TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Gyorsan jót

02
2014 ápr.

Az egyik leginkább félreértelmezett olasz étel hazánkban. 10 étteremből 9-ben a tészta tejszínes, gépsonkás maszatban cuppog. Pedig nem egy agysebészet a szénégetők spagettije, a legegyszerűbb hozzávalókból készül. Íme a medvehagymával feldobott változat.

02
2014 ápr.

A túrógombóc soha nem megy ki a divatból. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Isteni desszertként, de nagyobb mennyiségben készítve hálás vacsorafogást is kreálhatunk belőle. Sokan tartanak tőle: atomjaira esik szét főzés közben vagy beton kemény lesz. Nem érdemes a morzsás, száraz bolti túróval kísérletezni, a titok a jó alapanyagokban is rejlik: Na meg a fagyikanálban…

02
2014 ápr.

A hal és a bulgur nem része Magyarországon az alapkonyhai készletnek, pedig érdemes lenne többet foglalkoztatni őket.

A török rizsnek is nevezett bulgur tökéletes a rizs helyettesítésére: alacsonyabb a glikémiás indexe (90 helyett csupán 46), vitaminban, ásványi anyagban, rostban is jóval gazdagabb. Hogy készül? A meghántolt búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik. Kétféle méretben kapható: a nagyobb, rizsszem nagyságú köretnek, az egészen apróra tört, kicsi változat salátákhoz alkalmas . A halfogyasztás jótékony hatásait meg már úgyis ismeritek.

 

Ez a fogás nagyon háziasszonybarát: gyors, egyszerű és finom. Csak a halat ne süsd túl.

12. oldal / 12

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449