TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Élmények a négyzeten: Színház és borkóstoló egyben, Kecskeméten

09
2016 ápr.

Élmények a négyzeten: Színház és borkóstoló egyben, Kecskeméten


Mámoros, romantikával fűtött estében volt részünk nemrégiben: a Hírös Gasztroszínház 1 éves, jubileumi Fiú, leány, bor előadásán vendégeskedtünk a Koch Borkereskedésben. A kulináris és színházi élmények társítását jó szívvel ajánljuk Nektek is.


A kecskeméti Koch Borkereskedésben 5 tételből álló borkóstolásra gyűltünk össze. Az üzletvezető, Fehér Anna köszöntött minket, és amikor mindenki elfoglalta az asztalát, hamar meg is kínált bennünket az első tétellel.

 



Nem mindenki érkezett pontosan, de ebből itt senki sem kreált problémát. A legtöbbet egy egyedül érkező fiatalember késett, mentségére legyen, udvariasan elnézést kért ezért. Hely már csak egy magányosan ücsörgő hölgy mellett akadt számára. Ahogyan illik, bemutatkozott, majd igyekezett megtudakolni, mi mindenről maradt le eddig, éppen milyen bort kortyolgat a társaság.

Ezzel el is kezdődött a kétszereplős történet: Szép Ernő Fiú, leány című romantikus vígjátékának cselekményét gondolták újra, szőtték bele a bort mint egy társat, akire mindig lehet támaszkodni, merthogy abban egyetért a két szereplő: a férfi-nő kapcsolat aligha nyújtja ugyanezt. Szigorúan leszögezik, ma este sem alakulhat ki semmi közöttük, dacára a szimpátiának és vibrálásnak, amit ők is és mi is egyaránt éreztünk az első pillanattól.

Tolnai Hella Vera szerepében és Bárnai Péter Feriként találja meg egyre jobban a közös hangot, melynek mi, nézők közvetlen szem- és fültanúi lehetünk, hiszen mindez nem egy színpadon, hanem a mellettünk álló asztalnál zajlik. Gitárral a kezében Ozorai Gábor biztosítja a hangulatfestést az est folyamán. A többi szereplő pedig ott figyel a borkorcsolyával teli asztal mögött: a nézők egy különleges közösségi élmény részesévé válnak, hiszen időnként az ő tanácsaikra, megerősítéseikre támaszkodik Feri.

 



A befogadhatóságon nagyot lendít a modern köntösbe bújtatott történet: az egész él, pezseg azáltal, hogy tulajdonképpen két vendég közülünk ugyanúgy kóstolgatja a borokat, mint a többi asztaltársaság, csak éppen minden szem rájuk szegeződik. A darab előre megkoreografált fonalat követ, közben pont annyira improvizatív, amennyi éppen akkor hitelessé teszi az előadást.

A felvonások egy-egy újabb pohár borral kapnak friss lendületet, egyszerre oldják és fokozzák a hangulatot. Anna közben lelkesen és hatalmas szakmai tudásról tanúbizonyságot téve ismerteti a poharainkba töltött nedűt, a Koch család históriáját és a tulajdonukban lévő szőlőbirtokokat. A végére a teljesen laikus borkedvelő is úgy érezheti, belekóstolt a borászat rejtett világába.

Aki át szeretné élni ezt a Tóth Ákos rendező által komponált kalandot anélkül, hogy előre tudna minden kulisszatitkot a Sárosi Gábor igazgatta gasztroszínházról, annak javasoljuk, érje be ennyivel a mi kis élménybeszámolónkból, és jelentkezzen mihamarabb magára az élményre.

Hírös Gasztroszínház facebook oldala

Koch Borkereskedés facebook oldala


Tetszett, amit olvastál?

 

Iratkozz fel e-magazinunkra,

csatlakozz facebook oldalunkhoz,

és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: péntek, 29 április 2022 12:46
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449