TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Gyorsan jót

16
2014 júl.

Nyugalom! Bár a heti receptek között nincs semmilyen nassolnivaló, nem maradtok desszert nélkül!

Most ti dönthetitek el, mi készüljön.

 

Melyiket látnátok a blogon szívesen?



Szilvás pite vagy habos diós pite bogyós gyümölcsökkel?

 

Írd meg hozzászólásodban!

Szavazni holnap délután 16 óráig lehet!

Hajrá!

16
2014 júl.

Valami fenomenális ez a recept, simán van olyan, mint egy igazán jól elkészített lasagne. A Sthal magazin nyári számában láttam meg a máltaiak nemzeti eledelét, és tudtam, hogy biztosan el fogom készíteni. Kicsit naiv voltam, mert azt hittem, ez sokkal lazább lesz elkészíteni mint a lasagne-t. Nem 15 perces kaja az biztos, viszont az krémes-paradicsomos-húsos íz mindenért kárpótol. Jó nagy adag készül belőle, ezért jut másnapra is; Jó ötlet ezt választani vendégváráshoz is, mert előre elkészíthető (előző nap össze lehet állítani,  és csak meg kell sütni a vendégek érkezése előtt), laktató, és szinte mindenki szereti.

16
2014 júl.

Ez nem anyáink, nagymamáink fél napig készülő, tartalmas bablevese. Ez egy könnyű kis nyári leves, ami nagy melegben langyosan is jó választás. A munka dandárját a turmixgép végzi. Figyelem, botmixerrel  nem érdemes kísérletezni, soha nem lesz annyira krémes, mint turmixgéppel, ezért muszáj elővenni a nagy testvért. Az ihletadó receptet a Stahl magazinban láttam és nagy kedvem támadt elkészíteni. Aztán egyre csak gyűltek a gondok: a boltban csak 400 forintos luxus fehérbabkonzervet láttam, és nem akartam beruházni rá, inkább vörösbabkonzervet tettem a kosárba. Sonkát efelejtettem venni, helyette lett a bacon. Na és a lestyán. Esélytelen volt. Pedig annyira klassz kis fűszerkertem van már az erkélyen: bazsalikom, citromfű, menta, tárkony, snidling, rozmaring, kakukkfű, zsálya. De lestyán az nincs. Gondoltam, jó lesz a római kömény, a paradicsomos babnál már nagyon bevált ízesítőként. És jó is lett. Kicsit féltem a lányok reakciójától, de aztán a levesbetétként feltálalt levesgyönggyel sima ügy volt.

16
2014 júl.

Márványsajt? Aranyközépút nincs. Valaki vagy szereti vagy utálja. Ha az előbbiek táborához tartozol, akkor nyugodtan próbáld ki ezt a mosogatással együtt 5 perces receptet. Az unalomig megszokott reggelikbe csepészhetsz vele pikáns ízt. De felhasználhatod fűszervajként is grillhúsokhoz, steakhez, sertésszűzhöz:

09
2014 júl.

Istenien harmonizálnak az ízek ebben a turmixban, a fahéj pedig megkoronázza az egészet. Most délutáni éhségűzőnek készült, de barátnői traccspartihoz, grillpartihoz is kiváló. A vendégeid imádni fogják. Próbáld ki, ha

 

  • nem akarsz beszállni a kristálycukor-hintába,
  • nincs időd sütni,
  • nincs kedved sokat mosogatni
  • szereted a gyümölcsöt, de most valami másra vágysz
  • kipróbálnád a turmixokat, de eddig nem volt ötleted a párosításukhoz,
  • a gyereked amúgy nem eszi meg a gyümölcsöt: dobd fel a turmixát bulis szívószállal, esernyővel.

 

09
2014 júl.

Megint egy igazi jolly joker:  beválik köretnek, salátának, vacsorára, grillpartihoz. Egy 10 éves gyerek is el tudja készíteni, alig van vele munka, viszont finom és ízes. Könnyű fogás, de mégsem zöldlevelekből álló nyúlkaja: nem leszel éhes tőle, mert van benne jófajta szénhidrát is.

09
2014 júl.

Jelentkezzen az, aki a rántott patiszonon kívül más formátumban is fogyasztotta a csillagtököt! Nem hiszem, hogy sokan vagytok. Ez a recept most alternatív felhasználást kínál a patiszonnak. Egyik nagy kedvencem a paradicsomos rakott tök.  Az anyukám készítette nekem régen, olyan finomra azóta sem tudtam megcsinálni. Ez felhívás volt keringőre anyukám! Remélem, olvasod majd.

09
2014 júl.

Imádom a majonézes padlizsánkrémet, a muszakát (a görög rakott padlizsánt), a grillezett padlizsánt, a magyaros rakott padlizsánt, de most valami mást szerettem volna kihozni belőle. Éppen kapóra jött a Nők Lapja Konyha aktuális száma, ahol Mautner Zsófia marokkói padlizsánsalátát kreált. Ezen változtattam picit, mert az alaprecept túl meredek lett volna a családban: fahéj és koriander is szerepelt a fűszerek között. Én inkább mellőztem a kockázatokat, bevállalva a középszerűséget, a meg nem értett gasztrománia helyett. Wink
Szóval ha szereted a padlizsánt, próbáld ki nyugodtan, és felturbózhatod a kedvenceiddel: mehet hozzá sült paradicsom, lilahagyma, feta is.

03
2014 júl.

Ennél egyszerűbb desszert talán nem is létezik. Még a sütőt sem kell bekapcsolni, és télen is bátran nekiláthatunk, mivel befőtt őszibarackkal is működik. Egyedül a karamell készítéshez kell felvértezni magunkat türelemmel és önbizalommal, a többi ujjgyakorlat. Igazi villantós desszert: minimális munkával sok elismerést zsebelhetsz be, ezért készítsd bátran a vendégeidnek is.

02
2014 júl.

Egyszerű elkészíteni, max. 5 perc munka van vele, ízes, egészséges, ez Mexikó egyik leghíresebb étele, a guacamole. Érdemes kísérletezni az avokádóval, semleges íze sokféle felhasználásra feljogosítja. Pirított tortilla lappal, pirítóssal is isteni, de grillételek mellé is kiváló mártogatósnak. Ha eddig nem merted megvenni, mostantól bátran tedd a kosaradba. Nem fogod megbánni.

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449