TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ A nyár leghangosabb kecskeméti eseménye: újra Repülőnap!

07
2021 aug.

A nyár leghangosabb kecskeméti eseménye: újra Repülőnap!

Fotó: Éles Gergely főtörzsőrmester - Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató Hivatalos Facebook-oldala Fotó: Éles Gergely főtörzsőrmester - Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató Hivatalos Facebook-oldala

 

A kecskemétieknek gyakran egy sima hétköznap is légibemutatóval tarkított, ha gyakorlatoznak a Gripenek. Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy bosszankodott kicsit a nagy robaj miatt, de mi az esetek többségében egyből az égre sasolunk és próbáljuk fellelni a napfényben meg-megcsillanó vadászgépeket (kisebb-nagyobb sikerrel). Anno imádtuk a különleges festésű repülőket, látványos formációkat felvonultató Repülőnapot, az utóbbi években pedig tűkön ülve vártuk a nagy bejelentést, mikor lesz újra parádé a város légterében. Augusztusban végre újra átélhetjük az élményt!

 

Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutató

 

Helyszín: MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, térkép és parkolási útmutató itt

Időpont: 2021. augusztus 28-29., 8:00-18:00

Jegyár: 5000 Ft/fő/nap

Részletes program és online jegyvásárlás 

 

Augusztus 28-29-én a magyar mellett 15 ország légiereje tart még bemutatót a kecskeméti légtérben. Több mint 35 repülőeszköz jelenik meg, köztük olyan "kuriózum" is, mint a Eurofighter EF-2000 vadászbombázó, amelyet a brit és az olasz légierő is elhoz.

Bemutatkoznak a hagyományőrzők, a honvéd kadétok, továbbá a sportszázadhoz tartozó olimpikonokkal is lehet majd találkozni. Lesznek továbbá ügyességi feladatok, mint például íjászat, akadálypálya, valamint gyakorlógránáttal kézigránátdobás. A különböző versenyek győztesei pedig nemcsak tárgyjutalmat, hanem akár helikopteres utazást is nyerhetnek majd.

Meg lehet tekinteni továbbá a honvédségi fizikai állapotfelmérést is, sőt akár részt is lehet majd venni.

Jegyeket a helyszínen nem, csak elővételben lehet vásárolni a repulonap2021.hu oldalon, augusztus 26-án éjfélig. A helyszínre a 18 éven felüliek csak érvényes védettségi okmány bemutatásával léphetnek be. A PCR-tesztet - a jelenlegi jogszabályok alapján - nem áll módjukban elfogadni.

A repülőnapra a 10 éven aluliak - köztük azok is, akik idén töltik be 10. évüket - ingyen léphetnek be, de nekik is kell regisztrálniuk egy 0 forintos jegyért a repulonap2021.hu oldalon. A gyermekek a belépésnél karszalagot kapnak, amelyre a szülők elérhetőségét is fel lehet írni, arra az esetre, ha esetleg elszakadnának egymástól.

A repülőtér körül több - összesen több mint 27 ezer autó számára biztosított - ingyenes, de nem őrzött parkoló lesz. Mivel ezek a bejárattól távolabb vannak, mindegyikből ingyenes buszjáratok közlekednek majd a bejárathoz.

A Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón szombaton és vasárnap ugyanazokat a programokat lehet megtekinteni.

 

Forrás: MTI 

Utoljára frissítve: szerda, 25 augusztus 2021 19:00
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449