TrendaLelke

Itt vagy most:Home

27
2014 ápr.

A Pantone Intézet idén is megválasztotta az év színét: a ragyogó orchidea lett a befutó, mely szeretet, örömöt és egészséget szimbolizál. Csupa jó és ráadásul finoman nőies.

 

Varázsolódj el a lakberendezési inspirációs képekkel!

25
2014 ápr.

Felgyorsult életünkben apróságnak tűnhet, hogy a mosogatószivacs és a törlőkendő öko legyen, de ezzel is sokat tehetünk a környezetünkért: kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek. Ha pedig még hatékonyságban és árban is felveszik a versenyt a szintetikus takarítóeszközökkel szemben, akkor miért ne használnánk ezeket a környezetbarát termékekeket? Teljesen véletlenül találtam rá ezekre az öko dolgokra az 1 eurós boltban a sok kínai termék között. Amiért külön szeretem őket, hogy Magyarországon, Szegeden készülnek.

24
2014 ápr.

Múlt szombaton a barátnőm felvetésére két anyuka + öt gyerek összeállításban csináltunk szabadidős programot. Kipróbáltuk Kecskemét legújabb sóterápiás szolgáltatását, a Relax Sóbarlangot. Aznap reggel nem voltam lelkes, elég rohangálós napokon voltam túl, és a fejfájás sem sokat dobott a hangulatomon. Szó mi szó morcos voltam, nem fűztem nagy reményeket a naphoz. Aztán magam is jól meglepődtem.

23
2014 ápr.

A hétfőn esedékes Best of termékajánlót megelőlegezem mára, nehogy lemaradjatok a finom falatokról. Wink Ritkán járok a Lidl-be, de speciális gasztro kínálat esetén képes vagyok elautózni arra. Például holnap biztosan sok-sok kincset fogok beszerezni. Április 24-től klassz élelmiszerek kaphatóak akciós áron a Lidl-ben, érdemes feltölteni a készleteket a ritkán vagy amúgy drágán kapható finomságokból.

 

Ez nem reklám! Segítség nekem és nektek a menü megtervezéséhez.

23
2014 ápr.

Mindent tud ez az étel, amit egy olasz tésztának tudnia kell. Kevés, jó minőségű hozzávalóból gyorsan pazar lakoma készül. Ne ijedj meg: ez a tonhal-paradicsom páros fényévekkel felülmúlja a konzerv paradicsomos hal ízeit. Elronthatatlan fogás, amely eteti magát télen-nyáron. Azoknak is érdemes vele megpróbálkozni, akik nem rajonganak a halételekért.

23
2014 ápr.

Ha eddig csak nézegetted a spárgát a zöldségesnél, de fogalmad sem volt, mihez is kezdj vele, akkor mostantól bátran tedd a kosaradba. Ez a recept tuti meggyőz téged is. A lusták vagy időhiányban szenvedők nagy barátja a zöld spárga: fehér társával ellentétben ezt nem kell meghámozni, csupán  a fás szárat kell letörni róla. Kb. 5 perc munka van vele - bár Jamie Oliver 1 perc alatt is letudná Laughing, a többit elintézi a sütő. Sokféleképpen bevethető fogás: előételnek, húsételek köreteként, vacsorára - bár ez utóbbinál egy kis szelet teljes kiőrlésű kenyérrel azért kiegészíteném.

23
2014 ápr.

Kiváló hétköznapi fogást tisztelhetünk benne, mert pillanatok alatt elkészül, nem igényel különleges hozzávalókat (sima mustár is jó hozzá). Variálhatjuk a köretét, hiszen párolt (barna) rizzsel, bulgurral vagy öntettel meglocsolt zöldsalátaágyon  egyaránt kínálhatjuk. És még egészséges is: sovány hús, zöldség, méz. Most bulgurral és zöld salátával kínáltam.

23
2014 ápr.

Miért ideális? Kevés hozzávalóból néhány perc alatt elkészül, laktató és egészséges, hiszen rostban gazdag alma és zabpehely alkotja. Kár a boltban venni hasonló kész terméket, és megfizetni a nagy márkát, mert pár perc alatt egy hadseregnek való adagot is el lehet készíteni, méghozzá olcsón. Ez az almás-fahéjas verzió egy alaprecept, sokféleképpen variálható. Bátran kísérletezzünk a gyümölcsökkel, fűszerekkel. Cukrozatlan kakaóporral, nyírfacukorral, meggyel is isteni, de erdei gyümölcsökkel is érdemes kipróbálni.

22
2014 ápr.

Ugye neked is van néhány ötleted, hogy mit csinálhatnánk jobban a bolygónk érdekében?

21
2014 ápr.

Néha az emberek éveken keresztül ugyanattól a problémától nyomorultak, holott azt is mondhatnák:

 

Na és?

 

Ez az egyik kedvenc mondásom. Nem tudom, hogy éltem túl az éveket, mielőtt megtanultam, hogy használjam ezt a trükköt. Sokáig tartott, míg megtanultam, de ha egyszer sikerül, sosem felejted el.


Andy Warhol

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449