TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Gyorsan jót

08
2014 ápr.

Ha hétvége, akkor leves - legalábbis Szonja szerint. Vasárnap migrénes fejfájástól szenvedtem, nem volt sok kedvem a konyhai munkálatokhoz. Délben aztán erőt vettem magamon, és próbáltam fél óra alatt ebédet varázsolni az uszodában feltöltődő apának és lányának. Ennek a kísérletnek a végeredménye lett a karfiol krémleves és a karaj paradicsomos babbal. A gyorsaság miatt minden zöldség ment az aprítóba: igen, még a karfiol is. A legnehezebb ebben a receptben a turmixgép levétele volt a legfelső szekrényből.

08
2014 ápr.

A gyros azon gyorséttermi ételek egyike, amelyik otthon is könnyen és gyorsan elkészíthető, és még jobb is. Jobb, mert a saját ízlésed szerint készíthed: sok hagymával vagy nélküle, csípősen, ha úgy szereted. Jobb, mert tudod, hogy minden frissen kerül bele. Ez a verzió beválik rohanós hétköznapokon és laza baráti összejöveteleken is: a saláta és öntet előre elkészíthető, az előre bepácolt hús gyorsan megpirul, míg a tortilla lap csupán 1 perc alatt átmelegszik. És miért pont tortilla lap? Pitát sajnos alig lehet kapni, míg tortillát igen.

03
2014 ápr.

Mert van neki másik élete is, a megszokotton túl. Amennyire csak savanyúságként él a köztudatban, annyira univerzális: isteni krémleves, vörösboros mártás készül belőle, de fetával, balzsamecettel ízesítve önmagában és húsételhez körítve is levesz a lábadról. Sőt, édességnek is fenomenális: mennyei az étcsokoládás céklatorta, és még a gluténmentes süteményeket is jó irányba tereli. Amúgy pedig szuperegészséges.

Mostantól bátran tedd a kosaradba a piacon vagy a zöldségesnél. Mint elfoglalt háziasszony, biztosan szeretni fogod ezt a verziót: sok gond nincs vele, a sütő végzi a munkát. Az olívaolaj és a nagy szemű só pedig remek ízt ad neki. Adhatod salátákhoz, húsokhoz is.

02
2014 ápr.

A zöldfűszeres, tojásos vagdalt minden bizonnyal érdemes arra, hogy nyugdíjazza a megboldogult, zsírban tocsogó, felfújt fehér kenyérrel teletömött Stefániát. Ez a vagdalt tele van ízzel: medvehagyma, petrezselyem, fokhagyma, dijoni mustár. Külön-külön is mennyei mind, hát még együtt. A zabpehellyel még több rost kerül bele. Gyorsan elkészül, minimális mosogatnivaló marad utána, és előre elkészíthető. Sőt, csak jót tesz neki, ha 1 éjszakát a hűtőben pihen. Én petrezselymes burgonyával és mellé céklasalátával vagy zöld salátával tálalom.

02
2014 ápr.

Az egyik leginkább félreértelmezett olasz étel hazánkban. 10 étteremből 9-ben a tészta tejszínes, gépsonkás maszatban cuppog. Pedig nem egy agysebészet a szénégetők spagettije, a legegyszerűbb hozzávalókból készül. Íme a medvehagymával feldobott változat.

02
2014 ápr.

A túrógombóc soha nem megy ki a divatból. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Isteni desszertként, de nagyobb mennyiségben készítve hálás vacsorafogást is kreálhatunk belőle. Sokan tartanak tőle: atomjaira esik szét főzés közben vagy beton kemény lesz. Nem érdemes a morzsás, száraz bolti túróval kísérletezni, a titok a jó alapanyagokban is rejlik: Na meg a fagyikanálban…

02
2014 ápr.

A hal és a bulgur nem része Magyarországon az alapkonyhai készletnek, pedig érdemes lenne többet foglalkoztatni őket.

A török rizsnek is nevezett bulgur tökéletes a rizs helyettesítésére: alacsonyabb a glikémiás indexe (90 helyett csupán 46), vitaminban, ásványi anyagban, rostban is jóval gazdagabb. Hogy készül? A meghántolt búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik. Kétféle méretben kapható: a nagyobb, rizsszem nagyságú köretnek, az egészen apróra tört, kicsi változat salátákhoz alkalmas . A halfogyasztás jótékony hatásait meg már úgyis ismeritek.

 

Ez a fogás nagyon háziasszonybarát: gyors, egyszerű és finom. Csak a halat ne süsd túl.

12. oldal / 12

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449