TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Női percek \ A magabiztos nő szexi? A Nőnek lenni jó! Konferencia után bombázók lettünk!
18
2017 márc.

A magabiztos nő szexi? A Nőnek lenni jó! Konferencia után bombázók lettünk!


Szinte felrobbant a  Hírös Város Turisztikai Központ a pozitív női energiák sokaságától péntek délután! Sok más mellett az a jó a Nőnek lenni jó! konferenciában, hogy szezonról szezonra képes megújulni, meglepni minket. Most például két férfi előadóval sikerült új energiákat behozni a rekordszámú, 170 hölgy közé, akik arra szánták péntek délutánjukat, hogy feltuningolják magukat női energiákkal és löketet adjanak önbizalmuknak. Sokunknál ugyanis az ön-nel kezdődő fogalmakból állandó készlethiány van, pedig a férfiak állítják: a magabiztos nő szexi! Most ezen változtattunk!

 

Generációk a Nőnek lenni jó konferenciánTöbben is említették a tavalyi konferencia utáni állófogadáson, hogy a szervezők magasra tették a lécet az őszi eseménnyel. Csatos Erika és csapata ezúttal is megugrotta az új csúcsot. Eltérő beállítottságú meghívott előadók váltották egymást a színpadon, eltökélt huszonéves vállalkozónőtől a nyugdíjas korban is fáradhatatlanul önkénteskedő orvosnőn át szakavatott önbizalom trénerekig.

Már a megnyitó is igazán hatásos volt: Szalay Ádám motivációs tréner virtuálisan köszöntötte a résztvevőket és adta meg a kezdő hangot az 5. Nőnek lenni jó! együttlétnek.

 

Panaszkodó liga helyett a legkisebb királylány

Az első blokkban Kozma-Vizkeleti Dániel pszichoterapeuta az önbizalom, önbecsülés és egyéb önös érdekeink útvesztőibe kalauzolt el minket. Vezérmotívuma a női önbecsülés kapcsolati építőkövei volt. Arra intett minket, higgyük el, bármennyire is kézenfekvő a környezetünket felelőssé tenni önbecsülésünk esetleges csorbulásáért, valójában csak mi felelünk ennek építéséért, megtartásáért, visszaépítéséért. Arra biztatott minket, hogy hozzuk egymást olyan helyzetbe, ahol kivirágzik a másik önbizalma ahelyett, hogy annak leépítésén dolgoznánk. Magunkért pedig két egyszerű tippet érdemes megfogadnunk: egyrészt tanuljunk a mesehősöktől, hisz nincs olyan mese, melyben a legkisebb királykisasszony otthon marad, és semerre sem próbál szerencsét, másrészt ne szálljunk be a hazai panaszkodó ligába, inkább a “nyertes magamról” meséljünk történeteket.

 

Bárány a farkasok közt

Vizaknai Erzsébet  alapvetően egy nagyon dinamikus és lelkes személyiség, édesapja révén pedig a repülés világa sem volt ismeretlen számára, mégis kivételes teljesítmény, hogy fiatal nőként egy zömében érett férfiakat tömörítő szervezet, a Magyar Repülő Szövetség főtitkára. Számos komoly kihívással találkozott a férfiak által uralt közegben, de rendre sikerül neki helytállni, meggyőzni a szkeptikusokat, attól még, hogy öltöny helyett kosztümöt visel, éppolyan szakértelemmel rendelkezik. Az elismeréshez, sikerhez vezető útról, mondhatni felhőútról mesélt nekünk. No, meg arról is, milyen érzés volt számára, amikor a szervezet főtitkáraként maga is pilótává avanzsált. A lélegzetelállító élménynek egy videó erejéig mi is részesei lehettünk.


Férfias csaták után kiteljesedés az anyaságban

Homola Anett már színpadra lépésekor leszögezte, idegen számára a koktélruha és ez a fajta szereplés, a közönség mégis óriási tapssal jutalmazta. A Bácsvíz Zrt. főtechnológusa már óvodás korában közeli kapcsolatba került a vízzel: komoly úszó is lehetett volna belőle - félkomolyan is nemzetközi és hazai sikerek állnak mögötte -, de a kelleténél, vagyis a napi 11 kilométernél sosem úszott egy méterrel sem többet. Annál inkább lelkesedett később az autószerelésért, ám pechjére, akkoriban még elképzelhetetlen lett volna ez az út egy nő számára. Ennek ellenére egy nem kevésbé férfias szakirányon találta magát, gépésznek tanult, majd felsőfokú tanulmányai már a vízügy felé terelték. A Bácsvíznél szó szerint kőkeményen menetelt előre, nem hagyta, hogy neme miatt ne sikerüljön neki elérni a kitűzött karriercélokat, még akkor sem, ha ez az út aknákon és szennyvízcsatornákon át vezetett. Ugyan a mai napig imádja munkáját, a valódi kiteljesedést mégis valami egészen más hozta el neki, amivel korábban ő maga sem számolt: ez pedig az anyaság, férjével immár 3 örökbefogadott csemetét nevelgetnek.

 

Az önbizalom tanulható

Megnyugtató, hogy bár azt gondoljuk, az ellenkező nem sosem bizonytalankodik, azért ez közel sem így van. A jó hír, hogy viszont az önbizalom fejleszthető! Nyíri Zoltán ma már könnyedén áll ki elénk a pódiumra, pedig nem volt ez mindig így. Mára 10 év egyetemi tanítás, több száz üzleti előadás és egy vállalkozás van mögötte, most pedig megvillantotta előttünk az önbizalom szent grálját! Ne hagyjuk, hogy a környezetünk belénk programozza  a kishitűséget. Tapasztalata szerint van néhány dolog, ami igen nehezen megy a hölgyeknek, de érdemes elsajátítani ezeket a praktikákat. Tudnunk kell nemet mondani, továbbá ne akarjuk túlmagyarázni a mondandónkat és tetteinket.

Májkrémes zsemlétől a cégalapításig

Farkas Judit elmesélte, milyen út vezetett a “májkrémes zsemle időszak”, vagyis a családi érzelmi és anyagi válságtól a cégalapításig. Rácáfolt az Y-generációval kapcsolatos legnagyobb sztereotípiára: igenis vannak céltudatos, elszánt és kitartó fiatalok. Ő maga tele van ötlettel, ambícióval, és nem mellesleg, mer nagyot álmodni. Bátyjával, a Jövőt Építők Generációja Egyesülettel pedig erre buzdítják kortársaikat szerte a világon.

 

Reményt és jövőt adni a reménytelenségben

Dr. Jakkel Anna 55 évesen, a Nők lapjában olvasta a felhívást, ami megváltoztatta életét és segített számára a kiteljesedésben: a kongói háborús menekültek táborába jelentkezett orvosnak. Azóta számos missziót teljesített, zömében Afrikában, s noha nyugdíjas korba lépett, esze ágában sincs megállni. Ha jön a hívószó, ő bizony megy! “Csodát nem tudunk tenni, de tesszük a dolgunk. Reményt és jövőt adunk” - foglalta össze egyszerűen, mit is csinálnak, amikor épp iskolaprogramokat építenek ki vagy az orvosi ellátást próbálják eljuttatni a reménytelenség vidékeire.

 

A szenvedély-GPS

Semperger Sommariva Kinga a szenvedély útján jár 40 felett is, sőt, saját bevallása szerint fő GPS-e az életben a szenvedély, ami egyben az önbizalomforrása is. Igazi fáradhatatlan világjáró, sikeres vállalkozónő Magyarországon és külföldi viszonylatban egyaránt, mindemellett igyekszik női szerepeiben is helytállni: mosolyával már meggyőzte az olasz nagyik döntőbizottságát, amikor észak-olaszországi párja bemutatta a családnak, a következő örömteli kihívás pedig reményei szerint az anyaság lesz.

Koncert és konferencia egyben

Halmos Fatime színművész a 2 évvel ezelőtti konferencián mutatott be részlet a Bak Zsuzsanna által írt Senki fája monodrámából. Most Fehér Elemér zenei kíséretében, balladikus hangvételű zenei blokkjai egészen más hangulatot hoztak a terembe, ahogy Fatime fogalmazott, “leszálltunk a lélek bugyraiba”, hiszen ez is szükséges a felemelkedéshez.

 

Akik már szárnyakat kaptak

Csatos Erikának már többször is feltették a kérdést, mi értelme van ennek a női összejövetelnek félévente. A hitelesség kedvéért ő továbbdobta a labdát, és egy pódiumbeszélgetés keretében korábbi előadókat kérdezett, min változtatott az életünkben a Nőnek lenni jó! Tedd Tünde, az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány szóvivője, Vincze Izabella, grafikus és csomagolástervező, Leskovics-Ortelli Andrea pszichológus, fogyókúrás terapeuta, Halmos Fatime színésznő és Bak Zsuzsanna sikereikről számoltak be a közönségnek. Tedd Tündének például az őszi konferencia egyik előadójának, a “sárga ruhás lánynak” hatására lett végre saját kutyája, így már nem kell a parkban mások ebei után sóvárognia.


A konferencia és a jótékonyság kéz a kézben jár

A jótékonyság ezúttal is fontos vonulata volt a rendezvénynek: a támogatói jegyekből befolyt bevételből az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítványt, azaz a KECSAP-ot segítik a szervezők 370 000 forinttal, valamint 100 ezer forinttal hozzájárulnak Dr. Jakkel Anna következő afrikai utazásához. A repülőjegy másik felének kifizetését Csatos János vállalta magára.

Könnyekben és tapsviharban nem volt hiány ezekben a percekben...

 

A konferencia tombolával zárult, és állófogadással folytatódott, ahol tovább tobzódtunk a női energiákban.

 


Akik nélkül nem jöhetett volna létre a tavaszi Nőnek lenni jó! konferencia

A támogatók nagyvonalú felajánlásainak köszönhetően fordíthatták a rendezvény bevételét jótékony célra a szervezők. Nekik is jár tehát az elismerés:

 • Álomjövő
 • Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
 • Metlife
 • Dr. Ács Optika
 • Biofidel
 • Biyovis
 • Tchibo
 • Trendalelke.hu
 • Univer
 • Vital Élőételbár
 • Vizart

 

Fotók: Tormási Ákos


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szombat, 18 március 2017 11:20
Értékelés:
(12 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

 • Trendalelke.hu Blogmagazin
 • +36302434449