TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Gyorsan jót
29
2017 aug.

 

A Hírös7 keretében idén is csatáztak egyet a város legfinomabb süteményei és pogácsái a zsűritagok ízlelőbimbóinak meghódításáért. A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület immár jubileumi, 10. Alkalommal szervezte meg a Kecskeméti Süteménysütő Versenyt. A vasárnapi értékelésről elhoztuk nektek az egyik legínycsiklandóbb receptet, amiért nem mellesleg arany minősítést kapott a kitalálója.

26
2017 aug.

 

Noha nagy meglepetésünkre már találkozni a piacon és a zöldségesben sütőtökkel, ami már az őszi hangulatot csalogatná a konyhába, mi még ragaszkodunk a nyár tárházához. Most épp egy salátát és egy fasírtot kreáltunk mártogatóssal. Reméljük, megnyaljátok mind a tíz ujjatok! :)

21
2017 júl.

 

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nyáron semmi kedvem a konyhában állni, és bonyolult süticsodákat készítgetni. Az édességet viszont továbbra is szeretem, ezért a napokban olyan recepteket teszteltem, amik pillanatok alatt elkészülnek. A nagyon érett banánból palacsintatészta készült, a szeder a vaníliafagyival duettezett, a karamellizált őszibarack a mentával és a ricottával kötött szoros barátságot. És láss csodát, a nem szokványos gyümölcsös desszertek a csokifüggő énemet is meggyőzték... Mi ez, ha nem siker! :)

14
2017 júl.

 

A piacon csodaszép levendulacsokrokat árul az egyik kedvenc nénink, az illata mindig rabul ejt, soha nem tudok ellenállni a vásárlásnak. A lustaság azonban általában győz, így a levendulából csak illatosító vagy dísz lesz a lakásban. Most úgy döntöttem, dacolva a hőséggel, a konyhában hasznosítom. Megérte!

10
2017 jún.

 

Egy rántottát összedobni nem nagy kunszt. A főtt tojással azért már meggyűlhet a bajunk, talán még Jamie Olivernek is becsúszott egyszer, hogy nem jött le szépen a héja. A kecskeméti Tojás Fesztivál alkalmából most összegyűjtöttünk pár okosságot, amiket a konyhában hasznosítani tudunk, de a hétvégén még több mindent lehet tanulni arról, miért és hogyan jó tojást fogyasztani.

09
2017 jún.

 

Az egészséges hozzávalók dacára is kitűnően vizsgázott egy kerti partyn. Most újra itt a szezonja, biztosan akad az ismerősök közt olyan, aki szívesen lát Titeket szedd magad meggymozgalomra, amiért cserébe persze jár majd a finomságból egy-egy szelet. 


03
2017 jún.



Múlt vasárnap piaci beszerző túrára indultunk Szonjával. Ugyan vittünk magunkkal bevásárlólistát, de igencsak eltértünk attól. Gyönyörűséges zsenge zöldségek jöttek szembe velünk, szinte bekéredzkedtek a kosarunkba. A bébi cékla, bébi gyökérzöldségek, konyhakész gyalult tök, jó húsos paprika láttán eszeveszett zakatolásba kezdett az agyam, hogy mi mindent fogunk készíteni belőlük. Kértétek a recepteket, íme: kényeztessétek dögös, pikáns tökfőzelékkel és mennyei fetakrémmel töltött sült paprikával az ízlelőbimbóitokat. Ráadásként kevés mosogatnivalóval, percek alatt varázsolhattok remek ízeket, hisz ilyen jó időben kinek van kedve a konyhában állni órákat?

12
2017 máj.


Csoki, eper, mascarpone: nagyon egyszerű és nagyon finom! Régóta szemeztem gasztrobloggerünk, Szofi sajttortáival, és úgy döntöttem, az egyik vendégségbe egy csokis csodával érkezünk. Joggal kérdezhetitek, hogy na de mi ebben a vicces? A sajttorta rendben el is készült, eperrel feldíszítve beviharzottam vele a nappaliba az indulás perceiben, lévén a fotózáshoz ott van a legtöbb fény. Fotók elkészítve, indulhatunk. Vagyis csak indulhatnánk... Ugyanis Szonja a nappali szőnyegén hason heverészve pont azt a pillanatot választotta ki a lábai lóbálásához, amikor én mögé értem. Hagyok időt, hogy elképzeljétek... És igen, felbuktam. A sajttortával a kezemben. A sajttorta elrepült, én hasra vágódtam, és egy nagyon erős kifejezés hagyta el a számat, amiben leprostiztam az életet...

16
2017 márc.

 

Sokszor és sok helyen elmondtam már, hogy irigylem a pestieket. Persze nem a dugóban töltött órákért, hanem a temérdek klassz lehetőségért. A szuper programokért, a gyümölcsöző üzleti lehetőségekért. Konkrétan a főzőiskolákért is. Vagyunk így páran biztosan, mert a Kecskemét-Aomori Baráti Kör által szervezett japán gasztronómiai tanfolyam 12 férőhelye villámgyorsan betelt, így egy második, majd harmadik turnus is indul kéthetente.

03
2017 febr.

 

Egy recept a kilencvenes évekből, de még milyen! Rizskoch felturbózott változatban: krémes rizs, savanykás meggy és kakaó triumvirátusa. Anyukám fedezte fel a receptet egy kilencvenesévekbeli receptújságban, és azóta is része a repertoárjának. Most már az enyémnek is. Nincs vele semmi fakszni, egyszerű alapanyagokból készülő remek desszert,  és ennél a receptnél a tejberizs főzése is gyerekjáték.

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449