TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Gyorsan jót

22
2015 ápr.


Új kedvenc született: ujjonghatnak a tejmentesek, mert tejszín nélkül is észbontóan finom, másodszor pedig Szonja kétszer szedett magának. Ez egy öt évestől pedig igazán nagy szó. Tavasszal mindenki őrülten igyekszik formába lendülni, ezért muszáj megemlítenem, hogy ez az ízes leves remek diétás fogás, hiszen 100 % zöldségből áll némi zsiradék társaságában. Azért persze egy roppanósra sült bacon jól megy hozzá...

14
2015 ápr.


Itt a tavasz! A fák, a virágok, a veteményes kertek zöldbe öltöznek. Hirdetik, sugározzák az életet, a frissességet és az egészséget. Én úgy képzelem, a  szervezetünkben is hasonló esélyt kapnak a sejtjeink, kivirulhatnak, sok energiához juthatnak, jobban és egészségesebben működhetnek, ha élő, nyers ételt eszünk. A friss zöldségek, gyümölcsök, magok és csírák tartalmazzák az életet: nincsenek sütve, főzve, párolva, hogy elveszítsék a bennük rejlő kincseket, az enzimeket, vitaminokat, ásványanyagokat.

11
2015 ápr.

 

Kedvenc brownie receptemet ezúttal naranccsal párosítottam. Egy utolsó esély a narancsnak, mielőtt ellepik a piacokat a friss gyümölcsök, amit ugye már mindannyian epekedve várunk. Ez a brownie igazi kényeztető finomság, amit akár mini muffin formában is süthetünk, papírkapszlikban,és máris kész a vendégváró süti.

08
2015 ápr.


A hűtőben fellelt maradékokból született meg ez a fogás, ennek ellenére a végeredmény mégis egy friss és ízletes étel, ami ebédként vagy vacsoraként is funkcionálhat. Mondhatni közkívánatra kerül fel ez a recept az oldalra, mert a szomszédságból erős nyomás nehezik rám a publikálás miatt: Annának ajánlom ezt a receptet, aki kóstolta, és otthon is szeretné elkészíteni. Az étel elnevezése okozott némi fejtörést nekem: Frittata? Rakott tészta? A legkorrektebb, ám némileg puccos név a zöldséges-sonkás tészta frittata lenne, de ti nevezzétek úgy, ahogy akarjátok, és használjátok fel kreatívan a hűtőben magányosan várakozó maradékokat.  

01
2015 ápr.


Egyszerű, mégis látványos húsvéti ötlet. Sem bonyolult hozzávalót, sem konyhai kütyüt nem igényel, csak egy tojás alakú kiszúróra van szükség. Juditkánál láttam meg ezeket a tojás alakú linzereket, és mivel imádom a narancsot, extrán narancsos linzereket készítettem. Az elkészült tojások felét Anyu házi narancslekvárjával, a másik felét narancsos csokikrémmel töltöttem: nem is tudom,  melyik a finomabb. Természetesen bármilyen lekvárral, krémmel, Nutellával is tölthető.

28
2015 márc.

 

A tavalyihoz hasonlóan idén húsvétkor is lesz nálunk házi fonott kalács, és már időben el is kezdtem a gyakorlást. Ami elég nagy baj, mert akárcsak tavaly, idén is betoltunk együltő helyünkben egy fél kalácsot azon melegében, vajjal, lekvárral.

25
2015 márc.


Reménytelenül szerelmetes barátnőm megkért, kísérjem el a végső választ megadó jósnőhöz. Ilyen kalandban már úgyis rég volt részem, így szívesen csatlakoztam hozzá. Megérkeztünk, sejtelmes fény, fura illatok és egy kissé hiányos fogsorú kedves asszonyság fogadott bennünket. Barátnőm leült a munkaasztalhoz, én a háttérből figyeltem az eseményeket. Egyszer csak neszt hallottunk, félszeg kopogást: bejött egy Félisten, egy Adonis. Ő volt Sanyi, a jósnő fia: éhes volt az istenadta.

25
2015 márc.

Emlékeztek még, hogy egyik gasztrobloggerünket, Szofit a sajttorták és smoothie-k királynőjének tituláltam? Íme itt van Szofi aktuális kedvence: Csak gyümölcs és más semmi! A végeredmény friss, energizáló vitaminbomba. Mennyei!

20
2015 márc.

 

Imádom ezt a fogást: egészséges, finom, és laktató, ezt tudja a szezámmagos csirkeszalagok bulgurral és zöld salátával. Ritka hármas, mert ugye, minden ami jó, az erkölcstelen vagy hizlal. A viccet félretéve, ha először próbálod becsempészni a bulgurt, a salátát az étkezésetekbe, akkor ezzel a recepttel van a legnagyobb esélyed a sikerre. Amiért még plusz pont jár a receptnek, hogy könnyedén tudsz éttermi minőségű és kinézetű fogást tálalni otthon.

13
2015 márc.


Ha egy zord, hűvös péntek este már nagyon ki vagyunk éhezve egy szelet, fűszeres, omlós mégis pirosra sült grillhúsra, én bizony megsütöm azt a húst! S hogy lelkiismeret-furdalás nélkül ehessük meg, nem készítek mellé sült krumplit (asszem…). Ekkor jöhet a főzelék becsempészése az étrendbe, két porontyom úgyis a sülő hús illatára koncentrál. Igen ám, de a főzelék nem a barátunk!

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449