TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Gasztrokommandó: Ezt még a pestiek is megirigyelnék tőlünk...

26
2015 okt.

Gasztrokommandó: Ezt még a pestiek is megirigyelnék tőlünk...

 

A menzakommandós megpróbáltatásaink után már nagyon vágytunk a finom falatokra, így újra bevetettük magunkat a kecskeméti menüztetők közé. Külvárosi razziáink után újra a belváros felé vezetett az utunk, és lecsaptunk egy ígéretesnek tűnő újhullámos helyre. Kíváncsi vagy, hogyan szerepelt a Leves'm a kecskeméti gasztrokommandónál?

 

 

Sorozatunkkal bevállaltuk helyettetek a menüt kínáló kecskeméti éttermek tesztelését: Ízlelőbimbőink csatasorba állítása mellett az ár-érték arányról és a kiszolgálásról is ítélelet mondunk.

Bevetésen a Leves'm-ben

Helyszín: Leves'm Levesbár, Piramis Udvarház, Kecskemét, Csányi J. u.  1-3.

A teszt időpontja: 2015. október 20. 11.45

Esős, szeles idő lévén az ételt nem a teraszon fogyasztottuk el, hanem praktikus és dizájnos csomagolásban kaptuk meg elvitelre.


Fontos!
Az étterem nem tudott az érkezésünkről, kilétünket nem fedtük fel.
Az elfogyasztott ételekért, italokért fizettünk, tehát cikkünk nem PR megjelenés, hanem valós tényeken és személyes véleményünkön alapul.

Mit lehet tudni a Leves'm menüjéről?

Menü: 850-1.150.- Ft között hétfőtől péntekig  11.00-17.00 között

Választék: leves + főfogás (tematikus napok: általában hétfőn különleges baguette-k, kedden főzelék, szerdán saláta hússal, csütörtökön húsétel, pénteken édes főétel)

Kínálat jellege: újszerű, modern fogások, abszolút street food

Menü a teszt napján:

 

 

 

Húsleves gluténmentes tésztával

Első blikkre szép színű, sűrű leves rejtőzik a pohárban sok zöldséggel és apróra vágott, kétféle hússal. Mintha paradicsom is főtt volna  a levesben, esetleg egy kis citromlével bolondíthatták meg, ami biztos, ettől játékossá, lendületessé válik a telt ízű húsleves. Gyerekkoromat idézi meg ez a leves, amikor a mamáéknál kevés házi paradicsomlével turbóztuk fel papával a jó öreg húslevest. A Leves'm-ben mindig gondolnak az ételallergiásokra is, ezzel a gőzölgő finomsággal a gluténérzékenyeknek kedveskedtek, mivel gluténmentes tészta került a levesbe.

 



Tejszínes paraj főzelék skót tojással


Krémes és ízes parajfőzeléket kanalazunk a kóstolás során, amihez egy szép szelet skót tojás, azaz főtt tojással töltött fasírt szelet jár. A mellérendelt műanyag kanállal nehezen boldogultunk a fasírt szeletelésekor, pedig a fasírt igazán szaftos és puha volt, mi inkább váltottunk fém kanálra. Nemcsak levesben erős a Leves'm: múltkor zseniális kókusztejes, chilis tökfőzelékbe futottunk bele náluk grillezett házi sajtkockákkal. A parajfőzeléknél ugyan most nem volt csavar, a végeredmény mégis meggyőző: klasszikus, jól elkészítettt főzelék fasírttal.


 

Ítélet:  (a lehetséges 5-ből)

 

Pesti életérzés száll meg, amikor a papírpoharakkal a kezemben kifordulok a Leves'm-ből a kecskeméti pflaszterra. A fővárosban már régóta divatja van a street foodnak, amit a Leves'm merészen bevállalt a városunkban. Anno féltettük őket, vajon lesz-e igény arra, amit csinálnak, mert Kecskeméten eddig a lángos és a sült kolbász ki is merítette a street food tárházát. Sajnos sok ötletes dolog bukott már meg Kecskeméten, mert nem volt méretgazdaságosan üzemeltethető nálunk. Nos, a Leves'm köszöni szépen, él és virul: elképesztően jól csinálják, a street food kategória megyei bajnokai. Egy csillagos ötöst beírunk a kecskemétieknek is, akik vevők erre a stílusra, az új ízekre, a sallangmentes, szokatlan körítésre. A gondosan végigvitt koncepció minden elemben ott van: a hely kialakításától, az ételeken át a csomagolásig, nem beszélve a kommunikációról... Minket személy szerint Jamie Oliverre emlékeztet a stílus, remek ízek, meglepő, de jól működő kombinációk, laza, közvetlen hangulat. Bejön... Finomra hangolt ízek, újdonságok a megszokott menühoz képest, és meglepő, de 2 "pohár" kajától teljesen jól lehet lakni. Új mértékegység és fogalom született a kecskeméti menüztetésben...

 

Kinek ajánljuk?

  • Mindenkinek: fiataloknak, időseknek, egészségtudatosaknak, ételallergiásoknak, ínyenceknek, folyton rohanásban lévőknek, street food rajongóknak...
  • A menü mellett számtalan levesből, baguette-ből, salátákból, piadinákból, édes és sós pitékből áll a kínálatuk.

 

Ételallergiások, diétázók figyelem:

  • Vegán baguette (glutén, tejtermék, hús, tojás, élesztő, cukor mentes bagett)
  • Mentes sütik: minden mentes csokitorta szelet banános-avokádós csokikrémmel (búzaliszt , tej és cukor mentes) és répatorta szelet (búzaliszt, tej és cukormentes)
  • Lisztmentes, tejmentes és húsmentes ételek is elérhetőek náluk.

 

Amit még tudnod érdemes:

  • Jó időben a Piramis udvarban lévő szabadtéri hosszú asztalnál lehet falatozni a finomságokat, rossz időben jobbára otthon, az irodában vagy máshol, lévén nem beülős hely a Leves'm... (Reméljük, egyszer az lesz!)
  • Végre nem csupán a kiskörúton belül szállítanak házhoz: eltérő feltételekkel a különböző városrészekben is elérhető a Leves'm,  stílusosan a street food irányzathoz, biciklis futárral érkezik az étel.
  • Ha személyesen látogatsz el hozzájuk, fizetős parkolásra számíts.

 

Leves'm Levesbár

Leves'm a facebookon

Honlap

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Csatlakozz közösségünkhöz a trendalelke.hu honlapon, facebook oldalunkhoz, és nem maradsz le a kecskeméti nőknek fontos hírekről, eseményekről, ajánlókról.

 

Kecskeméti nőnek lenni jó!

Utoljára frissítve: szerda, 09 február 2022 13:12
Értékelés:
(8 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449