2014 ápr.
Mert van neki másik élete is, a megszokotton túl. Amennyire csak savanyúságként él a köztudatban, annyira univerzális: isteni krémleves, vörösboros mártás készül belőle, de fetával, balzsamecettel ízesítve önmagában és húsételhez körítve is levesz a lábadról. Sőt, édességnek is fenomenális: mennyei az étcsokoládás céklatorta, és még a gluténmentes süteményeket is jó irányba tereli. Amúgy pedig szuperegészséges.
Mostantól bátran tedd a kosaradba a piacon vagy a zöldségesnél. Mint elfoglalt háziasszony, biztosan szeretni fogod ezt a verziót: sok gond nincs vele, a sütő végzi a munkát. Az olívaolaj és a nagy szemű só pedig remek ízt ad neki. Adhatod salátákhoz, húsokhoz is.
2014 ápr.
Stefánia vagdalt újragondolva: zöldfűszeres, tojásos vagdalt
Kategória: Gyorsan jót Írta: Pajkó AndreaA zöldfűszeres, tojásos vagdalt minden bizonnyal érdemes arra, hogy nyugdíjazza a megboldogult, zsírban tocsogó, felfújt fehér kenyérrel teletömött Stefániát. Ez a vagdalt tele van ízzel: medvehagyma, petrezselyem, fokhagyma, dijoni mustár. Külön-külön is mennyei mind, hát még együtt. A zabpehellyel még több rost kerül bele. Gyorsan elkészül, minimális mosogatnivaló marad utána, és előre elkészíthető. Sőt, csak jót tesz neki, ha 1 éjszakát a hűtőben pihen. Én petrezselymes burgonyával és mellé céklasalátával vagy zöld salátával tálalom.
2014 ápr.
Az egyik leginkább félreértelmezett olasz étel hazánkban. 10 étteremből 9-ben a tészta tejszínes, gépsonkás maszatban cuppog. Pedig nem egy agysebészet a szénégetők spagettije, a legegyszerűbb hozzávalókból készül. Íme a medvehagymával feldobott változat.
2014 ápr.
A túrógombóc soha nem megy ki a divatból. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Isteni desszertként, de nagyobb mennyiségben készítve hálás vacsorafogást is kreálhatunk belőle. Sokan tartanak tőle: atomjaira esik szét főzés közben vagy beton kemény lesz. Nem érdemes a morzsás, száraz bolti túróval kísérletezni, a titok a jó alapanyagokban is rejlik: Na meg a fagyikanálban…
2014 ápr.
A hal és a bulgur nem része Magyarországon az alapkonyhai készletnek, pedig érdemes lenne többet foglalkoztatni őket.
A török rizsnek is nevezett bulgur tökéletes a rizs helyettesítésére: alacsonyabb a glikémiás indexe (90 helyett csupán 46), vitaminban, ásványi anyagban, rostban is jóval gazdagabb. Hogy készül? A meghántolt búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik. Kétféle méretben kapható: a nagyobb, rizsszem nagyságú köretnek, az egészen apróra tört, kicsi változat salátákhoz alkalmas . A halfogyasztás jótékony hatásait meg már úgyis ismeritek.
Ez a fogás nagyon háziasszonybarát: gyors, egyszerű és finom. Csak a halat ne süsd túl.
2014 ápr.
Sziasztok bennfentesek!
Végre összeszedtem a bátorságomat, és nekilátok a régóta emlegetett blogolásnak. Nem tökéletes még a honlap, hiányzik még egy-két dolog, de a bölcsek szerint nincs tökéletes és ideális alkalom. Egyelőre csak szűk baráti körben népszerűsítve az oldalt, igyekszem rendszeresen csupa hasznos bejegyzést közzétenni, és segíteni nektek a mindennapos női mókuskerékben. Szeretném, ha családias hangulatú közösség szerveződne az oldal köré, szóval
- íratkozzatok fel a hírlevélre,
- szóljatok hozzá a bejegyzésekhez,
- osszátok meg velem és egymással a tapasztalataitokat.