TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Gyorsan jót
30
2014 ápr.

Éva barátnőm jóvoltából volt egy méretes kínai kel készleten nálunk. Salátaként elkészítve csak én eszem, és most nem éreztem a motivációt, hogy napokon keresztül csak zöldet egyek. Szabi szavajárása szerint ő nem eszi el a nyulak elől a kaját. A készletgazdálkodás érdekében ki kellett hát találni valamit. Vrábel Kriszta egyik Nők Lapja Konyhás receptjéből merítettem ihletet. Ő bőrös malackarajjal és kelkáposztával  készítette, én sima sertéskarajt és kínai kelt használtam. A káposztás ragu végül köszönő viszonyban sem volt a nyúlkajával, és ez a húsos füstölt szalonnának, hagymának köszönhető: isteni ízt kölcsönöztek a ragunak, a tejszíntől pedig finom bársonyos lett.

30
2014 ápr.

Az igazi minestrone leves receptjét ne keressétek, nem fogtok rátalálni, mivel Olaszországban is régiónként, családonként eltérően készítik ezt a isteni levest. A lenti recepten kívül készülhet tésztával, tészta nélkül, zöldbabbal, zöldborsóval, kelkáposztával, szárzellerrel, lencsével, hús nélkül, szalonnával, vagy anélkül. A lehetőségek végtelen tárháza ez leves, hiszen szinte bármilyen zöldségből elkészíthetjük. Mazochista diétázók tészta és hús nélkül is készíthetik, de tésztával és jó húsos kolozsvári szalonnával egytálételként is megállná a helyét. Bármilyen verzióban főzzük egy a lényeg: jó sűrű legyen, a kanál is megáll benne.

23
2014 ápr.

Mindent tud ez az étel, amit egy olasz tésztának tudnia kell. Kevés, jó minőségű hozzávalóból gyorsan pazar lakoma készül. Ne ijedj meg: ez a tonhal-paradicsom páros fényévekkel felülmúlja a konzerv paradicsomos hal ízeit. Elronthatatlan fogás, amely eteti magát télen-nyáron. Azoknak is érdemes vele megpróbálkozni, akik nem rajonganak a halételekért.

23
2014 ápr.

Ha eddig csak nézegetted a spárgát a zöldségesnél, de fogalmad sem volt, mihez is kezdj vele, akkor mostantól bátran tedd a kosaradba. Ez a recept tuti meggyőz téged is. A lusták vagy időhiányban szenvedők nagy barátja a zöld spárga: fehér társával ellentétben ezt nem kell meghámozni, csupán  a fás szárat kell letörni róla. Kb. 5 perc munka van vele - bár Jamie Oliver 1 perc alatt is letudná Laughing, a többit elintézi a sütő. Sokféleképpen bevethető fogás: előételnek, húsételek köreteként, vacsorára - bár ez utóbbinál egy kis szelet teljes kiőrlésű kenyérrel azért kiegészíteném.

23
2014 ápr.

Kiváló hétköznapi fogást tisztelhetünk benne, mert pillanatok alatt elkészül, nem igényel különleges hozzávalókat (sima mustár is jó hozzá). Variálhatjuk a köretét, hiszen párolt (barna) rizzsel, bulgurral vagy öntettel meglocsolt zöldsalátaágyon  egyaránt kínálhatjuk. És még egészséges is: sovány hús, zöldség, méz. Most bulgurral és zöld salátával kínáltam.

23
2014 ápr.

Miért ideális? Kevés hozzávalóból néhány perc alatt elkészül, laktató és egészséges, hiszen rostban gazdag alma és zabpehely alkotja. Kár a boltban venni hasonló kész terméket, és megfizetni a nagy márkát, mert pár perc alatt egy hadseregnek való adagot is el lehet készíteni, méghozzá olcsón. Ez az almás-fahéjas verzió egy alaprecept, sokféleképpen variálható. Bátran kísérletezzünk a gyümölcsökkel, fűszerekkel. Cukrozatlan kakaóporral, nyírfacukorral, meggyel is isteni, de erdei gyümölcsökkel is érdemes kipróbálni.

16
2014 ápr.

Tzatziki nem csak uborkából készülhet, a retek is tökéletes alany hozzá. Mostanság úgyis dömping van belőle a piacon, a zöldségesnél, érdemes másként gondolni rá. Az olykor csípős ízű hónapos retket vajretekkel szelídítettem meg, ami engem a nagyon zsenge karalábé ízére emlékeztet. A retek tzatziki jól illik sült húsokhoz, de bátram ajánlom a húsvéti sonkához is.

16
2014 ápr.

Bármennyire is meglepő, létezik laktató saláta. Mondjuk, nem is zöldekből áll. Itt a sajt adja a kalóriát, amely jól harmonizál az almával és a semleges ízű uborkával. Most köretként készítettem szimplán csak sóval fűszerezett sült csirkecombhoz. A lányok nem nagy salátaevők, ezért a biztonság kedvéért készítettem kuszkuszt is, mert nem bíztam az újításom sikerében. A kuszkusz rizs álnéven debütált, és Szonja a salátát is jóízűen ette. Végre egy új gasztro műkedvelő a családban!

16
2014 ápr.

A csirkemáj nem egy agyonvariált étel a magyar konyhában: rántott, lecsós, fokhagymás, baconbe tekert, és nagyjából meg is vagyunk a felsorolással. Ez a recept valami egészen mást kínál, és ez a zseniális balzsamecetnek köszönhető. Csirkemáj rajongónknak kötelező kipróbálni! Ideális hétköznap vacsorára is, mert a máj szerencsére nagyon gyorsan elkészül, és a körettel sem igazán kell bajlódnunk.

09
2014 ápr.

Ha puccos muffinnal szeretnél villantani, nyugodtan készítsd el ezt a pink csodát, nem lehet elrontani. A krém édességét ellensúlyozza az alap visszafogottabb íze. Dekoráld kedved szerint.

12. oldal / 12

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449