TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ Karácsonykor nem az ÁNTSZ jön, hanem a Jézuska

05
2022 dec.

Karácsonykor nem az ÁNTSZ jön, hanem a Jézuska


Egy kis önzőség, pár lista és egy új nézőpont – ez kell a boldog karácsonyhoz, minden másra ott van a Mastercard – ezek a Malom Központ kedvelt női eseményének magvas tanulságai. Gondosan tervezel vagy az utolsó pillanatban kezdesz el felkészülni az ünnepre? Bármelyik típusba is tartozz, a Fashion Reggeli instant tippekkel szolgált mindkét típusnak, amiről te sem maradsz le az élménybeszámolónknak köszönhetően.  A karácsonyi Fashion Reggelin nem hajszoltuk a tökéletes karácsony ideáját: csajosan, de  a meghívott szakemberek segítségével és Molnár Kata műsorvezetővel tartalmasan hangolódtunk az év legcsillogóbb ünnepére a Malom Moziban. Most szombaton is megérte korán kelni!

 



Öltözd magad boldogra!


Miről szól a karácsony?  Legyen csillogás, pálinka, töltött káposzta, begjli, mentes süti, sült hal, lego xbox,  csúnya karácsonyi pulcsi, de nem világít az izzósor, nincs meg a karácsonyfatalp, valakinek elfelejtettünk ajándékot venni, kirepedt a begli és valaki megsértődött… Csernus-Farkas Ágoat szín- és stílustanácsadó összeállítása igazán szemléletes, ugye?  Csak egy valami marad ki a képletből: te! Ne csak karácsonyi menüt és bevásárlólistát tervezz, hanem ruhatárat is!

 

 

 

Gondolkodj előre a karácsonyi megjelenéseddel kapcsolatban is: hány helyen lesz jelenésed, kötetlen, laza eseményekre számíthatsz vagy formálisra.  Ágota szerint karácsonykor is érdemes visszanyúlni a stílusos öltözködés alapjaihoz. Egy különlegesebb kosztüm, vagy a kis fekete”, amit bátran színezhetünk, és nyugodtan bevállalhatjuk a mélyzöld, a lila, a bordó és sötétkék darabokat is. A fehér ing mondhatni alapdarab a szeretet ünnepén is, csillogó kiegészítőkkel vagy elegáns szoknyával, nadrággal megfűszerezi az öltözékedet. Idén karácsonykor gyöngy ékszerekkel és fejpántokkal garantált a ragyogó megjelenés. „Ha 85-féle ünnepi étek helyett csak 32 kerül az asztalra, akkor talán még időd is lesz a befelé fókuszálni” – fogalmazta meg üzenetét a stylist.

 

 

 
Karácsony őrület nélkül


Fotók, filmek és reklámok tömkelege árasztja magából a nyugodt, szeretetteljes képeket. Fényárban úszó otthonokban boldog emberek nevetgélnek a tökéletes bejglik felett. A kisgyermekkor után nagyjából mindenki tudja, hogy a karácsony legtöbbször nem így telik, kimerült felnőttekkel, veszekedésekkel, sértődésekkel. Hogy ez ne így legyen, Andrássy Cintia life & business coach, párkapcsolati tanácsadó osztotta meg a felkészülési fortélyait. Cintia konyhájában egy percre sincs üzemszünet karácsony egyik napján sem, el is mesélte, hogy neki mi vált be leginkább. Az őrületmentes karácsony záloga a listaírás: ajándék-, vendég-, menü- és bevásárlólista könnyíti meg a tervezést. Persze nem árt, ha ezek megvalósításához hozzárendeled az időt is a naptáradban, és felállítod a fontossági sorrendet. Tudj nemet mondani és tömbösíts, amikor csak tudsz, ezek is aranyszabályok. „Be kellett ismernem, hogy a férjem jobb  töltött káposztát készít mint én, és anyukám kocsonyája is verhetetlen”  - vallott Cintia arról, hogy nem szégyen delegálni a feladatokat.

Ne csak delegálj, vegyél magadnak időt címszóval a szakember az online bevásárlás mellett tette le a voksát, hiszen pár száz forintért megmenekül az autózás, parkolóhely keresés, sorbanállás és tömegjelenetek órákat igénybe vevő idegfeszültségétől. Ha a tervezéssel és okos bevásárlással időt spóroltál, ne szerénykedj magadra fordítani, hogy kényeztesd, jutalmazd magad. „A legfontosabb, hogy ne vállalj többet, mint amit leírtál, és amit biztosan el tudsz végezni” – javasolta Cintia a nyugodt karácsonyhoz, hiszen karácsonykor nem az ÁNTSZ jön, hanem a Jézuska, így a karácsonyi ablaktakarítás is várhat még húsvétig.

 

 

 


Amikor december 23-án kezdesz el felkészülni a karácsonyra...


Varga-Huszti Máté és Szabó Dorottya, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművész párja igencsak sűrű évet tudhat magáénak. Keddtől vasárnapig állnak színpadon, egy-kettő, de olykor napi 3 előadással tarkítva. December 22-én még egy este 10-ig tartó próbán csiszolják szerepüket a következő premierre, de másnap indul náluk a karácsnyi előkészület, rohamtempóban. Bár Máté minden évben elhatározza, hogy legközelebb már novemberben megkezdi a felkészülést, „idén nem jött össze, tavaly sem, és jövőre sem fog” – vallotta meg némi öniróniával fűszerezve. Ennek ellenére hajnali kettőre elkészíti a halászlét, méghozzá szegedi módra, az igencsak munkás passzírozós verziót.


„Igazi "karácsonyfanatikusok" vagyunk, almás-fahéjas illat lengi be a lakásunkat az adventi időszakban, és mindenhol felbukkannak szarvasok” – mesélte Dorottya, csak az ajándékok beszerzése várat magára december 23-ig. Akkor aztán jöhet a Cintia által is javasolt tömbösítés, irány a bevásárlóközpont, ahol közösen szerzik be az ajándékokat. 3 nap ünneplés után, december 26-tól indul újra a színházi verkli, de most fájóan rövid ideig. A gazdasági megszorítások miatt januárban  nem gördül fel a függöny a színházakban, félelemmel vegyes kíváncsisággal várja ezt az időszakot Dorottya és Máté. Bár unatkozni biztosan nem fognak, hiszen így hódolhatnak a szívügyüknek tekintett tehetséggondozásnak és a színészmesterség átadásának.

 

 

Bor, mámor, karácsony


„Madártejhez ne kínáljunk vörösbort, és a marhapörkölt sem fogja szeretni az Irsai Olivért”, így hangzott Fehér Anna, a Koch Borház Kecskemét üzletvezetőjének intelme. Színre színt, nemcsak a kártyajátékban, hanem a bor és az ünnepi fogások összehangolásakor is! Fő szabályként nem tévedhetünk, ha az ételek, az alapanyagok színéhez választjuk a borokat. Fehér húsokhoz, szárnyasokhoz, halakhoz fehér bort, sertéshez rozét, marhahúshoz vöröset. Anna szerint a fesztelen karácsonyi hangulat jegyében töltsük fel a borkészleteinket, hiszen a bor egy bizonyos mértékig mindenre gyógyír.


„Időt és beszélgetést ajándékozol, ha bort választasz karácsonyi meglepetésnek”  - emelte ki a szakértő, aki úgy gondolja, hogy ma már sok nő jobban örül egy üveg bornak, mint egy doboz bonbonnak. A pezsgő elegáns, fennkölt díszlet az ünnepléshez, ráadásul nagy divat is az utóbbi években. A Koch Pincészet Chardonnay Brut pezsgője kivételes ízélményeket ígér, a gondoskodó palackos erjesztésnek köszönhetően önmagában is telt és fenséges. “Ha pezsgőt viszünk, behűtve vigyük, erős célzásként, hogy bontsuk is ki” - tanácsolta Anna, kiemelve azt is, hogy az ünnepek elteltével is legyünk nyugodtan hedonisták, egész évben legyünk fontosak önmagunknak, ehhez jól jönnek a hétköznapok borai.

 

 

 

December 24-e csak a fesztivál zárónapja

Spáh Dávid, a ’90-es magyar sikersorozatának, a Família Kft-nek gyermekszereplője, írt már rajzfilmet, tévésorozat-forgatókönyveket, reklámszövegeket, most pedig megjelent az első prózája. Regényében újra lehet kezdeni az életet. Mindenki feltette már önmagának azt a kérdést, hogy mi lett volna ha… Utólag ostorozzuk magunkat, hogy nem voltunk bátrabbak, vagy nem mondtuk ki, amit ki kellett volna. Spáh Dávid Még egyszer című első regényében ezeket a kérdéseket járja körül.


Bár Dávid igazi alkotó ember, állítása szerint még most  is megmosolyogtatja, hogy megjelent a könyve, amit egy bedigitalizált, 1. osztályos fotó ihletett. „Sok élményemet és tulajdonságomat megkapta a főszereplőm, de ő nem én vagyok” – vallotta be Dávid. Az író-olvasó találkozókon sokan megvallották neki, hogy letehetetlennek bizonyult a könyve, és 2 nap alatt kiolvasták. Az író pedig némiképp bosszankodik, hogy 2 nap alatt vége van annak, amit ő 2 évig írt. Sok ilyen édes kínt kívánunk még neki.


„Nem véget ért valami, hogy már nem vagyunk gyerekek, hanem valami most kezdődik el” – így hangzott Dávid egyik erős mondata a Fashion Reggeli pódiumbeszélgetésében, amit az író szolgálati közleményei színesítettek: kislánya elkísérte őt a rendezvényre, és az apuka a pódiumról instruálta kedvesen és viccesen a közönség soraiban ülő gyermeket. „Most van karácsony. Ezért nem autóval jöttunk, hanem vonattal utazunk ma, és bő két órát tudok beszélgetni a kislányommal az oda-vissza úton. December 24-e csak a fesztivál zárónapja, az utolsó koncert a nagyszínpadon” – így hangzott Spáh Dávid karácsonyi ars poeticája.

 



A legstílusosabb hölgy

A klasszikus gyöngyök és az idén nagyon divatos  fejpánt meghozta a sikert viselőjének, ez volt a Fashion Reggeli legstílusosabb hölgyének titka, akit a Libri könyvcsomaggal jutalmazott.

A többi résztvevő sem szomorkodhatott, Fehér Anna nemcsak a Koch Pincészet kivételes pezsgőjét kínálta kóstolásra, de a borászat egy-egy üveg borával ajándékozta meg a hölgyeket, illetve a Herbalife egészséges és finom teákkal, shake mixekkel kényeztette a hölgyeket.

 

 



Nincs karácsonyi Fashion Reggeli jótékonyság nélkül


Idén a Bács-Kiskun Megyei Kórház karácsonykor kórházban fekvő betegeit lepik meg figyelmességükkel a résztvevők a szervezők kérésére. A kórház javaslatai alapján csokoládéból, szaloncukorból, könyvből és magazinból összeállított ajándékcsomagokkal kedveskednek a hölgyek.


 

 

Viszlát 2023-ban is!

 

A Fashion Reggeli rajongói vághatják a centit, a szervező Malom Központ szerint legközelebb 2023 márciusában találkozhatnak a közkedvelt rendezvénnyel, amihez újdonság is társul majd a hölgyek nagy örömére. Köszönjük az élményt Kisné Mándity Dórinak, a bevásárlóközpont marketing event menedzserének  és Molnár Kata műsorvezetőnek.


Utoljára frissítve: hétfő, 05 december 2022 16:16
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449