményekre próbáljuk ki az élénk színeket. Bátran nyúljunk a lila, pink, rózsaszín palettákhoz, de a narancssárga, sárga összeállítások csábításának se álljunk ellent. A rétegezés nemcsak a ruhátárunkban fogalom, kék, zöld és fekete szemceruzák kombinálásával is egyedi hatást kelthetünk. A szemhangsúlyos sminkekhez visszafogott szájfényt ajánlott Márti, fordított esetben jöhetnek a tartós matt vagy a fényes, ellenben rövidebb ideig ható rúzsok.

 

 

 

Tudsz „csak úgy” lenni?


Szilágyi Zsófia éppoly nyughatatlan, mint könyvének főhőse, Szonja, az azonos című regényben, ami novellának, azaz egy legfeljebb 12 ezer karakteres írásnak indult, de 300 ezer leütés lett belőle.

Szonja, a fővárosba költözött alföldi lány az apjának mesél az életéről. Ami nem olyan egyszerű, ugyanis egyéves volt, amikor a férfi elhagyta a családját, és csak annyit tud róla, hogy szerette a Rolling Stonest. Hogyan lehet a legintimebb titkainkat is megosztani egy olyan szülővel, akit hiába szeretnénk közel tudni magunkhoz, teljesen idegen nekünk? Hogyan próbálhatjuk megismerni önmagunkat egy ismeretlen emberen keresztül, ha az ráadásul úgysem válaszol semmire, akár kérleljük, akár szidjuk? Miközben a Stones zenéjétől kísérve Szonja rajongva habzsolja a szépséges Budapestet, és egyik balszerencsés szerelmi kalandból a másikba evickél, mégis mesél, őszintén: csalódásokról és örömökről, bizarr élményekről és sorsfordító találkozásokról.

 

 


Zsófi nem egy introvertált író, szókimondóan mesélt az önazonosságról: „Nem akarok tökéletes lenni. Megengedem magamnak, hogy hibázzak. Hiába kérdezi a mama, hogy mégis mit fog szólni a szomszéd!? Szerintem csináld azt, amit szeretsz. Sajnos nem tudunk csak úgy lenni, mindig mások függvényében értelmezzük magunkat” – vallotta meg ars poeticáját.

 

 


 
Párban harmóniában, 0-24-ben is


Immár operával is kényeztet bennünket a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, a Malom Központ partnere: Németh-Nagy Johanna és Németh Márton énekkari művészek és egyben házaspár nem ismeretlenek a kecskeméti közönség számára, hiszen például az Elisabethben és a Cirkuszhercegnőben is láthattuk, hallhattuk már őket. Március 18-án „A telefon, avagy a szerelmi háromszög” egyfelvonásos vígoperában állnak színpadra: Menotti műve az opera történetében először állítja középpontba a modern technológia egyik hasznos vívmányát, friss, ötletes, és körülbelül felöleli mindazt, ami egy telefon körül lebonyolódhat. Számukra is különleges fellépés lesz ez, hiszen a zongorakísérő mellett csak ők ketten állnak majd színpadon.Az opera nem könnyű műfaj, de az énekművész-házaspár jó szívvel ajánlotta, hogy tegyünk egy próbát: az ünnepélyes hangulat, a gyönyörű színháztermek, a zenekari kíséret, a színművészet és az énekművészet összefonódása grandiózussá teszik a hatást, ami varázslatos élményt jelent a nézőknek.

 

 


Felmerülhet a kérdés, hogy mennyire jó a házastársunkkal együtt dolgozni, de Johanna és Marci megnyugtatott bennünket: hihetetlen biztonságot ad, hogy fél mozdulatokból is értik egymást. Sőt még otthon sem tudják letenni a munkát. A szomszédok ugyan nem élvezhetik Johanna 3 oktávos hangterjedelmét és a magas C-t (a Fashion Reggeli vendégei viszont igen), mert szigorúan csak a színházban gyakorol, de rántáskavarás közben is ötletel, amit azonnal megoszthat férjével. A nőnap közelsége miatt Marcit természetesen kifaggatta Puha Évi műsorvezető a megismerkedésük történetéről: egyetemi szerelem az övék, Johanna életvidámsága és öntudatossága rabul ejtette Marci szívét, aki húsvétkor mindig saját locsolóverssel köszönti őt.

 

 


 
Tökéletes választás a kellemes tavaszi napsütéshez és virágillathoz?


A szokásos humorbonbonok mellett a nőnap kapcsán Fehér Anna, a Koch Borház Kecskemét üzletvezetője is érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet: sok nő még 2023-ban is pironkodva vásárol bort „nem vagyok ám alkoholista” felkiáltással, ezért Anna kiemelten fontosnak tartja a nők edukációját ezen a téren is. „Mi lenne, ha bátran, a saját személyes ízlésed szerint választanál bort, nem pedig másnak, a párodnak, a családtagodnak?” – tette fel a kérdést.
Tavasszal nem nyúlhatsz mellé, ha a könnyed, gyümölcsös jegyeket viselő borokat választod: egy Sauvignon Blanc, Irsai Olivér vagy egy rozé remek opció.

Az viszont már nagy balfogás, ha a szekrény tetején tárolod: a napsütés hatására hő és fény éri, ami kifejezetten nem barátja a boroknak. Tedd inkább sötét, hűvös helyre, de a legjobb, ha nem őrizgeted, hanem hívsz barátokat, és beszélgetés közben elkortyoljátok.

 

 


 
A legstílusosabb hölgyvendég


Az izgalmas beszélgetéseken túl másért is megéri jelen lenni: minden Fashion Reggelin díjazzák a legstílusosabb résztvevőt, akinek értékes meglepetés a jutalma.

 

 

 


Lemaradtál?


Naptárat elő! Május 27-én ismét Fashion Reggeli!

Utoljára frissítve: hétfő, 13 március 2023 18:50
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449