TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Gyorsan jót

30
2014 júl.

Végtelenül egyszerű receptről van szó, ráadásul kevés munkával jár, szóval az elkészítését nyugodtan kiadhatjuk minimális konyhai tudással felvértezett pasiknak és nagyobbacska gyerekeknek is. Max. egy kicsit csomós lesz a tészta.

24
2014 júl.

Emlékeztek a múltkori szilvás pitére? Nagy sikert aratott a múltkori kerti partyn. Tényleg nagyon ott volt szeren ez a pite, de akkor sem a kedvencem a tésztanyújtás. Gondoltam, csavarok egyet a történeten: Mi lenne, ha leveles tésztából készíteném? Abból is a "csak kitekerem és már kész is változatot". Sokkal gyorsabb, kevesebb takarítani való marad utána, ezért a rohanós hétköznapokon kiváló alternatívája a gyúrt és nyújtott tésztának. Ünnepre, fontos vendégeknek viszont marad a munkásabb verzió. Egy tekercs leveles tészta egy kisebb, 22 cm-es piteformához elegendő: ez inkább a délutáni nasi, esetleg munkába, iskolába elcsomagolható desszert kategóriája. A tetejére több tésztát terveztem tenni, de a lányok lenyúlták: gyurmáztak vele. És ez így volt tökéletes.

24
2014 júl.

Reform életmód, egészséges táplálkozás ide vagy oda, egy jó húsos oldalas azért nagy csábító. Egyik nap egy nagyon szimpatikus, fitness sertésoldalas nézett velem farkasszemet a hentespultban: vékony, húsos darab leheletnyi zsírréteggel. Nem hagyhattam ott, két sütésre valót is szereztem belőle. Az első adag elkészült, sokszorosan rendhagyó körettel: lecsós bulgurral tálaltam. Orbitálisan jó volt! Itt a nyár, paprika és paradicsom kánaán van, miért kéne most is krumplit enni az oldalashoz? Az alapötletet a kedvenc kecskeméti éttermem, a Bagatelle adta: Jó sokáig étlapon tartották a  hátszínt tüzes rizses lecsóval. Remek fogás volt. Nos, a rizs helyett a bulgur jól muzsikált a lecsóval, együtt igazán szaftos párost alkottak az ízes húshoz. Aki bírja a csipőset, az erős paprikával is megbolondíthatja.

24
2014 júl.

Még gyümölcsösebb, még ízesebb, mint a szimpla limonádé, hiszen háromféle citrus is kerül bele: narancs, citrom és lime. Behűtve kellemes frissítő, de vendégvárónak is beillik. Egészségünkre!

19
2014 júl.

Megszavaztátok, íme. A szilvából rácsos pite készült, a délutáni vendégségbe visszük magunkkal. Remélem, nagy sikert arat majd. Ritkán készítek olyan desszertet, amikor tésztát kell nyújtani, de az most megérte a látvány kedvéért is: nekem nagyon jól esik ránézni. Amúgy a tészta nyújtása a legmunkásabb, a többi gyerekjáték.

16
2014 júl.

Nyugalom! Bár a heti receptek között nincs semmilyen nassolnivaló, nem maradtok desszert nélkül!

Most ti dönthetitek el, mi készüljön.

 

Melyiket látnátok a blogon szívesen?



Szilvás pite vagy habos diós pite bogyós gyümölcsökkel?

 

Írd meg hozzászólásodban!

Szavazni holnap délután 16 óráig lehet!

Hajrá!

16
2014 júl.

Valami fenomenális ez a recept, simán van olyan, mint egy igazán jól elkészített lasagne. A Sthal magazin nyári számában láttam meg a máltaiak nemzeti eledelét, és tudtam, hogy biztosan el fogom készíteni. Kicsit naiv voltam, mert azt hittem, ez sokkal lazább lesz elkészíteni mint a lasagne-t. Nem 15 perces kaja az biztos, viszont az krémes-paradicsomos-húsos íz mindenért kárpótol. Jó nagy adag készül belőle, ezért jut másnapra is; Jó ötlet ezt választani vendégváráshoz is, mert előre elkészíthető (előző nap össze lehet állítani,  és csak meg kell sütni a vendégek érkezése előtt), laktató, és szinte mindenki szereti.

16
2014 júl.

Ez nem anyáink, nagymamáink fél napig készülő, tartalmas bablevese. Ez egy könnyű kis nyári leves, ami nagy melegben langyosan is jó választás. A munka dandárját a turmixgép végzi. Figyelem, botmixerrel  nem érdemes kísérletezni, soha nem lesz annyira krémes, mint turmixgéppel, ezért muszáj elővenni a nagy testvért. Az ihletadó receptet a Stahl magazinban láttam és nagy kedvem támadt elkészíteni. Aztán egyre csak gyűltek a gondok: a boltban csak 400 forintos luxus fehérbabkonzervet láttam, és nem akartam beruházni rá, inkább vörösbabkonzervet tettem a kosárba. Sonkát efelejtettem venni, helyette lett a bacon. Na és a lestyán. Esélytelen volt. Pedig annyira klassz kis fűszerkertem van már az erkélyen: bazsalikom, citromfű, menta, tárkony, snidling, rozmaring, kakukkfű, zsálya. De lestyán az nincs. Gondoltam, jó lesz a római kömény, a paradicsomos babnál már nagyon bevált ízesítőként. És jó is lett. Kicsit féltem a lányok reakciójától, de aztán a levesbetétként feltálalt levesgyönggyel sima ügy volt.

16
2014 júl.

Márványsajt? Aranyközépút nincs. Valaki vagy szereti vagy utálja. Ha az előbbiek táborához tartozol, akkor nyugodtan próbáld ki ezt a mosogatással együtt 5 perces receptet. Az unalomig megszokott reggelikbe csepészhetsz vele pikáns ízt. De felhasználhatod fűszervajként is grillhúsokhoz, steakhez, sertésszűzhöz:

09
2014 júl.

Istenien harmonizálnak az ízek ebben a turmixban, a fahéj pedig megkoronázza az egészet. Most délutáni éhségűzőnek készült, de barátnői traccspartihoz, grillpartihoz is kiváló. A vendégeid imádni fogják. Próbáld ki, ha

 

  • nem akarsz beszállni a kristálycukor-hintába,
  • nincs időd sütni,
  • nincs kedved sokat mosogatni
  • szereted a gyümölcsöt, de most valami másra vágysz
  • kipróbálnád a turmixokat, de eddig nem volt ötleted a párosításukhoz,
  • a gyereked amúgy nem eszi meg a gyümölcsöt: dobd fel a turmixát bulis szívószállal, esernyővel.

 

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449