TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Tábort keresel? Ezeket a zenei, festő- és drámatáborokat imádni fogjátok!

19
2022 júl.

Tábort keresel? Ezeket a zenei, festő- és drámatáborokat imádni fogjátok!

 

Önismereti felfedező tábor vagy tehetségkibontakoztató kreatív tábor? Nem is tudom, mi lenne a legjobb elnevezés a Leskowsky Hangszergyűjtemény négyféle táborának. Talán nincs is értelme skatulyába dugni őket, hiszen ők sem teszik ezt a gyerekeinkkel. Nem hisznek a poroszos módszerekben sem, csak az örömből fakadó zenélésben, játékban és alkotásban. Nem mini Mozartokat vagy gyerek Picassókat várnak a táboraikba, hanem olyanokat, akik egy héten át szívesen kalandoznak a sok játék mellett a művészetek világában vagy épp Kecskemét kulturális életében. Mindezek fényében talán nem is olyan meglepő, hogy 6 éve rendületlenül telt házas a Kong a bongó táboruk. Idén zseniális művész-pedagógusokat is magukhoz csábítottak, így ennél több kreativitást már csak vénásan adagolhatnánk a gyerekeinkbe.

 

 

“Nálunk nincs rossz gyerek!”

A Leskowsky Hangszergyűjtemény táboraiban nem érnek rá, de nem is akarnak rosszak lenni a gyerekek, hiszen az energiájukat kreatívan élhetik ki.

“Az az elvünk, hogy a lehető legkevesebbet fegyelmezzünk. Az iskolai kötöttségek után a sok szabad játék és a spontán alkotás felszabadítóan hat rájuk, mert a nyár nem szólhat arról, hogy minden percük be van osztva, és más mondja meg, hogy mit tegyenek. Ezt a szabadságot ők is nagyon értékelik. Szeretik, hogy sokat jövünk-megyünk, és itt a gyűjteményben is mindig van program, de a táborainkban minden olyan természetesen laza a megszokott feszes tempóhoz képest. Semmi sem kötelező, lehet kuckózni és babzsákon relaxálni zenehallgatás közben, ha épp erre van szükség” - vall Szilágyiné Madla Anett, a Hangszergyűjtemény programfelelőse a nyári táboraik filozófiájukról.

 

 

 

Szívügyünk a gyermek és a kreativitás!

 

Bár a táborok megnevezésében a zene, a dráma és alkotás olvasható, a középpontjukban a nagybetűs GYERMEK áll. A gyermek, aki az alkotás és a közösség által több lesz az egy hét során. Sokat tanul önmagáról - olyasmit, amit eddig nem tudott, de sokszor még a szülő sem sejtett.

"A telt házas KONG A BONGÓN túl további három kreatív táborunk van. A kamaszokat az Akusztik nevű táborral szólítjuk meg, de azok a gyerekek is izgalmas élményeket találnak nálunk,  akik elsősorban nem a hangszerek iránt érdeklődnek, hanem a kreativitás más útjait keresik az alkotás és a drámajáték segítségével. Minden táborvezetőnk szenvedélyesen űzi a szakmáját, mindeközben elhivatott pedagógusok is. Mindannyiunk szívügye, hogy a gyerekek az itt töltött egy hét alatt kibontakozhassanak, élményekkel gazdagodjanak, átélhessenek valami olyasmit, amire tanév közben nincs lehetőségük. Nálunk megmutathat magából olyasmit, amire máshol nincs idő vagy épp nem tekintenek rá sikerként" -  meséli Anett.

 

 

Zenés élménytábor  kamaszoknak:

AKUSZTIK: július 25-29.

 

Korosztály: 8-14 éves korig

Táborvezető: Szabó Mátyás, pedagógus, zeneterapeuta, zenész.

Részletes információk itt


Játssz, alkoss, zenélj! Ez a jelmondata a zenés élménypedagógiai tábornak, ahol kiderül, ki miben tehetséges. Tölts velünk egy hetet és beavatunk a gitár, a zongora, a furulya rejtelmeibe. Ez Neked már unalmas? Próbáld ki a LOOPER-t, biztos, hogy nem akarod majd abbahagyni. A zeneterápia eszközeinek segítségével kiélheted kreativitásod, a drámapedagógia pedig támogat abban, hogy megtaláld önmagad. Nem gond, ha nem játszol semmilyen hangszeren, mi megtaláljuk a zene hozzád vezető útját!

REGISZTRÁCIÓ itt.

 

 

Zenés drámajáték tábor

ZSIBONGÓ: 2022. augusztus 1-5.

 

Korosztály: 6-10 éveseknek

Táborvezető: Tóth Orsi – énekes, pedagógus, drámajáték-vezető, Alkotó-fejlesztő Metamorphoses meseterapeuta

Részletes információk itt


A játékok, a zene és a gyermekszínház világába csöppen egy hétre, aki a Leskowsky Hangszergyűjtemény zenés drámajáték táborát választja. Versek, mesék, zene, tánc, játék, móka, készségfejlesztő, személyiségfejlesztő játékok, közösségépítés. Várunk táborunkba minden gyerkőcöt, aki

  • érdeklődik a színház világa és a zene iránt,
  • szeret szerepelni; vagy épp kissé bátortalan, és szüksége lenne egy kis bátorításra, gyakorlásra,
  • szeret játszani, beszélgetni,
  • és a szabadidejét hasznosan és önfeledten, barátok között szeretné eltölteni.

REGISZTRÁCIÓ itt.

 

 

Kreatív festő tábor művészpalántáknak

HANGFESTŐK: 2022. augusztus 8-12.


Korosztály: 8-14 év

Táborvezető: Hájas Réka, rajztanár, festőművész

Részletes információk itt


Meg lehet-e festeni a zenét? Van-e hangja egy képnek? Hogyan lesz egy hangszerből festmény? Mind megtudhatjátok ebben az alkotó táborban, ahol 1 hét alatt megismerkedünk többféle festészeti technikával, érdekes grafikai eljárásokkal, a fa alapra való festéssel. Tölts el velünk 1 hetet, ha szeretnél nyugodt, kellemes hangulatban alkotni, kikapcsolódni, feltöltődni!

REGISZTRÁCIÓ itt

 
Általános táborinformációk:

  • Regisztráció a táborokra
  • A tábor helyszíne: Leskowsky Hangszergyűjtemény, Kecskemét, Rákóczi út 15.
  • A tábor napközis jellegű, naponta 8-tól 16 óráig tart.
  • A táborokat az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően szervezi a Leskowsky Hangszergyűjtemény, a hangszerek folyamatos fertőtlenítése, rendszeres szellőztetés mellett sok-sok szabadtéri játékkal.
  • A táborok maximális létszáma: 15-25 fő
  • A tábor díja magában foglalja az ebédet és a programok díját.
  • Ebéd a Református Konviktusban, ahol a mentes étkezési igényekre is felkészültek.
  • Regisztrációs díj: 5000 Ft. A regisztrációs űrlap kitöltése után e-mailben küldik ki a jelentkezési lapot, a regisztrációs díj kifizetésére is ezek után lesz lehetőség.

 

Információ:

Szilágyiné Madla Anett

  • 70/506-3576
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utoljára frissítve: kedd, 19 július 2022 14:39
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449