TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Gyorsan jót

01
2015 ápr.


Egyszerű, mégis látványos húsvéti ötlet. Sem bonyolult hozzávalót, sem konyhai kütyüt nem igényel, csak egy tojás alakú kiszúróra van szükség. Juditkánál láttam meg ezeket a tojás alakú linzereket, és mivel imádom a narancsot, extrán narancsos linzereket készítettem. Az elkészült tojások felét Anyu házi narancslekvárjával, a másik felét narancsos csokikrémmel töltöttem: nem is tudom,  melyik a finomabb. Természetesen bármilyen lekvárral, krémmel, Nutellával is tölthető.

28
2015 márc.

 

A tavalyihoz hasonlóan idén húsvétkor is lesz nálunk házi fonott kalács, és már időben el is kezdtem a gyakorlást. Ami elég nagy baj, mert akárcsak tavaly, idén is betoltunk együltő helyünkben egy fél kalácsot azon melegében, vajjal, lekvárral.

25
2015 márc.


Reménytelenül szerelmetes barátnőm megkért, kísérjem el a végső választ megadó jósnőhöz. Ilyen kalandban már úgyis rég volt részem, így szívesen csatlakoztam hozzá. Megérkeztünk, sejtelmes fény, fura illatok és egy kissé hiányos fogsorú kedves asszonyság fogadott bennünket. Barátnőm leült a munkaasztalhoz, én a háttérből figyeltem az eseményeket. Egyszer csak neszt hallottunk, félszeg kopogást: bejött egy Félisten, egy Adonis. Ő volt Sanyi, a jósnő fia: éhes volt az istenadta.

25
2015 márc.

Emlékeztek még, hogy egyik gasztrobloggerünket, Szofit a sajttorták és smoothie-k királynőjének tituláltam? Íme itt van Szofi aktuális kedvence: Csak gyümölcs és más semmi! A végeredmény friss, energizáló vitaminbomba. Mennyei!

20
2015 márc.

 

Imádom ezt a fogást: egészséges, finom, és laktató, ezt tudja a szezámmagos csirkeszalagok bulgurral és zöld salátával. Ritka hármas, mert ugye, minden ami jó, az erkölcstelen vagy hizlal. A viccet félretéve, ha először próbálod becsempészni a bulgurt, a salátát az étkezésetekbe, akkor ezzel a recepttel van a legnagyobb esélyed a sikerre. Amiért még plusz pont jár a receptnek, hogy könnyedén tudsz éttermi minőségű és kinézetű fogást tálalni otthon.

13
2015 márc.


Ha egy zord, hűvös péntek este már nagyon ki vagyunk éhezve egy szelet, fűszeres, omlós mégis pirosra sült grillhúsra, én bizony megsütöm azt a húst! S hogy lelkiismeret-furdalás nélkül ehessük meg, nem készítek mellé sült krumplit (asszem…). Ekkor jöhet a főzelék becsempészése az étrendbe, két porontyom úgyis a sülő hús illatára koncentrál. Igen ám, de a főzelék nem a barátunk!

04
2015 márc.


Gyermekeim végre szinte minden hangot tisztán ejtenek, de van néhány szó, amelynek használata megmaradt baba-szinten. És ez annyira kedves fülünknek, hogy amíg lehet, nem áruljuk el nekik (a Mikulást sem buktattuk még le), hogy a „spagetti” az nem „pagetti”, a „műsor” az nem mísor”. Ha fáradtan hazaesünk az edzésről, és mindenki szívesen enne valami finomat, s ha lehet, akkor tüstént, egyértelműen a „pagettire” esik a választás.

28
2015 febr.


Ez itt épp egy olyan arca, amikor semmi belevaló nincs otthon, de azért mégiscsak jó lenne valami gyors finomság. Egy evőkanál őrölt kávé is megmentheti a helyzetet, mert az alap hozzávalókon kívül ehhez a sütihez másra nem nagyon van szükség. A belekockázott Kapucíner szelet már csak a ráadás!

25
2015 febr.


Nagyon szeretem a joghurttal készült süteményeket, hihetetlenül szaftosak, puhák, ruganyosak lesznek. Használhatunk natúr joghurtot is, de a sűrű görög joghurt azért mégiscsak sokkal jobb. Volt nekem egyszer egy szuper csokis muffinom, aminek joghurtos a tésztája, azután ugyanezzel a tésztával készítettem a málnahabos csokitortát is. A végeredmény csodás volt. Azóta igyekszem a  kevert típusú tésztákba csempészni joghurtot, mert tényleg mennyei állagot kölcsönöz a süteményeknek. Próbáljátok ki Ti is!

25
2015 febr.

 

Nagyon úgy néz ki, hogy Kecskemét igazi gaszroblogger nagyhatalom. Tündérsüti Ildo után újabb kecskeméti gyöngyszemre találtunk. Szofika, akit én magamban csak a smoothie-k és a sajttorták királynőjének hívok, a mi városunkban alkotja meg csodás fogásait. Érdemes őt követni, hiszen a dolce vitán túl szuper egészséges turmixokat is találtok nála.

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449